icon

Prečo sa pri zápise do školy učiteľka pýta na zamestnanie rodiča?

6. apr 2023

Dobrý. Pri zápise do školy si učiteľka píše do zošita kde my rodičia pracujeme aj funkciu. K čomu to chcú ved na prihláške majú predsa email a fon kontakt.

laura07
6. apr 2023

Ona si to asi píše do zošita a potom vypĺňa kamsi. Ja tiež neviem načo to komu je. Moja mladá, ked nastúpila do školy, mala som šialene nazvanú pracovnú pozíciu 😅 znela veľmi vážne a mám titul 😂 Tak všetci - to bude naša financmajsterka 😳 radšej som robila EU fondy ako spravovať ten triedny. 🥱 ale nikto si nikdy nikde neoveroval, čo kto nahlásil a či tam reálne aj robí. Sestru mám učiteľku. Je to formalita. Ani im sa
to nechce vypisovať.

rillwen
6. apr 2023

@mb2021 to je ale podivný názor. aj v tvojom prípade si zrejme mal murára a upratovačku rodičov keďže inteligencie si veľa nepobral

miadi
6. apr 2023

Ach zeny nie je to prezitok zo socializmu. V Kanade na prihlaske do skolky aj skoly sa vyplna povolenie oboch rodicov aj cislo do prace. Aj emergency kontakt . To je skor prezitok z cias ked nemali ludia mobil aby tych rodicov mohli najst v praci . Zas nebudte paranoidne ucitelky fakt nezaujima kde robite a nehodnotia iq dietata Podla zamestnania rodica. Btw najvyzsie IQ mala namerane matka v domacnosti. 😉

michaela6472
6. apr 2023

Alebo , aby niečo vyťažili 😀😀 napr. Mne minule dcérine učiteľka volala a pýtala sa či by manžel nemohol niečo pozháňať v robote pre školu

monika4487
6. apr 2023

Aj v skolach v zahranici je to takto, tiez sme vypisovali profesie, zamestnavatela, pevnu linku do prace a sukromny telefon. Na kazdom tlacive ktore pride od zriadovatela, tiez sa toto pytaju. Pri zmene zamestnania, je to potrebne nahlasit. Nic za tym nevidim, ani nehladam.

letfenixa
6. apr 2023

Nemajú sa to pýtať.

pralinka25
6. apr 2023

tiez s myslim ze je to pozostatok a tiez ze je to o skatulke pre to dieta pripadne o tom ako v tom filme.
inak mna sa na moje aj muzove zamestnanie pytali v porodnici pocas kontrakcii a na muzove som si za boha v tej chvili nevedela spomenut kedze menil pracu tri tyzdne predtym. tiez mi nebolo jasne naco ale nemala som silu sa pytat.

janinah
6. apr 2023

k telef.kontktu som pripisala pracovisko operačná sála,aby im došlo,že sa nedovolaju tak ľahko...a nerozumiem prečo niekomu vadí ten údaj zadať pre školu

andreakotesova
6. apr 2023

@janinah tiež nerozumiem...

eliska13
6. apr 2023

@topier pred 30-40 r bolo úplne bežné, že naši rodičia neboli hlavy študovane a deti mali šikovné.Nasa mama predavačka, otec šofér a my so sestrou VS a ďalšie kurzy, certifikáty.Predtym sa snažil ísť každý čím skôr pracovať okrem tých, či vedeli, že chcú byť medici, právnici a ani nebolo toľko VS.Z generácie mojich rodičov takmer nikto nemal VS a nie sú hlúpi či nevzdelani

panonia
6. apr 2023

Aj lekár odobera socialnu anamnezu a nie preto aby mi volal do prace ake mám vysledky. Ja s tym problem vôbec nemám.

petamich
6. apr 2023

@pralinka25 vidis pravdu mas, vyplnala som to do formularu, ktory som mala priniest na prijem - tiez som sa zamyslala, ze na co to chcu 🙂 ze ci sa rodi lahsie dieta uctovnika ako analytika alebo co ale mozno si robia statistiky alebo co ja viem co, jedno mi to je aj dietatu v skole by som to napisala 🤷‍♀️ nech uz im to sluzi na co chce

opica_skorica
6. apr 2023

@jana_eyre_2 presne.

henka123123
6. apr 2023

@mb2021 moja matka pri zapise upratovacka.ote c robotnik a ja som sa ucila na same 1ky 2ky monitor 97.7 percent..takze neviem tiez co toto ovplyvnuje a naco sa na toto pytaju...

mikadooo
6. apr 2023

Ja si osobne myslím, že preto, lebo ktosi kedysi taký formulár vymyslel a vždy "sato" tam písalo, tak sa v tom len pokračuje 😁. Napríklad ja som bola v čase zápisu na rd, takže teraz, keď je už dcéra šiestačka, predpokladám, že som tam stále na "rd" 😄. Pri druhej som bola dokonca nezamestnaná, tak možno som stále evidovaná ako nezamestnaná...😁. Uvidíme, čo budem, keď nastúpi syn, ale asi to uhrám na "administratívu", to je také univerzálne nič nehovoriace 🙂.

