PN počas materskej a po materskej
Ahojte, vraj ked pojdem na PN do 7 dni od skoncenia materskej, tak budem dostavat rodicovsky + peniaze za PNku vyratanu na zaklade materskej. Neviete ci mozem ist na PN skor ako mi zacne rodicovsky a bude to platit aj na rodicovskom? Zatial som na materskej ale od februara prechadzam na rodicovsku dovolenku, lenze mam zdravotny problem uz teraz a neviem ako to riesit… mate niekto skusenosti?
@snipa na smiech? my sme mali ovela nizsie rodicaky a sme tu... priemerne sli detske veci hore ( bavime sa o rodicaku ktory ma sluzit na potreby dietata), ale uprimne vela zien bud nakupuje z bazaru veci alebo odkupuje od kamosiek alebo darovane...ak mas taky problem vyzit nakupuj len akcie...mlieko vyzivy sli hore ale stale byvaju na to akcie, pleny stoja o par desiatok entov viac ako predtym...takze o com sa bavime? sledujem stale, kedze ten tovar nakupujem 🙂 ze az tak o mnoho to neslo hore,... fnukate stale, ze je malo.. ( a ano vsimla som si ze je draho ale to je pre vsetkych a ak nemas na to mat dieta, na co si ho s prepacenim ''robis'')...aby sa postaral stat? ved ked ti je malo, chod normalne robit a daj dieta do jasli...nestaci ti ze mas o 20 eur vyssi RD a o 30 eur pridavok na dieta? co si napisala je ojebanie systemu. normalne nerobis, len normalne spekulujes. prepac. a mas muza? tak este aj na daniach si prilepsite....a spominat ako panove pri korytku zarabaju miliony je zbytocne, lebo pokial sa radikalne nezmenia veci, tak sa nic nezmeni a ten kto ma este viac chce.
@iv007 ano, presne tak, kontroly chodia, a verim ze aj spekulantov chodia kontrolovat. kazdej sa doondila chbrtica ci zuby ci imunita,po porode mna mnoho zien depresie a kopec chorob pretoze ono to raz tak je...alebos a mozno niektorym ludom skrivili ruky od roboty.,,,,a to je tazka diagnoza. snad si autorka uvedpmuje ze bude musiet doma sediet na zadku ale ona ma isto zu diagnozu zistenu kde moze mat aj vychadzky. a dieta bude chodit ''vencit''ako takeho psika.
@iv007 existuje, a zelam kazdej zdravie. a nikomu nezavidim ked je chory ale roky rokuce tu len citam ako vela zien len spekuluje a vlastne co mi odpisala, o tom len svedci. 🙊 .....
@lienka.7 ano a potom mame vsetky problemy si najst po RD pracu, lebo vedia ako zeny matky spekulantky vydrbavaju so systemom a doplacaju na to nevinne zeny co sa snazia si najst pracu.

@marlent prepac ale ...zase ...no..ved stat krasopisne dvihol pomaly o 50 eur matkam (1 dieta) a este aj na daniach. toto snad nemyslis vazne..a este jej porad aby neprihlasovala dieta do skolky, aby cerpala NEZMYSELnu pandemicku Ocerku...
@iv007 asponze konecne dochodcom zdvihli....aj ked vzdy je to na ukor dacoho..
@bublinka1426 👏👏👏👏
100 bodov 👌👌👌
Súhlasím s každým jedným tvojim príspevkom 👍👍👍
Uz som to napísala vo viacerých diskusiách, ja byt zestnavatelom, nezameztnam, prepustim takéto spekulantky. A este bonusom je ked je na PN od // na teste 👌 lebo vsak vsetky daco maju, robia v sklade a pod. Minule sme sa bavili s kamoškou ze co je toľko MA a pod. Staci sa pozrieť do posilovni, ake cviky cvičia mlade zeny/baby. Absolutne nevhodne na panvové dno! A potom sa divia, ze sa im "to tam neudrzi"..
@lienka.7 tak tak. potom matky s malym dietatom nechcu nikde zamestnat, led tu ine takto spekuluju...
@lienka.7 s ostatkom co si pisala suhlasim ale s tym co pises ohladom MA nie...neskatulkovala by som to...ja som ho prekonala tiez, do posilky nechodim, som normaln a zdrava zena ktorej jednoducho babatko z nezistenych pricin odumrelo v 19tt...toto su velmi citlive veci a urcite by som to takto nehodnotila vseobecne ;)
@lienka.7 MA ale nemajú so cvikmi nič spoločné
a ako dlho by si chcela ťahať PN? myslíš, že ťa lekár len tak nechá pol roka, či rok doma? čo ak ťa po mesiaci vypíše do práce?
ja som už počas MD chodila na rehabky a ani mi nenapadlo špekulovať 🤦🏻♀️ a to som ešte bola na rodičáku za 200€..
