icon

Neviem sa pekne obliecť

2. nov 2022

Už mi je zo seba zle. Už asi 5x som vyhodila/darovala celú skriňu. Naštudovala som si oblečenie, čo s čím ladiť, aký som farebný typ, platila členstvo vo supervizáž, ale mám pocit, že v ničom dobre nevyzeram. Nemôžem si dovoliť veľa míňať na oblečenie. Mesačne možno 200-300e miniem, lebo vždy kúpim topánky za 100e, nejaká tá podprsenka za 35e, kabát za 200e, a tak v podstate každý mesiac. Čiže nie úplne drahé ale ani lacné veci, taký stred. No aj tak nejako stále nemám čo na seba, v kuse mi niečo chyba. Ja už neviem ako to urobiť aby som bola spokojná, vždy iná.

autor
2. nov 2022

@liv1 áno máš pravdu. Ja keď nemám na sebe každú vec za 100e aspoň, teda myslím topánky, kabelku, hlavne, tak sa cítim zle. Ale je to hlavne o postave, čo má trápi. Síce mám len 10 kg čo ma trápia.

tinamary
2. nov 2022

Skus sa inspirovat aj tu v skupine "Damske outfity", nakup si basic kusky, ktore vies spolu kombinovat. Nemusia byt drahe... A popracuj na postave... Riad sa heslom - v jednoduchosti je krasa...

mamamasama
2. nov 2022

Pinterest, instagram a tiktok. Milion stylov. Uz len najst svoj. Ja osobne preferujem kapsulovu garderobu v nude farbach. Neverim, ze sa najde osoba, ktorej by to nepristalo. 🙂

autor
2. nov 2022

@tinamary tým sa presne riadim. Mám neutrálne farby, studené tóny, tlmenejsie farby, základné kusky. Ale už vidím, že je to všetko len moja strava 🤦🏻‍♀️ a sladkosti čo ma trápia 🤦🏻‍♀️

tosomja
2. nov 2022

Poradím ti jednu vec, daruj 200€ do nejakého detského domova, oni oblečú polku deti. Že každý mesiac 200€ za kabát, ti preplo riadne, žena.

sima338
2. nov 2022

Takto, myslím, že aj mnoho ,,celebrít", známych ľudí, ale aj neznámych, ktorí na módu míňajú horibilné sumy, lebo kupujú a nosia Dior, Chanel, Prada, Cartier, LV a podobné veci + veci na mieru, lokálnych dizájnerov a pod. sú niekedy dôkazom, že je to nevkusné, nehodí sa im to, kričí to značkami, lebo veď chcú sa ukazovať, nevedia kombinovať, nesedí im to na postavu a pod. Nie je to len o cenách, koľko na to minieš, či to kúpiš tam alebo hentam, ale či sa to hodí tebe, tvojmu životnému štýlu, vkusu, atď...Píšeš, že ti vadí postava, tak to bude asi tým, nie? Nie je to tou módou, ale tým, že sa v tých veciach sama sebe nepáčiš a potom máš pocit, že na vine je zlý šatník. Ja ti kvitujem, ak kupuješ kvalitné, možno drahšie veci, kožené topánky, kabelky, dobrý kabát aj za 300 EUR a pod., lebo ja by som si Deichmann kabelku tiež nekúpila a to som bežná žena, ale radšej kúpim jednu kvalitnú a nadčasovú ako nejakú, čo po mesiaci vidíš, že má najlepšie za sebou. A áno, jasné, že krásna žena bude vyzerať super aj vo vreci, ale aj oblečením a doplnkami si treba vedieť dopomôcť a citíť sa dobre.

nicicka
2. nov 2022

Panebože. To som riadna chudera. 🙈 Tento týždeň som kúpila dve blúzky, jedny koženkové šaty, dva svetre pre manžela, zimnú čiapku a letný klobúk tiež pre neho - všetko za 35 e...oblečenie, telefóny a iné veci sú spotrebný tovar. Móda sa každé 3 mesiace mení. Za kabelku by som 100 e nedala aj keby som zarábala 3000 e mesačne...aj keď na športovych funkčných veciach sa viem vyblázniť no tiež v určitých hraniciach. Ale každý má asi iné priority...

