icon

Dieťa v škôlke nespí - čo robiť, ak škôlka odmieta?

patrikjames
16. sep 2024

Dobrý den
Chcem sa opýtať syn návštevu škôlku páru mesiace a riaditeľka nám povedala že dieťa nespí a v tom prípade dieťa nemôže byť v škôlke dlhšie ako do 12:30 keď už deti idú spať.
Zdôvodnila to z hľadiska že keď jej príde kontrola a dieťa nespí môže mať škôlka problém. Mne osobne to príde totálna hlúposť a nechce sa mi tomu veriť že škôlka môže odmietnuť len kvôli tomuto dieťa.
Ďakujem

alenamihal
17. sep 2024

MOj syn nespaval poobede uz od 2rokoch...a ked mal nastupit do skolky,upozornila som ucitelky aj riaditelku,ze nespi poobede...a oni na to,ze v poho,ale bude musiet lezat v postielke a oni veria,ze bude medzi prvymi ,co zaspi a bolo aj tak haha...ale neverim,ze musia nudit decka spat...z riaditelky nieco smrdi hahahaa a dovod na spanok to nebude...

kiki68
17. sep 2024

@alenamihal hlavne od 5 rocneho vyzadovat spanok, ved to je predskolak. Potom doma pojde spat o 23:00

henka123123
17. sep 2024

Pokial ticho nelezi a vyrusuje tak mozu pozadovat aby si na obed chodila pre nho...nemusi spat ale lezat musi..kazda skolka ma svoje pravidla

vieronika14
17. sep 2024

@patrikjames ahoj moj 3rocny spava ale 5 rocna iba lezi a urcite nie je jedina co iba oddychuje

akvi
17. sep 2024

@henka123123 škôlka si nemôže určovať svoje pravidlá nad rámec zákona. Takže v tomto musí dodržiavať zákon. Riaditeľka tu riadne zavádza.

lenjaja84
17. sep 2024

@patrikjames deti nespia viacmenej, lezia na lehatkach a oddychuju,maloktore zaspi povedala mi ucitelka,pocuvaju rozpravky,alebo relaxacnu hudbu 🤔ja tam moju malu nemozem nechat kvoli tomu ze tam nechce jest, inak uz neplace a pekne sa tam usadila 🙏🫣

lenkalienka321
20. sep 2024

@patrikjames moje dve dcérky nikdy v škôlke nespali pravidelne, skôr to bolo výnimočne, ak zaspali, a to chodili do jasliciek od 2 rokov. Nikdy mi dieťa na základe nespania neodmietli v škôlke. Ani v súkromnej ani neskôr v statnej.

mentolka12
20. sep 2024

@patrikjames oj veru aj my sme to tak mali. 5 mesiacov odmietla syna vziat na cely den lebo na obed doma nespal. Az ked sme jej povedali, ze ideme za starostoˇ, ze takto to nejde tak vtedy sa vzchopila a vzala ho na cely den. V nasej skolke soat nemusia, ale musia lezat a byt ticho

misinka0611
20. sep 2024

Upovedom riaditeľku, že budeš sa o tom informovať, či to tak naozaj je a či ťa na základe tohto môžu diskriminovať s tým, že ti dieťa vylúči. Tak na jednej strane tu ľudia píšu ako dieťa do škôlky, matka do roboty rýchlo a ak je dieťa v škôlke tak kvôli tejto somarinke ho chcú vylúčiť? 🙂

anettt183
20. sep 2024

@patrikjames je to hlúposť. Napríklad u nás majú predskolaci v čase obecného spánku 2x do týždňa krúžok, tak by ani nemohli spat. Mladší syn občas spi občas nespi v škôlke a tiez z toho vedú nerobia, max mi povedia ze nespal. Dokonca sa stalo ze mladší zaspal ešte doobeda pred tým ako mali ísť na obed a ani s tým problém nebol. Veľa záleží od skolky. Predtým mi chodil starší do inej skolky a tam bol problém všetko. Raz kychol, poslali ho domov, dokonca mi ho kázala nechat doma nech neochorie od ostatných deti v škôlke ( bola som ešte na RD s mladsim).

