Môže príliš skoré chodenie naznačovať hyperaktivitu dieťaťa?
Ahojte. Moj drobec ma este len teraz 6m. a uz mi chodi po 4 v byte a postavi sa ked sa ma coho drzat. Je mozne, ze taketo dieta bude hypraktivne? Spanok mame pocas dna tak 4x, ale len po pol hodinu a v noci sa budi casto..viete mi niektora povedat ako to bolo u vas a ako to je v starosom veku?
Dakujem
Noo potrebovala som nieco taketo pocut, ze to neni extra ;) moje okolie to prehana, ze je to zle a blaa blaa..tak ma trosku zneistili..ale je to moje 1dieta tak asi veci prilis riesim..noo dakujem za nazor 🙂
@mimimat ono niektore deti sa veeelmi motoricky ponahlaju a zasa napr. pusinka im neslape tak rychlo, alebo sa zasa potom veeelmi neskoro odplienkuju, niekde ta nerovnovaha sa vzdy najde... ja to uz beriem ako prijde, pri prvej som tiez riesila tabulky a pocuvala "co by uz mala a co zas nemala"... to dnes uz nerobim, robia veci deti aj tak po svojom a ty to nemas ako ovplyvnit... hlavne nedovol rodine robit nejake zavery a "diagnozy"... lebo deti, co len pocuvaju ze su hyperaktivne, zle, neposedne, nezvladnutelne a bla bla... si to casom aj k srdcu vezmu...take privlastky treba zarazit rodine hned od zaciatku...
Moj syn sa sam staval tiez v 6-tich mesiacoch, chodil vo 8-mich. Urcite nie je hyperaktivny, je skor z tych deti, u ktorých su v popredi knihy, hlavne encyklopedie, premyslanie nad vsetkym. Naopak, sport mu velmi nejde. A teda o hyperaktivite sa vôbec neda hovorit.
Mojej kamaratky syn bol takýto šikovný v 7m a je to normálny naďalej šikovný 3r chlapec.. Len je trocha popredu pred svojimi rovesnikmi mentálne..
nie, takyto rychly bol aj moj syn, ale nie je hyperaktivny, je sice velmi zivy, ale je pohybovo velmi zdatny
chodi na sportovu gymnastiku, vie sa od 3 rokov sam bicyklovat, od 4 lyzovat a plavat, 4,5 korculovat, dobre beha, vsade vylezie, vsetko preskakuje
ale nie je hyperaktivny
Ano, voči ostatnemu priemeru je to skoro, ale uz teraz hovorit o hyperaktivite??? Absolutne suhlasim s "anjelicek26" a bud rada, ked bude tvoje dieta pohybovo zdatne, uz len mu nachadzat primerane pohybove aktivity, je to velke plus ako doslova nutit "lenivejsie" deti hybat sa.
S tym nocnym budenim to nema nic spolocne, mne sa obidve deti v noci budili do 3 rokov, od 3,5 uplne v pohode prespia celu noc, len vydrzat, s tym vela nenarobis, je to o individualnom vyvoji kazdeho dietatka.
@anjelicek26 presne suhlasim...mna zase stresovali opacne, ze nie je motoricky zdatny lebo v den 10.mesiacov este len zacal 4 nozkovat a chodit az 3 mesiace na to. Potom vsak zacal rozpravat ako 16 mesacny a ako 18 mesacny bol bez plienky doma cez den....
Kazde dieta je individualne a keby sa dal vziat cas sat tak sa tak netrapim tym pohybom pri nom...mna to normalne sralo ako sa ma aj cuzdi ludia, susedia atd stale vypytovali a este nechodiiiii??? A cvicite vojtovku? Aaaach to preto ze nema chodak doma! alebo aaaach to preto ze si ho casto nosila v tej satke....a lreco ho aspon za rucky nevodis? priznavam ze som normalne potom klamala inym ludom ze ako je stary? bude mat rok...pritom mal rok a daco, ale v ludoch ako keby bolo zakorenene ze rocnr dieta=chodec....teraz by som im s kludom anglicana nieco pekne odvrkla a bolo by ;)
neboj hyperaktivita suvisi s vyvojom mozgu (chybajuce prepoje/"ine" ako u beznej populacie v centralnej nervovej sustave v mozgu) v ziadnom pripade nie s vyvojom hrubej motoriky v skorsom obdobi dietata - to len tak hruby opis.
@mimimat kokos toto je je inyvparadox, ked skoro nieco vedia zle je,ked neskoro nieco vedia zle je...ja milujem chodit k svokre na dedinu tak su vsetci studovany doktori,neurologovia, fyzioterapeuti a pod. 😂👍 ja len na margo tvojho okolia,pozname to asi vsetky, ten tlak. Treba najst strategiu ako kazdeho takeho fundovaneho poslat nemilosrdne do teplych krajov a este dalej 😂👍 vheej a zajtra cestujem na tu,, titulovanu dedinu a rodinnu zeslost s manducou,to zas budu dristy 👍 uz sana to tesim.
náš tiež štvornožkoval keď mal 4,5 mesiaca a sám chodil od 9 mesiacov a tiež ho všetci považovali za extrémne hyperaktívne dieťa (často som si to o ňom myslela aj ja 😀 ) ale je "len" veľmi živé a náročné dieťa, ktoré je nadané na šport a potrebuje dosť nových vnemov aby svoju energiu využíval na "pozitívne a produktívne" činnosti. Určite sa nad tým teraz netráp a teš sa z toho aký je šikovný 😎
Hyperaktivita nie je spojena s hrubou motorikou, ale s CNS a jeho prepojenim, teda dve odlisne zalezitosti.
