icon

Ako sa vyhnúť plateniu škôlky po úraze?

jankadanka654321
10. mar 2025

Ahojte idem si k vam po radu. Je blbe pytat sa tu ano viem ale zial nikto z okolia mi nevie poradit. Moj syn mal v skolke uraz: padol na hlavu, silno krvacal, to ucitelky zastavili, volali nas sli sme k lekarovi, netrebalo sit, len sledovat ci nezvracia, nestazuje sa na bolest, ci je atd...
Nic podozrive. Skolka je sukromna, vypovedna doba 2 mesiace. Nechceme ho tam viac dat, ale vraj oni personal nie su na vine tomu urazu (aj ked pri nom stali) a ked vypovedame zmluvu aj tak tie 2 mesiace musime zaplatit. Vraj maju bezpecnostny koncept a ten dodrzuju. A je im to luto. Prosim vas ako dosiahnut aby sme nemuseli tie 2 mesiace platit ? Dakujem !

Strana
z2
anjelicek26
10. mar 2025

Mate normalne zmluvu a tie dva mesiace musis doplatit. Uraz je nehoda, nezavinili to, ze si sa ty rozhodla ho tam uz nedat je len tvoje rozhodnutie... hlava velmi krvaca, netrebalo to ani sit, trosku zbrkle rozhodnutie... kam ho teraz das uprostred roka? Nie je to, ze by zrovna skolky mali xy volnych miest...

pribinak
10. mar 2025

Ale nenapisala si čo sa vlastne stalo? Spadol? Potkol sa? Spadli niečo na neho?

Akože toto sa môže stat v každej škôlke, aj tej najlepšej
Byt na tvojom mieste tak sa trochu ukludnim, premyslím si to a ak tam syn chodí rad, tak by som ho tam nechala

Platiť proste musíš. Výpovedná lehota je v zmluve riadne zadefinovaná. Možno by sa ľudsky dalo dohodnúť na mesačnej výpovedi, ale no ťažko zhodnotiť

Nechcem rýpať, ale ak mu ranu neusili, asi až tak veľmi nekrvacala

janinah
10. mar 2025

Ak si mysliš,ze v inej škôlke sa nemôže stať uraz,tak sa mýliš.Rob ako mysliš...

aliziana
10. mar 2025

@jankadanka654321 vieš, toto sa Ti môže stať aj doma, aj keď budeš vedľa stáť...
Pokiaľ to priamo nezavinili, tak za to až tak nemôžu

sovica
10. mar 2025

@jankadanka654321 Ako píše @anjelicek26, rany na hlave/čele naozaj veľmi silno krvácajú, aj keď sú to len malé ranky. Viem, o čom píšem. Takéto úrazy detí sú úplne bežné a väčšinou sa im nedá zabrániť. Obe moje deti spadli tak nešťastne na čelo, že krv im tiekla prúdom a pritom to nakoniec bola len malá ranka. Oba razy som stála pol metra od nich, videla som ako padajú a aj tak som ich nestihla zachytiť. Bola to stotina sekundy. Až keď niečo také na vlastnej koži zažiješ, pochopíš. Áno, išli sme hneď do nemocnice, lebo krv sa valila ako "z prasaťa na zabíjačke", ale nakoniec to nebolo nič vážne, dali len tie stripsy, ako po "novom šijú" rany.
Chápem, že sa teraz bijú v tebe všetky negatívne emócie, ale keď príde "vytriezvenie", tak možno zmeníš názor. Ako syn spadol? Z výšky, alebo sa potkol, narazil do niečoho, niekto ho strčil...? Ak to bol len obyčajný pád pri hre, tak tie učiteľky naozaj tomu nemohli zabrániť ani keby to bola neviem aká super škôlka. Nechcem ťa strašiť, ale tých úrazov ešte bude...🙈
Keď ťa najväčší hnev prejde, tú škôlku ešte prehodnoť. Myslíš, že keď dáš syna do inej, tak tam sa mu to nemôže stať?

jaskolka
11. mar 2025

A čo sa vlastne stalo? Spadol pri nejakej aktivite? Pošmykol či potkol sa pri bežnej chôdzi? Sotilo ho iné dieťa?
A myslíš,že v inej škôlke sa to nemôže stať? Deti proste budú mať úrazy,a často sa tomu nedá zabrániť,aj keby päť dospelých stalo pri ňom. V synovej triede minulý týždeň na dvore pri hre sa chlapček potkol o obyčajnú lavicku, spadol, rozbil bradu,volali mamu,boli to zašiť,chodí normálne ďalej do škôlky
Proste sú to veci, ktoré sa stávajú.

nikpa
11. mar 2025

@jankadanka654321 toto sa mohlo stať aj tebe doma. Robíš unáhlené rozhodnutie. Ak je to škôlka inak dobrá a malému sa tam páči, dala by som im ešte šancu.

