icon

Je nebezpečné nechať ,,vyplakať" 20 mesačné dieťa?

abika26
27. feb 2013

My sme sme s uspavanim,spankom atd v podstate nikdy problem nemali ale odkedy som malu oducila od cumla cca 2tyzdne tak ako nahradu chce aby som ju uspavala ja,predtym nikdy nechcela aby som ani zostala v miestnosti,zaspala sama v postielke...kedze o 2 mesiace budeme mat druhe mimi nechcem ju na to naucit,lebo to nebudem zvladat....1 den to trva kratsie no dnes napriklad hroza vela plakala....mate s tym niekto skusenost?oplati sa ,,nechat" vyplakat?samozrejme v urcitych intervaloch za nou zajdem a prihovorim sa,pohladkam.Dufam ze ma nebudete sudit,ale ozaj hlavne kvoli 2 mimi chcem aby mala dobre spinkala...bude to lepsie pre nu aj pre nas.velmi ma to trapi...,dakujem za rady.

Strana
z2
anjelicek26
28. feb 2013

Vyplakat je fakt krute, je kopa inych moznosti ako presvedcit dieta, ze spat u seba je super... kazdemu to dojde skor ci neskor... nas tam spi nieco vyse mesiaca, presun bol bez jedinej slzy. Ja som z toho mala blbsi pocit ako on.

cacika
28. feb 2013

@abika26 ahoj, ja som toto tiez riesila ked sa mi mala narodit dcerka, syn bol vtedy este kojený a zaspával vzdy v mojej prítomnosti. nechala som to tak a povedala som si ze to budem riesit operatívne, ved uz to nejak dopadne... no a dopadlo to tak ze dnes uspavam oboch naraz na manzelskej posteli, kazdy z jednej strany. mala sa pricucne a zaspi pri kojení a starsiemu uz staci len moja pritomnost.

abika26
autor
1. mar 2013

@zuzanockamt jasne ja to vsetko beriem len sa mi vid ze 20 mesana uz nie je take male babo na tuto metodu,jasne ze by som to nerobila s 3 mesacnym...a k tomu placu-urcite dlhdobe plakanie nepridava k dusevnej pohode dietata a moze mat z dlhodobeho hladiska nejaky zly vplyv ale zas keby to trvalo par dni tak si nemyslim ze to moze mat dosledky....uvidim,teraz sa uspavame tak vselijako raz lepsie raz horsie...

abika26
autor
1. mar 2013

@zuzanockamt tak to ta obdivujem....ja praveze som bola hrda a spokojna ze tak krasne spi,nikdy sme ju neuspavali na rukach jedine co mala ako ,,zlozvyk" bol cumel a ten som jej zobrala s vysvetlenim ze uz je velka atd...proste dobre spavala pomaly od narodenia,nebolo potrebne nic specialne robit ved to nevyzadovala.na dudu si nespomenie ale zacala vymyslat.ja ju lubim,venujem jej skoro vsetok cas,casto sa mojkame ale nepride mi vhodne uspavat take velke dieta na rukach....chcem aby chapala ze sme tu pre nu ale nebude s nami manipulovat ako chce....

zuzanockamt
1. mar 2013

@abika26 no ja mam na to vsetko iny nazor, urob ako myslis, ked ti to pride vhodne, tak ju nechaj vyrevat

fuska
1. mar 2013

Neviem, ci je to nebezpecne, Moj nazor je, ze to nie je spravne a nikdy by som to nerobila.

sirinka
1. mar 2013

@abika26 predstav si, ze zazijes iba par hodin uplneho strachu, odmietania a bezmocnosti....ake spomienky by to v tebe zanechalo. Tvoja mala ide do obdobia, kedy bude skusat posuvat hranice a je na vas, ako s tym budete zaobchadzat. Predstav si, ze teraz zazije tvoje dieta sok s odmietnutia vlastnou mamou pri vecernom zaspavani a zrazu pride do rodiny nove babatko, ktore budes mat takmer nonstop na rukach... Hladala by som urcite setrnejsi kompromis. U nas to bola velka vlastna postel, kde sme zaspavali spolu.

abika26
autor
1. mar 2013

@ervenka jasne aj on pomaha,lenze cez obed nebyva doma kedze je v praci a vecer sa striedame pri uspavani...povedala by som ze pri nom zaspi este rychlejsie,ale mozno len nahoda 😉

Strana
z2