alguno
2. nov 2022

@heidy222 môžem vedieť kde pracuješ?

kleopatra114
2. nov 2022

Skôr si mYslim , že sa necitis dobre vo svojom tele a nie vo svojom oblečení . Keď som bola mladsia , mala dom o dost menej kil a o dost menej peňazí , tak som kupovala dostupné kúsky a bola som uplne ok . Teraz mám o dost kg viac a aj peňazí o trosku viac , kupujem si drahsie, pekne a kvalitne veci a tiež si v nich prípadam hrozne . Čiže za mna za to moze postava 🤭

drahomirrra
2. nov 2022

@heidy222 ŽE? 😀 Ani 3k nepomôžu 😀

sluchatka
2. nov 2022

Ahoj. Skus si pozriet Mirku Dobis - fashionspy, je velmi inspirativna co sa tyka mody. Velakrat som sa nou inspirovala pri nakupe novych veci .

petrahl
2. nov 2022

Chcem mat raz zbytocnych 300€ kazdomesacne na kabaty, topanky a podprsenky a tvarit sa, ze neminam vela na oblecenie 😄.

jaskolka
2. nov 2022

Presne súhlasím s príspevkom vyššie. Tvoj problém je, že sa cítiš zle v sebe samej a to sa snažíš "prehlusit" drahými vecami.
Alebo celkove môže ísť o nízke sebavedomie, pocit, že si len šedá myška, ale to ti nezmenia drahé šaty ani 100 eurove kabelky.
Skúsila by som popracovať práve na tom, a nie na nákupe ďalších drahých somarin, čo ti len budú stáť v skrini, alebo ich predáš potom nepoužité ďalej.

dzt
2. nov 2022

,,Ja keď nemám na sebe každú vec za 100e aspoň, teda myslím topánky, kabelku, hlavne, tak sa cítim zle,, No v prvom rade MUSÍŠ pochopiť, že štýl si sa peniaze nekúpiš. Nejde o to či je to drahé, lacné… musí ti to sedieť. A sedieť ti môžu lepšie nohavice aj za 10€, ako nohavice za 150€ 🤷🏽‍♀️ Ale ty si zrejme tak nastavená, že čím drahšie tým lepšie. Hlavne sa neporovnávaj s BA ,,modelkami,, (pretože tie kabelky si nekupujú same, neboj sa)

luccija
2. nov 2022

Su ludia co nebudu nikdy spokojni😅pri dnesnych moznostiach, strankach s outfitmi neexistuje, aby si sa neobliekla pekne.Ale mozno to je v kg navyse a tvojom pohlade na seba stihla zena vyzera pekne aj v rifliach a bielom tricku.

brembo
2. nov 2022

ja 300 nedám za oblečenie za 3 roky😂

petamich
2. nov 2022

no neviem v akej BA zijes ale v tej, v ktorej zijem ja je aktualne trendy re/upcycling, oblecenie z druhej ruky a minimalizmus - a nie styl ani dobry pocit ani spokojnost sama so sebou sa neda kupit ani keby minies 1000€ mesacne na oblecenie a ano ak sa pozeras na radoby hviezdicky a to co prezentuju na insagramoch, tak potom aj tie kabelky drahe treba mat

ja nosim ruksak vyrobeny z impregnovaneho papiera a este vrecko na cvicky, lebo sa do neho vela zmesti, kabelky za kopec penazi nechcem, hoc si ich mozem dovolit a rovnako oblecenie pre seba a dieta nakupujem na bazare a prinasa mi to vacsiu radost a uspokojenie ako "trendy" znackove oblecenie za kopu penazi, ktore uz o par mesiacov bude out ale tak kazdy ako mu vyhovuje a na co ma - len ty evidentne na to mas a spokojnost a stastie a dobry pocit ti to neprinieslo 🤷‍♀️

petamich
2. nov 2022

@luccija aj nestihla ak je so sebou spokojna 🙂

oblecenie99
2. nov 2022

Ehm, ja len že keď najbližšie ideš darovať skriňu, kľudne sa mi ozvi do správy :D

whatever1
2. nov 2022

Chces vyzerat “zazobane”, aby kazdy okoloiduci zavidel, ze si to mozes dovolit. Uprimne, to co si das na seba a kolko co stalo je druhim uplne fuk. Keby okolo mna niekto prejde na ulici a spytala by si sa ma ci sa mi pacil ten sveter, tak by som nevedela ci presiel chlap alebo zena😂 a už vobec nie co mal ten clovek na sebe.

