icon

Tetania na celý život. Máte s ňou skúsenosti?

natalschen
3. apr 2010

mate skusenosti s touto otrasnou chorobou? ☹

lublu
2. máj 2014

@satanka1 tak to mam potom zachvaty kazdy den ☹ ☹ No uz sa "tesim" na porod. Pri prvom som stratila vedomie asi 5x. Skoncila som cisarskym pre nepostupujuci porod. Aj tak by som to prirodzene asi nezvladla ☹

lenadka
2. máj 2014

@lublu ako tehotná môžeš jesť aj 3 tabletky magnézia tie obyčajné v modrej krabičke - keď som bola na rizikovom, Dr. mi tak kázal, plus sa lepšie vstrebe s B6 vitamímni, ja mám milgammu. Ešte nemám diagnostikované níč, totiž hladinu Ca aj Mg v krvi mám v norme, EMG mi nameralo čosi v čom sa nevyznám- dr. tam napísal tŕpnutie je vertebrogénneho pôvodu - čiže ak som dobre pochopila z krčnej chrbtice, tam ma to aj počas vyšetrenia ked to miesto v zápästí na ľavej ruke meral strašne začalo bolieť. Môj krvný obraz je na 1*, okrem zvýšenej sedimentácie - tú mám čoraz vyššiu, čiže mám zápal, ale nikto nevie z čoho 😒 . Záchvaty som mala 3 také čo som sama nezvládla, 2x RZP a 1x v nemocnici po lumbálke. Ingúzia magnézka a oblbovák mi zabrali. Ďalšie menšie som mala doma, skúšala som predýchavať - pomaly, dať si magnézko naviac a neurol, ale nezaberalo, vtedy som kŕče nemala ani tŕpnutie, len pulz 90-95, v noci nemohla som pre to spať, akoby som si dala 5 káv 😝 a na druhý deň ma boleli lýtka ako keď do neho dostaneš kŕč, tie ma boleli ešte dalšie 3 dni a srdce mi búšilo 2 dni. Potom som bola strašne unavená, už to viac krát nenechám tak dlho.

lenadka
2. máj 2014

@satanka1 @lublu ako sa robí test na tetániu? len EMG? V pondelok idem k neurologičke ani neviem ktorej v poradí, už som s toho taká vyčerpaná a znechutené, že neviem čo mi je, mne totiž lekárka mojich detí povedala, že to môžem mať aj mysténiu a pri tej by som Mg brať nemala, lebo mi ju zhorší, takže je to veľmi zlý pocit.
Tiež tak strašne nevládzete? Ja mám v kuse akoby svalovicu a vyjsť do schodov je niekedy ako ísť na Kriváň pre mňa 😒

evakva
2. máj 2014

@adelii Sestra uz porodila. Rodila v BA na Antolskej este pred velkou nocou. Robili jej sekciu. Vsetko prebehlo v poriadlu a uz su doma. Vdaka za opytanie. Ty si rodila v Skalici?

katka.m
3. máj 2014

Mne zasa strašne tuhne krk a až hlava, taký hlúpy pocit akoby som mala vlasy gumičkou stiahnuté najviac ako sa dá ☹

adelii
3. máj 2014

@evakva nie,v kyjove-v cr,aj druhy raz budem....ale teda tu tetaniu ani nepoznaju :D

kuwait
3. máj 2014

Dievcata tie vase priznaky nemusia byt sposobene tetaniou ale problemom v krcnej chrbtici,ja by som radila ist aj ortopedovi dat si to unho skontrolovat,pricviknuty nerv,vyhodeny stavec ma presne take priznaky,trpnutie ruk,tela chrbta,hlavy,krku,bolest hlavy a z tohoto stavu nepohody moze prist zachvat paniky s dychacimi problemami.Za dalsie moze byt ze mate tetaniu ale aj problem s krcnou chrbticou,Ak vam magnesium stav nezlepsuje zajdite sa poradit k ortopedovi.