biglovemom
11. mar 2025

V januari sme mali to iste - ale so sitim hlavy.
Kamarat jej zdvihol nohy ako sedela na stolicke , a spadla do zadu.bola na blbom mieste akurat za nou na zemi bola lista.
Tiez sukromna skolka.
Ale ani vo sne by ma nenapadlo to takto riesit,ako pisu kocky to sa aj doma moze stat alebo na ihrisku.🤷🏼‍♀️
Moc prehanas podla mna

dzulli1980
11. mar 2025

Ja som stála pri dcére a zlomila si ruku ... asi toľko k tomu ... moc to hrotíš ... a áno, zaplatiť musíš.

veronikaszabova
11. mar 2025

@jankadanka654321 najstarsi syn si v skolke roztal peru a aj na nose ma jazvu zo skolky. Nerob z toho take halo. My sme to neriesili vobec. Ved su to deti, uraz sa moze stat aj ked mu budes stale za ritou.

zuzanockamt
11. mar 2025

@jankadanka654321 Zmluvu dodržať musíš, teda aj zaplatiť. Škôlka za úraz nemôže, ak bolo všetko dodržané - vykonávali nad deťmi dozor, nič na neho nespadlo, podali mu prvú pomoc, kontaktovali rodičov.

jankadanka654321
autor
11. mar 2025

@biglovemom ide aj o to ze sa teraz stazuje na bolesti hlavy. Spadol tak ze si s ucitelkou hadzal loptu, cuval a spadol n hlavu, na zemi bola zelezna futbalova branka. Toto sa dalo predpokladat

jankadanka654321
autor
11. mar 2025

@zuzanockamt a kto moze za uraz ? Oni tam boli pri nom. Aj ja ked spravim chybu v praci a je tam moje meno za kazdou transakciou nemozem povedat to nie je moja vina no tak zjavne ano. Kto iny je zodpovedny. V miestnosti mali 5 deti !

zuzanockamt
11. mar 2025

@jankadanka654321 Úraz sa dá predpokladať pri každej detskej činnosti. Proste si typ človeka, ktorý to bude teraz hrotiť a možno aj učiteľky pred súd poženie, budeš zháňať lekárske správy, atď.

zuzanockamt
11. mar 2025

@jankadanka654321 Pokiaľ tam učiteľka bola, aktívne vykonávala dozor nad deťmi, tak nič neurobíš. Dodržali všetko.
Je mi ľúto tých učiteliek, ešte si s tebou užijú, kým vezmete dieťa z MŠ. A v ďalšej sa môžu tiež tešiť.

3petka
11. mar 2025

@jankadanka654321 moc to prežívaš. Take niečo sa stane v sekunde pri deťoch. Čo by si robila keby sa to stalo tebe doma, už s ním nebudes nikdy sama?
A povedz mi kto už premýšľa tak ako ty že všade vidí že sa kože stať úraz? Proste sa hrali a tvoj syn si nedal pozor kam stúpa zakopol a spadol, nebudú ho predsa držať vo vankusikoch.
Kľudne ho do skolky nedaj ale ak máš raz zmluvu a v nej nejaké pravidla tak tie proste musíš dodržať.

arasidka123
11. mar 2025

@jankadanka654321 aj keď máš v triede iba jedno..moze sa stať hocičo...

zuzanockamt
11. mar 2025

Ja takýmto matkám odporúčam HS do ukončenia povinnej školskej dochádzky, mať dieťa doma a nikam ho nepúšťať.

prasiatko30
11. mar 2025

Ucitelka bola pri nom ked sa to stalo. Poskytli dietatu prvu pomoc, zavolali a informovali ta - skolka konala podla mna spravne a dietatu sa moze stat uraz aj ked ty budes pri nom sediet - pokial ho teda nezabalis do bublinkovej folie od hlavy po paty, alebo ho nemas posadeneho pri tvojich nohach cely den “a len aby si sa nepohol a volaco si si nespravil”. Namiesto toho aby si hystercila mala by si dietatu ukazat, ze na stastie sa vsetko skoncilo stastne. A nerobit z toho aferu.

maximiliana
11. mar 2025

@jankadanka654321 ja uz ani poratat neviem, kolkokrat sa mojmu starsiemu nieco stalo aj v mojej pritomnosti...ale mas pravdu, zober ho zo skolky a pre dobro vsetkych uciteliek si ho nechaj doma az do osemnastky

avanka
11. mar 2025

@jankadanka654321 syn mal 5 rokov,keď volali zo škôlky, že mal úraz a treba ísť do nemocnice. Na dopravnom ihrisku spadol na riadidlá bicykla,ako sa zrazili, mal roztate líčko,otras mozgu a otras očnej orbity.
Nikdy som to učiteľkám nevycitala, sú to deti, a takýto úraz sa môže stať tvojmu dieťaťu aj v súkromí. Pani učiteľka tam stála, dávala pozor, ale žiaľ, stalo sa. Boli sme na 2 dní v nemocnici, pani učiteľka mi asi 5 krát volala, ako sa syn má a bolo jej to úprimne ľúto. To skôr ja som utešovala ju..
Nikdy sme ani neuvažovali dať ho do inej škôlky, prečo? Tam sa nič stať nemôže?
@jankadanka654321 5 deti na starosti? A učiteľka ako môže každého držať za ruku..preboha, ruku na srdce, tebe tvoje dieťa nikdy nespadlo, nerozbilo si koleno, neplakali,keď sa buchlo? Kde si bola? Pri ňom?
Ja som tiež na svoje deti hakliva a bojím sa o ne, ale takéto úrazy sú bežné aj doma, nie len v škôlke..