@mimimat Sestrina dcéra chodila v 8mes. už sama a áno, bola veľmi hyperaktívna, ona ani chodiť nevedela, len behať. Ked bola vačšia, tak veľa športovala, to jej veľmi prospelo, dosiahla neskutočné úspechy v športe, v škole bola vo všetkom vždy prvá, spolužiakov zbila len taký fukot chalanov o hlavu vačších od nej, bola hrozne silná na svoje vek. Už je dospelá a už je "normálna", ani by človek nepovedal, že bola taká nezbeda. 😀
@slunce3 odveci témy, ale ked spomínaš tú manducu,mna raz normálne na ulici stopla cudzia pani, mala som bábo v šatke, staršia dáma, a začala mi normálne hrubým tónom rozprávať, ako videla v TV,ako je nosenie škodlivé.bude mať zničený chrbátik. čo čert nechcel,bola pri mne svokra, ktorá je od začiatku proti noseniu 😀 😀 nádherné zážitky mám
Mojej svagrinej chodil za ruky cca v 9mes a teraz ma 17mes a je taky kde ho polozis tam bude.je trochu zivsi ze chce to alebo tam.nepovie ukaze prstom.ale inac lenosko.no moj zase asi v 6mes po stvornozky potom v 8mes za ruky a v roku sam a teraz je taky cibez opica spekulant hyperaktivny neposedi.ak posedi 10min tak to je uspech.a to ma 2roky a takyto je od kedy chodi.😀
@janickacrazy svojim prispevkom si ma veeeelmi potesila 😉verím, že to tak bude aj s našim 😀
@biokozmetika Určite, takéto deti sú náročnejšie, ked sú malé, ale vekom sa to zlepšuje a šport alebo tanec je pre ne ideálny. 🙂
No ja mám 4 deti , všetky 4 sa rodvíjali odlišne. Najzdatnejší pohybovo bol syn , ktorý behal už v 9 mesiacoch ale jeho slová v 2,5 roku ..nuž na prstoch jednej ruky ich bolo možné spočítať a až vtedy sa odplienkoval.
Dcérky chodili okolo roka , najstaršia v 14 mesiacoch ale všetky tri pekne rozprávali v 2 rokoch , najmladšia mi už v 18 mesiacoch tvorila zložené vety, dnes má 2,5 roka a normálne si spolu pokecáme čo bolo v škôlke , čo jedla čo vystrihovala a kreslila...taký jednoduchší partner na kávičku 🙂.
Synátor je dnes úspešný športovec , moc toho zrovna nenahovorí ...
aj moj bol taky ,v 6 m stvornozkoval a v 8 chodil,aaale napriklad zacal rozpravat neskor v porovnani s inymi detmi, 😉 ,kazde dieta je vyvojovo uplne ine,zbytocne porovnavat,niektore zeny ti tu pisu ze neskor je dieta lepsie na sport ,tanec,...vobec to nema ziaden suvis,to ze chodi a lezie skoro neznamena ze bude prvy v behu alebo extra sportovec...ani to dieta co zacina rozpravat prilis skoro neznamena ze ma IQ vyssie v buducnosti 😉 zbytocne nad tym premyslat ,kazde dieta je iny svet aj ked pravdou je ze vsetky mamicky pozerame od malicka ci je v niecom nase dieta sikovnejsie,ale ver tomu ,ze je to uplne na nic....
@mimimat pokial to robi sam od seba, tak je vsetko v poriadku. Ine by bolo, keby ste ho to nasilu ucili, v tedy to nie je dobre. Inak moj syn sa najprv postavil a az potom posadil chodil okolo nabytku v 9 mesiacoch, ale chodit sam zacal az v roku. Tym chcem povedat, ze kazde dieta ma svoje tempo a nieco dokaze skor ako priemer a ine veci zase neskor ako priemer. Takisto ako su deti, ktore zacnu stvornozkovat az v roku, su deti, ktore to robia ovela skor. Hlavne je, ze je zdravy. A inak myslim, ze hyperaktivita resp sa neda tak skoro urcit...
@mimimat moj zacal takto skoro sa stavat v 6m, rozpravat zacal ale az od 3r a plienku na noc mal takmer do 5r. hyperaktivny v zmysle diagnozy nie je, narocnejsi ano. teraz uz je to ale celkom fajn. pohybovo vo vyssom veku nevynika, skor naopak
dolezite je, aby ste ho vobec nevodili za ruky, nech vela stvornozkuje a chodi sam okolo nabytku. moj zacal potom sam chodit az v 12m

Spi ti viac ako uzasne a motoricky je sikovnejsi, ale nic extra... Ben stvornozkoval a staval sa este skor. Nie hyperaktivny nie je, je to len moja mala motorova mys 😀 Netreba si mylit motoricku zdatnost a hyperaktivitu!