Tetania na celý život. Máte s ňou skúsenosti?
mate skusenosti s touto otrasnou chorobou? ☹
@lucy1311 ja som mala hadici pred dvomi rokmi, zistili iba reflux, vtedy mi bývalo príšerne zle...ale vtedy mi nerobili alergie, tak teraz uvidím...bola som aj na mr hlavy a krčnej chrbtice, nič vážne a stále tieto stavy, nahovárali má na AD, ale tomu sa chcem vyhnúť...ja sa psychicky cítim dobre... necítim žiadny problém, ale fyzicky blbo 😞
@janka30 ono sa psychicky môžeš cítiť dobre, ale ono tieto stavy naozaj môžu byť zo psychiky. Ja mám diagnostikovanú panickú poruchu s úzkostnými stavmi a takisto sa psychicky cítim v pohode, ale mám strašne veľa fyzických príznakov tejto poruchy. Točieva sa mi hlava, je mi na zvracanie, mám slabé nohy a ruky, hrču v krku, preháňanie, zvláštne tlaky do hlavy, tuhnutie krčnej chrbtice, bolesti celej chrbtice. Samozrejme nemám toto všetko naraz, ale každý deň nejaký z týchto príznakov alebo aj viacero naraz. Ono sa to nejako strieda. A je to všetko zo psychiky. Tá mrška vie narobiť riadny zmätok s telom, človek by ani neveril. Ani ja by som to nepovedala, keby som si tým sama neprechádzala. Aj mne predpísali ADčka, ale zatiaľ sa im vyhýbam, len neviem dokedy vydržím.
@janka30 no tak to ťa fakt obdivujem 😲 😝 , lebo ja sa trápim rok a už mám toho naozaj dosť. Každý deň nejaký príznak a každý deň iný a už ma to poriadne otravuje. A najhoršie na tom je, že potom aj moja psychika troška trpí, lebo sa stále sledujem a pozorujem a bojím sa čo dnes zase bude a tak podobne.... A potom to moju myseľ a podvedomie nahlodáva. Je to začarovaný kruh a už by som sa z neho chcela dostať. Je pravda, že tie príznaky už nie sú také intenzívne ako na začiatku, kým som o PP nevedela, lebo keď aj nejaké sú tak sa len ukľudňujem, že je to len v hlave a potom to nejak prejde, ale ja by som už chcela aby tie príznaky vôbec neboli. Viem, že mnoho ľudí PP zvládlo aj bez AD, tak by som chcela aj ja, len neviem či vydržím.
ahojte dievcata, v auguste mi potvrdili Tetaniu . Tusila som to uz niekolko mesiacov, lebo mala som divoke stavy. Pochodila som doktorky, odbery v poriadku a mne stale zle. Mala som 2 tyzdne trpnutie ruk a noh, potom som mala bolenie pleca asi tyzden, potom som mala hnacky. a od jula sa trapim so zaludkom a s crevami ( bruchom). Neurologicka mi nasadila AD v auguste. Ja som si ich nenasadila, ved ja nie som blazon 🙂 Isla som na gastro, bohuzial, nezvladla som ani hadicku , skorom som tam dostala tetanicky zachvat a odmietla som to. Brali mi krv, robili sono brucha, vsetko je v poriadku. Brucho ma boli iba okolo pupka, ked mi ho zatlacia. Ja uz som si predstavovala , ze mam rakovinu a moj stav isiel rapidne dole. V septembri som nasadila AD. Neurlogicka mi predpisala 2 lieky, ja som si dala iba jeden . Zlepsila sa mi nalada, citim sa lepsie, ale ked ma prepadne pichanie brucha , zas upadam do stresu a depky. Bola som na kontrole u neurologicky, tvrdi mi, ze to brucho moze byt z tetanie, ze treba cakat , aby AD naplno zabrali. Tak som zacala brat vsetko poctivo ako mam. Strasne byvam unavena z tych liekov , ale mam konecnce svetle chvilky v zivote. Nikto nevie o tom, ze AD uzivam. Vedia iba o tetanii a magnezium.
Ja dufam, ze to brucho sa da do normalu a konecnce budem v pohode. Mna nic ine momentalne neboli. A postupne si zacinam uzivat svoj volny cas pre seba, aby som sa uz sem nedostala.
