icon

Je značka kočíka pre bábo tak dôležitá?

nikuska386
24. nov 2013

Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?

ifkael
24. nov 2013

@anndy1 skor by som to nazvala ze je to o rozumnom nakupovani- bez ohladu ci nato mas alebo nie...

hallie
24. nov 2013

Slečne by prospelo trochu pokory... Ešte by ma zaujímalo, či na ten kočík zarobila sama alebo jej naň dal otec dieťaťa... lebo väčšinou sú najhubatejšie práve tie, čo si vedeli nájsť správneho oplodniteľa - pre mňa sú, mimochodom, chuderky práve ony 😉
My sme vyberali kočík, ktorý patrí medzi drahšie, ale nie do kategórie najdrahšie. Ale preto, že to je kvalita, overená viacerými kamoškami a ja viem, že nebudem kočíkovať po sídlisku na chodníkoch. Keby som ale takto kočíkovať mala a keby som na tento konkrétny kočík nemala, hľadala by som lacnejší alebo by som kupovala cez bazár. Kupovať si silou mocou Stokke alebo BGB aj keď na to nemám, ale je to vychytávka, je pre mňa pozérstvo - a tým nechcem nikoho uraziť. Za to, čo by matka ušetrila na takom kočíku, by svojmu dieťatku mohla dopriať niečo užitočnejšie 🙂
Neštudovala som, aké rozdiely sú medzi lacnými a drahými kočíkmi, ale myslím si, že vo vaničkách a športových častiach nejaké závratné nebudú. Skôr asi v kvalite a hmotnosti konštrukcie, v kolieskach... a tým sa zase dostávame k tomu, že ak mamička chodí s dieťatkom po po chodníkoch, prípadne nákupáčoch, bábo to zrejme ani nepocíti.

anndy1
24. nov 2013

@lucysl dobre napisane..radsej si tie peniaze minule inde...moja rec

zuzkat1
24. nov 2013

@nikuska386 tak babu je to jedno... Len ide o to aby to aj tebe vyhovovalo.tie polske su tazke a neobratne najma pri skladani. Mne sa celkom aj pacia len sa zamysli ci ho budes vediet dvihat napr.do mhd aj s dietatom alebo ako ho das do auta atd.ja som polsky preto nechcela lebo sam osebe ma okolo 20-25kg

anndy1
24. nov 2013

@ifkael presne tak aj ja nakupujem s rozumom aj ked clovek by chcel aj nieco lepsie ale ked chces usetrit nakupujes ako si napisala s rozumom...kupila som si kocik z druhej ruky po jednom dietati ta pani mala po 6rokoch druheho syna a upovala novy,a davala ho do cistiarne a bol ako novy nepouzivany...s muzom sme sa zhodli a bolo a tiez autosedacku a postielku tu sme kupili vedla z dediny pevnu lacnejsie my sme boli spokojny.da sa ked nieje clovek narocny a nepotrebuje mat vsetko nove...

angel1223
24. nov 2013

@nikuska386 neboj sa urcite nie😀 a ta co to povedala asi ma v hlave........ pretoze my sme mali kocik za 80e-espiro atlantic a boli sme spokojny a nevsimla som si ze by malemu nieco chybalo....

lucysl
24. nov 2013

@anndy1 ďakujem 🙂 nikdy som nebola márnivá a je to umocnené aj tým, že mám staršie dieťa a viem čo všetko za tie roky potreboval a potrebovať bude, takže investovať veľké prachy do kočíka je podľa mňa hlúposť 🙂

palomka
24. nov 2013

@nikuska386 kocik som kupovala predovsetkym pre jeho vlastnosti a pre pohodlie moje a dietata. v prvom rade som musela hladat taky, co sa zmesti do maleho vytahu, ktory je skladny a da sa dat do maleho auta, a taky, aby som nebola zhrbena ked ho budem tlacit... z mojich skusenosti si aj tak potom kupis golfac :D takze investovat peniaze do kocika, ktore sa ti nikdy spat nevratia je zbytocne... kup si taky, ktory bude splnat vsetky tvoje poziadavky bez ohladu na jeho znacku a cenu 😉

