icon

Môže 13-ročný chlapec nosiť čierne kraťasy na pohreb?

18. aug 2024

Áno alebo nie 🤷🏻‍♀️

lonely66
Odpoveď bola odstránená
patka06
18. aug 2024

@lonely66 Sukňa 10 cm nad kolená do kostola tiež nie je ok
Navyše, žena by mala mať silonky

lonely66
Odpoveď bola odstránená
benit
18. aug 2024

Bola som 2 tyzdne do zadu, vsetci v ramci slusnosti. Aj ked chlapi cierne rifle a popisane tricko, ale budis. Jedna pani medzi 50-60 zelene kvetovane saty. Biele drobne kvietky na kriklavo zelenom podklade. Tak to uz bolo moc.

patka06
18. aug 2024

@lonely66 úplne súhlasím, že sú ľudia, ktorí sa nevedia obliecť primerane udalosti. Preto by sme sa mali snažiť naučiť naše deti od malička, čo je vhodné a čo nie
Svojím oblečením na pohrebe vyjadrujeme úctu zosnulému aj pozostalým

jana_eyre_2
18. aug 2024

Myslím, že ak by si obliekol niečo takéto len v čiernom nikto by sa nemohol sťažovať (bez saka). krátke nohavice vedia byť aj slušne.. ak by sa neobliekol ale ako celok takto elegantné, tak by som radšej volila nejaké ľanové nohavice a košeľu s čiernou kravatou..
Ale tak či tak - osobne by som absolútne neriesila, pozostali majú dosť starosti namiesto toho aby riešili kto mal čo na sebe.. keď zomrela moja babka pred 20timi rokmi, mala moja neter 12r.. nemala nič čierne, bola s nami na pohrebe vo veciach čo proste mala a nevlastnia nič cierne.. neviem či to niekto riešil, podla mňa sa na to nikto nezameral..

patka06
18. aug 2024

@jana_eyre_2 slušné krátke nohavice samozrejme existujú, tie čo si dala sú slušné do školy.
Krátke nohavice sú všeobecne nevhodné na pohreb, svadbu, do divadla a podobné udalosti a je úplne jedno či ich má dieťa alebo dospelý

sisska96
18. aug 2024

Jasne keď sú také horúčavy. Hlavne aby neskolaboval

mira0611
18. aug 2024

Ja si myslim, ze to zalezi od toho ake kratasy, lebo su uz teraz pekne elegantne kratke nohavice a v takychto teplotach...ale take sportove by som mu nedala.

xckaretxxx
18. aug 2024

@really8 trápny komentár - akože kto sú staré babičke?

xckaretxxx
18. aug 2024

@xckaretxxx babizne

jana_eyre_2
18. aug 2024

@patka06 ok..

xckaretxxx
18. aug 2024

@lonely66 ja som za slušné oblečenie na pohreb. Oblečením vzdávam uctu pozostalým. Radšej by som mu dala aj svetle dlhé letné nohavice a košeľu. Mne stačí, keď vidím zábery z celebritách pohrebov. Proste hrúza.

really8
18. aug 2024

@xckaretxxx tie co prisli na pohreb komentovat vyzor druhych a riesit drby. Ale dakujem ti za tvoje uplne zbytocne hodnotenie.
Inak strasne to ti hrotite. Ze kravatu. Kratase tricko a dovi. Ma len 13

bessie12
18. aug 2024

Bola som minuly tyzden na pohrebe a nikto nemal krátke nohavice ci minisukňu, aj keď bolo horúco ( okolo 30 stupňov). Ja a niektoré ženy mali sukne pod kolena ( ja som mala až takmer po členky ) a ďalší mali dlhé nohavice. Z úcty k mŕtvemu by som si nikdy neobliekla kratasy alebo suknu nad kolena. A to ani keď som bola dieta som nebola takto oblečená. A tých pohrebov som si zažila až až. Tričko či košeľa s krátkym rukávom je si myslím ok, ale nohavice by mali byť v tomto pripade dlhé.

