icon

Deti samé na ihrisko za bytovkou - bezpečnosť verzus zábava

tehsim
15. júl 2025

Ahojte, len pre inf. púšťate deti samé von za bytovku na ihrisko? Vek 8,6,5 Ďakujem.

Strana
z3
parvinka0001
15. júl 2025

Majú 6 a pol a isto by som ich samých nepustila a tak skoro sa ani nechystam

mahony6
15. júl 2025

To sú zas toto premotivované mamičky....

Normálne za bytovku pusti, najlepšie časy....určite čakajte nejaké modriny, odreniny a podobne...šak sú to deti, aj my sme boli deťmi a zabavili sme sa. Podľa mňa to že ich budete držať doma a nikam nepúšťať tak ich len pripravíte o zážitky a kopec srandy.

rachel36a
15. júl 2025

Ano, od 6 rokov chodi sám...mame ihrisko pred domom...nesmie odísť...to vie...

kacena4
15. júl 2025

moji cca od 6r chodili sami pred bytovku na ihrisko, mame ho oplotene z balkona som na nich videla a ked nieco nazakricali na mna, nikam inam som ich samých nepustala. hoci ked sme my boli mali rodicia s tym nemali absolutne problem pustit nas von, to len dnesna generacia je taka ustrachana, ze musi mat 100% prehlad o vsetko hned, teraz a tu a dovera v nase deti sa vytraca

mahony6
15. júl 2025
@parvinka0001

Majú 6 a pol a isto by som ich samých nepustila a tak skoro sa ani nechystam

@parvinka0001 radosť žiť :D

mahony6
15. júl 2025
@kacena4

moji cca od 6r chodili sami pred bytovku na ihrisko, mame ho oplotene z balkona som na nich videla a ked nieco nazakricali na mna, nikam inam som ich samých nepustala. hoci ked sme my boli mali rodicia s tym nemali absolutne problem pustit nas von, to len dnesna generacia je taka ustrachana, ze musi mat 100% prehlad o vsetko hned, teraz a tu a dovera v nase deti sa vytraca

@kacena4 podľa mňa sa pri niektorých novodobých rodičoch vytráca totálne všetko, prehnaná hygiena, prehnaná starostlivosť, potom dieťa vyjde von a nevie ani na ktorý autobus má nastúpiť a choré je každú chvíľu.

parvinka0001
15. júl 2025
@mahony6

@mahony6 tak neviem ja mám 35 rokov tiež ma naši nepustali . Jasne na 6 rokov kľudne nech idú aj do mesta sami šak čo už od teraz ich budem nechávať byť len snami .

denkabemommy
15. júl 2025

@tehsim 7.5r púšťam - nie samého ale s kamošmi áno, vždy ma pri sebe hodinky, keby dačo voláme si 🙂 ale teda bývame na takom mieste, kde sa väčšina susedov poznáme a tak vlastne nikdy nie sú sami von.

parvinka0001
15. júl 2025
@mahony6

@mahony6 škoda že som tvoj názor neprečítal skôr kľudne už mohli aj sami chodiť do škôlky šak ju máme pred bytovkou zbytočne som toľké roky vstávala .

abbey1
15. júl 2025

@tehsim 8 ročné by som už pustila, keď je ihrisko pri dome a bezpečné. Mladšie dieťa nie.

mahony6
15. júl 2025
@parvinka0001

@mahony6 škoda že som tvoj názor neprečítal skôr kľudne už mohli aj sami chodiť do škôlky šak ju máme pred bytovkou zbytočne som toľké roky vstávala .

@parvinka0001 ťažko sa ti číta iný názor čo 🙂 vitaj na internete

lucia13022023
15. júl 2025

Neter ma 6, synovec 9r a chodia sami ale len pred činžiak, kde ich je vidno.

parvinka0001
15. júl 2025
@mahony6

@parvinka0001 ťažko sa ti číta iný názor čo 🙂 vitaj na internete

@mahony6 ale teda vôbec .skôr je to smiešne .nevidím dôvod púšťať 6 ročne dieťa samé vonku . To skôr ty by si sa mala zmieriť že nie každý je nezodpovedny ako zrejme ty.

