Budete nosiť rúško aj po korone?
Ahojte,
chcem sa opýtať, či budete nosiť rúško medzi ľuďmi aj keď pominie korona?
@lenka2710 aj mne oco umrel este v septembri, bol v nemocnici 2 a pol tyzdna a zomrel skoro sam (nie na koronu), tie mini navstevy nepocitam. A nespominam ani ako sa trebalo snazit aby sme mohli dojst na chvilu a mali sme len minimum informacii, lebo strasne tazko bolo zastihnut osetrujuceho doktora.
@cocolino234 presne, ja ani neviem, na ktorom programe máme Markízu, alebo JOJ. Pozerám len Hurá do záhrady na RTVS. A ešte sem-tam Porota (to sa asi tak nepíše...).
@kluska môj minulý rok v apríli, a stále som nahnevaná! Išiel za dr že mu trpne ľavá ruka, doktor sa ani neobťažoval dvere otvoriť, cez sestričku odkázal, že je to od chrbtice, dal mu Milgammu a dovi dopo! Ešte v ten deň ho brala sanitka, mozgová porážka a už sa nevrátil!
Keby nebolo covidu a Dr by sa na neho aspon pozrel, ešte tu mohol aj 20 rokov byť, mal 55 rokov! Ešte teraz mi je z toho ťažko 😭
OMG, to fakt vám tu niektorým ohľaduplnosť nič nehovorí? Ja sa stále divím, ako takí ľudia chcú žiť v spoločenstve, keď je to len samé JA JA a JA. Ja nie som chorá, moje dieťa nie je choré. Ja si rúško nenasadím, lebo pre mňa sú choroby malina. Ja som bola odmalička chronicky chorá na angíny (každý mesiac horúčky, antibiotiká). Vyústilo to až do dvoch abscesov. A podľa Vás za to mohlo rúško, či trošku hygieny a ohľaduplnosti voči ľuďom? To je taký problém? Aktívne prispieť k minimalizovaniu každoročného šírenia epidémií? Čo ľudia so slabšou imunitou, s chronickými ochoreniami... Tí nech skapú rovno.. OMG
@jozefina223 nie, ako nahle bude zrušená povinnosť ho nosit...
Ano budem. Nie vonku,ale v MHD,obchodoch, v nemocnici pocas chripkoveho urcite. A tiez ked budem chora,tak ako vzdy,ked som bola chora. Rusko som nosila aj u Dr.v cakarni,ked som si tam isla iba pre lieky a na chodbe 30 kaslajucich,smrkajucich,ale za divnu som tam bola ja zdrava v rusku😂 Konecne sa teraz mozem slobodne pohybovat v zdravotnickom zariadeni bez oznacenia "ta pani v rusku" 😂
@poopsie predstav si, že áno. A zaujímavé je ešte, že namiesto nôh nám nenarástli kolesá. A že sme nútení používať moderné technológie. A lieky. Preboha, vyžeňme dr. a spáľme lieky! Choroby sú in. Prosím, ľudstvo stále napreduje. Ak ti to nevyhovuje, treba sa odsťahovať na samotu.
A k tým mandliam. Moja mama tvrdila, že budem chorá na priedušky, že mandle ma chránia. Preto až v dospelosti. A podľa tvojej rady, keď nabudúce ochoriem na priedušky, tak si dám vybrať tie. Lebo problém je vo mne...
@cinda555 čiže nemocnice plne vážne chorých nám potvrdzujú, že nosiť ruska ma ochranný účinok..
Veľmi zaujímavá logika..
Je zaujímavé, že v krajinách, kde sa ruska takmer nenosili, alebo nosili v porovnaní so slovenskom veľmi obmedzené, nebol stav taký katastrofálny ako u nás.. áno, viem, naše zdravotníctvo je v hroznom stave, ale nemali to tie nase všade povinné Ruska/ respiratori aspon trochu vykompenzovať? Vôbec sa nad tým nezamyslate?
@cocolino234 Aby som neochorela,zeby?!? Vzdy lepsie vzdychnut 15% bacilov,ako 100%. Pomohlo mi to vzdy,lebo ja rychlo chytam tieto respiracne choroby a imunitu mam zlu.
@jozefina223 ano,nosila som k dr.aj pred koronou a budem aj nadalej. Ked idem k dr.s vyvrtnutym clenkom nemusim chytit nejaku pliagu a liecit to atb 2tyzdne,nemusim mat vsetko🤣🙈
@kluska nie ,neprichadzala som do styku s menej ludmi. Prave naopak. A uz vobec si nemyslim,ze moje dieta musi mať do roka 12 chrípok, ani si nemyslím, že mi to znižuje imunitu. Pracujem v zdravotníctve, takže sa v tom trochu vyznám. Ani sa mi to nevypomsti do budúcna. Konečne som si mohla užívať zdravotne normálny rok, bez akýchkoľvek obmedzení a nepríjemných stavov. A áno, to rúško má opodstatnenie, preto ho ázijské národy nosia tak často, nosia ho v dopravných prostriedkoch a preto sa odporúča nosit aj ľuďom s oslabenou imunitou. A na psychiku detí a pubertiakov sa nevyhováraj, ti ju majú úplne v poriadku. Nezaznamenala som vo svojom v širokom ďalekom okolí žiaden nárast nijakých psychických ochoreni, nech sa rodičia svojim deťom venujú. A asi ti je známe, prečo sa rúška tento rok nosili. Keby sa nenosili, tak by bolo mŕtvych oveľa viac ako len zvýšených 50 percent.
@poopsie to si fakt toto napisala?
Dnes o 12:52
Keby evolúcia chcela aby bolo rúško našou súčasťou tak by nám narástlo. Nemyslíš?
To myslis ozaj???🤣🤣🤣 evolúcia zariadila aby slabší druh zomieral, napriek tomu zachraňujeme nedonosené deti, keby sme nemali spoločenstva- evolúcia chcela aby silnejší a múdrejší prežil-polovica ľudí by tu nebola lebo sú je..tí ako bota. Stačí si prečítať časť tejto diskusie, vlastne by bola polovica modrého koníka mŕtva.🤣🤣
Podľa tvojej logiky by sme nemali používať ani lietadla, pretože keby to evolúcia chcela, tak by nám narástli krídla. Aby sme nemuseli používať lietadla, nie??🤣🤣
@stanulienkat lietadlo fakt používať nemusíš
@stanulienkat to že je niekto hlúpy neznamená že nie je geneticky silný v iných stránkach
@zuzliq podľa mňa dotyčná mima mala nielen biológiu na ZŠ, ale i matematiku 🙂
@stanulienkat že krídla 😀 to si zabila 😀
@stanulienkat a teraz si prosim prednášku k detskej žľaze

@mima172 kedy si mala naposledy biológiu? V siedmej triede na ZŠ? A budeš sa vyjadrovať k veciam , ktorým vôbec nerozumieš. Namiesto čítania hlúpostí na internete si zober do ruky knihu imunológie. Potom sa porozprávame.