icon

Čierny kočík, je to dobrá voľba na leto?

lulalulalusita
5. mar 2019

Ahojte chcela by som sa spýtať máte prosím niektorá čierny kočík je to zlá voľba? Hlavne cez leto keď bude moc teplo ťahá to moc slnko prosím o radu a skúsenosti ďakujem 🙂

simca06022011
5. mar 2019

A dá rozum že malé dieťa nebudem v 40tksch trepať na prechádzky.... Keď tak ráno a podvečer... takže kľudne hocijaký 😁

skorpionka1987
5. mar 2019

Je to mytus absolvovala som minule leto, väčšina ani nevybledne 😉

aceris
5. mar 2019

@yankaas vidis...toto je myslim tiez velmi dolezita info pre mamicku, ktora sa pytala..to si predtym nenapisala...moj ma sietku v zlej vyske, ked som tam otvorila ten priestor, tak synovi rovno pieklo na ksicht a ked som sla popod stromy, tak mu este aj blikalo to slnko, cize nemohol spat....tak to mal stale zavrete...zospodu mal tiez odvetravanie, ale to nestacilo ked sa vzduch ani nehol. Tiez ma v obchode ukecavali, ze to nie je ziaden problem, ze je tmavy a bol...takze isto zalezi aj od toho aky kocik a ake citlive je dieta...moje pri teplote nad 25 ma problem zaspat...

labocca
5. mar 2019

Mala som pred 3 rokmi,Gesslein cierny a nebol ziaden problem....
Strieska bola tip,top...dala sa v zadnej casti odopnut a pod nou bola len sietka.
Farba s audrzala,vobec nevybledla🙂. Takze ja urcite odporucam...

maciatkolulu
5. mar 2019

@luckajanko inak na čiernom je vidieť niekedy viac špina ako na farebných😉

nikuska265
5. mar 2019

Už 2.x mám tmavý/čierny kočík. Žiadny problém. Určite v ňom nie je viac teplo,ako v kočíku inej farby. Látky sú už dnes dosť kvalitné,neprepustí slnečné lúče,farba nebledne. Za mňa 👍,hor sa do kúpy 😉👍 je to univerzálna farba, ktorá sa dá krásne oživiť a kombinovať s čímkoľvek

gilmoregirl
5. mar 2019

Ja som mala tiez cierny kocik. A urcite detom v nom nebolo teplejsie ako v inej farbe. Aj ked som vzdy vnutorne stale bojovala s tou ciernou farbou v podstate to bol naj kocik ktory som mala. Vzdy som sa k nemu vratila. A vlastne teraz z odstupom casu si vravim, ze som si ho doplnkami vzdy doladila tak ako som chcela. Pri synovi ci tyrkysova alebo zelena. A pri dcere som si uzivala tu ruzovu v roznych odtienoch.

zuzikea
5. mar 2019

@lulalulalusita mne nepride cierny kocik elegantny, skor mega tuctovy, kedze teraz je mega moda ciernych kocikov a nerozumiem jej. Kazdy kupuje cierny. Pre mna je cierna smutna farba a nema co robit na kociku. Ale kazdy ma svoj nazor. Cize si vyber podla seba

leeshka
5. mar 2019

my mame cierny a babo sa nam narodilo v auguste...ano bolo v nom teplo ale to je v kazdom, pokial viem tak sa vyrabaju tak aby odpudzovali a zatial nie je vyblednuty ale tak mame ho polroka len...

petrusa87
5. mar 2019

Cierny rakuska znacka mi poriadne povytahovalo a ak to chces na dlho a casto tak zla volba koli estetike, pri druhej som si vybrala uz druhu farbu a to sa malinko vybledlo,,,,, ciernu pre mna nikdy viac,,,,ale zavisi ako casto sa bude pouzivat

katka0123
6. mar 2019

@evallu mas pravdu. V Amerike sa koli odrazu tepla zacali robit biele chodniky namiesto tmavych. Fyzika nepusti. Myslim vsak, ze autorke tejto debaty sa cierny proste paci a chce so odobrit zvoju volbu. Mala som atramentovo modry kocik, aj bleducko sivy a rozdiel v lete bol dost znacny. Za mna cierny kocik nie, koli pohodliu dietata a nie modnemu vkusu mamicky. Inak ciernu milujem.

