icon

Neviem sa pekne obliecť

2. nov 2022

Už mi je zo seba zle. Už asi 5x som vyhodila/darovala celú skriňu. Naštudovala som si oblečenie, čo s čím ladiť, aký som farebný typ, platila členstvo vo supervizáž, ale mám pocit, že v ničom dobre nevyzeram. Nemôžem si dovoliť veľa míňať na oblečenie. Mesačne možno 200-300e miniem, lebo vždy kúpim topánky za 100e, nejaká tá podprsenka za 35e, kabát za 200e, a tak v podstate každý mesiac. Čiže nie úplne drahé ale ani lacné veci, taký stred. No aj tak nejako stále nemám čo na seba, v kuse mi niečo chyba. Ja už neviem ako to urobiť aby som bola spokojná, vždy iná.

lucinka5051
2. nov 2022

@liv1 zila som tam 10 rokov v Ruzinove..5 rokov vyska a 5 rokov pracovne...nepoznas ma tak nesud...posunula som nazor na zaklade toho co som videla. U rodicov? 😂 ok minimalme percento ale dobre...vacsina zije v podnajmoch, intrakoch...u rodicov ziju ti mladsi stredoskolaci a mozno par vysokoskolakov ...ale ty vies predsa najlepsie vsetko, a clovek nemoze vyjadrit ani nazor na zaklade toho co videl okolo seba 😂 ale dobre prajem pekny vecer 🙂

iwesska
2. nov 2022

Ja byvam v BA a asi ta totalne sokujem,lebo namiesto 1000e kabelky nosim jeden prakticky 20e ruksak a dobem na vsetkych,ktorych zmyslom zivota je len minat na handry.

vafinka
2. nov 2022

Milá autorka tak ja som asi totálna chudera čo sa týka šatníka,fakt,mne je úplne u prdele kdo čo má na sebe fakt,ja som rada že si mám čo obliecť a obut

aurorastone2
2. nov 2022

@simca06022011 ja aj ja som mala zimné topánky za 250 eur a vydržali 11 rokov 😅 nie každu sezónu nové

elam1234
2. nov 2022

Čo tak si nájsť kamarátku, ktorá "do toho vidí" a chodiť na nákup s ňou 😁

heidy222
2. nov 2022

@alguno v Nemecku, Ale odcitaj si z toho 1000 mesačne za škôlku pre 2 deti a hypotéku na 95 m2 bytik za pol milióna a už to neznie až tak dobre 🤭

ysseba
2. nov 2022

Ja žijem v Bratislave. Teda oprava - ja som rodená Bratislavčanka a teda rada by som ťa vyviedla z omylu... 200-300€ na oblečenie rozhodne nemíňam a ani žiadna moja kamoška či rodinná príslušníčka, Bratislavčanka, tiež nie 😀 A ako chudera sa necítim a ani nevyzerám. Myslím, že problém bude niekde inde - v tvojej hlave a tvojich "len" 10kg navyše s ktorými nie si spokojná. Môžeš mať na seba šaty aj 5.000€, ale keď nebudeš spokojná s tým čo je pod šatami, tak je to márne...

janewithane
2. nov 2022

Autorka mam pre teba jeden tip - nedovol si nic na seba kupit pokym napr neschudnes prve polkilo.. Z toho co pises totiz citit ze nie si so sebou spokojna, si priam neista a kompenzujes to handrami a predrazenymi kabelkami, ktore ani nevynosis.. To uz ozaj radsej investuj do krabickovej diéty a pod... Drzim palce

liv1
2. nov 2022

@lucinka5051 na par vynimiek vsetci moji bratislavski vysokoskolski spoluziaci zili doma, minimalne prve roky. A na intrakoch su len mimobratislavski. Tak ak myslis, ze ti sa tu na nieco hraju, ze nemaju na najom a podobne, no tak moze byt 🤷‍♀️. Ale urcite nie vsetci ako pises ty. Mas teda velmi dobry prehlad o financiach svojich spoluziakov 🙄. Takze ano, mame diametralne odlisny nazor, kedze ja zijem v BA desiatky rokov, narodila som sa tu, poznam velmi vela ludi, nepoznam jedneho co by nemal z coho ucty platit…

alguno
2. nov 2022

@heidy222 Nemajú tam voľné pracovné miesta?

ikissedagirl
2. nov 2022

nemas skor problem so sebahodnotou? ako mozes minut 300e mesacne na oblecenie a obuv? ved tolko ja neminiem za rok :D

autor
2. nov 2022
autor
2. nov 2022

@janewithane to mi už tiež napadlo, kupovať si oblečenie ako odmenu za schudnutie, ale nefungovalo to 🤷 a krabickovu diétu som už tiež mala.

janewithane
2. nov 2022

Tak potom smer psycholog

brembo
2. nov 2022

Akú máš výšku a hmotnosť? Lebo možno len ty si o sebe myslíš,že si polo alebo plnoštíhla a že nič na tebe nesedí.

