Naozaj existujú elegantné tepláky do školy?
Ahojte, da sa pls kupit nejake vyslovene slusne/slusnejsie teplaky/nohavice? Syn mi uz nechce nosit ani za svet rifle, dnes siel radsej v kratasoch nez by si to mal obliect. Chcel ist v teplakoch. Ale to zas ja nedovolim, podla mna je to nie je vhodne. Ale verim, ze existuju nejake slusnejsie. Dakujem.
Nechaj ho chodiť v teplákoch. Chodí tak XY chlapcov. Môj nosil celú škôlku tepláky (nohavice sme ani nemali 😀), teraz v škole má nohavice, ale keď mi povie, že ich nechce nosiť, sú mu nepohodlné a pod. tak mu v pohode dovolím tepláky. Riešiť ako nevhodné by sa mali polonahé 14 ročné dievčatá v škole a nie chalani v teplákoch.
Len pic*s bude sudit človeka za to čo má oblečené.
... 🤔 Pokiaľ to nie sú Cisarove nové šaty 😅🫢
@anonym_40da29 vieš koľko ľudí takto súdi? Nekonečný zoznam vlastných príhod by som mohla napísať. Ale neriešim to vôbec. Nech si súdia. 🤷
@scila nasi na 1.stupni nosili teplaky a mali to dovolene, lebo chodili do SKD a presne pre to nam hovorili ucitelky, ze nejake slusnejsie teplaky stacia, ze oni sa valaju tam po koberci a naozaj, zodrate kolena. Kolko nohavic som ja vyhodila 😬
@nevenka to ja veľmi dobre poznám. Začali sme školský rok vždy riflami, každé poobedie boli súce do práčky, po dvoch-troch použitiach diery na kolenách. Menčestráky ani nehovorím...
Neviem prečo sa toto vôbec rieši. U nás chlapci na prvom stupni 90% v teplákoch. Keď je dobré počasie sú celé poobedie vonku. Učiteľom je to jedno, deti chcú mať pohodlie tak prečo im obliekať niečo, čo na sebe nechcú.
Za mňa tepláky do školy nie,sú aj iné materiály a strihy ako tepláky,tak isto ako ja nosím tepláky a leginy len na šport, učím to aj deti.Ale zas keď ma niekto tepláky v škole jeho vec keď sa tak cíti v pohode
@anonym_40da29 aj ty sudis, ani o tom nevies. Neverim, ze si niekto nikdy nepomysli, ked vidi napr. pretlstlu zenu nosit priesvitne leginy, kde jej gumicka stlaca driek a vytlaca faldy a presvitaju gatky. Proste neverim, ze si nepomyslis, ze je to otrasne. Alebo ked na jednanie pride clovek s dokrkvanym roztahanym trickom. Ako sa hovori, saty robia cloveka. A ci chces ci nechces, je to tak. A vzdy ta budu ludia sudit, akurat je to zvacsa v ich hlavach. Saty ovplyvnuju aj osobne sympatie. Je rozdiel ked chodi clovek v obleceni ako vo vreci, alebo ak sa slusne uhladne pekne oblecie. Nech mi nikto nehovori, ze sa na uchadzacov o zamestnanie budu pozerat rovnako, ak jeden bude mat derave rifle a druhy bude slusne obleceny. Proste nebudu. Su to podvedome veci, podvedome “sudy”, podvedome sympatie k ludom ktori su pekne a stylovo, alebo uhladne, cisto obleceni. Zavazi samozrejme aj osobnost cloveka, ale o tom sa teraz nebavime. Lebo zas darmo bude obleceny ako manekyn, ked sa vyjadruje a sprava ako …
@anonym_autor
@anonym_autor veď nech každý súdi ako chce,starší syn má sedemnásť ako začal chodiť do škôlky až doteraz nosí teplaky, lebo veď to nosí celá trieda,sem tam zoberie rifle.Žiadna ujma sa mu nestala🫣😂.Veď je to smiešne v dnešnej dobe riešiť čo dieťa oblečie do školy,pre mňa za mňa hoc aj v oblekoch,hlavne nech mu to je pohodlné.
@anonym_autor
@anonym_autor veď nech každý súdi ako chce,starší syn má sedemnásť ako začal chodiť do škôlky až doteraz nosí teplaky, lebo veď to nosí celá trieda,sem tam zoberie rifle.Žiadna ujma sa mu nestala🫣😂.Veď je to smiešne v dnešnej dobe riešiť čo dieťa oblečie do školy,pre mňa za mňa hoc aj v oblekoch,hlavne nech mu to je pohodlné.
