icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

judka
9. jún 2011

@mimika4408 tak tiez drzim palceky ja mam v oktobri rodit takze budem tiez doma a detska doktorka povedala ked nepojde nic sa nestane do tych styroch rokov vobec vraj nemusi ist ale ze potom by uz bolo dobre no neviem co bude skusime to len to oklie nas strasne terorizuje stym ze musi ist do skolky!!!!!!!
ona je stoho vydesena a teraz uz aj ja
matersku ti predlzia ak maly byva casto chori ja som to chcela lebo mi uz koncila vlastne tiez teraz v aprili a na druhu mozem ist od septembra aspon tak mi gyn. napisal ale manzel zaraba 700eur mala neni chvlabohu casto chora takze som snou teraz doma bez haliera
nevadi mi to hlavne som potrebovala vykrit to obdobie tehotnu ma aj tak nikde nevezmu ale september ma desi a normalne sa mi uz ani na prechadzku nechce

mimika4408
10. jún 2011

@judka ja som tiez doma a bez haliera ale kym maly nebude v pohode tak si robotu ani nahladam, ved byt stale vypisana tiez by mi to nikto dlho netoleroval a kazde rano zacinat so stresom a placom to by na psychike nepridalo ani mne 😒 . moj maly tiez doma nebyval casto chory a akonahle isiel do skolky tak to bolo nekonecne, 5tyzdnov doma zavrety ja som myslela, ze sa uz zblaznim. a mne sa teda vobec nepaci, ze tam clovek vidi decka soplave alebo co pokasliavaju a ucitelky nic....a aj taky rodicia pracujuci -ved len kasle alebo ved len ma trochu sople 😠 😠 😠 😠 😠 uplna arogancia voci ostatnym....tak ja budem doma stale s nim a nikdy si robotu takto nenajdem len preto , ze niekto je uplny sebec a uprednostnuje svoju robotu pre chorym dietatom!!!
Prajem Ti vela zdravicka, nech v pohodicke dotiahnes to tehotenstvo do konca a potom pevne nervy pri 2detickach 😉 , no a ja by som na tvojom mieste este malu do skolky nedala ani od septembra. ked zacne chytat vsetky choroby tam tak este aj malinke bude chore 😒 .

syslica
10. jún 2011

@judka Tvoje okolie robí maximálnu hlúposť, pretože svojím prístupom vybuduje u dcérky akurát tak odpor ku škôlke a psychický blok. Tým jej môžu do budúcna veľmi ublížiť. Ak sama nedokážeš voči nim presadiť svoj názor, požiadaj pediatričku, nech ti dá písomne, že dieťa nie je zrelé na kolektív (nie som psychológ ani pediater, myslím si ale, že keby si s ňou pohovorila, neodmietla by). Tak budú mať príbuzní úradný papier a tomu snáď uveria. Pre vás obe, teba maminu i dcérku je teraz podstatné sa nestresovať... ty sa pekne venuj sama sebe, bábu v brušku a aj vo zvýšenej miere Vikinke, nech si ešte naplno vychutná jedináčikovský život a tvoju úplnú pozornosť 😉 .

A súhlasím s mimkou, vôbec sa do škôlky od septembra neponáhľajte, kvôli chorobám aj kvôli tomu, aby nemala pocit, že ju tam odkladáš a ty sa venuješ len bábu. Pokojne počkajte do tých 4 rokov, možno sa už bude potom sama pýtať do kolektívu.