jana_eyre_2
2. nov 2022

Aj ja sa pohybujem po BA a kabelku mám z Bonprixu za 12€.. a aj tak do práce nosím ruksak 😅 tak asi zle sleduješ okolie..

pragmaticka
2. nov 2022

Základom je mať peknú kvalitnú kabelku, topánky, či lodicky/tenisky, závisí od ročného obdobia.. Teraz na jeseň napr pekný cashmere sal. Kožená bunda, balónak. Pekne rifle... Všetko ostatné kľudne z hmka ci zary... Ale taky ten zdravy zaklad by tam mal byť. Peknú kabelku kúpiš za pár stovák aj v Parndorfe. 200-300e mesačne na handry je fakt dosť. Bez problémov si to viem dovoliť ale nechcem... Načo..?!
No a nakupuješ dosť draho... Topánky za 100,kabát za 200 je fakt dosť. Skus začať viac objednavat napr zalandolounge, či BestSecret. Nájdeš tam značkové kvalitné veci za fakt super prachy.

autor
3. nov 2022

@pragmaticka ďakujem 🙂

autor
3. nov 2022

@brembo 169 cm a 73 kg 😐😐😐 ale idem od dnes opačným smerom s kilami, už nechcem aby mi obmedzovali život.

liv1
3. nov 2022

Autorka skus prerusovany post. S muzom praktizujeme a hned sme chudnut zacali. Ja teda chudnut nepotrebujem, tak to musim vyvazit objemom jedla cez den. Ale ani by som nemala potrebu.
Pri tejto “diete” to ani nie je dieta skor zdravy post, to nemas len o chudnuti ale ozaj aj o tom zdravotnom hladisku. A nemusis sa tolko vela obmedzovat. 73 je ozaj dost, kilecko po kilecku dole by ti urcite dvihlo sebavedomie. Skus jest menej sladke, nepit sladke vody a pridaj troska pohybu. Potom to pojde isto dole. Drzim palce ✊

liv1
3. nov 2022

A to s tym pohybom ti pise cista lemra, ktora zacala vcera cvicit 😂. Takze ked sa chces pridat, napis spravu 😁😁

autor
3. nov 2022

@liv1 No ja viem čo mám robiť, chudnutím a štúdiom o ňom aj z psychologického hľadiska sa zaoberám 20 rokov 🙂 A prerušovaný post mi najviac sedí, pretože pri tom redukcnom prijme to zjem fakt za pol dňa a keby mám to jedlo rozložené na celý deň, oveľa ťažšie sa mi to dodržiava, ako keď dodržiavam prerusovanu hladovku.

anonymous87
3. nov 2022

Jezkova noha 🤦‍♀️

Ty nemas problem s oblecenim ale sebavedomim. Ja som z Ba a absolutne mi je u prdele ci ma zuza v mercedese kabelku za 2000€ alebo topanky za 5000€. Alebo Sonicka v autobuse bundu za 20€ 🙉

autor
3. nov 2022

@anonymous87 áno mám a viem o tom, nespokojnosť s postavou

autor
3. nov 2022

@liv1 a čo si začala cvičiť? Vo fitku? Či? Ja chodím do Fitup

poopsie
3. nov 2022

Ja mám zažívacie problémy, hlavne ma neposlucha pečeň, vysadila som mlieko a glutén a je mi lepšie a kilá idú dole, tak skus aj ty niečo vysadiť.. Mojej mamine pomohol dukan, ale to už musíš do konca života... prosto sa zmieriť s tým, že to je tvoj životný štýl, lebo príde jojo efekt... Kalorické tabuľky ma teda vôbec nebavia ale niekomu pomáhajú

liv1
3. nov 2022

Tak som rada ze aj tebe to sedi 👍. No ja si troska cvicim doma, ale rozhodla som sa ze budem chodit na velke schody a tam hore/dole😁. Ja sa s fitkami moc nekamosim

nelka93
3. nov 2022

Ty potrebuješ v prvom rade psychológa, lebo toto je všetko v hlave. Minas nehorázne peniaze na handry, ktoré sa ti zrejme ani nepáčia. Celé zle, ja 300 eur miniem možno za polroka na oblečenie. Nemám potreby kabelky za 300 eur, kúpim si v zare za 40 a drží už druhý rok. Lodičky v deichmane za 30 a sú dobré. Je to o nastaveni

brembo
3. nov 2022

mne velmi pomohlo vysadit cukor a tvrdo cvičit,menej jest. Jedol som menej pečiva,nepil sladené nápoje,nejedol sladké,respektíve obmedzoval to. Tiež som popri cvičení bral tabletky,spalovač tukov,i ten pomáhal.

brembo
3. nov 2022

autorka nemýnaj taký majland do oblečenia. Kupuj lacnejšie oblečenie,ked nesadne,nebude tak boliet,ako šaty za 150 alebo 300. Ked sa ti šaty nepáčia,i tak ich nenosíš. Vyhadzuješ strašné peniaze za oblečenie,ktoré by si mohla využit inde. Na ulici ti nik nepovie a ani sa nepozastaví nad tým,či máš alebo nemáš značkové veci.