Neviem sa pekne obliecť
Už mi je zo seba zle. Už asi 5x som vyhodila/darovala celú skriňu. Naštudovala som si oblečenie, čo s čím ladiť, aký som farebný typ, platila členstvo vo supervizáž, ale mám pocit, že v ničom dobre nevyzeram. Nemôžem si dovoliť veľa míňať na oblečenie. Mesačne možno 200-300e miniem, lebo vždy kúpim topánky za 100e, nejaká tá podprsenka za 35e, kabát za 200e, a tak v podstate každý mesiac. Čiže nie úplne drahé ale ani lacné veci, taký stred. No aj tak nejako stále nemám čo na seba, v kuse mi niečo chyba. Ja už neviem ako to urobiť aby som bola spokojná, vždy iná.
@pragmaticka tak o tom zalandolounge som sa nemala dozvediet, uz som si tam nasla cizmy za 120 eur :D
Hlavne si kup to co sa tebe paci a nie to co ti odporucia na vsadejakych kurzoch. A hlavne najdi si to svoje, nemusi to byt podla najnovsich trendoch, bud jedinacna svojska a spokojna. ak sa budes citi dobre v tom co mas oblecene nemusi to byt podla casopisu, rovnako z teba bude vyzarovat spokojnost. Toto leto toho bolo naozaj prikladam dievcata s cropp topp....a potom si zakryva brusko lebo ho ma trosku vacsie alebo ani nie len jej pride cudne mat vonku brucho...zhrbena jak...(zo svetrikom..vonku 40°) neciti sa dobre......ale trendy su trendy 🤣. Ja za rok neminiem 300 eur na seba.... To len otom ze neminies vela...ale to je ina tema. Mne to pride zbytocne, radsej 200 eur miniem na zazitky. Ked uz mi ze fakt ostanu 🤣To sa mi zda byt lepsia investicia. Mozno by si si mohla kupit saty aj za 20 ked sa ti pacia, a potom ich budes nosit s radostou aj mesiace., ja bezne odlozim a o pol roka vitiahnem zo skrine.. ale hlavne ak sa ti to nepaci iba maju dobru zlavu alebo kamoska bude zavidiet jak dobre si nakupila. Tak to uz ani nekupuj. Kupuj le take ze sa pozries do zrkadla a povies si ano toto chcem waau som krasna a spokojna.
V tlmenych farbach, ktore si kupujes, budes vyzerat ako seda mys. To si mozu dovolit pekne stihle a vysoke baby, kde ma zaujat ich krasa, nie oblecenie. U teba by som k tlmenej farbe pridala nieco pestre vzorovane, avsak decentne. Aby ta nieco zvyraznilo a zaujalo okolie. Ak mas nadvahu a oblecies sa do nenapanych farieb, to ozaj na tebe nie je nic, co by zaujalo a v com by si trocha vynikla.
Ale idete závisťou vsetci prasknúť,ze si moze dovolit vyhodiť za handry 300e mesačne… ked si zarobí, nech si minie na com chce…, poznam take co nezarobia a minú rovnako, mozno viac.
@lunademonica máš nejaké obľúbené predajkyne na bazari? 🙂
Ďakujem za krásne komentáre niektorým. Bola som dnes nakupovať v obchodoch, kde som predtým nekupovala, mám pocit, že som nakúpila lacno, basic, pekne, zopár veci. A majú aj výpredaje, čo je tiež super, veľmi sa teším. A drahé veci už nebudem kupovať. Jednak preto, že už mi to finančne nebude vychádzať, budem riešiť bývanie. 🙂
Si v bludnom kruhu. Nespokojnosť s postavou sa snažíš zakryť handrami, ale evidentne to nefunguje. Bud sa prijmes takou akou si a prestaneš stále zakrývať nedostastky (s tým súvisí vecne chýbajúci kus oblecenia) alebo si das stopku s nákupmi kým s tou postavou niečo neurobis. Hlavne to zacni robiť s rozumom. Chudnutie nastaviť keď tak jedine kvoli zdraviu. A oblecenie ma byt hlavne čisté, primerane veku, postave a príležitosti.
