icon

2,5 ročný syn nemá záujem o odrážadlo a ani o kolobežku

leria
1. mar 2017

Ahojte. viem, ze deticky su rozne...nejdem robit z toho tragediu...len by ma zaujimalo, ci je tu niekto s podobnym niecim ako my 😉 nas syn ma 2 roky aj 7 mesiacov...ked mal cca rok a pol, dostal take auticko ma odrazanie....doteraz bolo len v kute, sem tam sa pohral, no az teraz sa zacal na nom po byte trosku odrazat....kupili sme mu aj kolobezku aj strider a vobec nejavi zaujem....chodime s nim na dopravne ihrisko, kde je kopec deti aj mensich a lietaju na tych kolobezkach a roznych odrazadlach ako draci...jeho zaujima len zapinanie semaforov...tak zavidim mamickam, ked ich ratolesti idu pred nimi a maju volne ruky...kedze mame vacsieho psa, s ktorym treba chodit von...tak aj po tejto stranke by mi to pomohlo....chodim domov z prechadzky ako vykonceny kon niekedy...pes a maly lenoch, ktory ma teraz navyse maniere, ze chce sa nosit na rukach.....vzdy ked ideme von mu pekne vysvetlim, ze on pojde pekne z jednej strany za ruku a pes z druhej....niekedy to vyjde v pohode a niekedy si zmysli, ze sa ani nehne...uz mi vyrobil par takych scen, ze ma bohuzial zlomil a som ho na ruky zobrala....ale uz sa snazim byt tvrdsia a nepovolovat...a zacina to aj fungovat....len ten zaujem o kolobezku neviem ako v nom prebudit....dokonca aj my sme si kupili jednu aby sme ho motivovali....tak ze tak....mna by len zaujimalo ci boli aj u vas deticky, ktore sa toho chytili neskor...dakujem 😉

Strana
z2
pribinak
1. mar 2017

Ma kamosa s ktorym by jazdili spolu? Mizno ho to samého nebaví

ivuska027
1. mar 2017

@leria napriklad moji obaja to odignorovali uplne. Aj sme mali odrazadlo a nechceli. Starsi skusal asi ako 2 rocny, preletel cez nu a viac neskusal. Kolobezka alebo dvojkolesove odrazadlo je aj o ronovahe a odvahe. My sme mali teda hned bicykle s pomocnými kolieskami od 2,5 roka. Starsi sa sam naucil az v 5 rokoch, mladsi v 4. Teraz, ked sme vosli do obchodu s kolobezkami, jazdili na nich ako blazni po predajni a pritom na nich nikdy neboli. maju 5 a 7.

leria
autor
1. mar 2017

@pribinak no nemá žiaľ zatiaľ stálych kamarátov, sme v zahraničí

moonlight1210
1. mar 2017

@leria ja hovorim: pozor na to, co si zelas, lebo vytuzene prianie (hlavne ak sa neplni a neplni) sa casto ukaze ako chyba, ked sa vynuti skor, ako sa ma samo splnit. 🙂 (trochu ezotericke, ja viem. 😉 )
budete syna motivovat tolko, az sa na kolobezku nauci a ty budes zas trpnut, kedy ti na nej utecie ulicou a vleti do premavky.

niekedy je lahsie pretrpiet ten rok-dva a pockat az povyrastie. dat tomu cas.

napríklad moje deti tiez kolobezku, ci bicyklikove odrazradlo nemuseli. necitili sa na tom isto. tiez by som si zelala chodit na prechadzky tak, ze ja so psom a oni okolo mna uz samostatne. ale vydrzali sme. povedala som si (ako pri vsetkom, co ma znervoznovalo na detoch), ze do osemnastky mi za suknami nebudu. a tak bolo.
o bicyklovanie prejavili zaujem az okolo piatich rokov sami a cca do mesiaca lietali ako draci. az som ich musela krotit a neustale pripominat, aby davali pozor na auta na parkoviskách, ze to nie je korzo, aby na konci ulice vzdy pockali, aby jazdili opatrne.
mala som sice volne ruky a iba psa na voditku, ale oci na stopkach a neustale som bola v pozore. lebo dieta sice chape, ze si ma dat pozor a je opatrne, ale ked ho nieco velmi zaujme, staci okamih a bicykel voci autu nema sancu.

pribinak
1. mar 2017

@leria je dost mozne, ze ho to sameho nebavi, keby sa mal s kym nahanat a pretekat, tak mozno by to bolo inak

jumama
1. mar 2017

A ten vas psik je taky nekludny? Nemohol by ho pomahat vencit? Ze by aj on vodzku drzal. Trebars pre istotu by ste mali dve vodzky, jednu ty, druhu maly... Nie som psickar, tak mozno vravim blbost, no vacsinou pomoze, ak je detom udelena nejaka mala "zodpovednost". A keby mal vztah k psikovi, tak by som ho motivovala, ze psik potrebuje dlhu prechadzku a pekne by sa spolu vychodili...

