Korona na Slovensku - máme sa báť?
Ahojte, čo vravíte na to ze korona sa potvrdil už aj u nás? Je treba sa báť?
@jeliz59 to je najnovsi hoax
@maciatkolulu ja dúfam,že tých,čo konzervujú mäso nebude veľa. 😀, asi dostali nejaké rady od staršej generácie,čo treba robiť v kríze,lebo niekto to už za krízu považuje. Ja mám doma nejaké zásoby,ale nie 40kg múky,tak ako niekto včera písal tu na MK. Dnes ráno som bola u nás v Tescu,lebo sa chcem vyhnúť tým radám ľudí,čo každý popisuje,že bývajú hlavne cez deň. A asi do budúcna budem takto chodievať. A mali takmer všetko, ani veľa nás tam nebolo, vo väčšej miere chlapi,lebo dnes je MDŽ a zháňali kvety. 😀
@tatiana1329 presne tak naco zbytocne robit paniku pre obycajnu chripku ktora zas ma ine meno
@janinah ako nezodpovedné? Ja neviem, ale čo sa konkrétne ma robiť? Sedieť doma? Véd si vezmi tu Slovensku rodinu, tie deti boli v škole, s druhými deťmi, tie zase s rodinou, ta zase v práci atď, atď, atď. Nejedná sa o mor prepanajana, zase trochu plaviť treba a nádych a výdych, nebudeme predsa sedieť doma a báť sa zapratani potravinami a WC papierom.... Opäť a dokola, môj muž je na medzinárodnom letisku, odlieta sa do talianska, Kórei, všade, normálne lieta všetko, nikto nikomu nemeria teplotu a ani žiadna panika, rozmýšľa niekto nad dopadom tohto všetkého na ekonomiku a veci stým spojené? Alebo iba nad tou múkou a toaletakom?
@stanulienkat ahoj čo je hoax
@jeliz59 hoax je to s pitim teplej vody
@stanulienkat hmm tak sa ľudia asi nudia a vymýšľajú nové konšpirácie liečby a prevencie...😷😷😷 Ďakujem...☺️
@montemotherone ešte ma napadá k tým lôžkam. Tomu verím že ležať bude kde, vo všetkých prípadoch je úplne zbytočné byť v nemocnici, len možno tretina bude vážnejší priebeh. Tu ide skôr o to, koľko lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou má SR k dispozícii? Koľko jedna naša nemocnica? Jedna nemocnica napríklad v Bojniciach, 10-15? To je hlavná komplikácia korony. Práve pre toto kolabuje zdravotníctvo v severnom Taliansku momentálne. Ale tu nepomôže sa báť ani nič také, lebo to situáciu aj tak nezmení. Ochorieť v prvej stovke sa vážne oplatí 😉🙈😅
Prosím vyjdú pri coronaviruse zvýšené CRP testy ?
@janinah tak ošetrovať už nemá kto ani teraz 😉 manžel je lekár na chirurgickom oddelení, tak to vím náhodou celkem přesne 😉
@lenadka ale zase v poslednej stovke už bude vírus zmutovaný a oslabený... ja si vyberám- nenakaziť sa 😁
@dadus_ka skôr nie. CRP sa zvýši skôr pri bakteriálnej infekcii. Toto je vírus
@montemotherone to by bolo ideálne nenakaziť sa 🙏 ale akosi tomu neverím pri benevolentnosti s akou sa táto epidémia u nás berie 😝
ja neviem, za 24h dvaja nezodpovední ludia.... len si odpalme nasich zdravotnikov....
Peter Visolajsky:
Toto bude nasrdeny status a som plny hnevu. Musim to vsak napisat,aby som mozno ochranil inych.☝️☝️ Rodic prisiel s dietatom v horuckach na vysetrenie na pohotovost. Sedeli v cakarni, zavolal som ich dnu, hovori,ze dieta ma 4dni bolesti xy casti, ale funguje. Pytam sa, ak ma 4dni taketo nezavazne tazkosti preco ste prisli teraz o pol noci? Nic... u obvodnej ste boli? Nic. Vysetrujem dieta, horucka, kasle, pytam sa: cestovali ste? Ticho.. uprene sa zahladim ma rodica...no ano,lyzovat, ticho... neboli ste v Taliansku??? Ticho.. Boli. A preco ste to nepovedali hned? Ohrozujete mna a sestru a nasich pacientov, nase rodiny..... prepacte.. kedy ste sa vratili ? Pred 14 dnami..
Volam na infekcne, kde mi lekarka oznamila,ze toho rodica v tento den prepustili z infekneho,kde bol pre podozrenie na COVID19, vysetrenia boli negativne, dieta vsak vysetrene nebolo... dieta odosielam na infekcne na vysetrenie. Rodica sa pytam, ze preco to zatajil, ohrozil mna,sestru, nasich pacientov (vela z nich je vysokorizikovych) a nase rodiny. Nase masky(5kusov na celom oddeleni-mame setrit, inak nas IZP vyhresi,ze sme cierna diera) a plaste zostali nepouzite. Tak si tu zijeme....😪😪 PROSIM VAS, ak ste boli v lokalite,kde je Koronavirus, nebehajte po lekaroch(pri priznakoch teplota,kasel,pripadne dusenie volajte sanitku), neohrozujte druhych, PROSIM budme ohladuplni! Ak by sme boli v Cine, tento clovek , by mal problemy s policiou...aj preto to v Cine zvladli, len ked vidim tento pristup nasich ludi, bojim sa ako to zvladneme my....
@lenadka no, ale už sa potvrdzuje. U nás v TN sú mesrom zrušené všetky verejné akcie, všetky hromadné aktivity ktoré patria pod mesto. Už sa hovorí aj o zatvorení škôl a MŠ... mení sa to zo dňa na deň
@jantato no ale ľuďom to už trochu ide na mozog. Dnes sme mali objednávku potravín domov a hovoril pracovník že veru ľudia mega nakupujú, že si niekto objednal 100kg múky a mlieko na pol roka, nestíhajú dovážať musia krízovo prijať brigádnikov na rozvoz a termíny sú na 2t rezervovane, ľudia sa boja chodiť do obchodov. 🤦♀️
@montemotherone nám už zavreli školy a rodičia majú homeoffice
@rainee u nás už je to tiež na spadnutie 😕
@rainee ľudia sú drbnutí 🤦♀️ To by chcelo normálne stíhať za šírenie paniky 😡
Mna by zaujimalo,preco je taka panika okolo korona virusu,ked aj odbornici hovoria,ze chripka ma horsi priebeh. Nezlahcujem situaciu,len naozaj nechapem.
@marca12 pretože,starší ľudia a ľudia s chronickými chorobami z toho len tak nevyviaznu.A rýchlo sa ti šíri.
@trojnasobnamama ale to iste je aj pri chripke. Kazdy rok cez chripkovu epidemiu su zakazane navstevy v nemocniciach,domovoch dochodcov a podobne. A predsa ludia hromadne nevykupovali dezinfekcne prostriedky a nezasobili sa potravinami dokonca si ani ruky neumyvali

@maciatkolulu DS.