icon

18 mesačné dieťa náhle bezdôvodne plače

pampeliska11
3. apr 2017

Ahojte. potrebovala by som poradiť, ak by nejaká maminka mala skúsenosť bolo by to fajn. Mám dcérku, nedávno mala rok a pol. vyšše týždňa sa mi raz do dňa náhle hystericky rozplače. úplne bez dovodu, buď pozerá rozprávky, alebo sa hrá, alebo len tak sedí na mne,,, hocico... proste akoby ju preplo a z ničoho nič rev, ale taký naozaj silný plač a musím ju vziať na ruky a uťešovať.. trvá to tak 5 min... stávalo sa to raz do dňa ..včera vobec, ale dnes 3x ... ešte nevie dobre rozprávať, takže keď sa jej opýtam čo ju bolí, alebo čo sa deje, tak jasné že nič nepovie a plače.. ušká som jej stláčala, či to nie sú uši a to nie...tak neviem.. bývame v CZ a pred 10 dňami sme boli na povinnom očkovaní proti spalničkám. Neviem ako je to slovensky. máte niekto skúsenosť ? bojím sa o ňu. Vyzerá to akoby ju náhle niečo veľmi zaolelo.. Mama mi dnes povedala, že keď sa to stalo trepala nožičkami keď plakala.

pampeliska11
autor
5. apr 2017

@lalinko2010 tak mi lezu na nervy tie ***** co nas chcu vyhubit :D :D :D 😅

lalinko2010
5. apr 2017

@pampeliska11 to len jeden tu rorbí rozruch, zlotu. pokiaľ nemáš v ip posmešnú správu nerieš.
ja som za povinné očkovanie, nepovinné neriešim.

pampeliska11
autor
5. apr 2017

@lalinko2010 mne je to jedno..kazdy nech si robi ako chce,a le neosocuje ockujucich

lalinko2010
5. apr 2017

@pampeliska11 šak presne, to je každého rozhodnutie ale tak každý má svoju pravdu, človek si vypočuje ale tuto je to už nátlak a vnucovanie.

janulik2008
5. apr 2017

@senta_sofia ja som ako mala nestvornozkovala tusim ani segra a sme tu 🙂 😀

senta_sofia
5. apr 2017

@janulik2008 ved mne je to jasne,neska sa robi veda zo vsetkeho 😉

liv1
5. apr 2017

@cukrik951 precitala som si len prvu stranu. A otazku samozrejme. Myslim si ze nie je uplne ok mysliet si, ze ked bolia zubky tak dieta sa len tak zrazu rozplace pri hre do histerickeho placu. Zaujimave, ze prave po ockovani.

Pre autorku: Môj syn mal naznaky encefalitickeho placu po ockovani, na cca mesiac sa mu radikalne zmenil spanok denny aj nocny, bolo to velmi podobne co popisujes, zrazu obrovsky plac, ako bolest. Ziadnu opuchnutu fontanelu nemal, ale mal opuchnutu nohu obrovsku tvrdu boulu cervenu okolo vpichu. A moze mi aj panna Maria hovorit ze to nemuselo byt z ockovania, proste bolo, a potvrdil mi to aj pneumoalergolog ze sam nechape preco sa doktori tomu tak brania, je to jasne a evidentne, ze mnoho reakcii proste bolo, su a budu. Je na nas ako sa s tym vysporiadame ja som viac neockovala. I ked.. neodsudzujem nikoho kto ockovat da.
Zelam vam aby to preslo tak ako nam, do mesiaca bol ok. Ci to malo nejake dalsie nasledky vo vyvoji neviem, zjavné asi nie. Drzte sa.

senta_sofia
5. apr 2017

@liv1 malo tvoje dieta zapal mozgu po ockovani? Ak hej,potom sa mozeme bavit o encefalitickom placi. Pneumoalergolog so zapalom mozgu tiez nic nema. Nespochybnujem,ze ste si prezili,co ste si prezili,ale treba odlisovat pojmy od dojmov,lebo potom sa siria polopravdy a neuplne informacie,ktory si nie kazdy vie overit z odborneho hladiska.