kuwait
3. máj 2014

@lenadka maju u teba podozrenie na myasthenia gravis?Nesmies v takom pripade brat nic na relaxovanie svalov.

lenadka
3. máj 2014

@kuwait dvaja povedia, že to môže byť myastémia a ďalší traja tvrdia že tetánia a ja sa neviem dopátrať jedného schopného lekára čo mi na to urobí aj objektívne testy. V pondelok idem za jednou neurologičkou, do telefónu bola veľmi milá, aj som jej povedala, že je moja posledná nádej, tak dúfam, že mi tie testy urobí, lebo už ostanem psychiatrický pacient. Lebo je to presne o tom, ja by som ak mám myastémiu mala na horčík zabudnúť. V nemocnici v BA mi ṕchali denne infúziu magnézia a žijem, ale cítim sa horšie! K tomu mu nasadili neurol a chodili sa pýtať ako sa cítim, tak vravím rovnako zle, len mi je to po tom neurole tak trochu jedno 😀

kuwait
3. máj 2014

@lenadka mas problemy pri prehltani ,dychani a z ocami? Je potrebne vysetrenie aby sa MG potvrdila alebo vylucila lebo ak mas MG nesmies brat horcik to by ti mohlo velmi pohorsit ani ziadne sedativa ako valium nesmies.Je treba aby ti bola nasadena liecba ak mas MG,teraz su lieky ktore pomahaju zmiernit priznaky tejto choroby.Urcite trvaj na vysetreni !

dmos76
3. máj 2014

Ahojte dievčatá. Takisto mám diagnostikovanú tetániu. V roku 2002 prvý krát. Medzitým som sa vydala , porodila 2 deti, v období 2002-2014 som fungovala ako tak normálne, síce s neustálymi bolesťami hlavy a vyčerpanosťou, ale až teraz pred 2 mesiacmi som zostala úplne odstavená, zlyhanie fyzické i psychycké+ záchvaty. Momentálne som asi 6 týždňov PN. Beriem magnezium, pyridoxin a neurol0,25. Začala som chodiť i k psychologičke. Je mi o niečo lepšie, ale neviem si predstaviť, že mám nastúpiť do práce-stresu a mám obavu ako budem fungovať. Ráno vstávam o 5/00 a prichádzam o 17/00. Momentálne som stále fyzicky i psychicky vyčerpaná. Ste niektorá takisto s touto diagnozou PN?
Ďakujem

dmos76
17. máj 2014

@babulkovo Ahojte dievčatá. Takisto mám diagnostikovanú tetániu. V roku 2002 prvý krát. Medzitým som sa vydala , porodila 2 deti, v období 2002-2014 som fungovala ako tak normálne, síce s neustálymi bolesťami hlavy a vyčerpanosťou, ale až teraz pred 2 mesiacmi som zostala úplne odstavená, zlyhanie fyzické i psychycké+ záchvaty. Momentálne som asi 6 týždňov PN. Beriem magnezium, pyridoxin a neurol0,25. Začala som chodiť i k psychologičke. Je mi o niečo lepšie, ale neviem si predstaviť, že mám nastúpiť do práce-stresu a mám obavu ako budem fungovať. Ráno vstávam o 5/00 a prichádzam o 17/00. Momentálne som stále fyzicky i psychicky vyčerpaná. Ste niektorá takisto s touto diagnozou PN?
Ďakujem

babulkovo
17. máj 2014

@dmos76 ahoj, k takemu stavu som sa neprepracovala. Chodim s manzelom na prechadzky a pozivam viac mliecnych vyrobkov. Bolesti ustupili a fungujem zatial normalne dalej. Je to ale zivotnym stylom, ja nemam deti, ale viem si predstavit ze pri 2 detoch ta ten stres dohana. Dufam, ze sa das skoro do poriadku. Pamatam si na tie strasne bokesti, ked ma bolelo aj to, ze som mala oblecenu aj tenku vrstvu tricka..nehovoriac o tom, ked som sa vecer prikryla perinou. Revala som od bolesti...