@lelluska ten kruh súhlasím, hlavne s jedlom. Ale ja si fakt nemám čo obliecť. No už pôjdem podľa kapsuloveho šatníka. A budem kupovať lacnejšie veci, minimum a s rozumom. Môj problém predtým bol, že som každú vec, čo som kúpila, že bola cca za 100e. Pretože som si predtým študovala materiály a teda polyester nič moc, tak som hľadala proste kvalitu, kasmir, vlnu, a tak. Nekupovala som lacné topánky, lebo som mala s nimi zlé skúsenosti, že ma tlačili a vydržali kratšie, preto mi prišlo logické, kúpiť drahšie čo dlhšie vydržia a dobre sa nosia.
Ak sa prijimes taka aka si tak ti bude stacit aj vrecovina a budes spokojna 🙂 Ale aj v obliekani plati , v jednoduchosti je krasa. A jednoznacne univerzalna rada ze najkrajsi doplnok je usmev. A

Mne sa teraz zapáčil vinted, zatiaľ len poškuľujem po nejakých veciach, nemám to osobne vyskúšané, ale napr. tie ženy z Poľska predávajú za veľmi rozumné ceny.. Napr. teraz viem, že chcem kúpiť kabát na zimu, a snažím si v hlave premietnuť, aké mám k nemu topánky či čižmy a vybrať si taký, ktorý bude kombinovateľný aj s nimi... resp. som vyberala také členkové čižmy, ktoré viem nosiť aj do práce, keď musím byť oblečená viac "business" ale aj na bežné, denné nosenie... a napr. viem, aký štýl sa mi nepáči, tak hľadám dovtedy, kým nenájdem kúsok, ktorý ma chytí.. zase, kabát chcem napr. tmavozelený, tak do vyhľadávania dám len parametre "farba", stav - nové či nové s visačkou, veľkosť, cena maximálne do X €, možno aj značku a prezerám ponuky...
Na druhej strane, snažím sa šatník stále redukovať, mám pocit, že v mojom veku (33) som už v takom štádiu, že môžem vyhlásiť, že viem, čo sa mi páči a čo chcem mať na sebe.. vychádzam aj z pracovnej pozície, v ktorej robím, snažím sa to kombinovať tak, aby to bolo vhodné, pohodlné a aby som sa v tom cítila dobre. Objavila som dokonca nejaké blúzky od mojej mamky, ktoré majú už určite 30 rokov, ale mala ich z Canady, sú to nadčasové a naozaj kvalitné kúsky. Často zvýrazním outfit nejakým výraznejším kúskom, napr. opasok, sako, okuliare, šál/šatka alebo teraz fičím na brošniach...
Problém u teba vidím aj v tom (okrem tých pár kg, čo ťa štvú - to poznáme dôverne skoro všetky, jasné, že keď človek sa necíti dobre vo svojej koži, tak sa necíti dobre ani v oblečení), že sa snažíš nakúpiť akoby nejaké hotové outfity, či? Inšpiruješ sa nejakým obrázkom, kde to je fajne nakombinované, a už treba "len" dokúpiť kabelku, "len" topánky, a už to stojí majland a výsledok nemusí byť uspokojivý. Ja už naozaj kupujem podľa toho, čo mi chýba, aby to bolo univerzálne nositeľné na rôzne príležitosti a kombinovateľné s ostatnými doplnkami (kabát s kabelkou a čižmami aj teniskami napr. ) a aby sa mi to páčilo.
osvedcilo sa mi toto: do roboty chodim na bicykli. celorocne. prezliekam sa po prichode. pri baleni oblecenia musim dbat na to, aby nebolo prilis tazke a krcive. take teda nakupujem. najlepsie sa mi osvedcili saty. nestane sa, ze vrch nesedi so spodkom a ja to zistim, az ked to mam na sebe. staci mi jeden kabat, jedna kabelka, jedny lodicky. velmi to nemam kam vynosit. na topankach a kabatoch nesetrim, nosim ich viac sezon. snazim sa nove kupit, ked je stare na vyhodenie. aj z priestorovych dovodov. velmi rada nakupujem z druhej ruky. sem tam uletim na funkcnych veciach. v zasade aj tie mam univerzalne. mozem v rovnakom obleceni bicyklovat, skialpovat, lyzovat alebo ist na turistiku.
@lulamx ja tiež topánky rovnako. Mám v jednom štýle jedny, kým sa nezničia.
možeš kupovat bavlnu,je pohodlná a podstatne lacnejšia,než drahá vlna,alebo pridušnejšia ako polyester.