galioska
6. mar 2019

Ja som mala čierny, ale v UK, tu nič nevýhodné skôr zmokne😂

yoxinka
6. mar 2019

@lulalulalusita
Ja mám čierny golfáč, ale to sa asi neráta, lebo to je celé otvorené a tak, ale švagriná mala čierny dvojičkovský kočík, aj vaničky aj športiaky. Úplne v pohode. Je to vec vkusu, keď s ti to páči, smelo do toho. Super sa to dá ladiť s dekami, doplnkami, švagriná to mala pekné vždy.

maciatkolulu
6. mar 2019

@lulalulalusita by som naozaj chcela vedieť,koľko z vás mamičiek,ktoré tvrdíte,že teplota v čiernom kočíku je ok v lete,ste vyskúšali aj svetlé kočíky,lebo zaručene bude vyššia teplota v čiernom a nepomôže nič😉 ako niekto písal,fyzika nepusti,ale je super,že sa dá dolaďovať s deckami,to dieťa ocení😂😂😂😂. Nič v zlom ,mala som pri poslednom dieťati xy kočíkov,ale čiernej som sa vyhýbala oblúkom. Nie je to farba pre deti okrem iného,ale to je môj názor. Raz som pozerala na spectre dokument,kde robili pokus,čierne a biele auto na priamom silnom slnku,mali ste vidieť ten rozdiel. Skúste si dať na trávu bielu deku a čiernu a za 10min ju len chyťte rukou😉. Uvidíte. Sú kočíky čo majú zo spodnej strany strechy "špeciálne materialy'nanodpudzovanie,ale nemá to každý. Uppa napríklad. Za mňa čierna určite nie.

luccki
6. mar 2019

Ja doteraz vozila deti v ciernom a bolo ok. Tiez vidim vacsi problem v tých prevesenych plienkach. Najma ked sa uz daju kupit vselijake ine clony kde je aj dostatok vetrania. Teraz mam znova cierny, ale dala som si spravit letnejsiu striesku s tropickym vzorom na bielom podklade, rovno aj predlzovaciu, takze to bude mat mala miesto tienidla a uz len sietku cez to budem davat. A co sa tyka sportoveho kocika, tak uz je to podla mna uolne suma fuk, to dieta, teda aspon moje boli, vacsinou uz z kocika von. Najma v lete, staci aby dieta sedelo, supla som ho do tieňa do piesku a tam si prstami v piesku dobalo, a na spanok samozrejme do tiena. Cierna z mody nikdy nevyhde, posobi elegantnejsie a vzdy sa da super doladit inymi prvkami ako vlozky do kocika atd, praveze v tom vidim vyhodu.

luvivinka
Autor odpoveď zmazal
katka0123
6. mar 2019

@maciatkolulu trefne, vystizne. Ja som mala tmavomodry a bol v lete prehriaty. A to nebol suvix, ale gesslein. Strieska zvnutra bola biela, mala aj sietku..ale prehrieval sa. Strieborny easywalker mal vzdy chladnu striesku. Nemam exaktne merania, dlan mi postacila. 🙂 V kociku vozime nase najvacsie poklady. Su krasne v akomkolvek vozitku. Za mna vyhrava komfort dietata. Nie modny styling maminy.

maminka2710
6. mar 2019

@maciatkolulu Ja som mala pred týmto čiernym svetlozeleno-sivý 🙂 Takže vyskúšala som. Takto ti poviem ... Ťažko si viem predstaviť kočík, hoci by bol rovno aj snehobiely, ktorý by sa v lete, keď je vonku 35, na priamom slnku neprehrieval. Ale predpokladám, že za takýchto poveternostných podmienok dieťa nevyložíme v kočíku na slnko, ale snažíme sa pohybovať v tieni.... a keď už veľmi musíme prejsť na slnku, tak sa čo najskôr praceme do tieňa... aspoň ja som to tak robila a aj to robím 🙂 Nemám pocit, že by sa mi tento čierny prehrieval viac než ten svetlozeleno sivý. Tiež si nemyslím, že výrobcovia značkových kočíkov ich navrhujú tak, aby sa v nich deti uvarili. Ako som písala, je to vec vkusu - niektorým ženám čierna z princípu vadí, nečudujem sa im - je to silná farba, treba ju vedieť zniesť. Ja odjakživa nosím čiernu a milujem ju. Moja maminka s tým tiež mala veľký problém, aj babka, ale zvykli si :D :D :D Okrem toho, ako aj tu baby písali, doplnkami sa dá čierny kočík veľmi vkusne doladiť tak, aby nevyzeral ako "pohrebák" 😉

sasanka605
6. mar 2019

Ja mam cisto cierny Joolz, maly sa narodil v auguste min rok ked bolo fajne horuco pomaly do pol oktobra a uplne v pohode

rainee
6. mar 2019

Ja som mala čierny kočík s farebnými doplnkami. Áno strieška trošku vybledla a v horúčavách cez obed sme kocikovat nechodili, takže nemám pocit že by sa v ňom dieťa prehrievalo. Akurát keď je čierna aj časť pri nozkach môže to dieťa v lete páliť.