lucinka5051
2. nov 2022

V BA sa len vsetci hraju ze nosia drahe kusky 😂 vyhodia stovky eur na handry a nemaju z coho platit ucty a zit cize sa vobec nemas preco citit ako chudatko...aj za nizsie sumy sa da pekne obliect ...ja by som v prvom rade take sumy na oblecko nevyhadzovala 🙈 kupit par basic kuskov a doplnkov a tie kombinovat. Neutralne farby hlavne 🙂 ale u teba mam skor pocit ze nie si spokoj a so sebou.. tak radsej tie peniaze investuj do nejakeho osobneho trenera, kadernicky, kozmeticky.. hned sa budes lepsie citit v hocicom 🙂

heln
2. nov 2022

no, tak to ta teda fakt lutujem, ty chudatko,
keby ti zivot pripravil taku situaciu, ze budes mat akurat tak na tricko z lidla, tak by si pochopila, ze aj s tym mozes byt spokojna, vsetko mas v hlave a je to problem v tvojej hlave, nie v tvojom obleceni.

autor
2. nov 2022

@heln Nemusíš ma urážať, nevies aku mám situáciu.

autor
2. nov 2022

@lucinka5051 do toho nepotrebujem investovať, v minulosti som mala trénera 🙂

lucinka5051
2. nov 2022

A aj tak nie si spokojna s postavou? Vsak v dnesnej dobe sa daju zaplatit rozne zdrave jedalnicky, cvicenia, procedury, atd...

mk1111111111
2. nov 2022

No ten pavy " smrnc " , co Ti chyba, sa zial neda kupit, ani naucit... s tym sa clovek rodi, ten si moze dat na seba aj vrece a bude vyzerat exkluzivne a nemusi mat ani najdrahsie znackove veci. Skor najdi niekoho, kto ten dar ma a chod s nim nakupovat, kupte spolu par veci, co sa k sebe a hlavne k Tebe hodia, skusaj nakupene veci spolu uz v obchode a nie, ze teraz kupim to a o tyzden to a nakoniec doma zistis, ze to vlastne spolu neladi a necitis sa potom v tom dobre. Aj vacsinu celebrit obliekaju "stiailsti", je to ich praca, co by inak robili. A neboj, aj moletky vedia byt sexi a smrncovne, ale len tie, co si veria a su so sebou spokojne a tak sa vedia aj "predat".

dzt
2. nov 2022

A ak môžem ešte poradiť. Nekupuj si nič obtiahnuté, kde vidno každú faldu… to vie pekne pokaziť dojem. Odporúčam tiež sťahovacie prádlo (ak už teda tie obtiahnuté veci rada nosiš) a určite nič krátke (krátke tričká, blúzky). Treba si len nájsť to ,,svoje,, a hneď sa aj budeš lepšie cítiť 🙂🙂🙂
A skoro som zabudla. Ten správny parfum to vie tiež celé vyšperkovať 👍🏼

liv1
2. nov 2022

@lucinka5051 to si s tou BA povedala peknu blbost omg 😁🫢

lucinka5051
2. nov 2022

@liv1 no to je moja skusenost u mladych ludi... ked mas inu to je tvoja vec 🙂

liv1
2. nov 2022

@lucinka5051 to je skusenost zeny ktora tu predpokladam ani nezije 😁. Mladi ludia nezvyknu platit ucty, lebo zvycajne byvaju u svojich rodicov… je fakt smiesne na zaklade nejakej mikro vzorky (ak vobec) napisat takuto sprostost ze “vsetci” 🙈