icon

Je značka kočíka pre bábo tak dôležitá?

nikuska386
24. nov 2013

Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?

anjelicek26
25. nov 2013

@zita19 - to je sice pekne, ale co to ma s tym, ze ma zena "drahsi" kocik? Ze ma rada kvalitu pre svoje deti? Podstata stastneho detstva je pre teba v lacnych veciach? V chudobe? V odriekani? Nechapem pointu. Len z takychto deti vyrastie dobry clovek? Mysils, ze aj vsetky deti zdielaju tento osvieteny nazor svojich rodicov? Myslim tie, ktore to zacnu vnimat v skolke, v skole, na vyske?

irriss
25. nov 2013

Kdyby jsme tu vsichni kojily.., rekla bych si, ze nam stouplo mliko do hlavy...ale toto bude predvanocni stres. 😀 😀 😀

anjelicek26
25. nov 2013

No mne to mlieko asi stupa @irriss do kelu ved ja rano pred siestou vstavam a idem robit rozvazku deti 😕 🤐 Toto su zas take hypoteticke debaty na ktorych sa da zabit cela noc 😀 Prajem sladke sny 😀

irriss
25. nov 2013

...naaahodou ja jsem mela kocik , ktery za komousu nemel nikdo, HEEEEEEEEEEEC 😝..byl kozenkovy a po sestrenici z Ameriky...a stejne to mame dodnes nemuzu odpustit, ze mi nekoupila novy 😎 ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

😅 ale jake krasne a ROVNE devce ze mne vyrostlo.. 🙂 🙂 🙂

irriss
25. nov 2013

@anjelicek26 mliko ti stoupa?ja myslela, ze uz nekojis.. 😉
proc si to nezaridis jako ja? ja jsem si zaridila SKOLNI autobus, zastavi mi pod oknem. predam deti a huraaaa na konika 😀 😀 😉

dai
25. nov 2013

@anjelicek26 s tvojimi poslednymi 2mi prispevkami plne suhlasim🙂 tiez rano vstavam a rozvazam, takze sa tiez porucam...

zita19
25. nov 2013

@anjelicek26 Nie nezijem v dobe minulej. Kto ma, nech ma. Mne je to v konecnom dosledku uplne u riti aky mas ty kocik. Mna uraza, ze sa tu niekto vysmieva z tych, co na neho nemaju. Niekto ich automaticky skatulkuje za zlych rodicov, lebo nemaju na znackove handry a zahranicne dovolenky. Vyska vyplaty vplyva na materialnu kvalitu zivota ale nie na kvalitu zivota aku taku. Aj ten najchudobnejsi clovek moze byt vynikajucim rodicom, ale menusi. A o bohatych to plati rovnako. Ja sa tu dozadujem ucty ku kazdemu, kto sa snazi. S vacsimi ci mensimi uspechmi. Aj ked sa Ti mozno zda, ze moj vek automaticky robi stariomilca a s nadsenim by som prijala keby sa tie casy vratili, sa na velkom omyle. Bolo by na case, keby sme, ked uz mame tzv. zapadnu demokrciu prevzali aj zapadny pohlad na ostatnych.

anjelicek26
25. nov 2013

@irriss - my sme mimo rajon, 21km to ma do skoly a Sasku neposlem normalnym autobusom na 40 minutovy okruh z 25 zastavkami, kym sa dostane ku skole, nie to moje male skvrna 7 rocne :( Nastastie este kojime, aj ked cez den uz moc nechce, v noci sa aspon napije ;) No idem lebo nevstanem.

laila22
25. nov 2013

@zita19 ale ved za komancov nebolo zle 🙂 jake socialne istoty boli.. aj kocikove sa dostavalo.. co na tom ,ze boli iba liberty...aspon nikto nikomu nezavidel.