chadkroeger
20. sep 2024

Asi by trebalo napísať ci vaše dieťa aspoň kľudne leží v posteli alebo sa potichu hra alebo naopak je hlučné. Nemôže byť predsa situácia, že ak by bolo hlučné sa nevyspia ostatné deti. Ale ak je potichu, nevidím dôvod, aby chodil preč. Nech vám ukážu poriadok, ktorý to prikazuje.

vevapeto
20. sep 2024

@patrikjames je to hlúposť a neviem prečo vám to povedali, dieťa spať nemusí.

nelili1978
20. sep 2024

@patrikjames to je blud. Ani moja dcéra nespala, pekne oddychovala

miiceencoovaa
20. sep 2024

@patrikjames to je pekná blbosť…môj syn spal v škôlke možno 2x za dva roky…teraz je predskolak a už vôbec nespi cez obed v škôlke (doma nespaval cez obed asi od roka)…a učiteľky ho dajú väčšinou kreslit alebo si sadne k ním keď už nevie obležať a pod…ale že by mi hovorili, že tam teda nemôže byť tak to sa nestalo nikdy…z dobrej vôle som ho občas minuly rok brala na obed domov keď som bola v práci len na doobedie..

mamatroch
20. sep 2024

@patrikjames to je uplna hlupost. Pokojne moze aj len lezat, oddychne si aj tak, moj syn ma v triede spoluziaka, ktory nespava od 2 rokov a chodi do skolky uz treti rok, su predskolaci. Maju povinny oddych, cize lezat musi, ale ako vie ucitelka ovplyvnit, ci zaspi? Co mu bude drzat viecka privrete? 😀
Ked som chodila do skolky ja, pamatam si, ze sme museli mat zavrete oci a ruky na perine. Ucitelka sa prechadzala pomedzi lehatka a ked mal niekto otvorene oci, treskla mu po rukach pravitkom. Ale to bolo pred 40 rokmi, snad sme trosku pokrocili odvtedy.
V okoli mam viacero kamaratok, ktorym deti v skolke nespavali minimalne ten posledny rok a nikto to neriesil. jednoducho len lezali a hotovo. Ale este som nepocula, ze by niekomu dieta vyradili zo skolky preto, ze nespi. Asi ine by bolo, keby tam to dieta pobehovalo, vykrikovalo a budilo vsetky ostatne deti, ale pokial zvladne byt ticho, tak je to v poriadku.

krasolienka1
20. sep 2024

@patrikjames môj syn spal len možno dva trikrát nikto to nerieši lebo leží a je ticho

jaond19
20. sep 2024

@patrikjames ani dcera ani syn nespavali ako 5 rocní. Bud lezali v tichosti, alebo ked sa takychto deti nazbieralo viac, v druhom kútiku si v tichosti kreslili. Ziadne vyhadzovanie detí. Mate papier o prijatí na celý den, nie na pol dna.

basska_b
20. sep 2024

To je uplny nezmysel, to som este nepocula. U nas nespalo tak 80% predskolakov a mali len ticho lezat, nikto im nic nepovedal.

medeliska
20. sep 2024

@patrikjames
Teda to je riadna hlúposť 🙄 sa ho chcu zbaviť, vyrušuje ostatnych a oni nemaju čas sa najesť,dať si kavu asi.... Veď dcéra keď nespala,tak musela ticho ležať a aspoň oddychovať. To by som riešila inak a inde 😉