mia501
24. nov 2013

porovnaj si sama vanicku napr. z kocika quinny a vanicku z kocika tako, kde myslis,je pohodlnejsie? podla mna tako lebo ma vanicku ovela väcsiu, porovnaj si aj sportove casti? kolko ma miesta v taku a kolko v quinny.....a si to zhrni, co je pohodlnejsie pre dieta? v priestrannom kociku alebo v malom tintitku? len preto kupim kocik,lebo ma znacku? pohodiel dietata je co? .... ale hlavne, ze kocik za 1000 € to je zaklad ale ze v zime dieta prefukne z kazdej strany to je ok...... mne sa pacia aj niektore z drahsich kocikov ale neprisli mi pohodlne tak sme kupili obycajny Polsky, golfky peg perego a nakoniec mame britax....pre mna je prvorade pohodlie nie znacka

evelynm
24. nov 2013

ups... normalne som rada, ze pred tymi par rokmi, ked sme vyberali kociky pre nase deti, sa toto neriesilo... Vyber bol mensi, v podstate boli kociky dost podobne, hlavne ked bola malicka nasa dcera - pred 15 rokmi. Ked sa narodil syn - 10 rokov, uz zacinali byt vselijake typy, druhy, farby, ale extra sme to neprezivali. Ani znackove handry. Aspon teda v mojom okoli. A o nic neboli nase deti ukratene, naopak, dostali vsetko, co potrebovali, plnym priehrstim.
Nad vyjadreniami dotycnej slecny sa mozem len pousmiat, lebo zjavne netusi, o com je skutocne stastie.

sense
24. nov 2013

@nikuska386 necitala som vsetky nazory, ale DRAHY kocik, neznamena automaticky LEPSI A KVALITNEJSI kocik....takze ak kocik TAKO splna tvoje poziadavky a parametre nakocik tak preco nie, aj lacnejsie....a najradsej mam take kt. sa pretrcaju nejakym neforemnym nepraktickym a drahym kocikom a na druhej strane nemaju poriadne co do ust, popr. budu ten kocik este velmi dlho splacat....

nikusik19
24. nov 2013

Presne ,nieje to pravidlo ze drahe musi byt aj dobre..My mame tako a som nadmieru spokojna a nenasla som na nom zatial ziadnu chybu.Mne osobne pride uplne zbytocne utracat stovky eur za kocik,len preto aby kazdy videl ze nato mame a aby som isla s "modou"..treba mysliet na dieta 🙂

danula1238
24. nov 2013

Ja som mala Bebbeto Magnum, kočík poľskej výroby a bola som s ním veľmi spokojná, mal veľkú vaničku oproti ostatným aj športová časť bola velká a v skutočnosti bol krajší ako na internete. Kupovala som ho cez internet.

cecil36
24. nov 2013

ja len za seba: 1. cudzie nazory ohladne vybavy mojho dietata su mi ukradnute. 2. Kocik takko by som nekupila rovnako ako kocik stoke- oba su mne mna neprakticke. Volila som prakticku stranku s ohladom na moje konkretne potreby (caste skladanie kocika, nie velky kufor auta, fakt nafigu cesty a chodniky naokolo atd.)

bibi33
24. nov 2013

no ja som kupovala novy polsky kocik...maly ma 4 mesiace a musim kupovat novy lebo konstrukcia na tomto je cela rozhegana a stal ma 360€...tak este sa v nom povozime kym sa zmesti do vanicky (je super velka pohodlna) a sportovy tentokrat kupim drahsi a znackovy...ale na druhu stranu kamoska mala drahy kocik od znacky Jane a po polroku kupovala novy lebo tiez bol kvalitou na figu...

