Je značka kočíka pre bábo tak dôležitá?
Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?
@irriss https://www.google.sk/search?q=silver+cross+daz...
uprimne, krasny bol ale uz by som ho nechcela ani zadarmo 🙂
@laila22 - preco maju mamicky s kocikmi stylu takko stale potrebu dokazovat a obhajovat sa, ze su stastne a spokojne a ony taky predrazeny kocik nepotrebuju? Nastav tomu zrkadlo, vsetko je to jedno a to iste 😝
@anjelicek26 pisala som to vyššie.
Ja som len rada, ze som kupila obyc. Peg Perego (ktore planujem mat aj pre vsetky ostatne pripadne deti - ten jeden konkretny kus, ktory mi kvasi na balkone) - lebo keby som investovala do nejakeho super draheho kociara a potom ho nepouzivala, tak ako som nepouzivala ten nas, lebo Elianka bola na komplet nekocikove dieta, tak ma slak trafi 😀
Dobre a teraz normalne 😀 Pozri si parametre, ktore potrebujes (ja som potrebovala lahky kociar, ktory vojde do mini vytahu) a peniaze, ktore mas alebo si ochotna dat. V prieniku tychto dvoch veci ti ostane jeden, resp. par kociarov, z ktorych si vyberies. Nie je to zlozite. A ano, hodi sa pozriet recenzie, ci v danom kociku nie je nejaky bezpecnostny zadrhel. Ale to je tak vsetko.
Jaj boze jasne neznackove, zablatene, spinave a sto percentne stastne dieta... presne tam sa taketo diskusie vzdy musia dostat. No damy kedze si evidetne rozumiete, tak vam tu prajem dobru noc. Fakt milujem taketo skatulkovanie a stereotypy... tlapkajme si vsetky na ramena, ze my nic nemame, nechceme a ake je to super...
@anjelicek26 My mame, chceme a super to nie je. Len mame ine ako ty, chceme ine ako ty a na super to zmenit chceme. Na super podla nasich predstav. Tam kocik za dva litre nepatr, ale to asi nepochopis. Da sa aj bez dvojlitroveho kocika najst zivotne stastie. A este ake stastie.!!!
@ivanka.7 neboj... pri druhom mozno vyuzijes na celej ciare... moja prva bola tiez nekocikova - ale tak von sme nejak chodili😉 ale moj syn bol krasne kocikove dietatko - 4 hodinove super prechadzky - fakt som si uzila... a teda bola rada ze kocik bol stale super a nemusela som kupovat novy
@zita19 - zasa chyba zmyslania... ze ten kocik je len prijemny detail a stastie sa tvori inde a ludom vadi v konecnom dosledku prave ten kocik, lebo stoji vela, pritom pre mna je to len prostriedok, ako prevazat co najpohodlnnejsie moje deti... a nenecham si pokazit radost a spokojnost z kocika len kvoli tomu, ze niekto si z toho dedukuje pokriveny charakter matky a nestastne dieta, co sa nesmie valat v mlakach aj ked strasne chce...
@zita19 prepac... sledujem tuto diskusiu dalej a tiez sa mi nepaci akym smerom sa vyvija - lebo to ide naozaj smerom skatulkovania - zacalo sa to tym naco som reagovala ja - vsetky zeny s drahym kocikom su pipky, vsetkym to kupil muz a teraz to uz ide do toho extremu ze pomaly lepsie situovane zeny nemozu mat ani sikovne a stastne dieta a automaticky musia byt uzkoprse a zatazene na materiu... nie je to uz dost pritiahnute za vlasy?
teraz uprimne - keby si mala neobmedzeny rozpocet, fakt by si aj ten blby kocik nevyberala podla toho ci sa ti paci a ci splna vsetky parametre bezpecnosti a vsetky tvoje ocakavania? fakt by si zobrala prvy co ti pride pod ruku, najlepsie nejaky trhovy, lebo ved aj v nom bude dieta stastne?
