icon

Dieťa nechce ísť do škôlky

28. nov 2025

Je bezne, ze dieta nesu do skolky na rukach vrieskajuce, mykajuce sa, neoblecene (bez vetrovky, topanok, ciapky), lebo nechce ist do skolky a nie je mozne ho obliect? Je toto este normalne? V skolke dieta vacsinu casu preplace.

Strana
z2
anonym_0691c2
28. nov 2025

Nuz,ak mu cele 3roky skakali okolo zadocku,a nikdy mu nepovedali NIE,tak tu maju prvy vysledok ich vychovy.

jvasenka
28. nov 2025

@anonym_autor prvy krát šlo dieťa do škôlky alebo už chodí nejaký čas? ja som v ms zažila dievčatko kt tak vrieskalo (doslova) že ho po 3t museli zo škôlky vziať prec. proste to nedala. moja dcéra napr chodila do škôlky rada a potom prišiel zlom-plakala už len keď sme šli okolo, nechcela tam zrazu vôbec chodiť tak sme vedeli že dačo je zle. zmenili sme skolku a teraz nechce chodiť domov😅

a0
28. nov 2025

@anonym_autor nie, nie je to normálne, takéto dieťa nie je zrelé na škôlku. A potrebovalo by možno ešte rok zostať doma 🙂.

autor
28. nov 2025

Zmenila sa mu ucitelka a odvtedy tam nechce ist

wudz
28. nov 2025

Možno dieťa nie je pripravené na škôlku, ale rodičia sú v takej finančnej tiesni, že musia pracovať. Určite z danej situácie nie je šťastné ani dieťa, ani jeho rodičia.

jvasenka
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak treba zistiť či nie je nejaký problém s tou učiteľkou, či napr nekričí alebo netrestá deti, alebo či sa k nemu nechová nejako zle alebo nieco. či bol veľmi naviazaný na predošlú?

thereisabear
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak to je dosť podstatná informácia, určite má na to nejaký dôvod

autor
28. nov 2025

Bol velmi naviazany na predslu, ci ma aj nejaky iny dovod, neviem

zdenka11081983
28. nov 2025

@anonym_autor ja asi budem za tu horšiu matku 🙂 Ale u mňa by nepochodilo, že nechce ísť. Ideš a hotovo. Keď chce nech reve, však ho to prejde. Mam štyri deti, 3 väčšie, jeden malý 6 ročný. Jedna dcéra mala obdobie, že plakalavala. Nič mi to nerobilo. Šla a hotovo. Obcas som sa spytala uciteliek, ale tie boli zlate, vzdy povedali nebojte to prejde. A myslím, že sú v pohode teraz keď sú veľkí. A.vzdy boli milovaní 🙂 Ani mne sa nechce hocikedy do roboty a nerevem.

anonym_ba8dc8
28. nov 2025

@anonym_autor skoro ako ja ked musim ist do prace... ale aspon sa teda obleciem... vnutorne som ale ako to dieta... 🙂 🙂

anonym_63f06f
28. nov 2025
@zdenka11081983

@anonym_autor ja asi budem za tu horšiu matku 🙂 Ale u mňa by nepochodilo, že nechce ísť. Ideš a hotovo. Keď chce nech reve, však ho to prejde. Mam štyri deti, 3 väčšie, jeden malý 6 ročný. Jedna dcéra mala obdobie, že plakalavala. Nič mi to nerobilo. Šla a hotovo. Obcas som sa spytala uciteliek, ale tie boli zlate, vzdy povedali nebojte to prejde. A myslím, že sú v pohode teraz keď sú veľkí. A.vzdy boli milovaní 🙂 Ani mne sa nechce hocikedy do roboty a nerevem.

@zdenka11081983 len ty si dospela a emočne to vnímaš trosku inak ako 3r dieťa

jvasenka
28. nov 2025
@anonym_autor

Bol velmi naviazany na predslu, ci ma aj nejaky iny dovod, neviem

@anonym_autor tak treba zistiť či je tam aj nieco iné pýtať sa dieťaťa (nenapadne), učiteľky. ta nová je stále tam? nemôžu ho preradiť do jej triedy?

autor
28. nov 2025
@jvasenka

@anonym_autor tak treba zistiť či je tam aj nieco iné pýtať sa dieťaťa (nenapadne), učiteľky. ta nová je stále tam? nemôžu ho preradiť do jej triedy?