lacibo
6. mar 2019

@lulalulalusita čierny kočík nie je podľa mňa vhodný pre bábo v žiadnom ročnom období..my sme mali biely😉

kitta
6. mar 2019

@lulalulalusita my mame cierny kocik Bgb Cameleon. Maly sa narodil v juni a vacsinu casu sme boli vonku a nikdy nebol prehriaty. Ani som nemala taky pocit, ze by v tej ciernej mohlo byt viac teplo. Sama som sa zdrzovala v tieni a nie na priamom slnku a v tom mega teple od 13-16 som bud von nesla, alebo som kocikovala v lese. Vanicka mi prisla priedusna pri tomto kociku. Plienky som nevesala, strieska robila dostatocny tien. Asi by som dala pozor na umelohmotne vanicky ako ma concord napr. tam asi moze byt vyssia teplota.

sunyrose
9. mar 2019

Za mňa čierny určite nie...a to som tlačila pred sebou veľmi veľa kočíkov, lebo detičky opatrujem. Prehrievajú sa, hotový skleník. Dieťa otvorí očká a vidí nad sebou černotu, no škoda, že plafóny v bytoch a domoch si nemaľujeme na "čierno"...., ale možno aj na to raz príde...., áno, viem, niektoré majú vnútro striešky biele..., ale aj drahé značky majú látky vyblednuté, napr. cybex Priam - limit. edícia, ktorý pred sebou tlačím, po 8 mesiacoch, je kočík ako keby mal 5 rokov....Myslím, si, že viac by sa dnes malo prihliadať na komfort dieťaťa , ako na "modný doplnok mamičky"....., nič v zlom, no doba sa veeeeľmi zmenila....

veroni_21
10. mar 2019

Mam cierny a aj teraz druhy co budem kupovat na vylety tak cierny. Bohuzial sa mi ina farba nepaci 🤷‍♀️ a kazdy ma SPF 50. Mala je julova a ziadny problem. Cierna-su len predsudky.

veroni_21
10. mar 2019

@sunyrose Dieta otvori oci a vidi nad sebou ciernotu? 😂A to ktory kocik je prosim ta cely cierny? Lebo moja mala ked sa zobudila tak videla vsetko biele. Nakolko vsetko v kociku mam biele zvnutra. Neprehriala sa mi ani raz 🙈 dokonca otvetravanie. Ako pises treba vyberat kvalitu. Mam cierny a kvalitny. A ako som uz pisala vsetky tieto cierne kociky a vsetky farebne maju SPF 50 takze 🤷‍♀️no ano mas pravdu, doba sa velmi zmenila. Asi by sme mali mat zasa vsetci rovnake kociky, rifle, topanky a v nedelu stat v rade na banany.

sasanka605
10. mar 2019

@sunyrose tak moj maly vidi ciernotu len vtedy ked ho z neho vyberiem a obkukava ho :D vanicka zvnutra biela, sportak svetlo siva strieska zvnutra, fusak svetlozeleny. Ale fakt je ze na madle a rame vidi ciernu no 💁🏼‍♀️

lienka77
10. mar 2019

Tu vo Švédsku majú tak 70% kočíkov čiernych, zvyšok sú sivé, tmavomodré, možno béžové . Iné farby tu ani nevidno.

veroni_21
10. mar 2019

@sasanka605 😂😂😂👌🏼

dazdovka
10. mar 2019

Nase decka maju rady svoj cierny kocik, ma extravelku strechu, da sa zatiahnut naplno az tak, ze dieta ma maly priezor na pozeranie a vsade vidi kocikovu "cernotu" a cuduj sa svete, same sa mi deti naucili vliezt do kocika, zatiahnut strechu a zaspat, najma na oslavach a vystavach, kde sme boli atakovani pohladmi cudzich to takto robili, cierna je upokojujuca ked ma clovek priehrst podnetov, lepsie zaspi.

sunyrose
10. mar 2019

@veroni_21 Zdravím, dám si námahu a popozerám značky....A áno, doba sa veľmi zmenila, kedysi sa viac pozornosti venovalo výchove dieťaťa k slušnosti, ohľaduplnosti, empatii a ľudskosti ako "hmote", ktorá musí byť dnes originálna...Snímam svoj pomyselný klobúk všetkým výnimkám....