@macko1983 mne je uplne jedno co maju cudzie deti oblecene. A ani sa na to nikoho nepytam, co si o tom mysli.
Vyssie odpovedam na komentar, ktory pise “len pic.s bude sudit cloveka za oblecenie”
HM-jemne makke,volne velmi pekne nohavice za 8,99 myslim?Hnede,tmavonodre,bezove som videla.No super su.Fakt pekne a hrozne pohodlne.Syn ma dvoje tieto.
Ake na kratke nohavice take mu kup dlhe.
@anonym_40da29 podla tvojho vyjadrovania je jasne ze teplaky a podobne aj do divadla aj na svadbu.
Slovnik hodny "damy" 👌
Mna by zaujimala odpoved vsetkych, ktory tak strasne odsudzuju teolaky v skole, ze PRECO nie? Ale realnu odpoved, ze preco vlastne? A “lebo sa to nepatri” nie je realna odpoved. Kto povedal, ze sa to nepatri? Ak je to v skolskom poriadku, ok. Ale ak nie, nie je to kazdemu jedno? Niekoho to uraza, ublizuje to nejako? Ucitelka sa zduje a neoduci hodinu, ked jej tam bude sediet chlapec v teplakoch? Ostatni spoluziaci si k nemu neprisadnu, ucivo mu nenaskace do hlavy, vzblkne skola alebo PRECO je preboha problem, ze ma niento na sebe teplaky? Preco to “nie je vhodne”? Ja mam napriklad prvaka, ktory sa pol dna prehra na koberci, vonku na dvore sa doslova hrabu v hline. Takze ja mam napriklad dovody preco rifle nie su uplne vhodne, ale realne dovody.
Mna by zaujimala odpoved vsetkych, ktory tak strasne odsudzuju teolaky v skole, ze PRECO nie? Ale realnu odpoved, ze preco vlastne? A “lebo sa to nepatri” nie je realna odpoved. Kto povedal, ze sa to nepatri? Ak je to v skolskom poriadku, ok. Ale ak nie, nie je to kazdemu jedno? Niekoho to uraza, ublizuje to nejako? Ucitelka sa zduje a neoduci hodinu, ked jej tam bude sediet chlapec v teplakoch? Ostatni spoluziaci si k nemu neprisadnu, ucivo mu nenaskace do hlavy, vzblkne skola alebo PRECO je preboha problem, ze ma niento na sebe teplaky? Preco to “nie je vhodne”? Ja mam napriklad prvaka, ktory sa pol dna prehra na koberci, vonku na dvore sa doslova hrabu v hline. Takze ja mam napriklad dovody preco rifle nie su uplne vhodne, ale realne dovody.
@lucilaines ani v školskom poriadku taká blbosť nemá čo robiť. To je ako keby dievčatám zakázali nosiť legíny, pretože ich nosia na ihrisko alebo telesnú...🙄 škola (bežná) môže do legislatívy zakotviť maximálne tak požiadavku na čisté oblečenie kvôli hygiene.
@lucilaines ja ti poviem, prečo. Lebo po kovide sa vyjadrilo niekoľko módnych návrhárov a stylistov, že dosť bolo teplákov, nosiť tepláky je znesvatenie, ženy sa majú obliekať elegantne ako v seriáli Dunaj a podobne.
Správne by to malo byť tak, že každý si môže obliecť to, čo chce. Iní návrhári sa toho chytili a vytvorili "pekné" teplákové oblečenie a kolekcie. Pre tých, ktorí tepláky preferujú.
Čiže nech si každý oblečie, čo chce, nech je to čisté, ladí to, podčiarkuje osobnosť, dobre sa to nosí a podobne. Stylisti nech prestanú robiť zlo kritikou teplakov, skôr nech učia ľudí vkusu a umeniu vyzdvihnúť svoju jedinečnosť v akomkoľvek štýle - aj teplákovom.
@anonym_autor ešte dodám, že odkedy lidl predáva kolekcie pracovného oblečenia pre mužov , radosť stretnúť elektrikára, plynára, vodara - že aj tomu sa majú venovať návrhári, Slováci navrhli pekné a pohodlné kolekcie pre zdravotníkov, aj toľko nenávidené teplákové kolekcie, jednoducho pre každého človeka nech navrhujú všetko a nech si každý vyberie sám, čo z toho bude nosiť. A nie kritizovať tepláčky a leginky v 3. ročníku na ZŠ.
