icon

Tetania na celý život. Máte s ňou skúsenosti?

natalschen
3. apr 2010

mate skusenosti s touto otrasnou chorobou? ☹

tommyka
2. feb 2013

a čo sa týka búšenia srdca..aj to je tetania, niekto má tiky, iný arytmie, ale veret mi vie o čom hovorím je to zo stresu.

jenny2009
2. feb 2013

ja s tyyym zijem uz roky a nejak tomu nevenujem pozornost okrem toho ako pise zuzana 76 stale mat zasoby MG doma, ja si davam aj vapnik aj magnezium , tetania je oslabenie nervoveho svalstva a nedostatok mineralov v tele .... prejavy aj unava , aj napatie vo svaloch aj trpnutie hlavy....no hold co uz ......treba byt v klude a bytt-mysliet pozitivne

klararich
3. feb 2013

ahojte,
mam tetaniu a pp uz takmer 3 roky.
Raz je lepsie, raz horsie.Kazdz den dam jeden cipralex plus magne b6.Najviac mi ide na nervy, ze nikdy neviem, kedy to bude ake, yz nicoho nic mi zacne silnejsie busit srdce atd...snazim sa to predychat.mozno aj tato zima k tomu velmi neprispieva.neviete poradit ci pomaha joga, pripadne co je najefektivnejsie ...
dakujem.

pingu717
3. feb 2013

ja sa liečim na Tetaniu dva roky ..nenormálne ma to obtažuje a nechcem to..lekárka mi nevie povedať či to niekedy prejde,,ja to mám vraj sa mi zrútil nervový systém..bola som psychicky týraná a pak rozvod a po rozvode nastal kľud a moje telo vypovedalo začala som odpadávať trnuli mi ruky nohy jazyk a podobne ,,nikdy som nevedela kedy to príde a kde a tak som nikam nemohla chodiť sama vždy niekto musel so mnou bola som pod dozorom.kôli tomu prišla o prácu báli sa že sa mi tam niečo stane..

lindarty
3. feb 2013

dievcata, hlavne nezabudajte na vitamin D, hlavne teraz v zime!! viem o com hovorim 😉

klararich
6. feb 2013

@pingu717 ahoj,
ako s tym bojujes?
mna to hrozne vycerpava.jeden den je dobre, druhy horsie...nikdy neviem kedy to pride.snazim sa mysliet pozitivne, ale nie vzdy sa to dari, lebo zivot neprinasa len pozitivne veci a vacsinou sa musime trapit nad kopou problemou...chcela by som, aby to zmizlo, mozno ked bude krajsie pocasie a teplejsie, tak nas to aspon trochu prejde?,

zuzana76
6. feb 2013

@babulkovo ja by som zase isla sekciou pri tetanii, mam 2 sekcie za sebou, ono pri porode musis aj dost zhlboka dychat, si vystresovana, takze sa kludne moze stat, ze ten zachvat pride, takze ja som za sekciu

pingu717
6. feb 2013

@klararich drahá ja s tím nebojujem ja nevládzem som tiež stále unavená cítim sa ako vybitá baterka chýba mi energia po Xanaxe som ospalá a to mám 3x denne,viac spím ako exisujem a ked si ho nedám mám triašky a búšenie srdca končatiny strnuté akoby ani neboli moje...a na leto sa neteším v tedy mi je najhoršie celé leto musím sa strániť slnka a tie horúčavy ma zabíjajú som len v chládku čiže nehrozí nejaké kúpanie a slnenie aspoň nie u mna..stále chodím z fľašou minerálky v ruke či v lete či v zime..naozaj by so sa téj hnusoby najradšej zbavila ale vôbec netuším ako..

pingu717
6. feb 2013

@zuzana76 ...po mna raz ked prišla 112-ka pri náš obchodák kde som skolabovala a dýchala po prebratí zhlboka ma upozornili že nesmiem dýchať z hlboka len plytko do papieroveho saklíka..tím že som dýchala z hlboka zom vraj hyperventilovala neviem čo to znamená ale vraj som nemala kyslík v krvi a tak...do teraz nechápem že ked mi je špatne nesmiem dýchať z hlboka len krátke nádychy a výdychy..

