Mozgová príhoda (puknutie cievky)
Ahojte. Prosím pomôžte, poraďte, ukľudnite? ma. Môj otec 50r. pracuje v Rakúsku. Dostal mozgovu príhodu hneď mu bola privolana sanitka. Vzali ho do nemocnice v Rakúsku bolo mu hneď urobene CT +nastavena liečba. Mal aj vysoký tlak, sú pri ňom na izbe stále sestričky+ rehabilitačný. Väčšinou je ospalý asi aby mu zaberala liečba? Všetko si pamätá, vníma +dostáva kašovitú stravu. Akurát ma problem s ľavou stranou ruka/noha. Lekár povedal, že to bude na dlhé zotavenie. Prosím Vás žienky mal to niekto v rodine? Ako to bude ďalej? Veľmi sa o ňho bojíme celá rodina sme z toho "na prášky" a hlavne stále v slzách ako to bude, čo bude...
@stanulienkat ani aj tomu neverim. pred 2 dnami som voalal nasemu klientovi RZP, vzali ho a umiestnili na neurologicku JIS, hoci uz bol pri vedomi. synovi povedali, ze na pozorovanie, cize ani neviem,ci mal isto CMP a teda on uz ma blizko 90r.
ono ak zakrocia rychlo, aj sa z toho clovek vie dostat, rehabilitacie a praca okolo bude urcite a nemusi to byt uz 100%... mame pripady (a cuduj sa svete zvlradli to aj lekari u nas) ked nam porazkudostal mlady chalan, a dal sa do poriadku, ucil as znovu chodit, rozpravat.. v nemocnke som lezala s dvomi zenami s porazkou, jedna odchadzala uplne v pohode, bez nasledkov, jedna mala problemy s pravou rukou.. proste naozaj je to velmi individualne, podla toho co sa presne stalo, ako a ci sa pomohlo, ... vela premenych je tam.
Ja som dostala v 24 na Slovensku mozgovú a žijem bez vážnych následkov a to mam za sebou aj operáciu mozgu. Veľa záleží od prvých minút keď nastane ci je podaná pomoc a aká.
@stanulienkat kedy ludia pochopia ze ani tam to nieje idealne a najlepsie
A pokial su tak nespokojni nech sa paci hranice otvorene zbalit 4 svestky do kufra a nech idu tam

@kiki68 Absolutne neverim, ze nechali niekoho s porazkou cakat, pretoze musi do par hodin dostat trombolyticku liecbu na rozpustenie zrazeneniny. Pravda je, ze je to teraz v nemocniciach horsie, pretoze nie je personal. A tato vlada robi vsetko preto, aby vsetka inteligencia odtialto utiekla.
Je mozne, ze clovek so zlomeninou cakal. Okrem bolesti to nie je stav ohrozujuci stav a ci sa odoperuje o par hodin neskor, nema sa tam co velmi zhorsit, kdezto pri NCMP sa musi zakrocit hned.
Milujem, ked taketo veci objasnuje laik podla JPP. Jedna pani povedala.