icon

Hodnotíte oblečenie svojich kolegýň?

18. jan 2026

Ahojte...pre zaujímavosť... Hodnotíte nahlas alebo v duchu oblečenie vašich kolegýň? Mám v kancelárii dve kolegyne, ktorým neujde nič, čo majú nové ženy z vedľajšej kancelárie. A furt to komentujú, napr "všimla si si, že Jana má novu kabelku Karl? Ktovie či je originál alebo fake. Dana je dnes oblečená lepsie, asi sa už trochu zobudila, že sa na lepšie obliekať, keď nechodila doteraz oblečená štýlovo..." Pritom vzhľadom k väčšej postave chodí oblečená podľa mňa veľmi pekne.
A podobne blbosti furt riešia. Ja som minimalistka, chodím úplne jednoducho, momentálne mám len dvojo riflí, lebo sa mi nedarí zohnať také, čo by mi sadli. Pár čiernych, jednoduchých tričiek bez nápisov 4 kardigany... To je môj zimný šatník momentálne. Chodím samozrejme Čistá, mám sušičku, tak nie je problém oprať, vysušiť a na druhý deň to mať na sebe znovu. Nechcem si predstaviť, ako ohovárajú mňa.
Mne je to teda jedno, len na zaujíma, ako je to inde. A teda ja osobne si všimnem, keď ja niekto niečo veľmi pekne na sebe, ale väčšinou neviem čo mal kto na sebe ani v ten deň, nie ešte včera.
Ako je to u vás?

Strana
z4
muchotrafka298
20. jan 2026

Podla mna v kazdom kolektive zenskom aj muzskom sa hodnoti nejak to oblecenie. To zas sa nebudeme tvarit, ze nie, nikdy v zivote. Niekde je to viac, niekde menej. Moja kolegyna s velkou oblubou nenosi podprsenku, uz jej teda bolo vysvetlene, ze na stretnutia s klientom to nie je vhodne sa takto obliekat a klient nie je zvedavy na jej prsia. Takze na stretnutia uz chodi oblecena tak, ako sa ma. Lebo ona je zastupca firmy v styku s klientom, tak reprezentuje nielen seba, ale aj zamestnavatela.

bykaterina
20. jan 2026

mne je to u prdele ako kto chodi obleceni, len nech nesrdi.
ale mam take kolegyne 😀 a tie znacky KARL lacne umele hovadiny maju radi.
jaradjes kupim kozenu kabelku ako KARLA a supe sa rucka po roku

tibor79
20. jan 2026

Hm, ľúto mi je keď toto čítam. Pred cca 20 rokmi sme s koleg.pozerali z okna a jediná jej poznámka o vedúcej "ako môže mať tak vypasovanú blúzku". Ani vo sne mi nenapadne komentovať oblečenie. Preboha, prečo? Nikdy som to nerobila a ani nerobím. Každý má svoj dôvod prečo chodí ako chodí. Mať to ako zdroj "rozhovorov, zábavy" úbohé. Nikdy sa neznížim, aby som ľudí posudzovala podľa "vonkajšieho obalu".

anonym_c161c8
20. jan 2026
@patriciah1

@anonym_c161c8 mýliš sa 😊

@patriciah1 vôbec nie

nyusika
20. jan 2026

jasner.
ked sa mi paci - pochvalim.
vsimam si vseobecne, co ma kto obelcene.
a nie - na zaklade oblecenia si nerobim osobnostnu charakteristiku.

a ano - s dalsou kolegynou aj pocas kavickovej pauzy oklepavame tie menej podarene outfuty - zopakujem - nevyvodzujeme z toho ziadne dosledky.
proste oklepeme v style paci/nepaci

kixa3636
20. jan 2026

@anonym_autor Je úbohé takto riešiť kolegyne. Až mi je trápne aj za tie dve slepice s ktorými zdielaš office.

zmrzlinka8
20. jan 2026

@anonym_autor tie kolegyne asi majú málo práce, treba im pridať

fadama
20. jan 2026
@nyusika

jasner.
ked sa mi paci - pochvalim.
vsimam si vseobecne, co ma kto obelcene.
a nie - na zaklade oblecenia si nerobim osobnostnu charakteristiku.

a ano - s dalsou kolegynou aj pocas kavickovej pauzy oklepavame tie menej podarene outfuty - zopakujem - nevyvodzujeme z toho ziadne dosledky.
proste oklepeme v style paci/nepaci

@nyusika 👍
Super, aspoň jedna to priznala 😀👍

ria_sprout
20. jan 2026

My máme uniformy, prezliekame sa v šatni - preto úplne nevidím ako sa kto oblieka. Ale vždy rada vidím kolegyne alebo kolegov v civile, neriešim ako sa obliekajú, ale vždy vyzerajú ako iní ľudia ako keď sme v uniformách.

anonym_b1cbe1
20. jan 2026

Robíš s dvomi sliepkami

anonym_0d62ab
20. jan 2026

v praci mame nastastie uniformu a druha cast tmave nohavice a tmave tricko .. takze si nik nic nezavidi ... a ak by sme nemali tak by mi to bolo jedno .. len ak ma niekto nieco pekne- ked pride nez sa prezlecie tak pochvalim .. inak nie ..