babaker
25. nov 2013

@laila22 ja nie v Liberte ale v osuchanej verzii niecoho takehoto

zita19
25. nov 2013

@laila22 Nemas pravdu. Nebolo az tak dobre ako poniektori tvrdia... Asi vas to prekvapi, medzi mojimi rovesnikmi som dost divna, ze nezdielam ich nostalgiu za komancovskymi casmi.
A neboli len Liberty, boli aj Stegńerky z Tuzexu a vozili sa kociky z DDR 😀 😀 😀 Pracky sice boli len tri druhy a chladnicíek asi 5 😀 😀 😀 ale zavisti bolo rovanko ak teraz. Len sa nerealizovala na kocikoch ale na inom. 😝 😝
A kocikovne sa volalo husakove skocne 😀 😀
Dostudavat dievcata, dostudovat az potom rypat!!! 😀 😀 😀

laila22
25. nov 2013

@zita19 ale vedela som este o tych dvoch druhoch kocaroch, len sa mi to nechcelo uz rozpisovat v tuto nocnu hodinu...🙂

zita19
25. nov 2013

@laila22 a v com vozili teba. Mna v takom podobnoem ako babaker, len biely bol... pamatam si v nom brata 😀 😀 😀 A moja uboha mat bola na materskej len 4 mesiace a potom ma furikovala cez pol Devinskej do jasli a utekala na vlak do Malaciek do nemocnice. Dokonca aj ked bola tehotna s bratom to zvladala. Neviem co za specialne zasluhy si robi anjelicek zo svojho zivota. Statisice zien chodili a chodia tehotne do roboty, staraju sa popritom o domacnost a deti a na materskej su nie len s jednym ale aj s viacerymi detmi. No ale ona je supermatka. Ja nie. Moje deti mali niekolkokrat zablatene teplaky.

nikuska386
autor
25. nov 2013

Kocky nehadajte sa. Som si ista ze ste vsetky skvele maminy ;) a dufam ze ja budem rovnako skvela ci uz kupim tako alebo stokke :D

zuzkat1
25. nov 2013

@anjelicek26 myslim ze ty si @zita19 nie celkom pochopila. Ona tvrdi ze je uplne jedno aky mas kocik ci za 20 ci za 2000e. To nerobi matku matkou. Dobra ale aj zla matka moze byt jedna aj druha. Ty sa vsak tak vehementne branis akoby si sa nasla v teme...

alla24
25. nov 2013

Vobec si nemyslim ze drahy kociar je dolezity... Ja mam spomedzi kamosiek asi jeden z najlacnejsich kociarov - Dorjan "len" za 400 eur. A som max. spokojna lebo je priestranny krasny.... 😵 Kamosky maju zacky ako bugaboo concord... Ja osobne by som ani jeden z nich nekupila ani keby stal 100 eur. Rozhega a znici sa to presne rovnako ako lacnejsi kociar /viem o com pisem lebo to vidim/. Raz som stretla jednu mamicku ktora mala Stokke a poviem ti hrkalo to nadaleko.....fakt nic proti drahym kociarom ale ja naozaj nechapem preco tolko tie kociare stoja /cca 1000 eur/
No a mam aj jednu kamosku ktora ma kociar za 200 eur z polska a ten sa cuduj svete nerozhegal, nevrzga a je fakt dobry! 😉

danielle37
25. nov 2013

ahojte, že pozdravujem maminku tej pipenky..... asi jej ublížiilo hojdanie v "starom komunistickom" kočíku - asi mala byť nosená v šatke......../mimochodom pre mňa najpraktickejšie kočíky 🙂 🙂 🙂, ešte trojročné tam deti v pohode sedeli 🙂
-škoda, že nemáme po nás kočík z detsva...../na doma by som ho skvele využila.. mali sme ten s veľkými kolesami Stegner lakový s kvietkami.....
no tá pipenka sa mohla ponúknuť, keď už mudrovala, mohla mať sociálne cítenie a kúpiť ti ten najkvalitnejší kočík - čo všetko neurobíme pre zdravie dieťaťa?
Kúp si kočík, aký tebe vyhovuje tvoje požiadavky aj financie... kočík je na krátku dobu, možno začneš šatkovať... alebo dieťa keď začne chodiť ani kočík nebude chcieť - známych syn keď začal chodiť, do kočíka ani nesadol.... na nákupoch vo vozíku, inak malý bežec.... kočík predali..

zasa z druhej strany, ak bude kočík funkčný a nechceš ho, tak ho môžeš predať na bazáriku.... niektoré maminky si kúpia... myslim,že aj takáto pipinka by bola rada, keby ešte na svojom SUPER kočíku zarobila.... si mysliš, žeby ho niekomu darovala? ešte sa poteší peniažkom od nejakej chudery, čo bude mať záujem o jej značkový kočík - ale používaný......

