icon

Môžem navštíviť psychiatričku kvôli svokre?

hsjdudhdbd
13. apr 2025

Moje svokra chodi k psychistricke zavadza klame ju len sby jej dals lieky od hlavy a na spanie doma sa vyhraza ze si nieco urobi a ze sa predavkuje liekmi ˇˇˇˇ odisla z domu hladali sme ju potom sa vratila nevie co so sebou ˇˇˇ volala som jej zachranku a poslali ju nazad domov proste vie co akemu doktorvi ma povedat… zavadza klame lekarku nehovori jej uplnu pravdu ze ma samovrazedne myslienky(videla som spis v karte) chcem zajst za jej psychiateickou a toto jej porozpravat aby vedela pravdu co zazivame doma ˇˇˇ myslite si ze mozem ?

tramtada31
13. apr 2025

Preco by si nemohla? Ja chodím k svokrinej psychiatricke a riesim jej stav s nou, aj keď ona má vážnejší stav, ako ty popisuješ, ale je v zaujme vsetkych, aby lekár dostal kompletne informacie, obzvlast, keď je tam riziko, ze si chce siahnuť na zivot. Dokonca jej vieš vybaviť aj psychiatrickú hospitalizáciu bez jej súhlasu (na prijme lekár dá na sud žiadosť o hospitalizáciu). A teda Zrovna sme sa s kolegyňou bavili, že takéto veci sa nemôžu podceňovať, že aj ona sa rozprávala so známym (starším panom), že si siahne na zivot, podcenila to a naozaj sa zabil.

luccija
13. apr 2025

@hsjdudhdbd už si tam mala byť prečo by si nemohla?Hlavne to nepovedz svokre

krasneleto
13. apr 2025

Keď má svokra samovražedné vyhrazacky,treba zavolať a nechať ju zavrieť tam kde patrí a tam ju daju dokopy

hsjdudhdbd
autor
13. apr 2025

@krasneleto pustili ju domov zavolala som 155

hsjdudhdbd
autor
13. apr 2025

@krasneleto poslali ju v ten den z psychiatrie domov

hsjdudhdbd
autor
13. apr 2025

@luccija nebola lebo zazial nic take neurobila netaha sa to dlho je to vsetko na zaciatku z psychiatrie ju poslali domov a vie co pred akym doktorom ma povedat a nas takto stresuje ˇˇˇ preto sa pytam ze ci mal niekto nieco podobne a riesil to takto s psychiatrickou

hsjdudhdbd
autor
13. apr 2025

@tramtada31 dakujem presne som chcela niekoho kto to riesil

hsjdudhdbd
autor
13. apr 2025

@tramtada31 este sa vas chcem opytat ci mozem ist tak aby svokra o tom nevedela bo ked som to svokre spomenula tak skakala ze nie mna tam nepustia a taketo a bojim sa ze ked bude vediet ze tam idem ze povie zas nieco ine

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
petronelag
13. apr 2025

@kittykat22 Aj ja si myslím, že psychiatrička nemôže dať na takéto oznámenia, ešte keby tam išiel muž, jej syn, tak by to bolo dôveryhodnejšie.

tramtada31
13. apr 2025

@hsjdudhdbd ved to svokre nepovedzte. A aj požiadajte doktorku o diskrétnosť. Rovnako môžete jej vyzdvihovat lieky vy a aj ordinovať, aby si nezobrala viac liekov naraz.
@kittykat22 lekar by takéto oznamenie nemal zobrať na ľahkú vahu, trvala by som aj o zaznamenaní tejto informacie, ak si naozaj svokra siahne na zivot, už to bude na lekara, že to zobral na ľahkú vahu, pokial nebude konat, veď si ju vie zavolať na vysetrenie a vie zistiť, či má naozaj sklony k samovražde. Inak takéto stavy sú zväčša prejavom depresie a tie väčšinou prejavom začínajúcej demencie vo vyššom veku, kedy sa meni spravanie človeka, ak doteraz takáto nebola. Zakročenim vie psychiater veľa veci aj oddialiť.

tramtada31
13. apr 2025

@petronelag ona je psychiater, neboj sa, ona veľmi dobre pozna, či autorka hovorí pravdu alebo si vymýšľa. Veď denne stretáva určite xx pacientov, ktori jej tvrdia, že nie sú alkoholici, že si nechcu vziať zivot, že neberu drogy, že nemajú problemy s príjmom potravy… toto by som už nechala na psychiatričku. Budem sa opakovat, netreba podceniť situaciu, lebo ak sa raz stane zle, už sa neodstane. A kľudne môže skočiť pod vlak, ktorý ju nezabije a spravi z nej “len” invalida a potom len začne trapenie pre vsetkych. Navyse môže to byt forma volania o pomoc zo strany svokry, takze pomoc potrebuje.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
cacianka
13. apr 2025

Skúste ju nahrať. Viac x. A ukázať psychiatričke. Pokiaľ videá nezverejníte, mohlo by to pomôcť. Nastaviť a sledovať liečbu

tramtada31
13. apr 2025

@kittykat22 ale veď nevravim, že ju majú niekam zatvárať, ako píšeš, psychiatrie sú plne, preto ju aj pravdepodobne vtedy prepustili. Ale tento odbor existuje preto, že vie pomôcť, preto by mali jej psychiatrickú oslovit a hľadať pre ňu pomoc (výmenou liekov, nasadením inych - novych, atd).

liv1
13. apr 2025

Nahraj si svokru a pusti to doktorke. A ano, urcite tam chod

hsjdudhdbd
autor
14. apr 2025

@kittykat22 vobec nerozumiete situacii aku mame

hsjdudhdbd
autor
14. apr 2025

@kittykat22 lenze kazdy pacient je iny a nie kazda situacia je rovnaka to nieje len povedane nejske slovo do vetra bola uplne normalna a zrazu clovek otoceny o360stupnou to nieje o tom ze ja ju tam chcem zavriet ja chcem pomoct jej aj celej rodine prezivame stresy bojime sa o nu s chceme jej pomoct s nebudem cakat kym sa nieco zle stane potom je uz neskoro ˇˇˇˇˇ vswtci ste hridnovia ssi pokial takuto situaciu realne nezazijete nebudem tu viac rozpisovat nevidite do toho uplne ale to je jedno ja som sa pytala niekoho kto to zazil a riesil to podobne ci sa to tak da riesit alebo nie a keci okolo toho ma nezaujmave

petronelag
14. apr 2025

Najlepšie by ju bolo nahrať a potom by to bol dôkaz, ale svokra môže mať len sklon k vydieraniu a vynucovaniu, keď vie, čo kde má povedať.

espeo
14. apr 2025

Neviem, čo sa snažíš dosiahnuť tým, ak pôjdeš za jej lekárkou. Ja som raz ležala na infuzkach na urgente a doviezli tam pani, ktorej zavolali rýchlu, lebo chcela skočiť z okna. Psychiatricke porozpravala, ako chcela skocit z okna, lebo ju muž tyra psychycky. A teda doktorka jej dala lieky a poslala ju domov.

hsjdudhdbd
autor
14. apr 2025

@espeo no chcem tym dosiahnut to aby sa nestalo nieco zle chcem predist nestastiu to chcem dosiahnut ˇˇ mate odpoved ˇˇˇ mne pride normalne cela psychiatricka zbytocna ked fakt ze tam clovek chodi nadupe sa liekmi chce sa zabit a oni mu daju dalsie lieky a poslu ho domov ˇˇˇ nechapem normalne