icon

Môže sa uraziť učiteľka bez darčeka?

26. jún 2024

Asi ako jediná z triedy nechystám dať v piatok pre p. uč. kvet. ani žiadny darček.
Myslíte že sa urazí a spočíta to na budúci rok môjmu dieťaťu?
nevychádzame spolu najlepšie, ani k mojej dcére sa nechová moc pekne. Mali sme niekoľkokrát výmenu názorov, dokonca mi povedala že na mňa zavolá sociálku. povedala som jej že nech sa páči.

Strana
z2
pribinak
26. jún 2024

Tak jesitne sú ženy aj muži v každom povolaní
Ja poznám ješitnu policajtku a aj doktorku, ale rozhodne netvrdím že policajtky či doktorky sú jesitne

Je to vysoko individuálne

Ak je naozaj jesitna, kúpila by lacnú kyticu v Lidli a dala dcére nech jej ju dá. Nie kvôli tomu, aby si urobila radosť učiteľke, ale aby sa dcerka necítila zle, že všetci niečo prinesú pani učiteľke a ona nie

dzulli1980
26. jún 2024

A nevadí Ti, že týmto svojim prístupom ubližuješ hlavne svojmu dieťaťu? ... každý niečo učiteľke dá, len Tvoje dieťa, skrz Tvoje ego, nie? ... Ty sama robíš zo svojho dieťaťa outsidera.

syslik81
26. jún 2024

a co dcera? ta jej chce nieco dat alebo nie? pretoze ine je nezhoda medzi vami a ine je ako ju vnima dieta .. nieje povinnost nieco dat -ma vyplatu .. moja niekedy dala len vlastnorucne vyrobenu kartu a dovodenia ...

autor
26. jún 2024

dieťa je mimo

pralinka86
26. jún 2024

Kto je tu jesitny...hm

pribinak
26. jún 2024

Čo znamená že dieťa je mimo?

autor
26. jún 2024

má svoj svet

10zabka
26. jún 2024

keď má svoj svet, znamená že je mimo?

dzulli1980
26. jún 2024

Aj moje dieťa má svoj svet, no mimo určite nie je ... tiež som sa s učiteľkou párkrát pochytila - úplne štandardne v rámci bežných medziľudských vzťahov, riešenia situácií v škole, možnej šikany atď. ... dcéra má samé jednotky, berie triednej aj vychovávateľke v ŠKD čokoládu ... skôr Ty by si sa mala nad sebou zamyslieť, či "nie si mimo".

mimka1402
26. jún 2024

Ako učiteľ už týchto rodičov neznesiem. Ak nejaká učiteľka ti povedala, že na teba zavolá sociálku. V dnešnej dobe, kedy sme my učitelia pravidelne urážaní... Ťažko to bolo bezdôvodne. Tiež nie každý rodič vychádza najlepšie s učiteľom, ale každý zdravý jedinec sa snaží urovnať vzťahy.
Tiež niektorí rodičia sú arogantní celý rok a či niečo donesú nemá žiaden vplyv na moje správanie k dieťaťu. A ani u väčšiny zdravých učiteľov. Ale oceníme slušne správanie, čo asi medzi vami nebýva keď ste sa neraz pochytili.
Ale podľa toho ako si to celé napísala vidím, že ješitna si tu celkom ty.😀

lienka.7
26. jún 2024

@autorka myslím, že jesitná si tu v prvom rade ty... ako ti tu píšu baby, treba sa nad tým povzniesť. Kúpila by som jej kyticku v Lidli, nech jej ju dá dcéra.

luccija
26. jún 2024

Kúpila by som.Ucitelka si nedovolí povedať tak vážnu vec ako zavolať sociálku určite to nebolo pre nič za nič.Ale rob podľa seba.

rfrd12
26. jún 2024

Keby mi ucitelka mojho dietata povedala, ze na mna zavola socialku, zamyslim sa v prvom rade nad sebou.