Tepláky patria do detskej izby, na detské ihrisko, a na šport. Do školy NIE.
Moj sice teplaky do skoly nenosi, ale zas nerobme z teplakov uplneho strasiaka. Proste nie su teplaky ako teplaky, tak ako nie su rifle ako rifle, ze ano. Pokial je dieta ciste, nederave a upravene, tak sa svet neruti. Ano my sme nosili mencestraky, dodnes mam z nich traumu 😂
Normalne otvor zara eshop a je tam milion nohavic na styl joggers. Hore guma, dole guma, ale latka nie je teplakovina. Do skoly na prvom stupne uplne v pohode.
HM-jemne makke,volne velmi pekne nohavice za 8,99 myslim?Hnede,tmavonodre,bezove som videla.No super su.Fakt pekne a hrozne pohodlne.Syn ma dvoje tieto.
@maminkadeticiek áno tie sú super ,tiež som kúpila dvom mladším.Skoda ze len do veľkosti 140,brala by som aj vacsie
@anonym_40da29 aj ty sudis, ani o tom nevies. Neverim, ze si niekto nikdy nepomysli, ked vidi napr. pretlstlu zenu nosit priesvitne leginy, kde jej gumicka stlaca driek a vytlaca faldy a presvitaju gatky. Proste neverim, ze si nepomyslis, ze je to otrasne. Alebo ked na jednanie pride clovek s dokrkvanym roztahanym trickom. Ako sa hovori, saty robia cloveka. A ci chces ci nechces, je to tak. A vzdy ta budu ludia sudit, akurat je to zvacsa v ich hlavach. Saty ovplyvnuju aj osobne sympatie. Je rozdiel ked chodi clovek v obleceni ako vo vreci, alebo ak sa slusne uhladne pekne oblecie. Nech mi nikto nehovori, ze sa na uchadzacov o zamestnanie budu pozerat rovnako, ak jeden bude mat derave rifle a druhy bude slusne obleceny. Proste nebudu. Su to podvedome veci, podvedome “sudy”, podvedome sympatie k ludom ktori su pekne a stylovo, alebo uhladne, cisto obleceni. Zavazi samozrejme aj osobnost cloveka, ale o tom sa teraz nebavime. Lebo zas darmo bude obleceny ako manekyn, ked sa vyjadruje a sprava ako …
@anonym_autor úplne súhlasím.tiez tomu neverím ako si opísala prvú situáciu ze proste nikto sa nad tým nepozastavi. Jedna vec je pohodlnosť, druhá je nevkusne.
@anonym_autor ešte dodám, že odkedy lidl predáva kolekcie pracovného oblečenia pre mužov , radosť stretnúť elektrikára, plynára, vodara - že aj tomu sa majú venovať návrhári, Slováci navrhli pekné a pohodlné kolekcie pre zdravotníkov, aj toľko nenávidené teplákové kolekcie, jednoducho pre každého človeka nech navrhujú všetko a nech si každý vyberie sám, čo z toho bude nosiť. A nie kritizovať tepláčky a leginky v 3. ročníku na ZŠ.
@lllaila kde zdravotnici nosia teplakove kolekcie?
potom sa necudujme ked rodic dieta neusmerni v obliekani, ako to vyzera v divadlach. mikini su pre nich uplne v pohode a naj s napisom cez pol hrude
@lllaila kde zdravotnici nosia teplakove kolekcie?
@natalka13 na urgente v Bojniciach, elastické nohavice s patentom aj vŕšok taký, farebne rozdelené podľa pracovného zaradenia. Ale nikde som ja nepísala, že zdravotníci nosia tepláky, ja som sa vyjadrila k návrhárom, nech navrhujú nositeľné kolekcie namiesto hanenia "teplakov".
Ja by som strašne rada videla ako chodia oblečené deti tych módnych guru z modrého koňa
Ale zaujímavé je, že kde sa pozriete všade sú deti v teplákoch,tie nastailovane detičky stoja asi kdesi vo vitríne aby sa nedajbože neofrckali 😆😆
@anonym_autor moja dcéra nosila do školy tieto tepláky, vyzerajú ako nohavice:
Tiež nechápem čo sú niektoré tuna proti teplakom, veď to je normálny odev pre chlapcov. A hlavne pohodlné.
Ale že dievčatá nosia legíny nad tým sa nikto nerozculuje, tie legíny vyzerajú ako keby mali pančuchy a celý zadok vonku, vyzerá to hrozne či na dievčatách alebo na dospelých.