maribell
24. nov 2013

@nikuska386 ja by som to zhrnula takto... to ze nejake dve pipky zatrusili svoj nazor na lacne kociky a to ze oni tlacia kociky za minimalne 1500e este neznamena ze su alebo budu v zivote stastne... citala som tu jeden nazor : chcela by som vidiet jednu mamicku ktora si tieto kociky kupovala zo svojich penazi ..ver ci nije vacsinou toto cvaka manzel ktory asi sama uznas ze nerobi na stavbe za 450eur mesacne..len tym chcem povedat ze to este nieje zaruka stastia...mne je tiez jedno ze nemame znackovy kocik(samozrejme tak ako tu bolo povedane aj ja sa otacam za drahymi kocikmi a obdivujem ake su krasne a ze ja taky mat nikdy nebudem).. ale kupila som tu na mk za 30eur.. a maly je spokojny a zdravy chlapec 😉 tiez si myslim ze peniaze ktore investujes na 2 roky sa daju vyuzit uplne inak a rozumnejsie 🙂

simca06022011
24. nov 2013

Ja to vyjadrim takto: Je pre dospeleho cloveka dolezite, ci sa vezie v Skodovke alebo Mercedese ? Jasne tomu dietatu je to jedno, neuvedomuje si to, pre mamicku je to uz otazka viacerych veci: stylu, bezpecnosti, praktickosti (pre mna aj trvacnosti) a ceny. Nevravim, ze kocik za 1000EUR je lepsi ako ten za 300EUR, ale ak kocik stoji menej tak by som spozornela. Ale treba si to poriadne prezriet, vyskusat, zaujimat sa. Material by nemal byt skodlivy (zaruci to niekto pri tych kocikoch za par eur? Dieta tam bude travit minimalne rok, spinkat, potit sa v teple, v zime potrebuje mat teplo, material by urcite nemal byt napusteny chemikaliami, nebezpecnymi farbami.. treba si to overit. U nas to v obchode vysvetlim tak (nepracujem s detskymi vecami, aby som nevzbudila podozrenie .) ) , inak sa sprava k vyrobkom firma s menom ako niekto kto k nam pride so super lacnymi vyrobkami, vieme usetrit a kupit lacno, ale treba zase preverovat, skusat... (pretoze tie nemaju v sebe okrem nutnych veci nic, vyvoj, testy, skusky, vyskumy... to stoji peniaze).
Mala som kocik aj drahy a aj lacny, oba mali minusy... ale bezpecnost a trvacnost bola jednoznacne na strane draheho, aj ked mi nevyhovoval lebo bol o vela tahsi a vacsi (navonok) oproti druhemu... je to vec nazoru a moznosti maminky, kaslat na to, co si kto mysli. Kazdy robi co moze pre svoje dieta v ramci svojich moznosti.. a zase, viem si predstavit lepsie investovane peniaze ako niekolko tisic do kocikov 🙂)) lebo treba ich hned niekolko 🙂))

koralinka
24. nov 2013

ja sa priklánam k názoru že nievšetko drahé je kvalitne, ja som riešila autosedačku

malá má v našom aute drahu concord za 250 e 😒 ALE v lete sa behom 5tich min tak spotí na tej otrasnej hnusnej látke že ked bola menšia automaticky šla pod nu plienka

v maminom aute má sedačku z druhej ruky za 30 e 😉 tá sedačka je vyššia (má super výhlad), má tam výpln čiže ked zaspí nelieta jej hlava ako v concord (kde ked zaspí musim obložiť hlavičku z oboch strán) a mám pocit že je aj kvalitenjšia

concord sme stále prenášali z auta do auta a po 2 rokoch už má ,,čosi" za sebou, táto je z druhej ruky a je oveľa zachovalejšia ako draha 😒

ifkael
24. nov 2013

@koralinka autosedacka je o crash testoch... Ta za par eur moze uplne v testoch bezpecnosti prepadnut...a z toho dovodu spotenia sa predavaju letne navleky na autosedacky