leria
autor
1. mar 2017

@jumama nuz psik Ma 3x taku vahu ako syn...tak sameho ho nemozem nechat, no niekedy chytim ja v strede a on na konci....aj sa prechadzame v pohode ked je take priestranstvo kde mozem psa pustit a maly moze tiez behat....ako som pisala, nerobim z toho tragediu....len som sa chcela asi trosku upokojit, ze nie všetky deti sa v tom veku nadchnu a ze príde to mozno neskor....

leria
autor
1. mar 2017

@leria inac ta druha vodzka je dobry nápad 😉

leria
autor
1. mar 2017

jumama 😉

veronikasa
1. mar 2017

Moja dcera keď mala rok dostala odražadlo autíčko - bez záujmu, keď mala dva dostala trojkolesové plastové odrážadlo - bez záujmu, keď mala tri tak sme si na skúšku požičali cykloodrážado od sestry a jazdí na ňom doteraz. Včera na ňom išla do škôlky, je taká nohatá tak je to už aj smiešne, tak presedlá na bicykel.

sense
1. mar 2017

Nasu auticko zacalo zaujimat az ked mala tri roky a bolo jej male aj to len tak po byte minutu, kolobezka nic moc, teraz ju obcas chyti bicykel al kocik na par minut....tak vonku kraca ziadne na ruky alebo sme na ihrusku tam sa vylieta aj bez prechadzky...

katriona1
1. mar 2017

@leria tak moje dcera měla ted 3 roky a je to něco podobného jako tvůj syn 🙂 to plastové autíčko dostala k roku a tlačila ho spíš před sebou, občas se na něm projela, na plastové motorce taky vždy popojela pár metrů a stačilo, k 2. narozeninám dostala malé cykloodrážedlo a ona na něm nejezdila, ale chodila s ním, vždy tak pár metrů a zase stačilo, no jelokož bydlíme v bytě tak když už vytáhnu to kolo dolu pod panelák a ona se projede pár metrů a zase ho nesu spátky domu je úplně super 🙂 takže jsme odrážedlo moc nevytahovaly a občas se na něm projela trochu po bytě, pak když měla asi 2 a 8 měsíců viděla kamarádku jak se odráží a chtěla si půjčit a najednou jí to i šlo, tak jsme ho občas vzali venku a celkem se jí to líbilo, ale domu ho někdy musím nést v ruce, no a nakonec jsme ke 3. narozeninám koupily kolo, které má pomocná kolečka a nejdřív nadšení, jezdila na něm doma, už se celkem naučila šlapat, tak že ho vezmeme i ven a najednou řev, že ona chce to malé odrážedlo a ne velkékolo a venku se projela pár metrů a stačilo akolo zase šlo domu, tak uvidíme co z toho bude 🙂
no a s tím nošením na rukách je to to stejné, ona je pohodlná, kdybych po 2. roku nezatrhla kočár tak by se vozila ještě dnes, dlouho to trvalo než si zvykla chodit a stálo to mnoho hysterických záchvatů a válení se venku po zemi, někdy mi nezbývalo než jí domu prostě odnést, ale časem se to zlepšilo a někdy už ujde docela hodně, ale hlavně ted přes zimu začala zase zkoušet, to jí bolí nohy, záda a noha/ruka nechce jít a tak dál, no jelikož čekám druhé tak prostě nenosíme, i manžel má zakázané, takže někdy prostě jdeme s křikem, takže prostě nezbývá než počkat, kdy z toho vyrostou, obrnit si nervy a vydržet 🙂

siska53
1. mar 2017

@leria vsak ho nechaj,ked nema zaujem.. Nasa je tiez taka. Len chvilu. Aj kolobezka tak..
Od jej dvoch rokov mozem vyjazdy na "dopravnych prostriedkoch" spocitat na prstoch jednej ruky. Kedze slabsi svalovy tonus,dlho sa aj vozila v kociku - priznam sa,kvoli nakupom to bolo fajn.
Ked bude maly chciet,pride tomu na chut.
Naozaj nic nesil,lebo mu to len znechutis.

andisko
1. mar 2017

@leria moj syn tiez, ignoracia vozitok. este to odrazacie auto ano, inak first bike ani tukes, ani nic ine :D a detto sa tvari, ze mu nohy ukradli, ked mame niekam ist peso. akoze behat cely den po byte to ano, to nabeha 100 kilometrov. vonku, kym sme na ihrisku, tam pochodi.. ale kebyze ho chcem zobrat, ze ideme kocikovat malu alebo podobne, ze ma ist z bodu A do bodu B peso, tak to ma "straaasne nozky unavene". na mna uz to neskusa, ja som ho zrusila uz davnejsie. ale muz ho stale nosi, ked si povie (na pleciach). tak sme mu aspon vymysleli to, ze mu povieme "tam po to cierne auto pojdes sam a potom na tatovi" a cakame, kym si sam spomenie, ze vlastne sa mal niest. a potom po chvili ho zas zlozi s tym, ze "teraz chvilu sam po ten stlp, lebo ma chrbat boli" a tak.. snazime sa zvacsovat tie vzdialenosti.. a to ma ten nas "lenochod" 4 roky 🙂))

andisko
1. mar 2017

@leria a este ked bol mensi nanho fungovalo, ze som si zobrala do ruk hocico (nakup, ale stacilo aj niest sal alebo noviny) a som mu povedala, ze nemozem ho odniest, lebo mam plne ruky a nemam ako :D vzdy to zbastil.

