icon

Mozgová príhoda (puknutie cievky)

klaudi03
11. feb 2025

Ahojte. Prosím pomôžte, poraďte, ukľudnite? ma. Môj otec 50r. pracuje v Rakúsku. Dostal mozgovu príhodu hneď mu bola privolana sanitka. Vzali ho do nemocnice v Rakúsku bolo mu hneď urobene CT +nastavena liečba. Mal aj vysoký tlak, sú pri ňom na izbe stále sestričky+ rehabilitačný. Väčšinou je ospalý asi aby mu zaberala liečba? Všetko si pamätá, vníma +dostáva kašovitú stravu. Akurát ma problem s ľavou stranou ruka/noha. Lekár povedal, že to bude na dlhé zotavenie. Prosím Vás žienky mal to niekto v rodine? Ako to bude ďalej? Veľmi sa o ňho bojíme celá rodina sme z toho "na prášky" a hlavne stále v slzách ako to bude, čo bude...

Strana
z2
stanulienkat
12. feb 2025

@kiki68 Absolutne neverim, ze nechali niekoho s porazkou cakat, pretoze musi do par hodin dostat trombolyticku liecbu na rozpustenie zrazeneniny. Pravda je, ze je to teraz v nemocniciach horsie, pretoze nie je personal. A tato vlada robi vsetko preto, aby vsetka inteligencia odtialto utiekla.
Je mozne, ze clovek so zlomeninou cakal. Okrem bolesti to nie je stav ohrozujuci stav a ci sa odoperuje o par hodin neskor, nema sa tam co velmi zhorsit, kdezto pri NCMP sa musi zakrocit hned.
Milujem, ked taketo veci objasnuje laik podla JPP. Jedna pani povedala.

klaudi03
autor
12. feb 2025

@kiki68 prosim ťa v ktorej oblasti si? On je okolo Grazu

majamat
12. feb 2025

@stanulienkat ani aj tomu neverim. pred 2 dnami som voalal nasemu klientovi RZP, vzali ho a umiestnili na neurologicku JIS, hoci uz bol pri vedomi. synovi povedali, ze na pozorovanie, cize ani neviem,ci mal isto CMP a teda on uz ma blizko 90r.

kiki68
12. feb 2025

@klaudi03 ja som oblast Villach,kusok od Villach, takze o nieco dalej. Ale na Graz som dobre veci pocula

simca06022011
12. feb 2025

ono ak zakrocia rychlo, aj sa z toho clovek vie dostat, rehabilitacie a praca okolo bude urcite a nemusi to byt uz 100%... mame pripady (a cuduj sa svete zvlradli to aj lekari u nas) ked nam porazkudostal mlady chalan, a dal sa do poriadku, ucil as znovu chodit, rozpravat.. v nemocnke som lezala s dvomi zenami s porazkou, jedna odchadzala uplne v pohode, bez nasledkov, jedna mala problemy s pravou rukou.. proste naozaj je to velmi individualne, podla toho co sa presne stalo, ako a ci sa pomohlo, ... vela premenych je tam.

zabka79
12. feb 2025

@klaudi03 pride na to kolko mu to zasiahlo mozog.
50 rocny by sa mohol este rozhybat. Treba byt pozitivny.
Nasa babka 70+ po 6 tyzdnoch zomrela...

ronie338
13. feb 2025

Ja som dostala v 24 na Slovensku mozgovú a žijem bez vážnych následkov a to mam za sebou aj operáciu mozgu. Veľa záleží od prvých minút keď nastane ci je podaná pomoc a aká.

taktotedanie
16. feb 2025

@stanulienkat kedy ludia pochopia ze ani tam to nieje idealne a najlepsie
A pokial su tak nespokojni nech sa paci hranice otvorene zbalit 4 svestky do kufra a nech idu tam

Strana
z2