tehsim
autor
15. júl 2025

Ďakujem za názor, my s manželom deti púšťame, sú s kamarátmi tej istej vekovej kategóriiórie
Ja keď som bola malá tak isto som chodila sama s bratmi von. Tiež sme bolí malí. Mne to príde tak, že keď som s deťmi na ihrisku len sa hádaju, robia si zle, vkuse sa niečo deje. Keď idu samé von, starajú sa jeden o druheho a pekne sa hrajú. Pravidla, čo majú a nemajú dovolené poznajú. Ja som každú chvíľu na balkóne a dávam pozor, keď niečo zazvonia, alebo zakričia. A funguje to takto. Lepšie ako by boli vkuse zatvorení dnu. A zase ja nechcem byť vkuse von, treba aj doma niečo porobiť.

mahony6
15. júl 2025
@parvinka0001

@mahony6 ale teda vôbec .skôr je to smiešne .nevidím dôvod púšťať 6 ročne dieťa samé vonku . To skôr ty by si sa mala zmieriť že nie každý je nezodpovedny ako zrejme ty.

@parvinka0001 milujem takýchto hrdinov na internete ako ty, že ma ani nepoznáš a už ma tu urážaš, že som nezodpovedný. Ale to je normálne, aspoň viem s akým človekom sa ˇˇrozprávamˇˇ a tu to nieje o nás dvoch, takže ja tu končím spamovať 🙂 Daj si to v hlave dokopy, niečo pozitívne urob pre seba

parvinka0001
15. júl 2025
@mahony6

@parvinka0001 milujem takýchto hrdinov na internete ako ty, že ma ani nepoznáš a už ma tu urážaš, že som nezodpovedný. Ale to je normálne, aspoň viem s akým človekom sa ˇˇrozprávamˇˇ a tu to nieje o nás dvoch, takže ja tu končím spamovať 🙂 Daj si to v hlave dokopy, niečo pozitívne urob pre seba

@mahony6 tak keď ty si pustis decko fajn premna si nezodpovedna . Dovi a hlavne ty si daj veci dokopy v tej tvojej hlúpej hlave a pre seba urobím pozitívne to že ja si pôjdem s mojimi 6 ročnými deťmi na ihrisko ako zodpovedná matka .!

denkabemommy
15. júl 2025
@mahony6

@parvinka0001
@mahony6 vy dve ste v poriadku? Každá máte iný názor, akože načo sa tu hádate jak deti o tatrovku? 🤦‍♀️ to nedokážete akceptovať jedna druhú? Toto učíte aj svoje deti dúfam.

parvinka0001
15. júl 2025
@denkabemommy

@parvinka0001
@mahony6 vy dve ste v poriadku? Každá máte iný názor, akože načo sa tu hádate jak deti o tatrovku? 🤦‍♀️ to nedokážete akceptovať jedna druhú? Toto učíte aj svoje deti dúfam.

@denkabemommy a ty asi tiež nebudeš keď máš potrebu komentovať ? .

mahony6
15. júl 2025
@parvinka0001

@parvinka0001 ty musíš byť strašne zle na tom keď ma urážaš, viac ti inteligencia nedovolí, to je v pohode, našťastie nikto tu nie je navždy :D :D

denkabemommy
15. júl 2025
@parvinka0001

@parvinka0001 no asi nie, ale aspoň dokážem akceptovať to, že ty máš o svoje deti väčší strach ako mahony.. kdežto vy dve to navzájom akceptovať neviete a urážate sa tu navzájom..

123andy123
15. júl 2025

8 rocny chodí pred dom sa hrávať s kamarátkami. Už bol aj v obchode sám si kúpiť sladkosti. Aj do skoly chodi sam ako mnohí jeho spolužiaci. Moju 4 ročnú samozrejme nepustím samu. Bývame v meste nemáme tu ihrisko. Na detské ihrisko chodíme všetci celá rodina, niekedy aj so susedmi. Inak chodia sa hrať k susedom na dvor.

Suseda ta nemá problém pustiť 4 ročnú s 2 ročnou von samé. Odvážna je.

mahony6
15. júl 2025
@denkabemommy

@parvinka0001 no asi nie, ale aspoň dokážem akceptovať to, že ty máš o svoje deti väčší strach ako mahony.. kdežto vy dve to navzájom akceptovať neviete a urážate sa tu navzájom..