dmos76
18. máj 2014

@babulkovo Dakujem za reakciu. Verím aj ja , že to bude ok aj ked s pribúdajúcimi týždnami kedy sa to nelepší je to ťažké. Ešte raz dakujem
ked som hladala niečo o tetánii bola som prekvapená kolko ludí s touto ,,chorobou" bojuje.

kajabb
24. máj 2014

Ahojte baby, tiež s tým bojujem. Píšem o tetánii na
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ako-prekonat-stav-ked-na-vas-pride-tetania/
možno by ste tam našli niečo, čo vám pomôže. Veľa zdravia 😵

kuwait
25. máj 2014

Tu je link kde si mozete stiahnut liecebnu hypnozu anglickeho psychiatra ,da sa to pouzit v klude doma.Vsetci ho velmi chvalia .
http://www.russellhemmings.co.uk/p/25/panic-att...

sandalka123
1. jún 2014

Skúste si všetci čo ste tu preštudovať parazitologiu. Príznaky premnožených parazitov v tele sú také isté ako príznaky tetánie. Je smutné že lekári sa absolutne nezaoberajú touto možnosťou a s istotou do Vás pchajú len tzv. ,,oblbovacie lieky,, namiesto toho aby našli príčinu a začali ju liečiť. A nazvali túto diagnózu ,,Tetánia,,. Skúste navštíviť nejaké Vaše najbližšie diagnostické centrum s prístrojom DiaCom a nasledne môžte skúsiť zázračný prístroj ,,plazmový generátor,,. A ked nemáte moc peniažkou skúste domácu protiparazitnú kúru. Alebo Vermox. 😉 (Ja som sa takto z tetánie vyliečila.)

miskakyska
3. jún 2014

@sandalka123 kravina 😝 a tento komentár je čistá reklama 😉

mandragora22
30. júl 2014

@miskakyska
@kajabb
@dmos76
@babulkovo
@dmos76
@lenadka
@lublu dievcata, ako dlho trva vysetrenie EMG? zajtra nan idem, tak sa potrebujem zariadit s dcerou. dakujem

babulkovo
30. júl 2014

@mandragora22 ahoj, ak si dobre spomínam tak max. 30 minut. robia sa 3 fazy testu. pokiaľ sa ti ale potvrdí ten najvyšší stupeň tetánie a dostaneš do rúk krč, ktorý je prejavom 3. fázy, tak budeš nejakú dobu trochu "paralizovaná" a budeš musieť počkať, kým sa ti ten krč uvolní.

mandragora22
30. júl 2014

@babulkovo ahoj, ja praveze nemavam krce, ja mavam mravencenie po celom tele, obcas mavam tachykardiu a pocit, ze sa mi zle dycha, piska mi v usiach, mavam zavraty a bolieva ma velmi casto hlava... takze kvoli tomu ma poslali na toto vysetrenie, hoci tetaniu nepredpokladaju, skor predpokladaju nejake zmeny v mozgu a s tym spojenu panicku poruchu... no ved uvidim. a moze sa pred tym vecer pit alkoholicky drink? robievame si teraz v lete doma taky, ze trosicku bakardi so sprite a s matou, tak hadam to poldeci nemoze uskodit, ci? 😀 😀 😀 lebo ten moj robi ten napoj naozaj vyborne. aspon nieco 😀 😀

babulkovo
30. júl 2014

@mandragora22 ahoj, ani ja som nemala krče, len take mravčenie spojené s bolesťou. hlavne keď som sa napr. prikryla perinou, tak ma to bolelo. ten krč sa ti prejaví len pri tom extremnom stave, ktorý ti 3. fázou vyvolajú. čo sa alkoholu týka, tak neviem, možno by som to neriskovala, pretože pri tom teste sa ti poriadne zakrúti hlava aj bez alkoholu 🙂

mandragora22
30. júl 2014

@babulkovo tak dik, ja sa radšej poistim tým drinkom : D som zvedavá... ozaj a nevieš, či sa tetania zobrazuje aj nejakou zmenou v mozgu, napr. pri magnetickej rezonancii? ďakujem

