Je značka kočíka pre bábo tak dôležitá?
Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?
@dai bavi sa....tak nech sa bavi... Bavime sa vsetci... Nikto normalny si neriesi problemy na verejnom fore tohto typu....Buchat sa do hrude ako genialne vychovala deti pred 30 rokmi.. Trosku off topic...
Treba makat v praci a nie sa zasivat na fore urcenom pre tehotnych... Zvycajne tu clivek streta zeny ventilujuce si hladinu hormonov - nemozu zato- v case tehotenstva ci po porode je to normalne....v obdobi menopauzy to uz je na doktora
@edita56 to som prehliadla... Ale aj tak ak ma o deti postarane tak si hadam moze travit cas cakania na dalsie ako chce😉 jej motiv ale je dieta😉
Suhlasim s tebou aj ifkael ze riesit si osobne problemy na anonymnych forach je trosku divne ale budis... K tvojmu poslednemu prispevku - predpokladam ze vacsina z nas casy minule zazila este na vlastnej kozi a ak chceme o nich vediet vac tak napr. Ja konkretne budem viac verit reciam mojej mamy ako nejakej anonmnej tety😉 cize neviem preco mas pocit ze tvoj nazor je prave ten jediny spravny a ostatni akoby sme sa vyliahli ovno do tejto doby a nic nevedeli🙂
A samozrejme ze kazdy ma pravo si vypisovat kde chce al faktby ma zaujimal tvoj motiv chodit na tuo stranku🙂 moja mama ma 57 rokov ale ani by ju nenapadlo sem chodit kedze svojim detom ako rodicom plne doveruje a neciti potrebu nam hovorit do vychovy😉 uprimne uz teraz viem ze akonahle mi mladsi este trosku podrastie tak sa zase s touto strankou rozlucim az do dalsieo tehotenstva😉
no teda, dobrá blbosť je to! niekedy sú lacnejšie veci mnohokrát praktickejšie ako drahé. Mám kamošku, čo kúpila kočík za 1800€ a to bola aká spokojná, lebo to bolo v akcii .....no a na druhej strane decko oblieka do ošúchaných bodíčok po x deťoch, čo jej podarovali kamošky..... Tak kde je logika? ja by som to spravila naopak, nech má na koži kvalitu, aby nemalo nejaké ekzémy či vyrážky, alebo iné problémy. Ale každý sme iný. Ak si ty presvedčená, že to čo robíš pre svoje dieťa je dobré, tak sa môžeš na takéto stupídne sliepky akurát tak vieš čo...
@anjelicek26 Tiež si myslím, že tie "konzumné hlupane" bolo myslené na ženy, ktoré vyberajú iba podľa ceny. Poznám jednu takú,ktorá kúpi dieťatku všetko iba drahé /ale často bohužiaľ nepraktické/. Je schopná v 36 stupňoch navliecť 3 mesačnú slečinku na prechádzku do bodíka, ančušiek a tutu sukničky + lakovky na nožičky len preto, že je to IN a je to drahé. Vôbec ju netrápilo, že to bolo pre malú nepohodlné, veď v tom bola "rozkošná" 😝
Bohužiaľ sú aj také mamičky a tie nechápu, že moje dieťa je v lete šťastné aj v bavlnených opaľovačkách z tesca 😀
P.S. Podľa viacerých tvojich príspevkoch si nemyslím, že Ty by si urazila mamičku, ktorá neoblieka dieťatko iba do značiek a jej kočík stál menej ako 100 eur. 🙂
@monhla - len ono je to take strasne skatulkujuce, ja osobne ziadnu taku zenu, co by na pohodlie svojho dietata neprihliadala ani nepoznam a to ich ze poznam dost. Urcite aj v tomto bude po svete behat niekolko vynimiek, ale väcsinou ide kvalita a pohodlie dietata ruka v ruke. Mozno som uz prilis dlho mimo Slovenska a tato mentalita porovnavania a zavisti, co tu stale citam mi uplne unika 🤐 Ja osobne som pre svoje babatko vyberala veci, ktore sa mi pacili a boli maximalne prakticke, ked uz ide tu v teme o kocik - isteze by sa to dalo zvladnut aj z polskym tankom - ale boze preco si to stazovat 😖 Pri troch detoch kazde zjednodusenie, kazda maximalne prakticka vec setri cas a moje nervy.