@jvasenka nie, ucitelka odisla

maryetta
28. nov 2025

Tak zmenit triedu ak sa neda tak školku. Zjavne ta učitelka nesadla. Za 3deti a 3rozne skolky sme takuto situaciu mali raz. Nie je to nic nezvycajne. Zial.

autor
28. nov 2025
@zdenka11081983

@zdenka11081983 len odviest ho tam hranici s nasilim. Ja som z toho uplne mimo, nemyslim ze som nejaka precitlivena, ale toto je uz pre mna privela. Aj predtym zvykol poplackavat, ked sme isli do skolky, ale isiel sam. toto je uplne iny level, muz mal co robit, aby ho tam odniesol a ja mam nervy v kybli. A este dvakrat sa im bude menit ucitelka, cize aj ked si zase zvykne, tak zase pride niekto novy.

anonym_4c3aef
28. nov 2025
@anonym_autor

@zdenka11081983 len odviest ho tam hranici s nasilim. Ja som z toho uplne mimo, nemyslim ze som nejaka precitlivena, ale toto je uz pre mna privela. Aj predtym zvykol poplackavat, ked sme isli do skolky, ale isiel sam. toto je uplne iny level, muz mal co robit, aby ho tam odniesol a ja mam nervy v kybli. A este dvakrat sa im bude menit ucitelka, cize aj ked si zase zvykne, tak zase pride niekto novy.

@anonym_autor ach strasne tazka situacia, nemam ziadnu radu len som chcela poslat pozitvnu energiu. Dufam, ze sa vam to podari co naskor zvladnut. musi to byt pre vas vsetkych extremne narocne.

jvasenka
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to násilím nemá zmysel naco takto traumatizovat dieťa kvôli ničomu. bude mat stále väčší odpor k škôlke. a to je perfektne to striedanie učiteliek, dcéra to mala v starej škôlke, nepochopila som k čomu je to dobre. zmeniť skolku nemôžte? alebo to s ním nejako skúsiť, mu to vysvetliť resp nejakým spôsobom docieliť aby začal spolupracovať? možno nejak cez detskú psychologicku sa informovať na vhodný postup?

deedol
28. nov 2025

vek dietata? ako je na tom recovo? v pokojnej chvili (nie rano) sa s nim neda komunikovat?
ak sa da, nechajte ho chvilu doma, dajte mu pauzu. su rozne deti, niektore nemaju rady zmeny. pozri mozno nieco o hypersenzitivite.
inak vobec to nemusi byt vychovou, tie komenty si ani nevsimaj.

anonym_f098e7
28. nov 2025

Paneboze, preco nezacnes hned tyn, ze sa zmenila ucitelka, ze nema tu, na ktoru bol naviazany. Ved to je mega dolezita info. To spravanie dava zmysel. Ona bola mozno jeho kamoska, ako druha mama v skolke..
Chce to cas, namotat na nieco ine ho

anonym_b31dc9
28. nov 2025

Koľko má rokov?
Ako dlho to už trvá?

anonym_94fea5
28. nov 2025

Preco nenapises podstatne info rovno na zaciatok? Takze sa im zmenila ucitelka, na ktoru bol naviazany a teraz robi sceny ked ma ist do skolky. Ano je to normalne. A kto tvrdi ze nie, asi nemal dieta ktore dokaze robit sceny aj kvoli inak nakrajanemu jablku (ako si ono predstavovalo).

Takze nepripravenost na skolku by som vylucila kedze sa to zmenilo vyslovene po zmene ucitelky, ako hovoris.

A ano moj bratranec tiez pravidelne nosil revuce decko na rukach ulicou. Rano robila sceny a metala sa ze nechce ist do skolky, a poobede robila sceny a metala sa na rukach ze nechce ist zo skolky. Po case to preslo zo dna na den. Normalka u deti ktore nemaju problem vyraznejsie trucovat. A ked ma niekto dieta ktoremu sa to da krasne vysvetlit a sadnut si s nim - vazte si to - ale pravdepodobne toto nepochopite 🙂

Autorka - to prejde. Zvykne si aj na druhy pani ucitelku. Alebo mu ustupite a zisti, ze taketo scenky maju efekt a ze ano, ked nebude chciet do buducna (uplne hocico) staci spravit scenu a rodicia cuvnu. Logika nepusti.
A skolkar nie je hlupy.

martinka13
28. nov 2025
@a0

@anonym_autor nie, nie je to normálne, takéto dieťa nie je zrelé na škôlku. A potrebovalo by možno ešte rok zostať doma 🙂.

@a0 no ja som takto videla vyvádzať predškoláka, ktorý predtým do škôlky nechodil. Je to vina rodičov.

a0
28. nov 2025
@martinka13

@a0 no ja som takto videla vyvádzať predškoláka, ktorý predtým do škôlky nechodil. Je to vina rodičov.