@denkabemommy kde ja urážam? poukazujem na fakt čo za človeka to musí byť keď ma vie už z jednej správy zhodnotiť a povedať aký som, plus urážky. 🙂

denkabemommy
15. júl 2025
@mahony6

@denkabemommy kde ja urážam? poukazujem na fakt čo za človeka to musí byť keď ma vie už z jednej správy zhodnotiť a povedať aký som, plus urážky. 🙂

@mahony6 prečo máš potrebu vôbec poukazovať a vysvetľovať niečo človeku, ktorý má opačný názor? Načo je to dobré? Ak to nevieš správne odkomunikovať bez pasívnej agresie , tak nijak názor druhej osoby neovplyvníš.

anonym_82bd1c
15. júl 2025

Ja som asi čudná, ale mám zachvíľu 9 ročného a samého ho nepúšťam :D. Ako keby máme ihrisko tak, že naňho vidím z okna tak pustím, ale keď nevidím tak som tam radšej s ním.

subartic
15. júl 2025

Bývam na dedine, v podstate v prímestkej časti mesta a moje deti od prvého ročníka ZŠ chodia samé do školy, dva km denne peši . Von na ihrisko asi 150 m od domu ich púšťam od 6 rokov, , v rovnakom veku sa aj po okolí bicyklujú . Od 8 rokov chodia do mesta prímestkou dopravou samé na tréningy , krúžky a jazyky. Od 8 rokov sa samé sprchujú , umývajú si hlavy . Od 6 ročníka na ZŠ si samé chystajú raňajky a desiaty do školy. 6 detí v časovom horizonte 23 rokov, nikdy sa nikomu nič nestalo . Posledný syn 7 rokov, po návrate zo škôlky sa prezlečie a peláši von , teraz v lete do 20 hodiny. Necítim sa nezodpovedná , vychovávam deti k samostatnosti .

anonym_4e7f5f
15. júl 2025

ahoj, kľudne ich púšťaj. Ale je to na tebe, skús sa s nimi porozprávať poprípade si určiť pravidlá a uvidíš aké budú prvé dni 🙂

nyusika
15. júl 2025
@mahony6

@kacena4 podľa mňa sa pri niektorých novodobých rodičoch vytráca totálne všetko, prehnaná hygiena, prehnaná starostlivosť, potom dieťa vyjde von a nevie ani na ktorý autobus má nastúpiť a choré je každú chvíľu.

@mahony6 a si si isty, ze deti potrebuju vediet, na aky autobus maju nastupit ?
ja som dospela a nedala by som to bez pomoci 😀 30 roov jazfdim iba autom.

suhlasim, ze densne deti su velmi nesamostatne, ale nemozeme vsetko porovnavat s tym, ako to bolo v minulosti a ako je to dnes.

alantroj
15. júl 2025

Ja som vyrastala na sidlisku, vo vnutrobloku som sa hravala s kamaratkou. Az raz sa nas pokusila jedna zena odviest, boli sme tam same, chytila nas za ruky a tahala prec. Z ineho panelaka sa vyklonil muz a nieco na nu krical. Ja si iba pamatam ze som im nerozumela, tej reci. Zacala som kricat a trhat sa. Chvalabohu mama mala otvorene okno a pocula ma. Ako sa vyklonila z okna ta zena nas pustila a usla. Doteraz mi stiahne zaludok ked si na to spomeniem. Male dieta bez dozoru na velkom sidlisku by som nenechala.

mirka_a_hrasok
15. júl 2025

Áno, púšťam ju samú, moja bude mať 9 a absolútne jej dôverujem, nechodí sama, vždy s kamoškami, má hodinky, kedykoľvek jej viem zavolať a pozrieť si jej aktuálnu polohu 🙂
Nie je dobré dieťa držať doma neviem dokedy, potrebuje aj samostatnosť, trocha voľnosti....Mňa naši púšťali von so súrodencami už keď som mala 3 roky 😀 Samozrejme si veľa z toho obdobia nepamätám, ale keď som mala 7-8 chodila som už sama a bolo to úplne najviac ❤ Ja ju o tieto krásne časy pripraviť nechcem. Viem, že doba je úplne iná, je aj oveľa viac áut ako kedysi, zlí ľudia sú na každom kroku, ale jednoducho viem, že bude ok. Samú by som ju nepustila, ale keď viem, že je s niekym, tak s tým nemám problém.

iwesska
15. júl 2025

5r.by som bez dozoru nepustila ani za bytovku,je to este hlupucky skolkar,ktory si neuvedomuje nasledky. A 6r.dozor tiez nie je bohvie co. Jedine toho 8r.by som pustila s nejakou partiou inych deti.

Strana
z3