snopkulka
24. nov 2013

@nikuska386 😀 😀 😀 😀 prepáč, ale dobre som sa pobavila. Tá héééérečka, čo také niečo napísala, by si mala nájsť terapeuta 🙄 Ja kočíkujem v kočári Camarello 😀 lacný, poľský... nedám naň dopustiť, odvozila som prvé dieťa, povozím aj druhé... obliekame sa do "značiek" ako H&M, F&F, Early Days a podobne, Nextík len z bazárika. Oh áno, nakupujem v bazári pre svoje deti, to sme chudáci, čo? 😀 😀 Materiálne veci sú niečo, na čo si rozhodne nepotrpíme, ušetrené peniažky radšej investujeme do spoločných výletov a zážitkov 😵

verkom
24. nov 2013

óóóha 🙂 žerem také ženy.... všetko čo nestojí aspoň 1000 eur je šit :D ja mám kočík z E-bay, za 80 eur, silver cross, nový by ma stál kopu peňazí, ktoré nemám na rozhadzovanie, kočík je perfektný, spoľahlivý, ľahký- vaničku zodvihnem a prenesiem jednou rukou.... Nie sú tam žiadne zákutia pre malé pršteky detí 🙂 a kašlem na to či mi niektorá pipina povie, že je taký alebo onaký len kvôli tomu, že ma nestál 1000 eur..... kašlať na také ženy, dôležitá je bezpečnosť a pohodlie pre dieťatko a pre maminu, pretože ona kočík navlačuje a pchá do auta 🙂 🙂 ;)

iwesska
24. nov 2013

Drahy kocik nie je este zarukou kvality, ale zase sa treba zamysliet nad tym, z akych materialov su tie najlacnejsie kociky vyrobne . Odkedy som si precitala stranku SOI a videla tam to mnozstvo stiahnutych polskych kocikov, pricom dovod stiahnutia bolo - chemicke riziko pre dieta / nadlimitne mnozstvo ftalatov uvolnujucich sa pri kontakte so slinami dietata, pokozkou, potom.../ Odvtedy sledujem aj testy kocikov. V tomto smere radsej investujem, kupim skor lacnejsie handry.

bimbas
24. nov 2013

to je ako s autom, ked si sadneš do taxíka,tebe je to jedno akú ma značku-hlavne , že sa vezieš....ale šoférovi to iste nie je ľahostajné, potrebuje auto , na ktoré sa môže spoľahnúť , je kvalitné a tiež ako každý chlap sa rád popýši značkou...no a my mamičky sa popýšeme kočiarikom.....prosím neukameňujte ma!!!!!!

vjaja
24. nov 2013

Treba si hlavne určiť čo chceš aby ti ten kočík ponúkol a hlavne aby bol s kvalitných materiálov a keď ti ho bude dieťa ožužlávať aby si sa nemusela báť čo za farby použili, každý máme iné požiadavky, očakávania, niekde tu niekto písal, že tie kočíky čo majú krátke sedáky spôsobujú skoliózu, no neviem ktorí ortopéd to povedal, ale len tak mimochodom, niektoré drahšie kočíky pri vývoji spolupracujú práve s ortopédom. A keby sa to preukázalo už dávno by ich zakázali predávať. Ja som tiež dostala šplech priamo do tváre, že taký kočík ako mám si kupujú len tie čo sa vydajú a nechajú zabezpečiť. 😀