@martinka13 áno, nedávno som to videla v škôlke. Určite záleží na veku dieťaťa, o akom sa bavíme. Ale napríkad jedno moje dieťa bolo pripravené až v 4r a druhé šlo v 2 bez problémov - nemalo ani adaptačku, lebo ju nepotrebovalo. Ak je to predškolák, tak sa môžme baviť, že dieťa vymýšľa a svojim spôsobom už chce manipulovať rodičom.

tiika
28. nov 2025

@anonym_autor odpoviem protiotázkou. Je normálne, že sa nám v živote nie všetko páči? Že nechceme robiť to, čo nám prikazujú ostatní? Je normálne, že dieťa v 3. rokoch sa bráni proti niečomu, čo nechce? Že malé dieťa ešte nemá vyvinutú CNS, nevie dostatočne na urovni dospelého regulovať vlastne emócie a vyjadriť ich primeraným postojom? Je bezne, že dospeli (jeho rodičia) nevedia dostatočne zvládnuť silne emócie svojho dieťaťa a adekvátne s ním pracovať?

martinka13
28. nov 2025

@tiika no až príliš veľa otázok. Stačí len s dieťaťom pracovať skôr, ako vzniknú problémy. Len to v dnešnej dobe nie je "trendy". Pomaly 2 ročné decko má komandovať rodičov...

tiika
28. nov 2025
@martinka13

@tiika no až príliš veľa otázok. Stačí len s dieťaťom pracovať skôr, ako vzniknú problémy. Len to v dnešnej dobe nie je "trendy". Pomaly 2 ročné decko má komandovať rodičov...

@martinka13 Takze od 3 rokov bude uz dieťa so všetkým súhlasiť? V podstate taký maly hotový dospely, ibaze poslušny a bez názoru. Staci len, aby sa mu rodičia patrične venovali a všetko je vyriešené. Každý problém je uz mimo normálu podľa teba. Vyvinova psychológia je asi neznámy pojem?

martinka13
29. nov 2025
@tiika

@martinka13 Takze od 3 rokov bude uz dieťa so všetkým súhlasiť? V podstate taký maly hotový dospely, ibaze poslušny a bez názoru. Staci len, aby sa mu rodičia patrične venovali a všetko je vyriešené. Každý problém je uz mimo normálu podľa teba. Vyvinova psychológia je asi neznámy pojem?

@tiika no mne vyvinová psychológia veru nič moc nehovorí. Máme 2 deti. Obe v škôlke od 2 rokov a 9 mesiacov. Samozrejme že boli aj protesty a plač. Ale normálne sme to zvládli. V dnešnej dobe sa z veľa vecí robí obrovský problém. A ono väčšinou stačí ozaj sa len tým deťom venovať a nezveličovať. Toľko môj názor.

tiika
29. nov 2025
@martinka13

@tiika no mne vyvinová psychológia veru nič moc nehovorí. Máme 2 deti. Obe v škôlke od 2 rokov a 9 mesiacov. Samozrejme že boli aj protesty a plač. Ale normálne sme to zvládli. V dnešnej dobe sa z veľa vecí robí obrovský problém. A ono väčšinou stačí ozaj sa len tým deťom venovať a nezveličovať. Toľko môj názor.

@martinka13 ďakujem, myslím, že ta už lepšie chápem. A to je to “boli aj protesty a plac, ale normálne sme to zvladli”. Čiže to je niečo bezne a prirodzene a nie naopak cosi nenormálne, ako sa pýta/mysli si autorka témy.

77miska7
30. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor moja zlatá, tu ti nikto poriadne nepomôže a dočkaš sa len múdrych maminiek ktoré všetko vedia. Zažila som tom. Tiež som tu mala podobný príspevok. Verím ti na 100% že to máte ťažké. My to momentálne tiež zažívame. Nikto mi neveri že dieťa proste do tej škôlky nedostanem lebo tak ako on vyvádza je neskutočne a môže mi hovoriť každý že to pej obliecť a hodiť do škôlky doslovne. No u nas nie. Každému vravím nech si to príde ráno o 7:30 vyskúšať na vlastnej koži a ukázať ako dajú to dieťa do školky

autor
30. nov 2025
@77miska7

@anonym_autor moja zlatá, tu ti nikto poriadne nepomôže a dočkaš sa len múdrych maminiek ktoré všetko vedia. Zažila som tom. Tiež som tu mala podobný príspevok. Verím ti na 100% že to máte ťažké. My to momentálne tiež zažívame. Nikto mi neveri že dieťa proste do tej škôlky nedostanem lebo tak ako on vyvádza je neskutočne a môže mi hovoriť každý že to pej obliecť a hodiť do škôlky doslovne. No u nas nie. Každému vravím nech si to príde ráno o 7:30 vyskúšať na vlastnej koži a ukázať ako dajú to dieťa do školky

@77miska7 ano, kto nezazil, neuveri, mna uz teraz chyta uzkost, co bude rano. Lebo toto nie je protestovanie a plac, ale boj ako o zivot a moje dieta je uz silne a brani sa ako lev. A cele je mi to proti srsti, takto nasilu, nema to tak byt. Kazdopadne uz som aj rozhodnuta, ze ked to zajtra nepojde normalne, skoncili sme, najdeme inu skolku, v tejto to tak ci tak nebolo bohvieco a cakali by nas dalsie zmeny uciteliek, takze realne si to neviem predstavit, ci budeme bojovat kazde rano dalsie 3-4 mesiace?

Strana
z2