Kedy začali vaše detičky chodiť?
Ahojte maminy, mozno tu uz podobna tema je tak mozno ma zamknu 😉 , tak len informacne sa chcem popytat, moj syn Danko bude mat 13 mesiacov, zatial nechodi, iba za ruky aj za jednu, sam pekne postoji ale boji sa este vykrocit, viem ze ma aj cas, len ma to zaujima kedy chodili vase deti. Dakujem pekne.
moj mal 14 mesiacov a 1 deň,keď sa konečne pustil sám 🙂 ....a padáme vkuse,bárkde 😀
a dcérka zas týždeň pred prvým rokom 😉
Aj dcéra aj syn začali chodiť ako 12,5- mesační. 😉
nejakych par krocikov spravil ked mal 11 mesiacov, ale riadne chodit sam na dlhsiu vzdialenost az v 12. mesiaci. Ako tak citam, ze "nechodi, boji sa pustit", to sme nepoznali. Aj v okoli mam deticky, co chodia pomaly, pekne opatrne, len ten nas ako totalny divoch, beha, lieta, ledva za nim stiham, absolutne ho netrapi, ze spadne, postavi sa a lieta dalej a toto je od prvych krokov, vsetko rychlo, rychlo, rychlo....
8,5 mesiaca mala, keď si myslela, že je v pavúku a zamyslená odišla od postieľky. Po 3 krokoch zastala a v očiach prekvapenie....šok? 😅 😅 😅 no a potom už skúšala, keďže to išlo 😉 ja som z toho tiež bola vedľa, aj dosť ľudí naokolo.... 😵 😵 😵
Emka mala presne 14m a 11dní, keď sa zrazu postavila sama uprostred chodby a prikráčala ku mne 😵 😵 😵 od 10m chodila popri nábytku, chodák sme nikdy nemali 😉
prve kroky boli presne dva tyzdne pred prvymi narodeninami a poriadne chodenie zacalo okolo roka 🙂
Danko bude z tych opatrnejsich chlapcov co si pocka, tiez som si musela pockat. Adamko tiez dlllho chodil za jednu rucku,presiel hore dole mestom ale sam sa odvazil az ked mal rok a pol. Neurologicka mi poradila v blizkosti porozkladat v priestore izby napr stolicky popri sebe zeby sa skusal motat od jednej k druhej sam ale nakoniec bolo aj tak ze prisiel cas a pustil sa sam kedze bol pan opatrnejsi 🙂 nechal sa radsej viest 😅
Dnes sme v obchode stretli 18 mesacneho chlapceka, co este nechodil, sme si s jeho maminou pokecali a sa nasmiali, ze nasi krpci dobre vedia, ze nosit sa je omnoho prijemnejsie 🙂 Raz to prijde 🙂 Nas spravi par krokov, neboji sa vobec, ale je aj opatrny (ide to k sebe?) robi len veci, co fakt vie, tak si asi este trochu pockame. Okrem odretych topanok a nohavic mi na to jeho lozeni vlastne nic neprekaza 😝
jeden syn behal sam uz v 10mesiacoch kym druhy sa bal pustit a tak sa rozbehol v 13mesiaci neboj aj tvoj to zvladne coskoro kazde dieta je individi 😉
naše niekedy v 10mesiacoch sa začali púšťať a teraz už chodia aj na dlhšie trate ...
Alexko mal 12 mesiacov a 4 dni a Dominik 13 mesiacov. 😉
15 mesacna 🙂 A nic nestratila.... Dobehla uplne vsetko... aj sediet zacala velmi neskoro aj stvornozkovat aj plazit.... Deticky potrebuju svoj individualny cas 🙂
starsi syncek chodil sam v 9.mesiacoch a mladsi v 10, my zo sestrou sme na tom boli podobne, no moj brat este v 18.mesiacoch vobec nechodil a teraz ho clovek nedobehne 🙂 co tak rychlo chodi, neboj kazde babo je ine, este stale ma plno casu, niekedy to pride zo dna na den, sa pusti a uz chodi 🙂
Moja dcerka zacala chodit v 10mesiacoch...kazde dieta je ine a niektore zacnu neskor a urcite nic nezmeskaju vsak sa este nachodia za cely zivot az az 😀
Od 6.mesiacov popri postielke a od 8.mesiacov sama.
Dcérka 14- mesačná, syn 12- mesačný.
neboj nic, moja chodila za ruku 3 mesiace a sama sa odvazila az v 15-tich mesiacoch 😉 a o nic neprisla.
Tyzden po narodeninach, cize 12 mesacna
13,5-mesacny, presne 6 mesiacov po tom, co zacal chodit po styroch... teraz chodi ako keby v zivote ani nic ine nerobil 😉
starsi zacal chodit na 9mesiacov, mladsi na 10m, kedze je medzi nimi 14mesiacov rozdiel - sranda to teda nebola, ked som s bruskom maleho nahanala.
ked sme mali okolo 13 mesiacov 😉
10 mesiacov 1 tyzden. chodenie za ruku sme uplne preskocili... prve tyzdne/mesiace ani nechodil, len bezal a my za nim. jedneho dna sa pustil od sedacky k stolicke a uz to islo 😅 ale popri nabytku zacal chodit az v 9. mesiacoch 😅
Náš Kubko chodí sám od 11,5 mesiaca. V tom veku prešiel sám pol telocvične.
Malý mal 10 mesiacov a 3dni...ked urobil prvé kroky 30.6. má rôčik a už si vykračuje sám 🙂
tyzden pred prvymi narodeninami uz pekne cupital po byte aj vonku
Malý urobil prvé krôčky sám keď mal 9 mesiacov a od 10 mesiacov chodí sam🙂
nasa zacala sama az ked mala 16 mesiacov, a to od desiatich mesiacov obchadzala nabytok. Potrebovala asi mat uplnu istotu a odkedy chodi tak spadla iba par krat.
ahojte maminky, tak my sme boli naozaj veľký unikát 🙂 Adamko sa prvý krát postavil sám keď mal 14 mesiacov, od vtedy sme chodili za ručičky do jeho presne na deň 18 mes. Vtedy sa ma prvý krát pustil a už sa ma nechcel držať a už išiel bez akéhokoľvek zakopnutia a padania. Takže to chce len pevné nervy a trpezlivosť 🙂
raz to prísť musí 🙂

moj syn zacal chodit 1 den pred dovrsenim 13. mesiacov, ale este dllho to bola dost neista chodza. teraz ma 17,5 mesiaca a stale dost pada, casto aj narovnom povrchu.