zuzana76
6. feb 2013

@pingu717 no ved to je jasne, prerto aj pri klasickom porode sa dycha zhlboka a preto sa moze tetanicky zachvat vyprovokovat tym dychanim, plus namahou a psychickym vypatim, preto si myslim,ze pri tetanii je asi lepsi cisarak

pingu717
6. feb 2013

@zuzana76..tak čo sa tíka pôrodov si aj ja myslím že pri tetaničke by bol lepší cisársky..síce ja už mám dosť dávno po pôrodoch a vtedy ešte tu mrchu Tetaniu nemala.. 😝 ...ale ano je veľmi pravdepodobné že tím dýchaním a tlačením sa záchvat vyvolá

bettypo
6. feb 2013

@zuzana76 @pingu717 cisársky ale nie so spinálkou

zuzana76
6. feb 2013

@bettypo ja som mala aj v celkovej a aj v spinale a oba prebehli ok, ziadne trpnutie som nemala, zacinala som sice rodit oba krat prirodzene, cize prvu dobu porodnu som zazila - pri prvom synovi dokonca otvorena na 4 cm, pri druhom len na 1,5 cm a nic sa dalej nedialo, tak sa islo rezat a uplne v pohode aj v spinale som to prezila.

radka288
18. feb 2013

@janulka227 Ahoj ako si dopadla? zistila si ci je to tetania?
spominala si tu slabost v ruke..to mas stale alebo iba pri zachvatoch..lebo ja mam takmer stale tupu bolest a slabost v lavej nohe.

ema6
7. mar 2013

Je tu niekto, kto ma tetaniu. Poprezerala som si vela stranok, ale ziadny novy prispevok som nenasla . Je tu niekto kto by vedel poradit.

miskakyska
8. mar 2013

@ema6 ked neoznačíš nikoho nikto Ti nemôže odpovedať 😉 😉 čo potrebuješ vedieť?

radka288
11. mar 2013

@ema6 v com by si potrebovala poradit?

ajkapajka1
Odpoveď bola odstránená
gubcikova
11. mar 2013

ahojte.momentálne mojej sestre určili túto diagnozu.má 36rokov,8rokov už pracuje 10hodín denne,6dní v týždni.k tomu je aj celiakička.pracuje ako sekretárka v jednom rehabilitačnom centre.začalo jej to pred tromi týždňami,ked z ničoho nič prestala vidieť,ostali jej ochabnuté nohy,ruky,bolesť hlavy,zvracanie a odpadla.stalo sa jej to už 4x.už jej aj nasadili lieky

ema6
12. mar 2013

@radka288 Začalo to v novembry 2012, z ničoho nič som slabžie videla na ľavé oko, začala mi trpnuť tvar ľava strana. No celkový kolaps, hyperventilácia,bolesť v hrudníku, vysoký tlak, puls 150, trpla mi hlava, ruky, nohy, pery ani rozprávať som nemohla. Zľakli sme sa tak sme volali záchranku. A odvtedy sa to somnou vlečie. Same vyšetrenia, samozrejme všetko ok. Až na neurologii mi zistili tetaniu. Beriem magne B6 2x denne. No neako to nepomáha. Keď ráno vstanem som ok ale keď si dám magne tak som celý deň ako motovidlo. Môže tento môj stau prerásť do krčov? No niekedy mám také ako vibrovanie al. chvenie svalov.

radka288
12. mar 2013

@ema6 mne to tiez zacalo v novembri 2012, tiez som mala podobne stavy..tiez mi zistili iba tetaniu..krce som nemala..ale mavam take ako keby tiky svalov alebo ako keby som si citila tep napr v koncekoch prstov..Ibaze ma zacali boliet aj klby a zacinam mat podozrenie na nejaku infekcie..napr boreliozu. Ty si mala trpnutie iba pocas zachvatov ci nejak cely den ci noc?..A ano k tetanii patria krce..ja som ich nikdy nemala..vzdy som bolo vacsinou o tej hyperventilacii

ema6
12. mar 2013

@miskakyska Ako dlho máš tetániu?

ema6
12. mar 2013

@radka288 Mám tŕpnutie počas záchvatov, ale aj počas dňa.

