Život bez mikrovlnky
Uvazujem o tom ze prestanem pouzivat uplne mikrovlnku. No zatial si to neviem vobec predstavit. Uz sme si asi vsetci zvykli na modernu techniku ze ani nevieme co by sme bez nej robili. Baby ktore mikrovlnku odmietate pouzivat prosim o rady ako ste si zlahcili zohrievanie na sporaku a vsetky veci okolo toho.
@warholette hmmmm ani ja nie som nejako scitana ohladom tohto, ale nejako takto som sa rozhodla pretoze si tiez myslism ze je zdravsie ohrievat na sporaku. asi tazko najdes nejaku uspokojujucu odpoved 😒
ja sa napriklad snazim pouzivat mobil co najmenej, nejak ho nemam v laske. spreje a deodoranty pouzivam uuuuplne minimalne. je to aj lepsi pocit z toho ze aspon kusocek robis pre planetu aj ked to nie je urcite dost. keby sme nerobili nic a nedavali si pozor na nic az potom myslim by to bola katastrofa. a je vela takych ludi co si mysli im patri planeta.
@lubi praveze ja som scitana, mam na tuto temu vedomosti, a nikde som sa nedocitala, ze je mikrovlnka skodliva. preto sa ta pytam, odkial mas ty informacie, ze skodi. mas nejake konkretne obavy? teraz to nemyslim v zlom, ale existuje mnoho nepravdivych informacii a zaverov, ktore pramenia z nedostatku vedomosti. nechcem, aby si sa bala pouzivat mikrovlnku, lebo si myslis, ze je skodliva, ked o nej nemas vsetky informacie.
kocky,keby ste mali 2rocne dvojcata+rocnu dceru,nemali by ste ani cas uvazovat nad tym,ci mikrovlnka skodi.mam parny sterilizator+tam ohrievam jedlo pre celu rodinu,samozrejme vo vhodnych nadobach a zivot bez nej by bol dost kruty.kolko z vas pouziva denne rychl.konvicu,s tym,ze ju min.polroka nevycistili?mobil?kolko z vas pusta detom spievankovo a pozname deti,nie vzdy sa ich da udrzat,aby pozerali na obrazovku z max.vzdialenosti,nie viac ako polhodku denne?
nemam mikrovlnku a nechyba nam .... na ulahcenie prace mam umyvacku, elektricku ruru a ohrievaciu zasuvku .... ohrievavam aj kludne v hrnci na indukcii a zrusila som aj rychlovarnu konvicu ... na indukcii voda zovrie rychlo ...
mne to zohriate z mikrovlnky, ked sme u nasich absolutne nechuti ani detom ... a muz to uplne neznasa....
@matkamirko ako je mikrovlnka skodliva?
@matkamirko parky sa nevaria.správne sa hodia do vriacej vody a ked voda zas začne vrieť,vyberú sa.takže sa len ohrievajú.ak by si ich skutočne varila,praskli by.ja párky kúpim pár krát do roka,skôr tie drahšie.občas mi na ne príde chuť.vyberám si skôr také s mäsom,nie akciové so sojovou múkou.nemám pocit,že kôli tomu by som sa mala hanbiť.rovnako ako používanie mikrovlnky beriem ako samozrejmu vec.ak umriem na rakovinu,tak pravdepodobne preto,že mam genetický predpoklad..a nikto mi nezaručí,že ked nebudem používať mikrovlnku,požijem o mesiac dlhšie...
V mojom okoli sa parky osmahnu na troske oleja az kym je vidno ze su uz urobene - sice ja tie umelinove parky nekupujem tie co kupujem su naplnene pomletym masom a je to vidno
Ahojte, tiež chcem obmedziť používanie mikrovlnnej rúry na minimum, len bude na to treba asi dosť popremýšľať, hlavne pri ohreve určitých jedál......ale tak keď to zvládli naši rodičia aj bez nej 😉 Som na 100% presvedčená o negatívnom vplyve mikrovlnného ohrevu na kvalitu potravín, o jej škodlivosti radšej ani nepíšem 😝
@belasy_motylik vsetko sa da bez problemov zohriat na sporaku alebo v rure. Je dobre mat mensi pekac na ohrievanie napr dvoch porcii. Takto zohrievam napr fasirky so zemiakovym pyre. Z pekacika vo velkosti taniera sa da rovno aj jest.
@belasy_motylik my nepouživame mikrovnku asi 5 rokov. KEd sa nam prvá pokazila, tak sme si s mm povedali, že druhu už kupovať nebudeme, a vôbec nam nechyba 😉
My tiez vobec nepouzivame mikrovlnku, vobec ale vobec nam nechyba, normalne vsetko zohrejem na sporaku alebo v rure.
my nemame mikrovlnku a ked sa ponahlas pri babatku aby si sa rychle najedla tak to radsej zjes studene, lebo na sporaku a kym sa rura vyhreje je to strasne dlho
@belasy_motylik do truby. nevysusi sa to. asi tak 160 stupnov. ja prave nepouzivam teplovzdusny program pri zohrievani kvoli tomu, aby sa to nevysusilo. takze klasika, teplo z hora a z dola.
@belasy_motylik na paraku 😉
@evening_star mozno nie je nebezpecna, ale kazdopadne je to dalsia lahko zasvinitelna raroha, ktoru treba cistit 🙂 .
Ahoj, my ju doma nemame a a ni nam nechyba...
Nie som ani zástanca ani odporca mikrovlnky, využívam ju, lebo mi uľahčuje život. Mňa by zaujímalo (ak to tu už bolo, tak sorry, nečítala som všetko), že ako napríklad zohrievate vyprážané rezne, alebo pečené kura? V trúbe? Lebo takú polievku si aj ja radšej zohrejem na sporáku, ale rezne? To kým vyhrejem trúbu a kým sa mi ten jeden rezník zohreje v trúbe prejde minimálne pol hodina. A pol hodina a pol minúty je pre mňa riadny rozdiel keď som hladná...
@evening_star Ja si rezen dam normalne do maleho nerezoveho hrnca, prikryjem a dam na najmensi plamienok, a kym zjem polievku, tak mam aj rezen teplucky, sem tam otocim.
@evening_star
@beka25 moja svokra to robí s rezňami tak, že ich dá ne párák na horúcu vodu prikryté miskou a vydržia teplé do druhého chodu obeda, dokonca sú veľmi chutné 😉
@evening_star rezne nikdy nevyprážam dopredu.. nemám ohrievané rada. radšej si vždy vypražím nové
Kočky čo poviete na elektrickú trúbu na ohrev??? Myslím niečo takéto http://www.pricemania.sk/katalog/stolne-rury-na...

@bridget ale taku malu sikovnu kachlovu pec by si si mohla zriadit v kuchyni (http://www.cenoveponuky.sk/produkt/kachlova-pec... neviem, ako to poriesis s emisiami oxidu uhliciteho a ich dopadom na svetovu klimu 😝