babulkovo
31. júl 2014

@mandragora22 to žial netuším

mandragora22
31. júl 2014

@babulkovo nemám tetania :(

lenadka
31. júl 2014

@mandragora22 áno tak cca 30 minút, ale zobrali ma o pol hodinu neskôr ako som bola objednaná, už si na tom vyšetrení bola-dnes? Inak na tetániu sa vraj robí aj EEg hlavy, mne to EEG nevyšlo dobre /ale tetániu s tým nepotvrdili/ a príznaky mám podobné ako ty, mne ruky až tŕpnu, niekedy len mravenčia a zapalujú sa mi úpony v oblasti hrudnej a krčnej chrbtice - tak hlava sa mi asi točí s toho...na magnetickej mi niečo našli, ale zrejme nič závažné, len nejaké dva nervy veľmi blízko seba, tak na kontrole až 12. augusta mi primár povie čo to znamená.

mandragora22
31. júl 2014

@lenadka
@babulkovo ahojte, u mna trvalo cele vysetrenie tak 20 minut, neviem preco... aky ste mali postup? lebo mne sestricka normalne dala na ruku pasku z tlakomera, pevne zviazala a tak som to mala 8 minut, pri tom mi dala akesi elektrody na chrbat ruky a neviem kde vsade (ale len na ruke). najprv ruka trpla, potom strpla a vobec som si ju necitila, po 8 minutach uvolnila pasku a nechala mi asi tak 2 minuty ruku oddychnut, tak som mala pre zmenu pocit, ze mi ruka hori, ako sa do nej vovalila ta krv... potom som mala 3 minuty rychlo dychat ako ked bezim, netusim, ci mi cez tie elektrody nieco do tela pustala, ale ja som necitila nic. po tych 3 minutach som este asi 2-3 minuty mala dychat uz pokojne. potom skonstatovala, ze nemam tetaniu, ze ciara je uplne rovna. a vraj predo mnou bolo 6 chlapov a vsetci pozitivni na tetaniu, tak asi bolo vysetrenie v poriadku, ci? mali ste iny priebeh vysetrenia? lebo ja som mala ist povodne az v pondelok na uplne ine pracovisko v uplne inom meste a tam mi tiez povedali, ze to trva tak 15-20 minut, tak isto ako u nas, dnes. tak neviem... mali ste v niecom toto vysetrenie ine? dakujem

lenadka
1. aug 2014

@mandragora22 mne to merali úplne inak, pásku cez ruku som mala tiež ale nezaťahovala sestrička a mne dávali jednotlivé elektródky na každý prst na rukách a potom takou druhou ako elektrická skúšačka mi prikladal na ruku v jednotlivých bodoch a tam som cítila el. prúd, čiary rovné neboli a na ľavej ruke mi zistili, že prenos nervov je tam prerušený niekde v oblasti krčnej chrbtice - tá ma v poslednej dobe riadne trápi, ale tetánia sa tiež nepotvrdila, ani na EEG ani na EMG.

lenadka
1. aug 2014

@mandragora22 daj si zobrať krv na herpes vírusy, možno si prekonala túto virózu ako ja a preto máš tie problémy. Ja už mám všetky možné aj nemožné vyšetrenia, kompletnú infektológiu na baktérie a parazity + vírusy. Všetko mám ok, len pozitívne látky na herpes vírusy /pamäťové, že som prekonala infekciu, aktívny zápal už nemám/ mám vysoké. Pravdepodobne som prekonala zápal mozg. blán herpesový, mám to aj v karte, Dr. mi povedal, že tak pol roka sa budem cítiť zle a potom to bude lepšie a lepšie, tak lepší sa to len hrozne pomaly, ale aj za to Bohu vďaka 🙂

zuzanarichard
1. aug 2014

ja neberiem žiadne lieky ani som nebrala,snažím sa nestresovať...počas tehotenstva sa mi tetánia neprejavila ani raz,až teraz,čo kojím pol roka,tak minulý týždeň prvý raz,ale len tak mierne... 😀