Neviem si predstavit mat jedny topanky 🙉
Oblecenie je veľký problém našej planéty a len tak ho vyhadzovať, nie je dobrý nápad. Skus ho radšej predať na Vinted.
Nieje dôležité úplne sa riadiť podľa farebnej typologii, keď sa ti niečo páči a ty sa v ňom cítiš dobre tak to nos.
@vakaveronika nevyhadzujem, buď predám čo sa dá a keď na to nemám nervy, tak to dám kamoškam, v práci mama kolegyniam alebo do humany
@oli18 no to nebolo myslené že jedny, ale napríklad jedny vysoké čižmy, jedny kratšie, jedny na hrubom podpätku, jedny na tenkom, jedny bez podpätku, ďalšie na platforme a takýmto štýlom...
Ahoj. Veľmi ťa prosím, zváž psychológa alebo aspoň dobrého kouča. Zhrniem to - 20 rokov studuješ chudnutie, aj po psychickej stránke. Studuješ aj oblečenie, podstatu látok. Necítiš sa dobre, ak nemáš kusy aspoň po 100€. V čomkoľvek si prídeš škaredá, bez šmrncu. A tvrdíš, že celý problém je v tvojej váhe... Myslím, že sa veľmi mýliš. Skús poslať fotku, či sa mýlim (kľudne bez tváre). Ja som presvedčená, že pri tvojej výške a váhe si krásna žena s krásnou postavou. Ja mám momentálne 10kg nad výškou, aj po tehotenstvach, ale som šťastná a podľa môjho manžela aj priateliek aj krásna. A nie sú to len prázdne reči. Vidím to na nich. Isto, je fajn schudnúť, ak treba. Ale bojím sa, že to tvoj problém nevyrieši. Si strašne fixované na svoj vzhľad ... Ublížil ti niekto? Smial sa ti? Vieš, si vzácna a jedinečná...
@any_soj áno, ja viem kde to pramení. Moja mama je narcistka... Takže ten pocit nedostatocnej hodnoty mi vytvorila ona. Ale už som to všetko pochopila a liečim sa z toho. 🙂 A vďaka tejto diskusii som pochopila, že nemám problém s oblečením, ale naozaj sa dobre cítiť v mojom tele.
Jezin :D ja som raz mala na sebe nohavice, sveter, kabát a kabelku zo sekáča a všetci ma v ten deň chválili ako super vyzerám :D a to som sa smiala že dokopy som za to dala 12, opakujem 12eur :D ono nejde o to, čo máš na sebe, ale čo vyzarujes. Mozes mať aj horlivý kožuch za tri litre, ale ak sa cítiš ako chúďatko tak presne to budú z teba cítiť aj ľudia 🙂
ked budes nabuduce darovat celu skrinu, tak sa ozvi 🙂
mne sa najviac osvedcili saty. nemusim kombinovat s nicim. len s topankami a tym staci pekny elegantny strih a neutralita - cierne lodicky, jedny telove, jedny kvalitne slavnostne so zaujimavym strihom. K satom, ktore to znesu nosim tenisky. a to je vsetko.
treba si najst vlastny styl. ja mam par naozaj drahych klasickych kuskov ( napr. cierny kasmirovy klasicky kabat) ,ktory nevychadza z mody,par kabeliek a satiek a take zakladne outfity ,ktore nosim dokola a obmienam doplnky.-napr. kvalitne dobre sadnuce rifle,bielu koselu k tomu saka roznych farieb.ja sa napr. rada obliekam ton v tone a tak mam niektore kusky ,ktore rada nosim a dobre mi sedia v roznych farbach.
@marlene to znie dobre, tiež by som to takto chcela 😊 keby si vedela kde najdem nejaké inšpirácie tak by potešilo a pomohlo 😊 ale pogooglim

ja by som odporucila rolaky - napr. bordovy (v Orsai pekny predavaju), bezovy, hnedy, biely, tmavomodry (teraz jeden pekny predavaju v Intimissimi s primesou hodvabu za 40 eur), rifle tmavomodre a cierne (ak sa da, tak skinny jeans), k tomu ciernu kozenu bundu, cierne sako, cierne clenkove cizmy...
Paci sa mi princip kapsuloveho satnika, pozri si na pintereste.