@anjelicek26 ale nerozculuj sa 🙂 tebe moze byt jedno co si tuto ostatne kocky myslia, ty vies ako je to u vas doma 🙂 ze nemas kociare aby si sa ukazovala kolko stali, ale aby si zmakla kolotoc okolo troch sikovnikov naraz 😉
@dai uvidime 🙂 keby som si mala vybrat medzi nenosiacim dietatom a nekocikovym, tak beriem nekocikove opat 😀 mam psa, s tym treba chodit 3x denne von, v obchodoch mi to bolo sikovnejsie, v zime a tak 😀 ale obcas kocikova prechadzka nebola na zahodenie 🙂
@dai - vsak to... nikto za tym nevidi, ze som tehotna lietla z full time roboty po dve deti do skoly a do skolky s vyplutou dusou stihala terminy, po praci nakupy, chodila domov pred siedmou a este robila ulohy, upratovala, prala, varila a zasa pred siedmou rano z domu, aby som teraz mala matersku taku ako mam a mohla si kupit aj ten hlupy kocik, ktory chcem aj bez manzelovych financii (ktore my mimochodom povazujeme za spolocne, ale budiz)... skatulkovanie ze dovidenia :(
@anjelicek26 je to o charakteroch... ,,chudobne mamy,, by mozno dopriali svojim detom drahe kocíky keby na ne mali... ,,bohate mamy,, ohrnaju nos nad takko kocíkmi.. Ako som povedala je to o charakteroch.
Osobne som sa stretla s velmi bohatými ludmi (milionarmi) ktorí si vedeli vazit obycjneho cloveka a boli mu vdacny za pracu ktoru pre nich robil... Osobne som videla milionara v monterkach ako furikuje vo svojej zahrade.. keby si ho stretla na ulici pomyslis si aky je to sedlak..🙂 Týto ludia co maju neskutocne prachy mne pripadaju normalnejsí ako ludia ktorým príde výplata par 1000e na ucet, stale su zamestnancami nejakej firmy, ale maju neskutocnú potrebu sa prezentovat svojim autom, tým co su oni, kto su oni.. Pritom je na svete XY ludí co maju viac prachov ako oni a su normalnejsí, prirodzenejsí a ludskejší... Neviem ci mi rozumies... Preto nejaka pipka co ma kocík za 1000 e a ma potrebu sa ním przentovat a zhodit mamu co nan nema je obycajna trapka, ktora si potrebuje nico dokazat.....
@ivanka.7 - ale nerozculujem ale tieto temy su tu v obmenach kazdych par dni, ci uz vo fore alebo v statusoch... nepotrebujem stokke aby moje dieta bolo stastne a podobne vylevy, ako co tym autor chce povedat? Fakt len hadky z toho, obhajoby a urazky na oboch stranach... zbytocne... temy o materskom/umelom mlieku, ockovani, kocikoch by tu mali zakazat 😝
@anjelicek26 Nevim tuvobec pretiasate takko netakko. Matere vas odvozili v Libertach, posrate pleinky vyprali v Tatramatkach, krmili vas Sunarom a napodiv ste prezili. Na tom kociari VONKONCOM nezalezi.
@zita19 - s tebou tazko, ty zijes v dobe minulej a ziadas od nas, aby sme zili rovnako, ale tak to nefunguje... doba pokrocila, skus to pochopit. Mame aj ako mamy pravo na trochu pohodlia. Skus to 18kg takko s 8kg Benjaminom vykladat denne 4x schody k Saskinej triede a bude ti veselo.
@anjelicek26 k 01.07 jen toto: ? 😎 🤐
@anjelicek26 Neuveris, ale aj ja som o siestej stala pred skolkou aby som stihla autobus do roboty. Odkrutila si tam plnych 8 hodin a bezala do skolky, na nakupy, oprat, uvarit, upratat. Aj ja som sa s deckami ucila, po veceroch drzala a drzim sluzby na telefone. Aj preto hovorim, ze na kociku VONKONCOM nezalezi. Stastie je o inom. Aj o tych zablatenych teplakoch. A zabi ma. Mam na podstatu stastneho detsva iny nazor.
@zita19 mna by zaujimalo, kde @anjelicek26 pisala o stastnom detstve v suvislosti s detskym kociarom. To, ze si dnesna matka chce ulahcit trochu vec a kupi si 9-kilovy miesto 15-kiloveho ked nan ma peniaze mi nepride ako odsudeniahodna vec.

@irriss
@laila22
Lebo nepochopilu podstatu supermaminy. Ani nikdy nepochopia.
Na svoju obhajobu sa citujem: Suprova mamina MOZE mat drahy kociar. Normalne jej to dovolim 😀 😀 😀