icon

Život bez mikrovlnky

lubi
13. jún 2013

Uvazujem o tom ze prestanem pouzivat uplne mikrovlnku. No zatial si to neviem vobec predstavit. Uz sme si asi vsetci zvykli na modernu techniku ze ani nevieme co by sme bez nej robili. Baby ktore mikrovlnku odmietate pouzivat prosim o rady ako ste si zlahcili zohrievanie na sporaku a vsetky veci okolo toho.

stanislavao
5. feb 2014

@evening_star rezne ohrievane - baby, vam to chuti? mne nie. ani kura neohrievame. vzdy spravim tolko, co sa na obed zje. a rezne vyprazim tolko, co sa zje a radsej necham nevyprazene, len obalene a potom vyprazim, nech su cerstve. a v mikrovlnske ohriaty rezen je podla mna riadne suchy.

horana
5. feb 2014

Nikdy som nepouzivala, nikdy nechybala, zohrievanie jedal v normal rure je vecou praxe, ohrejem tak vsetko a velmi chutne, uz mi bol ponukany aj ohrievany rezen z mikrovlnky ale je to hnus - btw: roroznam rozdiel vacsinou aj ked mi to nie je povedane dopredu, tak ako v rure to nikdy nebude chrumkave a zaroven stavnate. Zaroven to uplne inak chladne. Je to vsetko vec cviku a treningu, co treba ako a nakolko prikryt, aky program zohrievania/ohrevu na ake jedlo zvolit... A ze to trva trosku dlhsie? No neviem, rezen ohrejem do 15 min od zapnutia, dam si hriat trubu skor zavtedy pripravim ine.
To ako ked pocitim hlad a do minuty nejem, tak ako koniec sveta? Ako potom varite? Ved dobre jedlo svoj cas potrebuje...

Kto chape principu mikrovlnky trosku viac nez bezny spotrebitel, aj z toho fyzikalneho hladiska, a je zaroven aj gurman, teda zalezi mu na strave ktoru je, nemoze byt s mikro spokojny. Hlavne s dlhodobeho hladiska taka strava nie je zdravone vobec vhodna pre organizmus. Je mi luto vsetkych, ktori to este nevidia a ochudobnuju sa takto.

clarissa
5. feb 2014

Pripajam sa k antimikrovlnkacom,skoda ze len pred nedavnom som si predcitala par riadkov o skodlivosti mikrovlnky,o tom ako nas ochudobnuje o cenne vitaminy a znehodnocuje vlastne cele jedlo...Preto som sa rozhodla ze v mojej novej kuchyni mikrovlnka nebude..Povedala som to aj muzovi a ten nechapal preco,ale myslim ze prenho je postatnejsie mat na tanieri teple jedlo bez ohladu na to kde bolo zohriate,cize ho mam "spracovaneho" 🙂 Co sa tyka mojmo ohrievania jedla,ohrievam vacsinou v malom hrnceku-polievky,omacky a ak je nejaka priloha,maso a pod. to ohrejem na panvici...urcite vsak zavediem aj ohrievanie v rure.. 🙂

beka25
5. feb 2014

@afrika ani ja nerobim rezne dopredu, ale ked sa zvýšia, tak na druhy deň ich clovek musi nejako ohriat. 🙂 uz ked bol navyse vyprazeny

clarissa
5. feb 2014

@beka25 ja si zvyknem rezne supnut na panvicu a na troske olivoveho oleja prehriat ale vacsinou sa snazim vyprazit tolko kolko sa zje,coz u nas zjest cerstve rezne nieje problem 🙂 zvzsne necham len obalene..mikrovlnkove rezne neznasam 😖

evening_star
5. feb 2014

@stanislavao Tak ja si zas neviem prestaviť, že by som celý deň stála pri sporáku. Jasné, že rezňov spravíme viac, aspoň na večeru aby bolo, prípadne na druhý deň, pre drahého do práce a podobne. Pre mňa je to luxus jednak z hľadiska času, aby som na obed varila niečo iné, na večeru varila niečo iné, na druhý deň a každý deň zasa - veď to by som tam prežila svoj život... a jednak aj finančne... Pre mňa je zas úplne prirodzené, že varím na obed aj večeru, prípadne na dva dni.Je mi jasné, že ohrievané jedlo nie je také ako čerstvé, ale to sa týka aj trúby, aj panvice- pečené kurča už nikdy nebude také chrumkavé na druhýkrát.