gianni007
23. mar 2013

Ludia, ja mam tiez skusenosti s tetaniou. Nastastie uz je to cele za mnou. Mam uz vyse 5 rokov uplny klud a citim sa jak som uz davno predtym dlho necitil. Tiez som mal podobne priznaky ako opisujete, z nicoho nic pocit ze umrem, bolo mi na odpadnutie, studene ruky nohy, mravencenie do tvare do hlavy, no skratka asi viete o com hovorim. Chodil som s tym po doktoroch, ktory zo mna robili pomaly blazna, sak to tiez poznate. Zacali do mna cpat antidepresiva a magneziove injekcie, viac menej bez zelaneho efektu. Trvalo to cele asi rok a kedze ma to dost obmedzovalo aj v pracovnom zivote, rozhodol som sa ist inou cestou ako kaze "klasicka medicina". A som si za to nesmierne vdacny;). Cim viacej som studoval o alternativnych metodach, tym viacej som sa dostaval k jadru problemu celej tetanie a v podstate kazdej choroby. V prvom rade si treba uvedomit, ze tetania je len syndrom resp. prejav niecoho, inymi slovami telo Vam dava najavo ze nieco nie je v poriadku. Klasicka medicina ovladana velkymi farmakologickymi firmami, sa snazi iba potlacat uvedene symptomy liekami (samozrejme lebo to velke zidovske farma firmy musia mat predsa obrovske zisky) ale nikdy neriesi pricinu. Klasicka medicina jednoducho nema zaujem patrat po pricinach. Lekari Vam jednoducho povedia ze to mate zo stresu, ale urcite to neni dosledok. Maju pravdu v tom, ze vplyvom stresu sa Vam v dosledku nahleho prekyslenia vyplavuju mineraly (najma ionizovany vapnik) na to aby udrzali PH krvi v norme co je pre telo zivotudolezite, a nastava zvysena nervova drazdivost. Zdravy clovek by vsak mal mat dostatok mineralov v tele na to aby stres zvladal. Ale nepatraju po tom ze preco mate nizke hladiny mineralov v tele (napr. zle vstrebavanie mineralov v dosledku funkcnych poruch sliznic creva, nadmerne prekyslenie tela, choroby pecene a s tym spojeny nedostatok D3 vitaminu potrebneho na vstrebanie vapnika, herpes virus v nervovom tkanive v dosledku oslabenej imunity. ...). A propos isty druh tetanie si vie aj zdravy clovek sam privodit a to tym ze sa zbavi CO2 a to rychlim hlbokym dychanim asi dbe minuty (na nervove signaly su totizto potrebne aniony a kationy vo forme CO2 a mineralov ako Mg, a Ca). No ale podme spat k liecbe tetanie co Vas asi najviac zaujima. Tetania nezacala zo dna na den, tak ako u mna ani u Vas. Tetania je iba signal tela ze nieco nezvlada, napr. co je najcastejsie pricina je zanesenie najma hrubeho creva toxinmi ktore do seba dostava stravou pitim dychanim. Ako sa hovori smrt zacina v hrubom creve a az 90 percent chorob je s tymto spojenych. Uvedomte si ze v hrubom creve sa nachadza 70 percent imunity a navyse tenke crevo spolu s hrubym crevom su spojene so vstrebavanim vsetkych zivin potrebnych pre spravny chod tela. Tu je cely pes zakopany. Ked si lepsie spomeniete, pred prvym tetanickym zachvatom, ste sa urcite casto citili unaveny, vyflusnuty, bez energie, bolievala Vas hlava alebo ste mali problem s vyprazdnovanim. Ze?
Tu je jeden nekomercna stranka http://zakladzdravia.meu.zoznam.sk/ , ktora Vam pomoze pochopit mnoho veci.
A teraz Vas mozno trosku sklamem, tetanie sa nezbavite ani za den ani za tyzden ani za mesiac, je to beh na dlhu trat. Trva to vazne dlho dokym dokladne detoxikujete telo (uvedomte si kolko rokov ste ho zanasali sajrajtami). Zacne sa postupne detoxikovat. Zdoraznujem postupne. Ked zacnete moc rychlo napr. extremnym hladovanim moze to byt kontraproduktivne kedze to bude pre telo sok. Odporuca sa najprv s dokladnou detoxikaciou hrubeho creva aj s crevnymi sprchami, potom pecen a oblicky, nasledne klby a krv. Detoxikacia neni vsetko, je to len prva cast, druha cast je doplnenie mineralov pre telo. a tretia cast je prevencia. Davajte si pozor co jete co pijete!!!.
To znamena ze tetania sa zbavite jednoducho iba detoxom a naslednou zdravou zivotospravou. Jedzte co najviac priprodnych veci najlepsie z vlastnej zahrady. Jedzte malo a casto najma zasadite potraviny. Budte co najviac na cerstvom vzduchu a hlavne na slnku (vitamin D). Co sa najviac sa hybte, sportujte, najma na cerstvom vzduchu Otuzujte sa. Budte vyrovnajte so svojim zivotom, Odpustajte ludom, budte pozitivny. Mne osobne este pomohla aj akupunktura ale nie kazdy na to veri. Takze hodne stastia a hlavne pevnu vydrz, jedna sa predsa o Vase zdravie.
Do uzdravenia priatelia ;)