@casillas28
@stellarstar nevyjadrila som sa celkom presne, uznávam. Ale nejdem to tu rozoberať dalej. Je to citlivá téma...
Každej zelam zdravé bábätko, porod aj všetko ostatne, ale takéto spekulantky ma fakt vytacaju.
A takéto podvodné "chutky" to musi mat proste človek v génoch podla mna. Mne ani pri jednom nenapadlo podvadzat s PNkou. A to ma ešte zamestnavatel sam posielal ze vsak kovid a pod. Vravim mu ze sa cítim ok, ked sa daco zmeni, dám mu vedieť. A co sa tyka zamestnania, nemam s nim ziadny problem ani s 2 detmi. Komunikujem otvorene, priamo, ked daco snažím sa riesit ja, mm, ci z rodiny vypomoc. Vsetko sa da, ked sa chce.
@bublinka1426 ja som nikomu neradila nič neviem ako to chodí co sa kedy moze.
Len sa tomu proste necudujem
@snipa
Ak máte zdravotný problém teraz, nič Vám nebráni ísť zajtra na PN. To by však nehodilo, predpokladám.
@lucka_ke
@klarissa25
@iv007
Nemusí resp. netreba
@draik myslíš ze nemusí ísť pracovať však? Stačí ze nastupi po materskej na pn
@nikaeli ja chodím na rehabky teraz popri zamestnani 😂to sme blbé. Hneď dnes poviem zamestnávateľovi že idem na PN,lebo sa mi chce trocha pocucat štát 😂určite bude nadšený a vy všetci mi budete pekne na to robiť😉. Teraz som ironická tak dúfam že sa nikto neobuje do môjho nevhodného komentu🤣
@kamatopo mas pravdu. preco by sa obuval kto. pises len co je pravda
@snipa to je take vtipne, že sa ty a každá tebe podobná odrbavacka systému prirovnávate k menšinám. Takže vlastne nie si v ničom iná ako oni .
Máte vyžiť z toho, čo donesie domov tvoj chlap a na decko máš RP. Keď si to nemôžete dovoliť, tak to treba rozmýšľať skôr ako chlapovi dovolíš strieľať ostrými nábojmi.
Som v rovnakej situácii ako zadávateľka otázky a hľadám informácie k tomu. Je to hrozné, ako sa osočujete navzájom, to už nie sme ľudia?? Zákon dovoľuje ísť po MD na PN, netreba to rozoberať, kto má aké dôvody na to. Prečo, keď som roky pred tehotenstvom platila štátu odvody (aby som mala od štátu potom financie - preto sa to to volá sociálne poistenie), by som si ich nemala žiadať späť aspoň v nejakej výške. Nie je to nezákonné, tak čo pre boha riešite a použiť slovo HYENA !!!! Na iných miestach sa kradnú státisíce a tu pani si požiada iba o časť svojich zaplatených odvodov a by ste ju upálili na hranici pomaly. Pekný mrazivý deň
@evacena ide o to, ze kazde poistenie ma nadstavene urcite podmienky, ono sa sice dava pri urcitych ochoreniahc, ale z dovodu, ze poistenec nie je schopny prace, ak niekto nepracuje, tak potom nemoze byt neschopny prace.
neviem ako je to oficialne, ale zda sa mi, ze by to mohlo byt tak, ze ak neikto nepracuje, neplati ani nemocenske poistenie a teda nemoze mat ani PN.
no neviem to isto.
@evacena sama si si odpovedala. dalsia do radu.
( ano suhlasim, ze clovek sa snazi vyzmykat stat kym to ide a MD/RD je uzasny nastroj) ale prepac, ak naozaj realne zena nepracuje a ide sa hned dat na PN po MD, je to OJEBAVANIE.
( ano a ma narok na ojebavanie, lebo to tento sprosty stat dovoluje)
ano , mozno by sme neutocili, kebyze zena naozaj realne robi, a ide PN. Vtedy to naozaj dava logiku.
Podme rozobrat co si napisala.
Keby kazdy takto pristupoval, skus sa nad tym zamysliet, tak vela z nas sa nevrati NIKDY, TO, CO INVESTOVALI DO STATU, ked si zoberieme, ze ani nevieme kolko budeme zit.
mozeme si akzdy zratat kolko sme za svoju pracu ( ano teraz pisem o nas sprostych mravcoch co odvadzaju peniaze do SOCIALNEHO A ZDRAVOTNEHO SYSTEMU statnej kasy) sme za odpracovane roky az kym nejdeme do dochodku, sme odviedli nasmu statu ....a podelili 12mesiacmi, tak nam vyjde za kolko ''by nam to stat mal vratit''
a vascian z nas dojde na to ze sa mu mozno tie peniaze ani nikdy nevratia.
pri trende neskorrsieho odchodu do dochodku plus - co vlastne bude o par rokov, bude mat kto na nas robit, to bude este zaujimave.