miku1
24. nov 2013

@nikuska386 Výbavu pre svoje dieťa kupuješ ty, tak kašli na názory okoloidúcich. Ty si tá, ktorá vie, koľko v peňaženke má....takže zrejme podľa toho budeš môcť aj nakupovať. Čo sa týka kočíka, ja som kúpila Camku, taký som aj chcela, tak som si za tým aj šla. Chcela som kúpiť nový - vtedy sa ceny pohybovali cca 800 €. Mali sme naňho, ale ozvala sa mi švagriná, že kočka z MK z Čiech taký kočiar aký chcem predáva za 230 €. Vanička a vajíčko nebolo vôbec použité, športovú časť používala baba 2 mesiace. Mala totiž ešte jeden kočiar....Výsledok : kúpila som ten "odruky". Za ušetrené peniaze som nakúpila ostatnú výbavu pre bábo.....Príde mi zbytočné pre dieťa kupovať napr. značkové veci - načo? Keď mi dcéra v lete sadne do piesku, švacne sa do mláky, lebo hurá pršíííí, keď sa mi zababre od jedla tak, že to nevyperie už ani ancikrist, tak mi aspoň tých vecí nie je ľúto. Kupujem aj nové veci, poväčšinou F&F alebo v Lidl....a kupujem veľa aj tu cez MK. Každý vie, čo si môže dovoliť 🙂Riaď sa svojim rozumom 🙂

slimstar
24. nov 2013

@nikuska386 no tak take konzumne hlupane si netreba vobec vsimat! ja by som jej este vynadala, ze co to trepe. Kocik ma byt bezpecny a mne sa pacia take tie hlboke, kde bude babo veeelmi dlho resp sa bude dlho pouzivat. my sme ako vyrastli? na obycajnych veciach 😝

anjelicek26
24. nov 2013

@nikuska386 - no ja reagujem len na prvy prispevok. Kocik si kupuje mama, dietatu je to jedno. Teda ak nekupujes fakt nejaky divny kocik, kde je riziko, ze zozuzle nejaku chemiu cez potah, ale tak hadam kocik operies pred tym, nez do neho das dieta.

Ja som si kupila drahy kocik, uznavam. Lenze ho vyuzivam denne, vykladam a nakladam denne do auta, potrebujem, aby odviezol dve deti a kopu inych detailov, proste som nechcela tentoraz robit ziadne kompromisy. Som maximalne spokojna, nemam mu co vytknut. My mame peniazkov na toto dost, takze ziadne ochudobnenie deti o nieco kvoli kociku sa nekonalo. Toto je na zvazeni kazdej z nas, aky komfort chce sebe samej dopriat.

anjelicek26
24. nov 2013

@slimstar - milujem takyto nazor, ze konzumne hlupane 😀 Trosku tolerancie a rozhladu by to chcelo, pre jednu a druhu stranu!

luciferkax
24. nov 2013

@lucysl veru, takéto mamičky ja "milujem", na ihrisku a vreskoooooot na dieťa, že či robí, šak sa ufúľa...

Značka kočíka je nepodstatná, u mna j podstatný komfort bábatka... ja som svoje prvé dieťa mala v normálnom kočíku, ktorý sa prerábal na obrovský športiak a bol to ten najlepší kočík, kde vošiel veliký nákup a hore sa vyspalo aj dva a pol ročné dieťatko v pohode.. skôr necháúem také STOKE či ako sa to volá ten super kočík, ktorý sme videli minule na výlete - športová časť sa ani sklopiť ndala, decko tam ledva vošlo, a to nemalo ani rok a mamina tam hysteričila, že musia ísť na hotel, lebo sa musí bábo vyspať, no horor...

slimstar
24. nov 2013

@anjelicek26 no ibaze to nebolo napisane na teba, ano konzumne pretoze sa pomaly isla vysmievat inej mamicke ze co to ide kupit, ja zas takych ludi nemusim, urcite to bola statna luza. vsetko je to len marketing a poriadne predrazene, ale niektore to kupia lebo je to akoze prestiz.
u nas na slovensku je taka velmi zla situacia, ludia sa maju velmi zle, su bez prace a z dlhami. takze taketo spravanie nie je vobec namieste a ten rozhlad chyba tebe a tej konzumentke. 😉

ak je clovek normalne uvazujuci a bez manierov tak mu staci normalny ucelny a bezpecny kocik.