lennkka17
2. mar 2017

a inak sa syncek vyvija v poriadku? rozprava, komunikuje? lebo mi to pripomenulo mojho 3 rocneho autistu. tiez odrazadlo 0 bodov a tiez sa vypytuje na ruky ale suvisi to mozno aj s tym ze ma znizeny svalovy tonus a je taky lenivejsi

petruldo
2. mar 2017

starší syn odrážadlo caa hodne po 3 roku, mladšia skôr ale to iba preto že ho mal starší, prejde pár metrov nechá ho spadnúť a konečná. ona vo veku tvojho syna tiež vyžadovala nosenie, preto som chodila s kočíkom, po zážitku - urevané dieťa na jednej ruke a nákup v druhej.
a ešte k odrážadlu, keď ho starší zmákol, tak zdrhal, až som myslela že ho šmarím do kontajnera

leria
autor
2. mar 2017

@lennkka17 tak dufam, že je v poriadku....rozpravat nerozpráva este, ale rozumie všetkým pokynom...ukáže niečo ak treba, počíta anglicky do 10 aj zopar farieb vie....no ostatné všetko len hatlaniny zatiaľ...

sagittka
2. mar 2017

@moonlight1210 toto je super napisane. Tiez prechadzam tym obdobim preco moj syn toto nerobi a toto ale zaroven, vzdy ma napadne 'Daj si pozor na zelania' pretoze ked sa splnia, nemusi to byt vobec take ruzove ake su nase predstavy. Takze dakujem za povzbudenie 🙂

lennkka17
2. mar 2017

@leria a vie len anglicky pocitat? slovensky nie? ako sa dostal k anglictine?

papricka33
2. mar 2017

@leria presne ako píšeš. Deti sú rôzne, nerob z toho tragédiu a ber ho aký je. Jedno dieťa bude behať ako s vrtulou v zadočku, jedno by sa stále odrážalo, bicyklovaní, a iné by vyselo na preliezkach od rána do večera 🙂 Poskytnú mu to, čo ho baví, hlavne nech sa teší z pohybu 😉

leria
autor
2. mar 2017

Dievčatá veľmi pekne Vám dakujem....ja som len chcela vedieť, či začali neskor ako v 2-3rokoch javiť záujem o kolobežky a tak 😉 to že ho vezmem sem tam na ruky, to som spomenula len okrajovo, nenosím ho zase v kuse, len sú situácie a miesta, kde mi je lepsie ho vziať na ruky a rýchlo sa presunúť ako s ním tam vyjednávať...ťažko sa to popisuje, no nie je to ani podstatné ani dramatické aby som to tu pitvala 😉 ja viem, že vsetko so všetkým moze súvisieť, aj to, ale rozprávanie a iné veci som tu už riešiť nechcela...snažím sa nič nepodceňovat ani nič nepreháňať...tak ako som mala obavy pri chodení a odplienkovaní, tak vsetko krásne zvládol...a verím, že príde aj to rozprávanie a ostatné bude len bonus....teraz som si aj spomenula, že ja ako malá som sadla na bycikel asi až ako 8-9 ročná, aj to na kamoškin a hned v ten deň som sa aj naučila byciklovať...a tu som...fakt ma to zaujímalo len okrajovo...dakujem a prajem Vám krásne chvíle s vašimi ratolesťami 😉

tani00
Autor odpoveď zmazal
lennkka17
3. mar 2017

@leria pokial nezacne do 3 rokov rozpravat normalne slovensky tak treba zajist radsej za logopedom podla mna

katka253111
3. mar 2017

A plastova motorka? Na tej udrzi v pohode rovnovahu a je to lacne 🙂 teraz v Tescu su dokonca za 8e 🙂 nas zboznoval auto, potom mal mensiu plastovu motorku, teraz vavsiu a na Vianoce dostal first bike, ale na tom sa len uci...von zatial nie na nejake ihrisko...ma 2r5m

leria
autor
3. mar 2017

@lennkka17 tak snáď nebude s tým problém....slovenského logopéda tu nájdem ťažko

lennkka17
3. mar 2017

@leria aha takze vy nie ste na slovensku? to som nevedela, tak zrejme zato zacal s anglictinou lebo ju viac pocuje 🙂

tani00
Autor odpoveď zmazal
leria
autor
3. mar 2017

@lennkka17 nie nie sme, my stale doma rozpravame po slovensky...ale jeho to k tej anglictine viac ťahá asi, tym okolím 🙂

majka99999
5. mar 2017

@leria starsi miloval odrazadlo, teraz bicykel, aj v snehu by najradsej chodil. Mensieho to nebavi. Chvilu si pojazdi doma a to je tak vsetko. Budem samozrejme teraz na jar skusat, lebo to vie, len sa mu to musi zapacit. 🙂

Strana
z2