ivett1
10. jún 2011

@judka ahoj povedz "tetkam", ked zasa budu o tom rozpravat, ze nemusi ist do skolky, lebo cakas babo a mozes s nou byt doma ...do skolky by mohla ist az od 5 rokov..(predskolska priprava)...lenze aj to len ked ju tam prihlasite...a ak bude velky zaujem o skolku moze sa stat, ze vas z evidencie vyradia, ked budes na materskej...a co potom?...ak dcerka vyslovene odmieta MS, netreba ju nutit...ale, ak ju len "znechutili" reci dospelych a strach, ze bude bez maminy a inak je spolocensky typ🙂 treba len vyckat a v septembri skusit aspon na pol dna (dcerke povedz, ze sa bude len hrat s detmi a na obed si ju vezmes domov🙂...)...stale jej opakuj, ze ju lubis a len chces, aby sa isla pohrat, lebo ty uz nebudes vladat 😉 ...ale, ak by to bol problem, tak radsej ju do skolky nedavaj...svet sa nezruti (len, aby si to s 2 malymi detmi zvladla ty 😉 ...)...drzim vam palce

PS:...ja tomu nasmu suhajkovi stale opakujem, ze ked pojde do MS, tak sa tam bude hrat a rozpravat s detickami a nauci sa nieco nove...a potom nam o tom doma porozprava 🙂 ...ale aj tak netusim ako to dopadne, lebo raz chce a potom o chvilu ani pocut o chodeni do skolky 😅 ...no uvidime... 😎

judka
11. jún 2011

@syslica ASI TAK SA AJ ROZHODNEM ZE KED NAJBLIZSIE POJDEM S NOU KU LEKARKE ALEBO AK TO INAC NEPOJDE POJDEM AJ KOLI TOMU A PORADIM SA SNOU

judka
11. jún 2011

@mimika4408 toho sa bojim ze zacne nosit choroby domou a ked nechce preco ju mam nutit aj ked by mi mozno pomohlo keby tam bola aspon rano skusim sa este poradit aj s pediatrickou a dakujem vam za vsetky rady aj sa mi troska ulavilo a odteraz volakto povie slovo co sa mi nebude pacit nech sa trasie 😠 😠 😠 😠

syslica
12. jún 2011

@judka Držíme palce ! 😉

waitinka7
13. jún 2011

Ja mám synčeka, ktorý chodí od 10tich mesiacov do jasličiek. Od sept. nastupujeme do škôlky. Strašne sa teší. Ked okolo nej ideme, uz kričí: to je moja skôlka. Toho, ze by prvé dni plakal, alebo si vôbec nevedel zvyknúť, tak toho sa vôbec nebudem. Ten je medzi detmi ako ryba vo vode. Ale je to urcite tými jasličkami, od mala je zvyknutý na kolektív, istú disciplínu atď. Co sa týka chôrob, tak tým sme si presli, a vlastne stále prechádzame, stále je často chorý, kto vie, či to s postupujúcim časom bude lepsie....ale viem si predstaviť, ako si mamičky budú lámať hlavy, ked malé ochorie a bude s nimi treba ostať doma. OČR je strašne zle platená, paragrafov na rok len 7.

bizynka
4. júl 2011

Nas do skolky nakoniec vzali, sice nie do tej, kam sme dali prihlasku, ale stale do takej, kam nemusime ist mhd. 🙂 Ale my sme nemali ziadny oficialny zapis, ani nemame zoznam, ze co si mame v septembri priniest... Len na ich stranke bolo napisane, ze si maju rodicia prist po rozhodnutie o prijati osobne, tak sme boli. Takze vobec neviem, co nam bude v septembri treba...

modrofuzik11
4. júl 2011

ahojte, kubko sa ma narodit kazdym dnom. sara bude mat v septembri 2 roky. je to spolocenske, mile a zive dieta. tak sme sa rozhodli dat ju do skolky. myslim, ze jej to iba prospeje. mne s malym dietatom pre nu bude velmi tazko vymyslat a najma realizovat rozne zmysluplne aktivity. takto sa o nu v skolke dobre postaraju🙂. a choroby? no, tomu sa asi nevyhneme. budeme sa musiet obrnit trpezlivostou 😉

syslica
4. júl 2011

@bizynka Skúste sledovať web stránku škôlky aj cez prázdniny, snáď nejaké požiadavky zverejnia - ak nie, tu na strane 9/10 sú asi dva orientačné zoznamy, čo by tak dieťatko malo do škôlky mať... líši sa to od škôlky k škôlke.

