Budem zlým vzorom pre moju dcéru?
Ahojte, som maminkou ročného dievčatka a v poslednej dobe mávam občasné myšlienkové pochody ohľadom toho, aký vzor ŽENY jej poskytnem v budúcnosti.
Ide o to, že sa absolútne nemaľujem, teraz ako som doma na RD tak vôbec, predtým do školy/roboty minimálne (aj to len oči špirála - linka - max tiene) kompletný mejkap som mala iba na stužkovej a na svadbe... mám celkom dobrú pleť, nechýba mi to, nebola som k tomu vedená počas dospievania a naozaj mi je takto komfortnejšie. Ale nechcem aby sa cítila o niečo ukrátená, keď sa nebude maminke prehrabávať v makeupovej taštičke (lebo maminka žiadne šminky nemá). A tak, proste neviem či by som nemala toto zmeniť. Inak samozrejme sa o seba starám ako normálna žena, nie je to o tom že by som zanedbávala hygienu alebo tak.. :D len to maľovanie sa je pre mňa vzdialené.
Je tu nejaká maminka ktorá to má podobne a makeup nerieši?
Zlým 🤣 práve naopak dobrým 🙏
Mnohe sa nemalujeme , vdaka Bohu
Moja mamina sa tiež nemalovala a nemala som o nej žiadnu zlu zmienku.. Práve naopak mi ukázala ze nie len tie co sú zmachlene sú pékne ale tie co sa nemaluju a nikdy mi to ani nechýbalo.. Samozrejme keď som bola v puberte tak mi kúpila potrebné ze keď chcem mam. Možnosť ale ja som nechcela práveže dobey vzor mi ukázala... A nepotrebujem to ani teraz.. Nemaj strach z takých veci.. Keď bude chcieť kúpi si alebo jej kúpiš ty... ☺️
Ze "nemalujem" sa,len si dam spiralu,linku a tien😂Tento bol dobryyy👍😂 Ani ja sa takto "nemalujem" ale mojej dcere vadi nieco celkom ine - ze nenosim opatky👠👠😂 Ona berie babke a chodi v nich 😁 Rozmyslam,aky priklad jej to davam. Bude ma mat vobec rada?!?🤔😂
Vies co, ja ti takto poviem... stretla som nedavno holky, ktore od 4-5 rokov mavali naruzovane pery a namalovane nechty, napodobnovali maminu... poznam ich od detstva. Teraz su v puberte a zmalovane ako velkonocne vajcia, aj ked sa prechadzaju len vonku po dvore... ja som v duchu dakovala mojej mame, ktora sa nikdy nemalovala. Ano, aj ja som v puberte vyskusala tiene, lak na nechty... ale povedala som si, ked som videla kamosky, to mam travit pol hodinu v kupelni a cez den sa este stoktat kontrolovat, ci "to mam dobre..." No nie, nechce sa mi 😀 teraz, ked sa necham namalovat raz za rok na svadbu, tak vizazistky ochkaju, ze aka krasna plet zdrava...
Nechcem ta kamenovat, a máš pravdu, že sa tu rieši hocičo. No v tvojom prípade, by som sa naozaj zamyslela, akým budeš pre malú vzorom, keď tieto veci riešiš, keď ju nechceš obrat o šminky, bojíš sa toho, ako ta bude vnímať, keď ostatné maminy budú vymaľované.
Skús sa nad tým zamyslieť, ale vážne. Dúfam len, že jej nezačnes kupovať makeup ako 9 ročnej alebo nebodaj ešte skôr.
Myslim ze tvoje spravanie v tomto smere nema velky vplyv na tvoju dceru.
My sme 3 sestry. Mamka sa nikdy nelicila az kym najstarsia z nas neprisla do puberty. Nas zacalo licenie zaujimat same od seba, nevidela nas k tomu mamka.
My sme potom mamke "na stare kolena" ukazali ako sa ma licit a starat sa o seba.
No pri mojej 5 rocnej vidim ze ju to uz teraz zaujima lebo ma sleduje. Chce si rovnako lakovat nechty aj pouzivat rozne kremiky....na tom nevidkm nic zle ale ani si nemyslim ze tvoja dcerka nieco premeska preto ze ty sa nelicis.