poznam zial xy ludi co naozaj si dochodok neuzili a uz su v nebicku.
takze ano, kebyze realne zmyslame ( a to este nespominam tych co naozaj odvadzaju nenomralne peniaze) tak z toho mi vychadza ze kazdy obcas by mal ojebavat, lebo sa mu to mozno ''na starobu nevrati''
pekne zmylasnie.
pekny mrazivy den aj tebe
tlieskam, suhlasim s tv komentom....ked uz striela na ostro, ma nie len mysliet udom, a uzivat si sex na plno. ale pouzit aj rozum, ci bude moct zabezpecit rodinu, aby zena potom pri kojeni nemala cas rozmyslat nad tym ako odrbat system a vytazit este viac. a ano mali sa im Danovy bonus, aj zvyseny pridavok a rodicak, oni asi chcu pecene zlate holuby do huby...pritom pri viacerych detoch si naozaj vedia zeny prist pomaly ku normalnemu platu...od statu...(porpi rodicaku/MD)...
len teraz tento drbnuty stat ide platit este tehotenske, a zeny ked sa oplodnia, hned sa hazdu na PN a este hned cakaju aj tehotensku davku. potom hned po MD ( aj to najlepsie maximalnu lebo jebnuty stat to dovoli) hned pn potom RD potom hned pandemicka OCR a maximalna podpora.
:D
ano, SME SOCIALNY STAT mame socialne pisane zakony
@evacena zamyslas sa nad tým, ze z tvojich odvodov si neplatis len ty "svoje" poistenie pre seba, keby niečo, ale platis aj na dôchodok tvojej mame, otcovi, ci babke, dedkovi? Asi nie ze?
Systém nie je nastavený tak, ze dám do systému 500, vyberiem 500, na to si kde prišla?
Mimo to, treba sa na systém pozerať ako celok... kolko z neho dostaneš celkovo, nielen v podobe MD, ale aj napr. RP. A na MD teda odvody neodvádzas, cize statu spôsobuje deficit 7 mesiacov.to nic? To je ok podla teba? Detto počas rodičovskej. Cize takmer 4 roky neplatis nic a berieš len... spocitala si si, kolo to tak je?
A teda s akou diagnózou chces ist na tu PN, hm? Ako ojeb... stat? Ci platila som doteraz dosť? Asi ta sklom, ale také diagnózy nie sú.
A fakt sa tu všetky uz prestaňte oháňať cigánmi, ze aké davky oni dostávajú. Dostavaju minimum, lebo nič neplatia. Neboj, ona nemôže ist ojeb... stat s ON po MD, ktorú ma mimochodom vo výške RP, lebo nerobi. Inak presne ako ty, keby si bola nezamestnaná. Tiez dostaneš MD vi výške rodicaku, hoci si nic neplatila. To ti príde spravodlivé asi ze?
A prestan s tou obohratou pesničkou, ze inde iny kradnu a teda budeš aj ty, to je taky nas zaužívaný prístup. Preto je Slovensko tam kde je, aj na základe zmýšľajúcich ludi ako ty. V zahraničí toto neexistuje.
V princípe nie si o nic lepšie ako ti cigani, na ktorých tu poukazuje ako vyciciavacov systému. Ty robíš predne to iste.
Ked sa nevies postarat o dieta, nemala si si ho robit. Muza nemas? Nezaraba? 620€ dostať len tak od statu sa ti mali? Koľko tak potrebuješ dostať, aby si bola spokojná, hm?
A vieš, aj v obchode mozes kradnúť, kým ta neprichytia, ono potrestaju ta az potom.
@lienka.7 100 bodov !!!! 👍
@bublinka1426 boze, ked to citam, tak mi je z toho zle. viem o vsetkych tachto veciach, ze existuju,a le ty si tu fajn zosumarizovala. 👍
a veru, nielen to, poznam babu, co isla na RD po tom, co amla realne odpracovane asi 2m, RD socialna davka. narodila sa jej dcera, neskor syn a mala predlzeny RD a bola doma snad 10r. 10r jej stat platil. potom nezamestnana - soc. podpora.
teraz konecne robi, ale kratko.
inak pracujem v DSS a najviac vykrikuju ti, ktori vyuzivaju stat viac. mame u nas samych alkoholikov s naslednymi nejakymi Dg. ked robili,t ak caste PN koli urazom a pod, a teraz stat priplaca za to, ze su v DSS a maju inv. dochodok. ked sa im neico nepaci, tak budu vykrikovat, ze si nas platia. len akosi nepochopili, kto plati ich.

@majamat asi si tu nepostrehla diskusie, ze tu zeny vypisujú ako žijú z RP, platia dokonca aj réžiu a teda nevedia z toho vyzit. Co uz ked si na krk uziazali takych "charakternych" manzelov ci partnerov. Autorka bude asi podobný prípad 👌