tomika
4. júl 2011

@bizynka ahoj.Nám povedali v školke,že sa máme zastaviť posledny augostovi tyždeň,daju nám zoznam potrebnych veci..Skuste aj vy vtedy zastaviť vo vašej školke.Niekto tam už určite bude a povie vám potrebné info.Ale určite prezuvky,možno postelné prádlo,hyg.potreby (uterák,mydlo,zubná pasta,kefka,pohár,wc papier,servitky,hyg,vreckovky,hrebeň),druhy pohár na pitie,náhradné oblečenie,u nás musime aj čajik-2 krabičky-potom uvaria detom,a ztoho hocikedy sa možu napiť..Ja som už nakupila postelné prádlo,prezuvky 😀 pomali sa už pripravujeme 😀

iwuskaaa
4. júl 2011

Ahojte maminky 🙂 ,
náš prvorodený synček nastupuje tiež od septembra do škôlky 🙂 . Momentálne sa zaoberám otázkou, čo na prezutie, aké prezúvky? Viete poradiť, aké by boli najvhodnejšie? Papučky, sandálky...?
Ďakujem

tomika
5. júl 2011

@iwuskaaa ahoj 🙂 ,priložim foto-že aké sme kupili my.V baťa mali akcie,stáli 5 eur 😉 .Takéto odporučali učitelky..

ivett1
5. júl 2011

@iwuskaaa ahoj, moja staršia dcérka, keď nastúpila v troch rokoch do MŠ, nosila prvý polrok tiež "papučky" s gumenou bielou podrážkou, ale veľmi sa jej v tom potili nožičky, tak sme prešli na sandálky (ako vlastne postupne všetci jej spolužiaci 🙂 ...)...kvalitné vyššie pohodlné sandálky s dobrým vetraním a nie príliš tvrdou podrážkou (bielou, príp. u nás povolili aj béžovú, aby sandálky nerobili "stopy" po podlahe (koberci...) a bolo by vhodné aj s protišmykovou úpravou 😉 ) ...ale toto je len moja osobná skúsenosť 😀

tinki
5. júl 2011

@bizynka tak my sme potrebovali papučky, pohárik, hrebeň, pyžamko a náhradné oblečenie ak by trebalo prezliecť. Na posteľné obliečky sme sa nakoniec skladali. A každý mesiac sme do škôlky nosili 2 toaleťáky, 1mydlo, 1 bal.vreckoviek a ešte 1 euro do tzv.triedneho fondu

tinki
5. júl 2011

@modrofuzik11 tak vám držím prsty. Aj ja som dala prvú do škôlky, aby som mala viac času na malú, ale ozaj tie choroby...no v škôlke bola týždeň, doma dva..a tak dokola..no dúfa, že budúci rok to bude lepšie..ale stalo sa mi aj, že malá chytila od staršej soplíky a z nich mala zápal ušiek. Našťastie za týždeň sme sa zo zápalu dostali.

ttrrinitty
6. júl 2011

ahojte baby,aj naša malá nastupuje v septembri do školky a už sa strašne teší,najradčšej by tam šla už hned 😀 ja len dúfam že jej to vydrží aj ked do nej nastúpi,medzi detmi je ako rybka vo vode a s kamoškinou malou sme ich dali do jednej triedy,tak dúfam že aj to pomože kedže kamoškina malá chodí do školky už od januára,vlastne je to školka kde majú zmiešané triedy,takže naša malá tam bude poznat viacerých svojich kamošov a kamošiek z mesta,tuším si budem horšie zvykat ja ako ona 😢 🙂 hádam to zvládneme.......tiež nič presne neviem,teda myslím že čo presne v prvý den treba a tak,ale asi sa v školke niekedy v auguste ešte zastavím pre bližšie info,bo všade to chodí inak