jakubrianka
26. jún 2024

Keď som končila ZŠ, mali sme opačnú situáciu. Ja jediná som kvety triednej učiteľke dala, nik z triedy jej nedal ani bonboniéru. Po rokoch boli s mojou mamou na izbe v nemocnici a triedna na to spomínala. Nezaslúžila si popravde, ale bolo mi jej ľúto. Bolo mi ľúto že “musí” robiť prácu, ktorá ju očividne vôbec nebavila. Myslím, že to bol moment k zamysleniu aj pre ňu. Nevidím dôvod dávať kvety učiteľke, ak sa nepekne správa k dieťaťu.

januska12323
26. jún 2024

Mimo si tu jedine ty.

marianarem
26. jún 2024

Tak kazda ucitelka je ina, ako aj kazdy clovek. Moja mama sa raz na rodicku postazovala na jeden predmet, ze sa jej nepacia domace ulohy (ja som sa nikdy na ne nestazovala, netusila som, ze bude nieco riesit). Ucitelka sa ale urazila a davala mi to vyzrat. Ja som ale napriklad tiez ucitelka a neviem si to za seba predstavit, ze by som si na niekoho sadla.
V tomto pripade by som sa ale v zaujme dietata snazila urovnat vztahy aspon do nejakeho stadia slusnosti, nemusite byt zo seba nadsene.

evacim
26. jún 2024

Určite sa neurazí, ja napríklad hodnotím žiakov podľa vedomostí, nie podľa darčekov 😉

alana1
27. jún 2024

pozor na vztah s triednou ucitelkou, ja kvoli tomu prekladam dieta na inu skolu, kedze ho po vymene nazorov zacala sikanovat....

jana_eyre_2
27. jún 2024

Myslis, že človek čo robí nejaké povolanie, rovno s výkonom získa aj nejakú vlastnost? Čo naozaj nemám rada je, ak niekto zovseobecnuje..

Čiže táto konkrétna pani učiteľka byť jesitna môže, iná nikdy a je spravodlivá.. jeden policajt je arogantný, druhý milý.. jedna lekárka je empaticka, ďalšia vôbec.. mohla by som pokračovať..

Či je tá vaša jesitna nevie nikto, možné to je, ale tak isto sa vôbec to že nedostane darček nijako nemusí prejaviť vo vzťahu k vám.. moje deti už do školy chodia dlhšie a síce vždy dali niečo na konci školského roka, nikdy som nemala pocit že to nieco ovplyvňuje.. sú učiteľky s ktorými mám korektný vzťah, sú také ktoré ma podľa mňa nemajú moc radi, pretože som si povedala veci ktoré mi prekážali a nakoniec som sa zmierila so systémom a idem cestou že s deťmi si nespravodlivosti radšej len doma vysvetľujeme že podľa nás nie sú správne.. niekedy je zbytočne niečo riešiť lebo niektori ľudia nie sú ochotní niečo zmeniť a akokoľvek rozvážne a asertivne povedana pripomienka sa ich dotkne.. (príkladov by som mohla dať mnoho, ale pre predstavu aby som zase nebola zaradená k helikoptérovym rodičom - nepáčilo sa mi že každé poobedie pozerali telku a nechodili von)

S niektorými učiteľmi sa vychádzať dá len ťažko, bohužiaľ... (Prosím všetky učiteľky ktoré to čítajú, zvážte či ste alebo nie ste vztahovacne, pretoze vykonavat jedno povolanie robí každý človek inak a každý má preto inú skúsenosť)
Ale podľa mňa to nenapravia darčeky na konci školského roka.. je teda možné, že existujú aj učiteľky ktoré to riešia.. riadila by sme sa dieťaťom či niečo chce dať..

jana_eyre_2
27. jún 2024

@mimka1402 ja tu od autorky vidím tri príspevky - prvý kde vôbec nie sú informácie o čo išlo a prečo konflikty vznikli a ďalšie dva ktoré sú pár slovné.. z čoho usudzujes že je jesitna?