sense
11. mar 2025

@pribinak veď to taký úraz sa môže stať veľmi rýchlo aj doma hocikde...dokonca aj pri rodičoch

ivik4
11. mar 2025

Zakazdym zdupkas a das dieta inde ? Ja neviem ale dieta moze spadnut doma,vonku, hoc kde za sekundu.Doma nejdes ani na wecko? O dieta sa Ti postarali

sense
11. mar 2025

Nedosiahnete žiadnom, s podmienkami si súhlasila , zmluvu podpísala....k úrazu môže dôjsť kdekoľvek dokonca aj keď bude pol metra od teba

vkatush
11. mar 2025

Za mňa preháňaš, sorry.
Mala som žiaka, boli sme vonku, stála som meter od neho, doslova meter, pozerala som na neho. Aj tak sa potkol a rozbil hlavu, šlo sa šiť do nemocnice, neviem, či 1 alebo 2 štichy.
Rodičia úplne normálni, chápali, že sa to môže stať hocikedy hocikde.

Nepoviem, keby učiteľka bola niekde preč, ani by nevidela úraz, ale toto nie niečo, čo sa ti môže stať aj doma v obývačke. A to ho budeš prekladať zakaždým, keď sa niečo v škôlke alebo škole stane ? Meniť mu systém, učiteľky, kamarátov, rutinu? Urobíš dieťaťu viac škody ako osohu.

pribinak
11. mar 2025

@sense no však áno, preto píšem že aj v najlepšej škôlke

biglovemom
11. mar 2025

@jankadanka654321 autorka ,akoby som ja vinila ucitelku ze nepredvidala ze ak by spadla spadla by na Listu. Nezmysel.
Naozaj prehanas , nieco sa v skole stane das ho do druhej ?

A Inak ,ked mala 3 roky skocila na zinenku a rozbila si sama kolenom usta.
Mala som vinit Ucitelku ze je tam moznost zranenia ??

Naco je to dobre takeko hallo robit a hladat ,,vinnika“?
Ked sme uz pri tom ,mozme to otocit a dieta malo pozerat kam cuva 🤷🏼‍♀️
Urazy boli a budu, moc to prezivas

alice8mi
11. mar 2025

syn ma 5 rokov a uz mal 2x rozbitu hlavu - 2x som bola pri nom na par krokov, ale proste nemozes zabranit vsetkemu. urcite to ucitelky nezavinili schvalne a verim ze im to je luto.

zuzinka888
11. mar 2025

Bola to nehoda a nehody sa stavaju.- aj tym najlepsim mamam ci ucitelkam. Predpokladat? Ano to mohla- no potom by tie ucitelky s detmi nemohli robit nic len lezat na posteli a pozerat telku. A vlastne ani to- lebo moj sym mal an gaucovy uraz- na chvilocku stratil orientaciu si myslel je lezi na tej sirokej cast otocil sa a spadol- modrina a gundza obrovska.🤣

simca06022011
11. mar 2025

Priklanam sa k tomu, ze reagujes prehnane. Takymto prehadzovanim dietata, vzdy ked sa nieco stane, a to sa fakt moze stat hocikde, mu z mojho pohladu len skodis... ked ti doma spadne alebo sa mu nieco stane, tak co? das ho do domova? (teraz prehanam ja, ale zle sa stane v sekunde a hocikde a aj ked je na jedno dieta jeden clovek).
Keby ho tam niekto otlkal, sikanoval nepoviem ani makke f... ale dieta ti spadlo, co moze hocikedy, aj moje kludne dieta sa strepalo zo stolicky, alebo auticka... a riesili sme porozbijane kadeco a rvonako tak mi vyskocila z postielky doma.. :DD no asi po kazdom probleme mam menit prostrediet. Co takto obalit ho do molitanu, a strazit ako oko v hlave.
A k otazke: zmluvne podmienky sa musia dodrziavat, ak je tam raz toot, tak to neobides. Jedine proste ze to neuhradis a uvidis ci sa budu s tebou natahoavt alebo nebudu. AK chces, tak tam dieta na dva mesiace daj a neplat zbytocne, prestup vybavis o dva mesiace.
Synovi sa nic nestalo... nic sa nesilo, sledovalo sa, vybavene.

Strana
z2