cessy01
6. apr 2023

@topier presne som to išla písať. Ja mám známu ktorú nezobrali za pekárku non stop prepadala v škole a jej muž alkoholik murár ktorý má dokončenú len ZŠ a ich dieťa sa non stop učí na samé 1 a každý rok je vyhlásené za najlepšieho žiaka ročníka a to je v 9rocniku ZŠ. Takže vzdelanie sú len predsudky.. aj dvaja právnici môžu mať dieťa ktoré ma problém s učením .

nenne27
6. apr 2023

Bud maju stare tlaciva z minuleho storocia, alebo fakt neviem, na co to je ucitelke, alebo skole....

loliki
6. apr 2023

Ale tiež si sa mohla tej učiteľky hneď opýtať, na čo to potrebuje ona vedieť. Lebo my to odkiaľ máme vedieť, prečo sa to pýta?

mirkam3
6. apr 2023

Nejakú vedu by som okolo tej info nerobila - aj tak to dieťa prezradí pri prvej príležitosti keď bude kreslit rodičov v práci, alebo písať nejaký sloh, atd… je 100% pravda, že aj 2 ľudia s nižším vzdelaním a najjednoduchšou prácou môžu mat inteligentné a šikovne dieťatko. ALE ucitel často musí komunikovať so zákonným zastupcom, tak si aspoň spraví prvotný nazor, že čo cca ho čaká.

babulkomale
6. apr 2023

Ja mam pocit ze aby sa nase deti zacali ucit na same jednotky, mali by sme sa zacat doma bit, mat vaznu dg alebo popijat...lebo som si vsimla ze ked je nejaka socialna rodina v reportazi a nemaju ani na papucky, vzdy povedia ze deti su slusne vychovane a maju same jednotky.

ivana11155
6. apr 2023

Vždy to pýtali, je im to na nič, priprav sa na to že každý rok budú pýtať update, či sa nič nezmenilo. A to mam deti už na S Š a tam to pýtali vypísať tiež. Asi je to nejaký štandard z ministerstva.

tykat
6. apr 2023

Povedz ze "zo sluzobnych dovodov nemozem uviest" 😁 nech si myslia ze robis v SISke.

spadnutaslivka
6. apr 2023

a v škôlke sa nepýtali? Nás sa pýtali aj v škôlke, a nebolo to pri zápise, ale na rodičovskom. Podľa mňa je to pozostatok zo socializmu, keď mal človek 1 zamestnanie hádam aj celý život. Mávali ho napísané dokonca aj v občanke. Dnes to nemá zmysel, keď mnohí menia zamestnanie pomaly častejšie ako ponožky.

danielahamar
6. apr 2023

@dadka128 len toto platí pri škôlke, nie škole

danielahamar
6. apr 2023

to je dobrý fór, že zamestnanie rodičov vypovedá o inteligencii dieťaťa😀

1mina
6. apr 2023

Neviem ale napr aj v porodnici sa diktuju zamestatnania, aj v karte deti su zapisane 🤷

marca12
6. apr 2023

Podla mna im je to k nicomu. Volakedy sa v rodnych listoch pisali zamestnanie rodicov,takisto v zdravotnej karte boli mena rodicov a ich zamestnanie,funkcia...asi to bude prezitok z cias minulych vtedy sa tak kastovali deti a zjavne to robia dodnes.

nika23t
6. apr 2023

Ja len nerozumiem, prečo je taky problém túto informáciu škole poskytnúť. Zadám ekonómka, technik,oblast zdravotníctva, školstva, atď.,nie je nutnosť konkretizovať. a nič viac sa nikto nepýta, neriesi. Ak by z toho chceli nejako extra ťažiť, učitelia sa môžu pýtať aj skrytým spôsobom deti, a to by niekedy mohlo priniest viac škody ako úžitku niekedy.

nikaeli
6. apr 2023

Učím v MŠ a netuším, čo robia rodičia mojich žiačikov.. zároveň nemám veľmi priestor dvihnúť telefón, tak som dala mojim deťom do kontaktov aj tel.kontakt na pevnú linku školy - a teda už mi tak aj volali, keď mala dcéra horúčky a prišla za mnou moja zástupkyňa, nech volám dcérinej triednej.

Včera som bola so synom na logopédii a pani sa ma pýtala na moje a manželove vzdelanie a zamestnanie. Ani mi nenapadlo špekulovať nad tým, na čo jej to bude.
Zas robíte haló z blbostí.

lalilla
6. apr 2023

@mb2021 prepac ale toto je riadne odveci. Ucitelku uz tak urcite zaujima ze kto s 30 ziakov bude mat ake iq a akym smerom sa asi budu uberat.
Mam kamaratku ktorej mama je upratovacka a jej otec vodic mhd, obaja velmi jednoduchi ludia a ona mala jednotky od zakladnej po strednu, skoncila s cervenym diplomom a je to uspesna zena.a mam v okoli viacero pripadov.
Nemyslim si ze ucitelka ma pravo pozadovat konkretnu funkciu rodica 🤷‍♀️ naco jej to bude nechapem