Tiež nezovseobecnuj ľudí na "týchto rodičov".. veď vôbec nevieš o čo išlo..

moonlight1210
27. jún 2024

Vychadzajme z toho, coho sa obavas, a teda, ze ta ucitelka je jesitna.

V tom pripade si uvedom, ze tvoje dieta s nou bude v kontakte takmer kazdy den (alebo mozno aj kazdy).
Nie ty.

Ty si vies od nej psychicky oddychnut, lebo do kontaktu s nou prichadzas obcas. Nie kazdy pracovny den.
Takze sa rozculis, ponadavas si (napises na mk), aj sa ukludnis.

Tvoje dieta tuto moznost nebude mat. Ono ucitelku musi stretat v skole. Nemoze sa tomu vyhnut. Navyse je v podriadenom postaveni voci nej. Nemoze si dovolit to, co ty. Nahucat a buchnut dverami - obrazne povedane.
Ono musi zniest ucitelkine chovanie.
To, ze zije vo vlastnom svete, nemusi znamenat, ze to nevnima. Neviem, ci tym myslis, ze je mentalne postihnute, ale aj take dieta si moze na nejakej urovni uvedomovat, ze mu bude krivdene zo strany ucitelky (ak by to az sem zaslo, ze si ucitelka bude na dietati ventilovat odpor k tebe - co je vlastne podstatou tvojej otazky a tvojou obavou).

To, ze ty sa parkrat za rok objavis v skole, ked uz zas daky problem poriadne vybuble a ty ho pojdes nahnevane riesit, ci sa vyventilujes tym, ze ucitelke dorazne povies svoj nazor (alebo vyjadris lahostajnost k nazoru ucitelky), tvojmu dietatu nijak nepomoze.
To je stale o tebe.
Nie o tvojom dietati.
To ono nasledne bude znasat mozne dosledky.

Takze ak teda je ta ucitelka jesitna, prestan si svoje napatie s nou ventilovat cez dieta. Ono je posledne, co sa vie branit. Urobite si z neho obe vo svojom zapase Kto z koho narazovy mantinel.
Pricom sa v podstate nevie branit ani tebe ako rodicovi, ani ucitelke, lebo obe ste v nadriadenom postaveni k dietatu.

Tak daku obligatnu kyticku za 3,50€ kup a daj dietatu, nech vezme ucitelke.
Ked uz, tak nebud vo vasom spore s ucitelkou ta, co hra hry na hrdost.
Bud ta na urovni a nad vecou.

Nepredhadzuj svoje dieta cloveku, o ktorom si myslis, ze je jesitny a mohol by mu v tvojej nepritomnosti ublizovat, kedze na to bude mat moznosti. Neprehlbuj zbytocne konflikt. Maj rozum.

raszuz
27. jún 2024

Pravdu? Mne ako učiteľke je jedno, či niečo dostanem. Je to moja práca. Deti mám rada, oni mňa. Veľakrát ma poteší nakreslený obrazok, len tak, ako kytica, či čokoláda, len preto, že sa to "musí".

dennissa16
27. jún 2024

@mimka1402 keď citam tvoje komentáre stále sa zamýšľam ako ty môžeš učiť….a ešte pri špeciálnych deťoch

kiki68
27. jún 2024

Pre klud situacie by som asi nejaky kvet dala. To nestoji vela a je to urcite gesto z Tvojej strany. Mozes tym neskor argumentovat