zoelea
20. sep 2024

Učím v škôlke a mali sme raz prípad jedného chlapčeka, ten však nebol spolupracujúci a ani jeho rodičia. Tiež sme požiadali mamičku či by nemohol chodievať na obed domov. Neprikázali sme jej to samozrejme, vysvetlili sme jej, že ruší ostatné detičky. On naozaj húkal, vykrikoval…šťuchal do detí a dokonca nadával…ako
Malá škôlka sme nemali kapacitu na to, aby s ním bol niekto sám v triede…bol ťažko zvladnuteľný aj cez deň…. Takže sú výnimky a samozrejme mamička si ho
Nechodila brávať, takže to boli muky pre nás aj pre deti, takže prikázať sme jej to nemohli….a samozerjme, že väčsie deti už nespávali, ale nikdy sme nemali problém s tým, aby nevydržali potichu ležať a oddychovať….

nurielka
20. sep 2024

Nedaj sa, veď už má 5 rokov! To ako keby chodíš do práce tak dáš kvôli tomu výpoveď? Pekná blbosť.

penelope2066
20. sep 2024

Je to úplná blbost!Kvôli tomu dieťa nesmú vylúčiť z MŠ ani nariadiť,že musí ísť domov o 12:30.Je to len o pohodlnosti MŠ...Treba spisat sťažnost,doručiť riaditeľke MŠ.Popripade sa obrátiť na zriaďovateľa,alebo rovno školský úrad.Nebojte nič,raz dva problém zmizne 😁

saxana000
20. sep 2024

Pokial nedokaze ticho lezat a rusi ine deti je to problem.odpocinok je povinny je to presny harmonogram skolky a dieta sa na nom nepodiela.je to akoby porusoval skolsky poriadok.. ked 15 deti spi 3 ticho lezia a jedno skrieka a vymysla nemozes sa cudovat ze sa to ucitelke nepaci..ak je na nich sama nemoze odist od deti s tvojim do onej miestnosti a ostatne tam nechat same.ani nechat tvoje dieta same v inej miestnosti sa hrat..

spilo1
20. sep 2024

@patrikjames Kontaktujte zriaďovateľa a štátnu školskú inšpekciu, samozrejme to oznámte p.riaditeľke, že vy sa vydierať nenecháte.

3petka
20. sep 2024

@patrikjames Nemusí späť, stačí keď bude odpočívať. To s tou kontrolou je pravda, musia dieťaťu zabezpečiť oddych. Inak by mohli mat problém.

salije
20. sep 2024

Keby boli skolky len pre spiace deti to uz je coooo. Mam uz cez 40 ale ani ja som v skolke nikdy nespala. Chore ozaj

30katrusa40
20. sep 2024

@patrikjames ak dieťa leží a nebehá kontrola nič nemôže..dcéra tak v škôlke vždy musela len 30 minút si polezat a potom si išla vždy pozerať knihy. Nevidela deti a sedela na mieste. Takže učiteľky nemali problém.

jakubrianka
20. sep 2024

Ešte za čo po novom tie deti nevyhodia zo škôlky? Veď to už je choré čítať čo vymýšľajú!

rommie
20. sep 2024

Hlúposť, síce ticho ležať by malo, lebo to by mohlo spustiť lavínu že teraz nikto nebude spať keď jeden nemusí... Akože obrátiť sa na riaditeľku alebo zriaďovatela radíte správne, ale zas aby si tie učiteľky nezasadli na dieťa keď sú také že im nerobí problém takto si vymýšľať pravidlá 😒

ailiba
20. sep 2024

@patrikjames tak to je hlupost. Moj syn tiez nespi. Samozrejme musi lezat a oddychovat, to je druha vec a uplne to akceptujem. Sama ucim v MŠ a teda nejedno dieta nespalo... Nikoho sme pre to nevylucili. Tak nech ti to da na papier, ze nemoze chodit poobede, lebo nespi... To urcite nespravi, kebo sa pravne nema o co opriet. Pripadne sa spytaj, kde sa uvadza toto pravidli, ze musi spat (zakon, skolsky poriadok), ako kriterium, ze moze navstevovat MŠ.