@svetlusa12 inak tie bodíčka potom boli asi dosť kvalitné keď tak dlho vydržali, že ich nosilo x-detí a teraz ich ešte nosí dieťa tvojej kamošky 😀
Osobne radšej investujem do kočíka, ktorý budem denne používať (2-3roky), ako nakúpiť drahé handry, ktoré dieťa ani nevyužije, lebo rýchlo vyrastie 😉
dievcata treba sa spamatat.nase mamy boli rady ze zohnali aky taky kocik a vsetky sme generacia kedy si moc nemohli vyberat. mate pocit ze by vam nieco chybalo???? ja teda nie a som tu aj ked ma mama vozila v kociku po bratrancovi. no a ked spominala ze na ukrajine (tam sme byvali ked som bola mala) bola pozicovna kocikov a nevedeli si vybrat pre mna ktory- jeden deravy, druhy hrdzavy... a tam to bolo normalne. pretoze zamrzol dunaj a nas kocik bol dopraveny lodou muslei ist aj do tej pozicovne a som tu aj ked ma vozili na starom tragaci. moje deti maju tiez kociky zdenene a kupene z druhej ruky a toto sme vobec nejako neriesili. mame teraz bambi (asi neico ako takko) a sme nadmieru spokojni, hlavne teraz ked bude sneh by som chcela vidiet mamivcky s drahymi kocikmi brodit sa snehom na tych malych kolieskach, je siroky a nemam problem ze by sa mi tam maly nezmestil ako pri "super modernych kocikoch" a my prejdeme vsade. no a to ze velky a nespratny sme vyriesili golfacom- ten mam stale v kufri nalozeny a ked idem autom tam maleho do neho ulozim a je to OK. dokonca sa na nas golfac zmesila aj sedacka -vajicko a tak ho nosim od narodenia. nerieste hlupane, ved deti vobec nemaju prestavu o tom, co kolko stoji a v tomto veku duplom.
@zuzusar ja len, ze dcera mala prave taky lacny kocik z tesca, nestal ani tych 200 eur, bol velky, pohodlny, hojdaci a dceru som nemohla dat do kocika provych 6.mesiacov, mala uplne zachvaty, ked som ju tam polozila. Takze sa nosila v satke. Syn uz mal drahsi a kvalitnejsi kocik a vozil sa cele dni, kocik proste miloval. Cize nie vzdy je to len o cene, ale aj o dietati. Neda sa to tak generalizovat, ze radsej dieta spokojne v lacnom kociari, ako tlacit drahy kociar pred sebou a dieta na rukach. Ja som prave tlacila pred sebou ten lacny kociar a dieta na rukach.
@zita19 ja viem, ze ma postihne, ale nebudem sa ventilovat na verejnom fore....
ked neviete prehltnut, ze si niekto ma pravo kupit kocik za 1000€ a neriesit existencne problemy..tak ja s tym neurobim nic. Ste zatrpknute zo svojho vlastneho zivota.. je mi Vas luto.
moju mamu lutovat mozes akurat tak mozes, nieje medzi nami... ale mam svokru, ktora napriek veku, nechava zit druhych, nezavidi, dopraje ludom aby si kupili co povazuju za vhodne a co im ulahci zivot... A zo svokrou mam vysoko nadstanstandartny vztah, tak isto sa snazim vychadzat z ludmi v mojom okoli...a nejake virtualne forum ma nemoze rozhadzat. Nebudem si kazit karmu... vela zdravicka Vam zelam, aby ste si uzili kopec vnukov, kupili im nejake poriadne kociky- nech sa nemusia nevesty ci dcery namahat pri skladani do auta a kocikovanie si skutocne uziju... ja osobne sa tesim na satkovanie, kociky ma netrapia.
@nikuska386 no tak pridám môj názor , vychovávam tri deti , prvé dve sme mali jedno po druhom ( neplánovane 🙂 / a poviem ti , že prvý kočík sme kúpili v poľsku , vtedy tu nejaké extra kočíky nemali a tie, čo sa mi páčili , na tie som jednoducho nemala , nemali sme na rozhadzovanie a vyvozili sa v ňom dve deti a ešte sme ho aj darovali a bol to taký hlboký kočík a k tomu športová verzía a bola som spokojná , tretiu sme mali s odstupom v ten
jto dobe už boli voľne všade dostať super moderné kočíky , ale z môjho praktického hľadiska , boli absolútne nepohodlné. Boli aj také , čo sa mi páčili, ale som si povedala, že fakt tie peniaze môžem využiť lepšie Ja som si našla kočík dema hlboký, dobre sa s ním manipulovalo, bol priestranný a kúpila som ho za 40E na nete a nebolo mu nič , malú som vyvozila do sýtosti. Môžem ho len a len odporučiť . Takisto kamarátka moja rovesníčka, čakala tiež a zvažovali drahé, a ja jej na to vužiješ to ešte??? pravdepodobne nie , tak načo investovať do toho , našla som jej na nete tiež hlboký, značku už neviem, vyzeral ako nový a neskôr