nyusika
20. jan 2026
@fadama

@nyusika 👍
Super, aspoň jedna to priznala 😀👍

@fadama
Nebudem zo seba robiť chrumkavú matku Terezu - normálne si povieme najnovšie klebety typu kto sa rozvádza, kto ma milenku, kto sa ozral na klientskej akcii - ale tak, že jedným uchom dnu - druhým von
Nikto to ďalej nerieši
Všelijaké hovädziny rozoberieme - aj botoxy., aj lacné letenky, aj drahé hotely…

anonym_ec4257
20. jan 2026

@anonym_autor lebo pracujete v zenskom kolektíve. Nič si z toho nerobte, nevysvetlujte im nič prečo máte dvojo rifiel,aj tak Vás budú ohovárať...sú to zavistlive ženy,takto si kompenzuju len nespokojnosť, ktoru si prinášajú z domu.
..nebojte keď sú tie dve od seba tak jedna na druhú kydaju. Určite Vám pristane to co nosíte,nenechajte si pokaziť deň. Stačí sa usmiať a mate šperk,ktorý udrie do očí široko-ďaleko... a taky šperk tým dvom chyba.

autor
20. jan 2026
@anonym_ec4257

@anonym_autor lebo pracujete v zenskom kolektíve. Nič si z toho nerobte, nevysvetlujte im nič prečo máte dvojo rifiel,aj tak Vás budú ohovárať...sú to zavistlive ženy,takto si kompenzuju len nespokojnosť, ktoru si prinášajú z domu.
..nebojte keď sú tie dve od seba tak jedna na druhú kydaju. Určite Vám pristane to co nosíte,nenechajte si pokaziť deň. Stačí sa usmiať a mate šperk,ktorý udrie do očí široko-ďaleko... a taky šperk tým dvom chyba.

@anonym_ec4257 ďakujem 💗 dokonca boli schopné riešiť kolegynine ponožky 🤣

simca06022011
20. jan 2026

@anonym_autor nastastie nemam kolegyne... :DD ako aj mi je niekedy luto, ze nemam s kym klabosit a "spolocensky zit" v office, ale teda ked citam niektore problemy... mam akutalne jedneho kolegu, s tym ale odkedy ma dieta sa tiez da pokecat :DD Ale teda oblecko neriesime.. napr na klientoch, jedine ak pride nejaky "zapachajuci" zakaznik, tak si to neodpustime :D Predtym v uctovnej kancelarii.. ked bolo nieco pekne, urcite pochvalili, okomentovali zeny, ale ze by sme to mali nejak cs rozoberat, vobec... kolkokrat sme sa do teplakov nahodili, ked sme klientov necakali, pamatam dobu, ked som v "plavkach" v office sedela v lete s rozcapenym oknom, nech sa trosku chytim, ked uz tam musim byt :DD
Inak tize mam taky poskromnejsi satnik.. celkovo, vzdy som mala. Aj ked som veci nakupila, tak stale som nosila tie oblubene, par ks dookola...

fadama
20. jan 2026
@nyusika

@fadama
Nebudem zo seba robiť chrumkavú matku Terezu - normálne si povieme najnovšie klebety typu kto sa rozvádza, kto ma milenku, kto sa ozral na klientskej akcii - ale tak, že jedným uchom dnu - druhým von
Nikto to ďalej nerieši
Všelijaké hovädziny rozoberieme - aj botoxy., aj lacné letenky, aj drahé hotely…

@nyusika tak to má byť 😆😆👍

euka210
20. jan 2026

@anonym_autor vsimnem si nieco nove, uces, nechty. Ked sa mi paci, pochvalim. Neznasam reci poza chrbat a ohovaranie, takze nepreberam s druhym oblecko dalsej osoby ani nic. Neznasam klebetenie a pod.

mira0611
20. jan 2026

@anonym_autor ahoj, nie nehodnotim a nekomentujem oblecenie kolegyne.
Sice mala som 1 kolegynu, ktora kazdy den mala tie iste šaty, a to uz aj mne bilo do oci, ze 2 tyzdne mala tie iste saty.
Inak ked to niektorej slusi tak ju pochvalim.

blackcat8885
20. jan 2026

U nás chodí každý tak normálne takže nemám veľmi čo komentovať. Ked sa mi niečo páči pochválim ked je to podľa mňa hrôza (málokedy) neriešim.

anonym_0c3a1d
21. jan 2026

Vsimam si, co maju kolegyne oblecene a ked sa mi to paci, pochvalim. Ak sa mi nieco nepaci, neriesim to a urcite nekomentujem.
Podla mna tvoje kolegyne su nevychovane a toto sa nerobi. V skratke, ohovaraju.

prosimopomoc
21. jan 2026

@anonym_autor tieto prízemné kravy si netreba všímať, v živote by mi nenapadlo riešiť oblečenie niekoho druhého, pokiaľ by bolo čisté

Strana
z4