syslica
7. júl 2011
tanulka007
12. júl 2011

Ahojte. Aj my nastupujeme v septembri do škôlky. Neviem ako je to tam teraz, ale keď tam chodila naša staršia, tak sme nosili prezúvky, tepláčky na prezlečenie a pyžamko. Raz za polrok 2 toaleťáky a celu tyč hygienických vreckoviek.V predškolskej triede to bola aj zubná pasta a kefka. Malá má striedavé obdobie raz sa teší, raz nie. Tak uvidíme ako sa nám bude dariť. 😉

orinaky
Odpoveď bola odstránená
skrecok
18. júl 2011

@orinaky Preco sa @winona nema tesit, ked ma uz oficialne papier, ze jej mala je prijata? 😕
A co sa tyka sukromnej skolky, my sme maleho velmi chceli tam dat, dokonca moja mamina nechcela pocut o statnej skolke. A nakoniec je prijaty do statnej, nedokazali by sme platit mesacne velke sumy kedze platime dom a ostatne poplatky.
Mas stastie, ze vy si mozete bezproblemov dovolit a ste spokojni so sukromnou skolkou. 🙂

Zalezi do akej sukromnej ci statnej skolky date deti. Nie vsetky su naozaj velmi dobre, ale v poslednom case su uz aj take sukromne skolky kde je zbytocne utracat tolko penazi 😔 . Treba mat stastie a mat dobre referencie od mamiciek. 😉

orinaky
Odpoveď bola odstránená
skrecok
22. júl 2011

@orinaky aha, tak to veru by som ani ja sa nespoliehala, keby to ostalo iba pri reciach a nemala by som oficialne potvrdene na papieri. 😅
Mas stastie, ze ste trafili naozaj kvalitnu sukromnu skolku... 😉

modrofuzik11
23. júl 2011

ahojte, sara ide koncom septembra do skolky. bude mat 2 roky. je spolocenska, ma velmi rada deticky. asi to zvladne lepsie ako ja 🙂 ako ste to zvladali vy?

atrami
25. júl 2011

@modrofuzik11 , ja som zvládala v pohode. Mala som doveru v učitelky a do školky kúsok. Teraz ide najmladší do školky ja do roboty, tak neviem, či si aj nepoplačem.

modrofuzik11
25. júl 2011

mne bude asi tiez luto. je neskutocne, ako rychlo ten cas leti. to krasne obdobie, ked su takito malicki sa uz nevrati. treba si to naplno uzit🙂!

vodnarky
25. júl 2011

ahojte..aj nasa mala ide teraz v septembri do skolky..uz sme tam boli 2x pozriet aj s nou a velmi sa jej tam pacilo a aj sa tam teraz tesi..no ale som teda zvedava ake to bude v tom septembri a ako to bude cele prezivat,kedze ona je taky moj cecok..tiez budem mat co robit z mojimi pocitmi 😔 ,no dufam,ze si zvykneme obe rychlo..veru ten cas neuveritelne rychlo leti..

janka_pn
25. júl 2011

aj moja "mamickarka" ide od sept. do skolky. ona je nervak a ked sa jej nieco nepodari na prvy krat, tak tym treskne a zacne revat ☹. bud perfektne alebo vobec 🙄. ach jaj, to budu revy. ani najest sa nevie, lebo ked sa jej to nedari, podla predstav, tak radsej nechce ani jest a o obliekani a vyzliekani radsej pomlcim 😔. na wc sa sice pyta, ale castokrat sa este "pozabudne" a pusti do gati. bojim bojim 😢. md mi konci az v okt. tak jeu tam chcem pre zaciatok nechavat len doobeda, pripadne podla vyvinu situacie 😉. mam strach, ze zacne byvavat stale chora a mna vypudia kvoli tomu z prace. co si potom pocnem?? da sa ta predlzena zo zdravotnych dovodov vybavit aj dodatocne? ch joooo 😝

janka_pn
25. júl 2011

akoze 3 bude mat az v okt., ale kvoli financiam uz musim daco robit, lebo som s nou sama... ☹