mi aj povedala , že mi ďakuje, že je to super kočík a ešte aj kopu ušetrili. Tak či tak športiak som si už potom kúpila a tiež nie nejaký drahý a vyvozila som ho a ešte aj požičala kámoške. Nie všetky lacné veci sú automaticky nekvalitné a v prípade značiek platíš hlavne za značku. Tiež nie som si istá, či by som kupovala drahý kočík, kebyže aj by som naň mohla dať financie , vec má hlavne slúžiť a môj slúžil dostatočne. Al neodsudzujem nikoho, nech si dieťa vozí v čom chce. Inak práve ten, čo si opisovala, že mala tá znalá mamička, je podľa mňa úplná sprostosť ako mraky a ani nejak bezpečný mi zrovna neprišiel o pohodlnosti ani nevraviac
@anjelicek26 jezis, to je ten nebezecny kocik? 😀
@nikuska386 mna skôr udivuje ze sa tým vôbec zaoberas snáď si vies sama na toto urobiť názor 😀
niekto ma mozno odsudi mozno nie ale je to smutne ako ucime deti cez marketing co je spravne co nie, ked uz vidim hracky tak sa ani nedivim detom rodicom ake maju priority. tym nechcem nikoho urazit ale napriklad zoberme si hracky babiky s flaskami na mlieko. mna dcerka vidi kojit tak to sla robit to iste s babikou vyhrnula si trickoa ja aby sme nemali problem v skoljke som jej dala flasu nech da flasu babu. ale po dohovore s muzom a s kamartkou som povedal sak nech opakuje, ved ju predsta nebudem od malinka ucit ze sa ma za dojcenie hambit. teraz ma vidi sestricku satkovat tak aj ona satkuje babiku. toto podla mna plati aj na ine hracky
ale tym nechcem povedat ze nech si niekto nekupuje drahy kocik nech si kupi ked che. ja natom nevidim nic zle, len aby hlavne mysleli na pohodlie babatka.
Inak ja som šla na to tak, ze kvalitný kočík za nižšiu sumu teda som kúpila jane slalom z bazaru za 300€ trojkombinaciu. Ten kočík zboznujem a nemôžem naň dopustiť no ale 850 sa mi nechcelo vyhodiť. Este manžel vraví ze ci maly ma byt v použitom kociku ale zase ja mu neskôr radšej zaplatím kruzky a cestovanie. Takze aj my co na taky kočík mame niektoré nerozmyslame tak snobsky. Dokonca kupujem satocky v sekaci ale pssst... 😀
určite nie, ale to zistíš až pri druhom ako ja 🙂 vtedy som nepozerala na nič, len na funkcie, ktoré viem, že aj využijem.
@ifkael Je mi luto, ze mamka uz tu nie je.
Akosi si ma (a mnohe ine) nepochopili. Cely cas hovorim o tom, ze stastne dieta nerobi suprovny kocik a znackove handry. Jemu je to jedno. Stastne dieta vychovava stastna mama. Ak je stastna z in-kocika, je to jej rozhodnutie. Mna len rozculuje, ked sa tie co v in-kociku stastie a zmysel zivota nevidia sa zaradzuju do nizsej kategorie matiek. Mozno by aj chceli in-kocik a na neho nemaju a po takychto hodnoteniach co na seba na MK dostanu sa musia citit ako menejcenne. Mozno sa zacnu aj trapit, ze ked si nemozu in-kocik dovolit, nie su dobre maminy a tym padom nie su stastne. A nestastna mamina ma ovela viac roboty s tym aby sa k stastnemu dietatu dopracovala.
A k nam menopauzovanym Ti napisem len tolko: Toto je otvorene forum. Dosla som sem len kvoli tomu aby som sa povzdelavala dopredu, skor ako sa narodi vnuk a zistila, kam veda, technika pokrocila. Veda a technika pokrocila straasne daleko a o dnesnych trendoch vo vychove, materialnom zabezpeceni a stravovani kojencov som sa dozvedela dost. Nasla som tu kopu spriaznenych dusi. Ale co ma najviac prekvapilo, nasla som tu tolko zloby a netolerancie, ze sa nestacim cudovat.
Moje zivotne skusenosti ma naucili divat sa na veci s nadhladom a tak mnohokrat pouzivam formulacie a myslienky, ktore sa niekoho straaaasne dotykaju, ale veci sa maju tak, ze mudry sa necha poucit, hlupy sa pouci len na vlastnych chybach a niekomu nepomoze nic.
Takze, nech sa Ti to paci alebo nie, budem sem chodit, citat, zasnut a prispievat.
@simca06022011 ja sa radšej vozom v mercedese ako v skodovke 😀 😀 😀
@zita19 Krasne a vystizne jsi to napsala za vsechny, co se citi tak, jak jsi napsala..a nepocitam jen ty menopauzove.. 😉 🙂
Ale nektere oduvodneni DRAHYCH a zbytecnych veci a zaroven udavanych jako potrebnych ba az o zivot dulezitych...se stavaji cim dal tim vic na MK doslova vysmechem pro TY, co maji na vec ci penezenku jiny nazor..