afrika
5. feb 2014

@evening_star ja varievam takisto na dva dni, no naprl. tie rezne si nevypražím všetky, len si ich obalím a na druhý deň sú krásne čerstvé 🙂 🙂

afrika
5. feb 2014

@evening_star okrem boloňskych špagiet, ktoré neviem ako mám bez mikrovlnky zohriať sa dá úplne v pohode fungovať bez nej 🙂 🙂

salome_82
5. feb 2014

My rezne ohrievame v kontaktnom grile 🙂 A niekedy ani nezohrievame, mne chutia aj studené, len ich s časovým predstihom vyberiem z ladničky 🙂
Mikrovlnku síce máme, ale využívame ju minimálne. To znamená, že si v nej zohrejeme občas jedlo alebo čaj, no nevaríme v nej. A keď ideme jesť s manželom naraz, tak zohrievame v hrnci na šporáku. A že treba umývať hrniec? S tým si poradí umývačka riadu ;)

salome_82
5. feb 2014

@afrika Že sa ti do toho zamontujem - špagety môžeš zohriať na panvici, také trošku pripečené sú veľmi chutné 🙂

afrika
5. feb 2014

@salome_82 ďakujem za radu 🙂 🙂 musíme vyskúšať 🙂 🙂

demo
5. feb 2014

@afrika spagety? treba skladovat omacku aj spagety extra. omacku ohriat na sporaku a spagety preliat na sitku (cedniku) vriacou vodou.

evening_star
5. feb 2014

@afrika Je mi to jasné 🙂 Veď aj ja som písala pár príspevkov vyššie, že aj ja si niektoré veci radšej zohrejem na sporáku - mäso s omáčkou, polievku, atď, ale rúra sa mi teda zapínať nechce kvôli jednému rezňu... Mikrovlnku považujem za "kitchen servant", ako niečo, čo mi uľahčuje život. Prečítala som aj niekoľko článkov, a nikto ešte doteraz nedokázal škodlivosť mikrovlnky. (http://www.osel.cz/index.php?clanek=4824) Keby to tak bolo, tak by sa prestali vyrábať. Je to ako s mobilmi - všetci vedia, že tam je nejaké žiarenie a škodlivé to možno je, ale neskutočne to uľahčuje život. A za ďalšie- indukčné varné dosky- teraz si to dáva každý, a funguje to na princípe mikrovlnky. A čo čítam aj na modrejstreche, každý, kto ju má, si nevie predstaviť život bez nej 🙂

evening_star
5. feb 2014

Potom tí, čo nepoužívajú mikrovlnku, lebo tvrdia, že je škodlivá, tak by mali žiť aj bez mobilu napríklad. Lebo to potom ako- mikrovlnka nie, ale mobil áno? A čo vaše zdravie? 😀

prasiatko30
5. feb 2014

@evening_star a bez wifi a bez pocitacu, a bez tv, 🙂

valy
11. feb 2014

suhlasim so vsetkymi, co mikrovlnku nepouzivaju, aj ja si myslim, ze je zbytocna. jedlo ohrievane v mikrovlnke zdaleka nevonia tak dobre ako normalne pripravene.

kiki68
11. feb 2014

ja mikrovlnku nemam, ohrievam klasicky,mame plynovy sporak,teraz to idem menit za varnu dosku...
Ale pocula som,ze mikrovlnka zdrava nie je,vraj sa na nu zakazali robit reklamy,ze aspon to sa dosiahlo. Ani mikrovlnku neplanujem poriadit, nejak mi to nechyba...skor ocenujem vynalez ako umyvacka riadu,nez mikrovlnka.