Som rada, ze je tu taka tema, lebo sa mozem aspon s niekym o tom porozpravat 🙂 terapia pri tetanii 🙂
Pamatate si kedy a preco sa vam to spustilo ?
@cervenesrdce ahoj...to vážne aj brucho a črevá môžu mať niečo spoločné s tetaniou? Ja ju mám diagnostikovanú asi 3 roky... Mňa takisto pichá často pri pupku, niekedy mám akoby "tiky" vľavo od pupka, svalovicu na bruchu aj ked necvičím a niekoľkokrát na deň idem na wecko... Sono brucha mám ok, magnetická rezonancia mozgu je ok, gastro žalúdka ukázalo akurát reflux, nič iné...krvné testy mám vždy v norme, a aj napriek tomu mi je nanič...momentálne riešim práve črevá a brucho...zo stolice mi zistili "kalprotektín" zvýšený na 140 (norma je do 50). vraj to naznačuje aj nejaké ochorenie čriev a po opakovaní testu bude treba urobiť kolonoskopiu 😖 tak toto teda asi nedám... hadička spredu v poho, ale zo zadu ..eeee 🙄
áno, tetánia môže vzniknúť aj z nejakého gastroenterologického problému...mne zistili silnú intoleranciu na mliečnu bielkovinu, hnačkovala som, chudla som, boleli ma klby, mala som vysoký tep aj tlak...no všetky vyšetrenia boli vporiadku, až na gastro mi potvrdili túto intoleranciu a ako držím bezmliečnu diétu, tak nemám žiadne s hore uvedných problémov, dokonca mám pocit že tetánia ustupuje
Nemám celiakiu, nemám alergiu na laktózu, mám si ešte dorobiť testy na histamínovú intoleranci a uvidíme... kolono by so teda nerada 🙄
@gabrielka94 mne tiez bolo zle, kyselina nevolnost, tiez ma bolieva pri pupku lenze mne tam na sone nasla nejaku gulicku - ze oblickovy kamen ... minule som mala krce tak som behala po dr a urolog ze kamen nema no a na gastre mi tam nasiel gulicku a ze asi uzlina :D :D tak si vyber haha ...teraz neviem, ci ma boli z tetanie alebo ta 0,5cm uzlina alebo co to je ...
Ja som homeopat a mám skúseností s liečením tetánie. Klasická medicína ju nevie vyliečiť, dávajú na to iba magnézium a antidepresíva, alebo lieky na ukludnenie. Je to teraz veľmi rozšírený syndróm. Keď sa dajú homeopatiká presne na mieru pacientovi, dôležité je čo ju spúšťa, resp. prvý krát spustilo, ako ju človek prežíva, čo sa u neho deje, aké sú pridružené symptómy, atď. tak vedia dobre pomôcť. Mám veľa pacientov (všetko pacientky zatiaľ), ktorým záchvaty úplne po homeopatikách odišli.
@gabrielka94 ja som uz z toho na nervy, ked stale ma pobolieva to brucho, Neni to nic hrozne bolestive, ale viac ma to psychicky ubija a obavam sa , ze je to dokola ten isty kolotoc.
Kto ta poslal na histaminovu intoleranciu ? Kto ti ju bude zistovat ?
Ja sa tiez obavam kolonoskopie. RObili ti CT alebo MR brucha ?
@gabrielka94 a ako dlho ta pobolieva to brucho ?
Problem je, ze doktori nehladaju pricinu , len davaju lieky na tlmenie priznakov ☹
@gabrielka94 este ti chcem napisat moju osobnu skusenost , nechcem to zakriknut, ale dnes prvy den, co ma neboli brucho.
Od vcera som si nasadila probiotika floraliv flasticky na 7 dni, to mi odporucala na gastre. Ked mi to odporucila, ignorovala som to, lebo som mala doma ine probiotika . Tak som si povedala, naco kupovat zas ine, ved vsetko je rovnake. Uzivala som ich mesiac a stale rovnaky stav. Neviem, ci ten floraliv je ten spravny na crevnu floru, ale dnes mi je konecnce dobre po 2 mesiacoch. Hned mi aj nalada stupa, ked nic neboli 🙂
@lucy1311 kedy ides na MR ? Kto ti dal odporucenie ?