cukrik951
5. apr 2017

@liv1 ale hystericky plač je gay ze dieťa máš problém utíšiť a tu keď si autorka dieťa pritulila už bolo kľudne..a áno môžu to byť zuby moja teraz večer pRed týždňom sa budila zo sna a plakala veľmi a na rukách sa nedala utíšiť a nemá žiadny encefalitídicky plač...idú jej očné aa ju bolia preto tak a ešte bola nachladena ku tomu

cukrik951
5. apr 2017

@liv1 ked*

lalinko2010
6. apr 2017

@liv1 prosím ťa, ja som dostávala chemo do nohy do stehna, vieš aká to je bolesť? nevieš, by som škrabala steny, cca to trvalo 2-3 dni, veľký červený flak na stehne.
hocijakú injekcie keď dostaneš do svalu, je to bolesť, žiaľ sestrička pichne zle injekciu, ak do zadku dostaneš injekciu, keď mi u kožného sestrička pichala injekciu do zadku, kvôli ekzému a akú hrču som mala a zadok ma bolel.
keby ti dieťa neočkovali, tak na čo obrátiť zmenu správanie dieťaťa?
a pneumológ okolo encefalitickom plači ani neutekal.
by si neverila koľko lekárov sa dá očkovať pri hepatitíde, chrípke a aj sestričky a potom budú tvrdíť, mi a očkovať ale kde mi mi nie.....

liv1
6. apr 2017

@lalinko2010 jemu to trvalo mesiac. Pneumolog alergolog a imunolog v jednom ma hadam dost skusenosti. Ci myslis ze pediater vie o ockovaniach viac? To iste 😂...

liv1
6. apr 2017

@lalinko2010 ale uz som si zvykla ze su ludia ktori aj keby clovek zomrel rovno po ockovani povedia ze to nebolo z toho...

lalinko2010
6. apr 2017

@liv1 toto sú už len lekári - alergológ, imunológ - týchto lekárov neurológovia a pediatri neuznávajú.....
a mám pocit že pediater vie totho viac ako týto lekári.

narayan
6. apr 2017

@lalinko2010 ja len napíšem moju skúsenosť - môja pediatrička a môj neurológ ( ktrorý je aj pediater, len nie náš) mali úplne opačný názor na očkovanie môjho dieťaťa, pediatrička bola "za" očkovanie, neurológ "proti" a dal mi nato aj papier.... a teraz čo? Komu veriť? Kto z nich má pravdu? ..... študovali to isté- pediatriu, a doktor eśte navyše neurológiu...

liv1
6. apr 2017

@lalinko2010 a ty si kto???

lalinko2010
6. apr 2017

@narayan ale ja som spomínala imunológa a alergológa, nie neurológa.

lalinko2010
6. apr 2017

@liv1 človek - žena ako ty, alebo ty máš pocit že ty nie si človek - žena?

narayan
6. apr 2017

@lalinko2010 chápem, ako to myslíš... len som chcela poukázať nato, že aj tí, čo majú práve čo "kecať" do očkovania, sa vedia názorom líšiť.... 😉

liv1
6. apr 2017

@lalinko2010 netrep tu hovadiny kto je co aky doktor a kto koho uznava ci nie. To uz fakt nemas ine argumenty??? Vykasli sa na to ludom nieco vnucovat kazdy rodic si pozna svoje dieta a chce pre neho to najlepsie. Ockovanie je kazdeho vec...

evittam
6. apr 2017

@liv1 Asi tak. Sa mi paci to "neuznavanie" jedneho lekara druhym. Ved studovali obaja rovnako len si kazdy vybral iny odbor...

lalinko2010
6. apr 2017

@narayan ale šak jasné. je to môj pohľad na vec ale asi aj tým že môj syn našťastie nemal vedľajšie účinky z očkovania. človek to inak berie ak také niečo zažije.
môj syn mal tiež hysterické dni, 3-4 hodiny plač trvalo to mesiac a očkovaný v tom období nebol.
proste chlapec sa zvrtol v priebehu pol dňa a toto mu trvalo cca mesiac a potom sa to ustálilo.

@liv1 a poprosím ťa ukľudni sa.
@evittam a žiaľ porovnávam lekárov, lebo viem ako to u nás chodí pri posudzovaní zdravotného stavu dieťaťa.

evittam
6. apr 2017

@lalinko2010 Ty neporovnavas ty degradujes. Ako moze byt pediater,internista,neurolog,chirurg odbornik vo svojom obore a este sa aj zaujimat o ine tak tak isto to moze byt aj ten imunolog ako na druhej strane moze byt iny z tych lekarov cisty "klobaskovy lekar" na tepluckom miestecku....😉

aristka
6. apr 2017

@liv1 tak je bud pneumolog alebo alergo imunolog....ide o odlisne odbornosti ....a ani jeden sa ti nemoze podpisat pod dg .encefalitida ,jedine odporucit neurologovi s podozrenim alebo na vylucenie napr.na encefalitidy ,ktorej priznakom je napr.aj encefal.plac.Dg.potvrdi len neurolog...A zomriet mozes po hocicom a len patolog potvrdi ,co bolo pricinou umrtia ...