elvira12
31. mar 2013

Ahojte,

ja mam tetaniu od roku 2003, teda 10 rokov. Bolo to peklo. Prve 2 mesiace uplna katastrofa, pocity pred kolapsom, pocit,ze nemozem dychat (hyperventilacia to istila, preto tie pocity na odpadnutie), hrozne bolesti hlavy, busenie srdca, pocity pred umretim, necitila som si ruky, nohy... v noci som sa budila nato, ze mi hrozne busi srdce a nemozem dychat.. Velakrat som skoncila v sanitke smerujucej na Kramare... pichli infuzku s Mg a Ca, alebo pichli Diazepam a sla som domov. Nevedela som kade dalej... Ale casom som sa to naucila ovlada. Nastavila som sa tak psychicky, ze sa mi nic nemoze stat. Toto mi velmi pomohlo... Prestali zachvaty, krce, prestalo vsetko... Uz som nemusela odstavovat ani auto nabok, aby som vytiahla igelitovy sacok a dychala donho... Je to naozaj vsetko len o tom, ako sa nastavite a ci Ste to ochotní zvládnuť... ÁNo, ak mám niekedy hektický den, stane sa obcas, ze si necitim ruky-nohy, ale problem s dychanim nemam, busenie srdca obcas, ale nerobim z toho dramu... to prejde a nic sa mi nestane...:o)
Choroba Vas nemoze ovladat, ale Vy regulujete ju. Uzivala som mnozstvo liekov (cez magnezko, calciove kvapky, antidepresiva mi sice predpisali, nebrala som ich chvalabohu). Je to len o tom, ako sa naladite, postavite k problemu... nenavstevujem ani neurologa, ani psychologa, ani nikoho s takymto problemom ,ako tetania...
V

visage1974
1. apr 2013

Ahojte moja dcera ma diagnozu tetania zistili ju v r.2010 chodila neurologovi pokym ju bolela hlava to mala caste a je precitlivena na vonkajsie vplyvy uz ju az tak hlava casto neboli aj prestala chodit neur. brat musi manezium B6 v urcitych intervaloch teraz bude mat v maji 14rokov

haslerka27
1. apr 2013

ja mam tetaniu.dolezite je mat vyrovnanu hladinu vapnika a horcika.a ziaden stres

lublu
3. apr 2013

Ja mam tetaniu rok a pol. Zacalo sa to tocenim hlavy, po polroku som dostala zachvat. Akoby som mala infarkt. Od vtedy ma kazdu noc v chrbte a v rukach akoby pichali spendliky, trpli mi prsty na pravej ruky. Stratila som chut do jedla, maximalne som za cely den zjedla banan alebo jogurt. Rano som hned letela na zachod, prehanalo ma. Rano mi byvalo najhorsie, mala som pocit cekovej roztrasenosti, stale mi bolo zle a mavala som neskutocne bolesti hlavy. Tiez som strasne zimomrava, v noci mavam take zimnice, ze mi sklbe celym telo a nahlas drkocem zubami. Potom sa zase neskutocne potim az zo mna leje. A skoro stale mam herpes. Chodim uz rok k neurologovi. Brala som lieky, zabrali ale bola som stale unavena, ospala. Teraz som lieky vysadila, chcem druhe babatko. Tak som zvedava, ako to zvladnem. momentalne sa citim celkom dobre, akurat sa mi vracia to neskutocne nocne potenie.

eliska623
19. apr 2013

@gianni007 ahoj, prosim ťa a kde si chodil na akupunktúru ?

kvetinka245
6. máj 2013

ahojte dievčata, taktiež som tetanička, zistili mi to takmer pred dvoma rokmi. Zo začiatku som mala problem sa s tym vyrovnat. Neurologicka mi predpisala Timonil - uz nikdy viac. Ked som ho dobrala, mala som strasne problemy sa opät postavit na vlastne nohy. Navyše v tom case som koncila 5 rocnik na vysokej škole, tak to bolo neskutočne trapenie pre mna. No v prvom rade by som sa chcela opytat ci niektora z vas zaznamenala aj nejaky suvis tetanie so zabudanim? Mne sa stava, že si niekedy neviem spomenut na urcite slovo, ako by mi vypadavali slovicka z mojej slovnej zasoby. Nedavno aj mojej tete 41r. diagnostikovali tetaniu a tiez sa stažovala, že jej vypadavaju slovička. Tak sa pytam aj vas,či ste niečo podobne nezaznamenali.