@cervenesrdce uz som bola v piatok, hned na druhy den mali termin ako som volala volakto im vypadol tak nahoda 🙂 ... odporucenie som mala od neurologa. poznam primara, poprosila som ho ci mi to moze mrknut narychlo ci tam nieco vidi, akurat mal sluzbu, tak kym som sa prezliekla po MRku tak mi to pozeral a vravel ze sa nemusim bat, ze nic take tam nevidi ... hovoril ze to aj popise a pondelok,tj dnes posle neurologovi ... tak mi to dobre vyslo, ze tam aj bol a hned mi to očekol ...
@lucy1311 a na to pobolievanie okolo pupku sa ako vyjadrili ? este ta to pobolieva ? prisli na to, z coho to moze byt ?
Mne na sone brucha nic nenasli , nastastie. Ale tazko povedat, ci sa da na to spoliehat. Predsa MR je presnejsia a vidia tam toho viac.
@gabrielka94 Ty mas nieco nove ? Prisli na nieco, co by mohlo sposobovat Tvoju bolest okolo pupka ?
Ja som dnes zacala uzivat Imunoglukan synbio , tak uvidim po mesiaci. Tetania to vsetko zhorsuje a je to taky kolotoc. Ako sa ma potom clovek dostat do kludu , ked stale nieco boli 🙂
@cervenesrdce na sone mi povedala ze je to maly 0,5cm kamen na oblicke, urolog povedal ze ziadny kamen nemam a pri gastro vysetreni mi nasiel niekde v tych miestach nejaku pohyblivu gulicku, asi uzlina takze teoreticky ma moze ona pobolievat ale neviem ci to nebol len nahodny nalez ... stale ma to pobolieva aj vcera a ked si to tam postlacam, potom to na chvilu prejde (ako by sa to schovalo) a zachvilu zase ... myslim si, ze by to mohla byt ta uzlina neviem. Este sa chcem objednat gynekologovi, ci to nemoze byt od zenskych veci problem a 8.11. mam ortopeda, dva mesiace ma boli rameno ze si ledva vetrovku obleciem plus chrbtica, mam silnu skoliozu tak dufam ze aspon rtg spravia, ci tam nic nevidia, lebo uz si namyslam kadeco ... ale tak krvny obraz mi robili mesiac dozadu (uz vtedy som mala bolesti) a vsetko ok, na sone ok organy, rtg brucha tiez ok ... dufam, ze to je len nejaka banalita. v kazdom pripade tour de doctors este pokracuje, ale nevadi, uz sa zakopem pod zem pred obvodnou ale do konca roka si to vsetko obeham a hadam uz bude dobre. na gastre mi sestricka povedal (dr tam nebol), ze nalezy ok - hladali helicobaktera a celiakiu, ale doma som sa docitala ze vzorky vykazovali mierny chronicky zapal dvanastornika a to iste zaludok - mierna chronicka inaktivna gastritida takze teoreticky ak ma boli uzlinka, tak to moze aj na to reagovat ... neviem ... 😖
baby poradí mi niekto, ako "získať energiu" pri tetánii, ulceróznej kolitíde, celiakii a hypertyreóze?
@janka30 čo je ad?
@helenanovakova antidepresiva
@janka30 jasne, napíšem. Potrebuješ homeopatické vyšetrenie, tak ako som pisala uz tu dievčatám a zatiaľ sa neozvali. Homeopatia je fakt skvela, na tieto veci. Ešte by som to určite skúsila a potom uvažovala o ad. Napíšem, po prípade si môžeme aj zavolať a vysvetlím. Ja som často uz skôr taký psychológ, lebo my dávame lieky na problémy, ktoré majú ľudia a musíme ich správne pochopiť, ich pohľadom, tak potom ich dlho rozoberame a zisťujeme kde je problém. Nie je to vôbec drahé za to, kolko miniete potom na lieky na vaše diagnózy v lekárni a nehovorím ani o co vás to v živote uberie. Jedna pani mi tu uz pisala, ze som jej ušetrila aspoň 2000€ 🙂

@janka30 no mne zacal najprv zaludok raplovat, kyselina, nevolnost, hadicu mam za sebou, na buduci tyzden vysledky na celiaku a helikobaktera tak som zvedava ... mala som aj silne krce ale to pisu aj pri tetanii ze moze na zaludok vplyvat... tak neviem...