bianka...
11. feb 2014

Ja nepouzivam mikrovlnku treti rok. Ked som ju raz rano pouzivala, vybuchla mi. Hrozna rana, vybuch, a strasne som sa zlakla. A neporiadok... mikrovlnka mala vtedy asi tak 3 roky. Mikrovlnku od vtedy nemam a ani mi nechyba, absolutne. Odvykla som si. Dokonca aj do novej kuchyni, kde mam vsetky spotrebice zabudovane som ju odmietla.

anuss
11. feb 2014

@lubi zvyknes si 🙂 my nemame TV, rychlovarnu konvicu, mirkovlnku a zijeme 😀 fakt je to vec zvyku 🙂

zdenka226
11. feb 2014

Tak my sme sa presťahovali do nového domu a rozhodli sme sa že si mikrovlnku nekúpime a naučíme sa žiť bez nej.... už bývame skoro tri mesiace a vôbec nám nechýba... 😀 je to o zvyku ale dá sa to... 🙂

lucka1987
11. feb 2014

nam mikrovlnka zdochla tesne pred Vianocami.. novu sme uz nekupili a zatial ani neplanujeme.. tak mozno o rok do domu ju dame, no ako som pisala, v pohode bez nej sa da.. a navyse mm si pochvaluje, ze ma vsetko cerstvo navarene, nie prihrievane v mikrovlnke 😀 no ked som doma sa da, ak by som chodila do prace, je to ine.. nie vsetko sa totizto da prihriat v hrnci na sporaku,

lubi
autor
11. feb 2014

@anuss no uz som si aj zvykla. Microvlnku mame hned pri sporaku a uplne ju ignorujem. V object mi nechala v nej zohrievat. Mas Pravda. Je to Len vec zvyku.

ratatatata
11. feb 2014

My sme mikrovlnku nikdy nemali a neplanujeme mat. A zijeme.

lvka
11. feb 2014

My ani nemame doma.. Vobec mi nechyba 🙂 vsetko je proste o zvyku ;) zohrievam na sporaku ..

sirinka
11. feb 2014

@afrika bolonske na panvicke zohrejes bez problemov...

briketa
11. feb 2014

@lubi Lubka, ked si zaobstaras malu piecku, ja mam ku tomu aj kontaktny gril, mikrovlnka mi nikdy nechybala. Nikdy sme nepotrebovali. Tieto dva spotrebice mi sluzia aj na to, ze nemusim zakazdym pouzivat velku ruru. Na mikro si ani nespomenies, naozaj.

sunshineka
11. feb 2014

@horana praveze som nedavno citala odborny clanok,kde vyvratili mytus skodlivosti.boli tam pekne rozpisane principy a fyzikalne vztahy.mne osobne niektore jedla nechutia ohriate v mikrovlnke,ale je to dobry pomocnik,ked sa ponahlam a potrebujem narychlo nieco ohriat

A k otazke.bez nej sa da zit.bud ohrejes jedlo nad parou teda hrniec s vodou a na to tanier.alebo v rure.cestoviny napr. das na chvilu do horucej vody,zemiaky na panvici,ryzu v rure.niekto dava do rury na spodok plech s vodou,aby sa jedlo pocas ohrievania neususilo

mimkao
11. feb 2014

Taktiež mikrovlnku nemám, už takmer rok. To začiatku to bolo hrozné zvyknúť si, že už nie je, po toľkých rokoch, ale teraz to už nevnímam. Akurát mi chýba vtedy, keď deti chcú "kino" a nemám im v čom vypukať popcorn.
Všetko ostatné hrejem na sporáku a v rúre.

sirinka
11. feb 2014

@mimkao daju sa kupit pukance, co sa robia na sporaku....

fidka79
Odpoveď bola odstránená