mimka1402
27. jún 2024

@dennissa16 Zaujímalo by ma prečo to tak vnímaš, ale nuž v poriadku. Som priamy človek hlavne tu na mk, možno tvrdá pravda je lepšia než len potľapkavanie bez rozmyslu. To, že viem si svoj pohľad na vec pozrieť aj opačným pohľadom, neznamená, že k deťom nemám vzťah alebo, že deti nemám rada.😀 . Ale toto nepochopí nikto, kto nepracuje s rodičmi, ktorí vedia byť sakra neprijemni a sťažovať nám prácu. 😀 Ak mi niektoré kolegyne odišli tak práve kvôli rodičom, ktorí počuli časť príbehu alebo neboli ochotní počúvať, že potrebujeme aby s nami spolupracovali.. A to, že si myslím, že je ješitne vnímať to, že určite si učiteľka na ňu sadne, kvôli čokoláde.
Nepoznám kolegyňu, ktorá by podľa toho to riešila. A keď učiteľka povie rodičovi v afekte o sociálke, ver mi, že toto je malá šanca, že učiteľka v dnešnej dobe povie nahlas rodičovi... Takže táto situácia nie je len tak a myslím si, že obe strany by mali sa snažiť kvôli dieťaťu aby to fungovalo.

mimka1402
27. jún 2024

@jana_eyre_2 Všeobecne si myslím, že hneď predpokladať zasadnutie kvôli chýbajúcej čokoláde je nezmysel. Ak ma autorka taky pocit z učiteľky s ktorou sa pravidelne háda, tak pre dobro dieťaťa dám ho inam, nie?
Viac si na ňu "zasadne" kvôli iným veciam, ak vezmeme tú "vyhrážku" sociálkou, toto bude dosť zlý konflikt a buď by som to urovnavala ako aj rodič alebo dieťa dala preč a nenechala ho s takou osobou. Rodičia nie sú vôbec povinní dávať učiteľom niečo a to, že niektorí rodičia prinesú čokoládu, je len bonus a naozaj skoro každý učiteľ to berie v poriadku dostať či nedostať. Mňa prekvapuje, že má tak zlý vzťah s učiteľkou a nechá tam dieťa. Ako rodič by som to nevedela. A keďže názov diskusie znie všeobecne, tak ak moja odpoveď o rodičoch bola zámerne všeobecná.😀

jana_eyre_2
27. jún 2024

@mimka1402 ja súhlasím, ale nevysvetľuje to, prečo si o nej myslíš že je jesitna.. jednoducho nič z toho čo napísala nedokazuje jej ješitnosť 😉

dennissa16
27. jún 2024

@mimka1402 nechcem tá uraziť, ale je veľmi cítiť, že nemáš ešte deti… niekedy sa nedá citát, co píšeš.
Stale si len v pozícii učiteľa, keď raz budeš aj rodiča možno zmeníš postoj k niektorým “rodičovským” problemom.
A tvoj postoj a názory k deťom tiež vnímam dosť rôzne.
Vieš ich kadejako otituloavat aj rodičov ako ich vychovali, ale sama si ešte ani jedno nevychovala.

Súhlasím, že s rodičmi vie byt tazka komunikácia,no ty si sa stretla v živote len s dobrými učiteľmi….?

benit
27. jún 2024

@jana_eyre_2 ver tomu, ze aj s niektorymi rodicmi sa da vychadzat len tazko.
A ci ucitel dostane kvet alebo cokoladu neriesi. Ja som dnes dostala kvety a cokolady od mojich byvalych ziakov co som vypustila na 2.stupen. necakala som to, uz som ich neucila ale zastavila sa za nimi, vypocula, pokecala. A ver, ze som mala zj rodicov co spokojni neboli. Vacsina vsak hej😊

ailiba
27. jún 2024

Jesitnost nie je od povolania, ale cloveka. Ked to tak citis, tak im nedaj nic.
Aj ja som ucitelka a toto som nikdy neriesila. A ze jej to potom spocita? To myslis vazne🤦‍♀️?
Tak darcekom som sa vzdy potesila, ale urcite som si nerobila zoznam, ze kto mi co dal a podla toho som sa k detom nespravala. Pochybujem, ze to tak niekto robi. Pravdu povediac, vacsinou som si ani nepamatala, co uz bolo od koho. A co poznam kolegyne, tak to mali rovnako.

Strana
z2