Je tu hooodne mamicek, co jsou v zahranici,-kde funguje system uuplne jinak, jsou EXTRA dotovane statem a maji krasnou materskou, ze ktere vlastne ziji a uzivaji si..a zviditelnuji se..😉
Jedna se "JEN" o materskou ve vysi i nekolika platu na uzemi SK..proto nekdo vidi "bohatstvi" a pritom se jedna "jen" o materske davky od statu....
Nekdo doslova rodi schvalne, aby tuto materskou mohl i nadale pobirat a ukazovat se, chlubit ale "jen porodem" muze toto zviditelnene blaho zajistit..sobe i MK 😉 😉 😉
Nikoho jsem nejmenovala..pokud se tu nekdo nasel..nebylo to umyslem, jen vysvetlenim pohledu na zdanlive "bohatstvi", ktere je OBCAS (v nekterych pripadech)jen docasneho charakteru 😅
Nech si kúpi každý taký kočík, na ktorý má. Všeobecne som však za zlatú strednú cestu, nie len pri výbere kočíka. Tako kočík by som nekúpila, ale nie preto, že by z neho malo mať dieťa skoliózu. Popravde väčšiu sprostosť som dávno nepočula. Lacnejší kočík by som nekúpila preto, lebo podľa mňa sú zároveň menej kvalitné, či už kolieska alebo použité plasty, prípadne látka, ktorá sa horšie čistí. Taký kočík sa rýchlo zničí. A keď chcem mať detí viac, tak chcem, aby to ten kočík vydržal 🙂 Nie sme takí bohatí aby sme kupovali lacné veci. Tiež však neuznávam predražené značky, kde ide viac o imidž mamičky ako o pohodlie dieťaťa. Nie som bazárový typ, kočík po cudzom dieťati by som nekúpila, ale vždy keď idem niečo kupovať, tak si spravím prieskum a tak to bolo aj s kočíkom. Ten náš som kúpila v akcii za perfektnú cenu, úplne nový.
Ked uz niekto nevie kam z konopi a ako by toho druheho urazil, resp nevie dat ziadnu normalnu odpoved, tak zacne svojmu oponentovi vycitat co robi na konovi a preco sa sem zaregistroval....ake ubohe...je to kazdeho vec, je to verejne forum...a to ,ze nejaka buduca babka ma zaujem si zistit ake su teraz trendy, ma zaujem o nove info je pozitivne a paci sa mi to
Myslim si ze je to otázka peňazí najmä. Drahé veci a teda aj kociky určujú status človeka ktorým sa chce odlisovat od ostatných. 99 % ludi co majú peniaze si kupuje drahé veci postaví dom kúpi bazén atd atd. Proste je to tak. Ti ostatní si to nemôžu dovolit tak si kupujú veci lacné alebo v stredných kategóriách. Proste je to tak a teda väčšinou drahe veci sú kvalitnejšie a krajšie povedzme si pravdu. Ako však uz bolo napísané na šťastie v živote ako take to vplyv nemá aj ked teda je lepšie mat ako nemat 😀 jednoznačne sa však nie je treba vyvysovat len zato ze niekto ma viac peňazí a nie je treba sa hanbiť za to ze niekto nemá.
jaj mamule čo to tu z tej nevinnej otázky vzniklo, hádať sa ponižovať, to snáď nie, radšej sa venujte deťúrencom, alebo si hladkajte brušká, len sa tu neosočujte, veď to je hrozné, deti budú z vás nervózne, mňa tiež mama vozila v kočíku, ktorý si dala zohnať v tuzexe a to len preto, že bol praktickejší a nie preto že sa chcela po kúpeľnom ostrove premávať ako kúpeľný hosť.
A inak len tak matemticky:
podvozok 600 €, vanička 299 €, šporťák 399 € čo je spolu 1 298 € po 6 mesiacoch predám vaničku za 180 € , následne po ďalších 2-2,5 rokoch predám podvozok a šporťák za cca 700 € čo je spolu 880 €.
A v konečnom dôsledku ma ten kočík bude stáť 1 298 - 880 = 418 €. Veď logicky si ho nenechám v obyvke a nezasadím tam kvety. 😀

@edita56 ona tiez nema deti a na rozdiel od teba je tehotna... cize asi ma milionkrat viac dovodov byt na tejto stranke a komunikovat tu ako ty😉
ty mas aky konkretny dovod ked pises ze tvoje deti su dospele a vychovane a vzdelane a taketo stranky ako MK nepotrebuju - cize oni nie ale ty ano?🙂