@modrykomik niečo pre teba 😁
Vzorom jej budes snad pre ine veci nie preto ci sa maľuješ... Ja som doma úplne bez ničoho ale do prace si davam bb krem (mam dost hakluvu pleť a reaguje do červena ci ruzva tak preto) spirala a obočie si upravím. Viac nič. Syn ma 9r a stalo sa nam par krat ze ked videl výrazne nalicenu dievcinu tak mi hneď povedal ze vyzerá hrozne 🙈
Ja mám síce kozmetiky na rozdávanie ale Boh ochraňuj toho kto sa v nej bude hrabať 😂
Ahoj
Nauč svoju dcéru, že skutočná hodnota ženy nie je v tom ako vyzerá. Ak ju osloví líčenie tak v puberte si aj tak k tomu nájde cestu aj bez teba.
Ja na oplátku naučím mojich troch synov, že hodnota, ženy sa nemerá v tom, či je alebo nie je nalíčená.
@veronikakos my, matky dcer, ti za to podakujeme 🙂 a k teme, ano ja sa licim kazdy den, mam zlu plet, makeup mi pomaha ale neznasam ho, na naked face nemam gule...dufam ze dcery budu mat peknu plet a budu moct chodit von bez makeupu...nie kazda mame odvahu chodit ako nas pan boh stvoril, ja tiez nikomu nenadavam ze aha ta sa nenamalovala tak trochu sucitu s nami 🙂
@panelacikova nechce sa mi čítať diskusiu. Ani, maľujem sa a bez make upu ani krok. Ale, make up je už len špička ľadovca. Nauč ju tomu, že ma hodnotu a nie smer linky na viecku. Ma.m dcéru. Chcem od nej, aby poznala svoju hodnotu, aby mala osobnost a ta linka je len bonus. Moment e ju linka nezaujíma.
Nemyslis vazne taku blbu otazku....
Nie je dôležitá povrchnosť, ale materinská láska.
Neboj nič jej neujde, kto chce cestu si nájde.
Prepáč, ale veľmi plytké myslenie. Myslíš si, že žena, ktorá sa nemaľuje je zlým príkladom?
Iné veci sú dôležitejšie.
Ale asi záleží na tom, čo máme v hlave.
To akože vážne?zlý vzor pre dcéru ,za to ze sa nemalujes?veď práve na opak!teraz ju od mala môžeš učiť že krása ženy sa nepočíta počtom vrstiev ,ale krásnou pleťou čistou ,o ktorú sa treba starať čistiť, spokojným usmevom a dobrým zdravym sebavedomím takže hor sa do toho!tak isto sa, od kedy mam deti vôbec nelicim a svojim synom budem radiť aby si našli nevesty také, ktoré budú vyzerať ráno po prebudení rovnako ako šli spolu do postele! ✌️ to je proste na nezaplatenie...na čo mat doma tip top barbie s nonstop komplet makeupom,keď ráno ju nespoznaju,alebo sa jej ah zlaknu.Takze chod vážne touto cestou , jasne,ze príde puberta bude skúšať,experimentovať,ale od mala bude mať zdravé sebavedomie,bude si istá sama sebou nebude sa musieť celý život schovávať za masky.
Tipujem že si ešte niekde na hranici puberty. Toto jednoducho nemôžeš myslieť vážne. 🤦😳
Ach pane pomáhaj..... 🤦 Ja si asi MK odinštalujem
Pani zlatá vy ako máte nastavené životné priority? Keď Vám toto jedine chýba ku šťastiu tak sa začnite maľovať ,,dostatočne maľovať,, aby ste boli lepším vzorom pre Vašu dcéru..... A vec je vybavená ....
..autorke : ja si nedavam ani len tu špirálu - nikdy som to neriešila a ani moja mama extra nie, a sestra sa napríklad maľuje, takže si nič z toho nerob...necítila som tú potrebu akosi...moja dcera 6 ročná si už maľuje babiky - fixkami 🙂 a zhromažďuje lesky na pery a líčka 🙂 všetko je tak ako má byť ...pre každého je doležité ničo ine, hlavne byť spokojný sám so sebou, či už so šminkami alebo nie...
Ja som presne taka ista co sa ne/malovania tyka. Moja dcerka bude mat 3 roky a ver mi, ze o nic neprichadza. To su take povrchne veci, co mi ani nenapadli.
Skor ju ved k hodnotam, na ktorych zalezi.