senta_sofia
6. apr 2017

@liv1 nehnevaj sa, ale bola ti polozena otazka, ci malo tvoje dieta zapal mozgu, ked sa ohanas encefalitickym placom a ty sa tu ides rozculovat, ze tu niekto vnucuje nejaky nazor? Skus si nieco k tomu nastudovat a potom prosim napis, co skutocne tvoje dieta malo, aby si zase nebola len jednym z tych pripadov rodicov deti domnele poskodenych ockovanim, co su tu udajne tisice, len nikto o nich nevie. Tu nejde o zlahcovanie niecoho, prave naopak, o zvelicovanie.

senta_sofia
6. apr 2017

a uz ked sa tu ideme ohanat prikladmi, co si nevyberieme niekoho realneho? Dieta lezi so silnym zapalom pluc v nemocnici, mamicka je tu z modreho konika, podme do nej, mudrovat, sama mamicka pise, ako sa do nej navazaju prave ludia, ktori ockuju, tak potom kde je ta tolerancia? hm? https://www.modrykonik.sk/blog/michala.s/

liv1
6. apr 2017

@senta_sofia prestuduj si napriklad toto a potom si mozeme podebatovat....
http://protiproud.parlamentnilisty.cz/zdravi/80...

Neviem ci mal zapal mozgu, ako mal, aky silny, co sa dialo. Viem len ze dieta sa zjavne po ockovani totalne zmenilo a ta zmena trvala aspon mesiac. V tom case ciastocne, neskor viac sme o tom studovali pretoze sme sa rozhodovali ci ho zaockovat dalej ci nie. Ziadne zuby, ziadne choroby typu chripka, horucka, kasel, cokolvek ine. Ale ano, pre niekoho to budu vzdy len deti domnele poskodene ockovanim. S niektorymi ludmi nema zmysel debatovat.
A pozor. Ja nie som proti ockovaniu, nikdy som nebola. Ja som ho mala v plane dat zaockovat, ale reakcia ma utvrdila a dali sme tomu STOP. Tot vsio. Opakujem. Nech si kazdy robi co chce, ale pokial niekto nechce svoje dieta ockovanim ohrozit, nech to nerobi, a nech mu daju vsetci pokoj. Zaroven, ak sa rodic rozhodne dieta dat ockovat, nech sa paci, nech mu v tom nic a nik nebrani.

senta_sofia
6. apr 2017

@liv1 ja si nepotrebujem studovat nejake antivakcinacne letaky, lebo na rozdiel od teba viem, ze neobvykly plac a encefaliticky plac su dve diametralne odlisne veci a ak by mal tvoj syn encefaliticky plac (encefalitida = zapal mozgu) a nasledne potvrdeny zapal mozgu, nevyhli by ste sa nemocnici, robia sa rozsiahle vysetrenia, odber likvoru a podobne, co by si si isto pamatala. Cize presviedcaj si koho chces, akurat si potvrdila to, ze tvojmu dietatu vlastne nic nebolo, iba si myslis, na zaklade niecoho, co si si precitala, ze to bolo isto ockovanim. Zvysok ako pises, je to osobna vec kazdeho, ale nemyslim si, ze je vhodne robit take halo z veci, ktore take vazne nie su, len na zaklade toho, ze ty si o niecom presvedcena.

aristka
6. apr 2017

@senta_sofia tuto mamicku trosku sledujem ,kedze som zaregistrovala prvu tragediu v ich rod.zivote a je velmi a velmi smutne ,ze niekto riesi vobec tuto otazku ,ked ma dietatko v stave v akom ma ...to av robi takto nabor alebo uz fakt nevedia ,kde su ich hranice ....co ju vobec otravuju ...

senta_sofia
6. apr 2017

@aristka ubohost v priamom prenose, co ti poviem... hlavne, ze vsetci z tej ich sukromnej skupiny chodia sliedit po verejnych forach a vypisuju moralne prinosne prispevky o tom, ako je to osobna vec kazdeho a co vlastne riesime, pritom jediny, kto riesi, su oni a zvysok su ludia, co sa snazia ako tak udrzat diskusiu v rovnovahe, inak by to bol samy hoax, nezmysel a polopravda