miskakyska
18. aug 2024

Pozrite sa... každá si hlaďte svojho a svet bude hneď krajší☘️☘️
Vybavené, vyriešené...aj tak sa každý oblečie,ako uzná za vhodné,tu z koňa to neovplyvní nikto,tak sa tu zas nemusíte predvádzať a predbiehať 😏

maciatkolulu
18. aug 2024

Nemyslím,že by týmto chlapec vzbudzoval pohoršenie. Alebo neúctu. Reálne sa da nájsť kompromis.

klip0
18. aug 2024

@maciatkolulu tiež si myslím že toto je ok, veď to je dieťa.

livka_
18. aug 2024

Ano, dala by som

jana35798
18. aug 2024

Nie. Elementarna slusnost kde?

kate_cs
18. aug 2024

Nejdeš tam na módnu prehliadku. Každý nech sa stará o seba, nie si viac trúchliaci len na základe oblečenia. Ak by niekto riešil, čo mal niekto iný na sebe, tak asi nebol na pohrebe sa rozlúčiť, ale súdiť.

abbey1
18. aug 2024

V dnešnej dobe sa celkovo pretláča názor, že ktokoľvek si môže obliecť čokoľvek, hlavne, že je on spokojný.
Nuž a tak to potom aj vyzerá následne na pohrebich, svadbách, v divadle, na stužkovej, maturita h, pracovných pohovoroch.
Nejako tak sa prestáva dbať na určité vyjadrenie účty, dôležitosti. Škoda.
Na pohrebe som zažila ľudí v šlapjach, flip flop žabkách, rifliach. Rovnako sveter a rifle na opere v divadle. Tielko na dôležitom pracovnom stretnutí.
13 ročný chalan na pohrebe určite vydrží v dlhých nohaviciach.

kika2565
18. aug 2024

Ja by som dala...

svetlonos
18. aug 2024

Ono je to cele uplne dopletene s tými prioritami. Co je to úcta a ladka?
Ja si myslím, že ten chlapec pokojne účtu a lásku môže vyjadriť zosnulého aj v pekných kratasoch.
Môj dedko keď už vedel, ze zomrie povedal mojmu otcovi, ze chce na pohrebe hudbu od Bocceliho. A ze ak mu budú hrať tie pohrebné, ze bude chodiť všetkých strašiť 😁
Ha osobne by som bola za pekne farebné oblečenie a aby ľudia spomínali na spoločné zážitky a to pekne. Keby to je v mojej mo i, čiernu na svojom pohrebe zakazem!
Vzdanie účty nie je o farbe ani o dĺžke. Je to o citoch a vnimani zomreleho a vztahu s nim.
A teda je logické, že si nedá nikto cros top čipkované priesvitný a namiesto sukne širší opasok. Zase odtiaľ potiaľ!

really8
18. aug 2024

@svetlonos presne. Staci si napr pozriet film Coco (pri ktorom vzdy revem) a clovek zisti ze sa da na smrt pozerat aj inak. Maju ovela krajsie tradicie ako my.

candii
18. aug 2024

Kľudne.

klip0
18. aug 2024

Ale ak by 13r dieťa na pohrebe skolabovalo z tepla, zrazu by všetci súdili rodičov prečo bol v týchto horúčavách oblečený v dlhom, keď denne varujú že deti a starí ľudia sú ohrození

adika51
18. aug 2024

@babulkomale moji mali kratasi.

really8
18. aug 2024

Inak ovela nevhodnejsie a nedostojnejsie ako kratase mi pride ked sa ludia teda narvu do oblekov lebo sa to patri a tak sa spotia a smrdia ze este tyzden vsetkych v okoli stipu oci.

zltalienka
18. aug 2024

Minulý týždeň sme boli na pohreb. V jeden deň popoludní dali vedieť, že na druhý deň o 13:00 bude pohreb. Našťastie sa nám podarilo vyriešiť varovanie pre deti, ale keby nie, tak môj 12 ročný syn (vysoký 170cm) ide v čiernych kraťasoch. Popravde kedy by som mu zohnala niečo iné? To ako všetci máte doma pre svoje rýchlo rastúce pubertálne deti v každom ročnom období kúpené oblečenie vhodné na pohreb?