Ja mám len špirálu. Nenosím ani šperky , ani korálky, ani náušnice, nechodím ku kozmeticke ani kadernícke. Ja ako dieťa som sa nikdy nehrabala mamine v kozmetike, ani tetam. Vobec má to nelákalo. Nelam si s tým hlavu. Vieš akým si vzorom pre dcéru? Že prirodzenosť je krásna. Že môže byť krásna aj bez sminiek. Keď som začala čítať status, potešila som sa. Kým som prišla k záveru, prekvapilo ma že píšeš že by jej malo chýbať prehrabavanie v sminkach a že by si nejaké kúpila. Ak ich nepotrebuješ, nerob to kvôli nej. Myslím, že život bez sminiek je jednoduchší lacnejší prirodzenejší a pohodlnejší, netreba ju umelo učiť na zlé návyky.
Nehnevaj sa na mna, ale toto je otazka hodna tak teenagerky, nie dospelej zeny a MATKY!!! Kolko mas rokov? 16??? To si vazne myslis, ze priklad dcere davas cez sminky??? Priklad detom davame tym, ako sa spravame k druhym a k nim, ako komunikujeme s druhymi a s nimi, nie ci mame na ksichte kilo omietky!!!
Neriesim, som sama sebou. A ano, ked niekam idem, rada si upravim oci, ale nikdy mi ani nenapadlo, ze tym davam dcere nejaky vzor. Ked vyrastie a dospeje, bude so sebou robit to, co sama uzna za vhodne.
@aylinn neboj🙂 Dvojrocny chce robot vsetko ako maminka vratane sminkov a podprdy a tak to ma byt.😆 Ja som musela nasmu jedno obdobie obliekat kazdy den moju podprsenku. Velmi ich mal rad.🙂
Ja som toto nikdy ako dcera neriesila. Dolezite je ze budes chodit upravena. Cista. Nemusis byt vymalovana umela kraslica.
Ja som mala mejkap len na svadbe.. jemnucky.. inak nikdy a nemam v plane ani. Dam si sem tam spiralu a tam moje malovanie konci. Nemyslim si, ze sa zanedbavam a ze som skareda alebo co🙂… a ani vo sne by ma nenapadlo, ze by som preto mohla byt nejakym zlym vzorom pre pripadnu dcerku😄 to je fakt total hlupost, absolutne sa tym netrap
Som stará, škaredá tučná nemaľujem sa a pre svoje deti som tou najkrajšou mamou na svete..... Minule tu bola téma práve o tom veku.. Schválne som sa deti spýtala ci im niekto so spolužiakov aleno iných detí nie len teraz ale aj keď boli menší vyčítal ze majú starú mamu.. Nikdy nikto... A sranda je ze väčšina aj ich mamím ma majú uložené v mobiloch aj ma volajú tak ako ich deti.. Teta trojičková... Samozrejme poznáme sa dlho a tykame si. A taktiež sa nemaľujem, robí mi to zle na oči, kedysi som sa jemne, aj teraz sem tam tužku dám a syn sa ma už nie raz spýtal... Ze prečo.. Baby sa nemaluju, v triede majú vlastné mali, lebo našťastie odchádza co chodila ako veľkonočné vjce... A keď prišla triedna do triedy musela sa vždy nafleku umyť...maju detské malovacky ešte pozostatok a radi sa hrávali také maľovanie hry na PC, alebo aj piekli koláčiky.. Tiež hraná PC... A keď si za pýtajú nejaké smonky. Určite im kúpim ale nevážia ešte po tom a to majú 13,5 roka

Neboj, to ti len šibe z materskej a hormónov ;) Je to úplne v pohode. Inak, ja som v puberte mala seriózne pocit, že ľudia trpia, keď ma vidia bez mejkapu. Dupľom ak mám nejakú vyrážku. Pamätám, ako som raz šla spať ku kamoške, zabudla som si ho vziať, domov som šla elektrickou schulena v kúte. Nebolo to chyba mojej mamy každopádne. Ale teda mala som to takto. Vďaka Bohu (a to doslova), ma od toho oslobodil v dvadsiatke. Teraz mám občas chuť sa namaľovať, ale väčšinou je to jednorazová vec raz za pol roka. Mám doma asi 4 kusy dekoratívnej kozmetiky :D Už pár rokov. Dúfam, že moja dcéra v tom bude tiež slobodná. Ak bude mať chuť, bude sa jej to páčiť, bude sa maľovať.