plánujeme bábo po 10 rokoch, v albume mám kočík, kt. mala moja dcéra..... je starší, ale funkčný....... na zimu dokúpim ešte kvôli kolesám čosi väčšie. aby sme zvládli sneh prípadne terén /košík na väčšie nákupy.....

nevedela som o tejto "novej" priorite doby čo robí matku dobrou matkou!!!!!!

lucysl
25. nov 2013

@luciferkax to nevadí, že je tam dieťa pokrkvané..hlavne, že to nie je tá tako kára, ako uvádza mamička v úvodnom príspevku...mimochodom ja ani netuším, aké sú to tie tako kočiare

mimisk
25. nov 2013

Ja si myslím, že každý si kúpi kočík aký jemu vyhovuje, kto che drahší určite sa nebude pozerať po lacnejších, každý kočík ma mínusy aj plusy, žiadný nieje dokonalý , každému vyhovuje niečo iné

irriss
25. nov 2013

Kdyz premyslim o teme, nejak se to prehupuje z pohodli mit penize na pohodli mit lehky kocar.. 😎
Hledam pointu a jiny duvod nez byt "IN"...
Vzpominam si na sebe..4 deti - 13ti lety, 3leta a dvojcata..tahala jsem v metru po schodech SAMA kocar s dvojcaty UVNITR nahoru a dolu..a nejak jsem si i zvykla..a hlavne SLO TO!
No ale zrejme bude pointa prave TAM..v nasi telesne schrance...
Nebyla by lepsi si pronajmout gorilu? Kdyz nejde o to, byt "vidutelny", ale jde o to, mit pohodli...tak ja jsem pro "GORILU" a nohy nahoru..
Nechapu to pohodli"..pro mne neni pohodli mit drahy a lehky kocar..a zduvodnovat to jako premii za praci,nakupy, starost o domacnost..
Vsak toto delaji i chude zeny..a premii je pro ne zdaleka neco jineho 😉
.. pro mne je pohodli naopak NEMUSET do prace, nemuset zehlit, nemuset si nic a nikomu dokazovat, ze mam na krku zlato, protoze visim na manzelovi ci na manzelovych penezich..ci jsem v praci dobre odmenena, tudiz VAM to ted vsem ukazu..jak se zije 😅
No sakra tezka tema na 4 kolecka... 😀
Shrnu to, nez mne tu nekdo prevalcuje ..nastesti jen "lehkym kocarem"..jesteze to neni naopak.. 😀
No nachazet pohodli v drahem kocaru, protoze se stalo premii za neco, co je SAMOZREJMOSTI mi prijde "nadstandartni mysleni"..
Neni lepsi toto pohodli?
priklad: Kdyz nemusite tahat nakupy, nemusite do prace, ...skolni autobus vam deti nalozi a vylozi "pod oknem"...nemusite rano budit celou rodinu, jen ty, co se jich to tyka..pro nakupo zajede manzel po praci..SAKRA az ted si uvedomuju, ze byt CHUDA neni tak spatne, mam se jako prase v zite...
No ja si myslim, ze pohodova a klidna maminka, co ma USETRENOU praci a stres je lepsi nez straveny cas praci a narikanim si na ni....jen abych si usetrila na kocar..a tim me nervy, smutek a stres zalepila ..
Verim tomu, ze minimalne polovina mamin a 80 % obyvatelstva nevi,jaka suma se za kocarem schovava..pokud nejde o maminu zainteresovanou nebo o maminy, ktere maji "prehled"..
Ja mit penize, tak nesetrim...na "gorile" co mi pomuze s tim, na co si stezuju...s nakupy, hlidanim, odvozem do skolky a skoly...v tom ja vidim pohodli, ne v tom, ze kocar ma o nekolik kilo mene..
Protoze v tom je LEZ..nejde o kila ale o image.. 😉

mmmj
25. nov 2013

treba si radsej pozriet testy, ktore kociky su zdravotne zavadne, tam si clovek vsimne, ze velke nedostatky maju aj niektore drahe kociky a znacky. Cize znacka nic neznamena.
Treba si vyguglit nejake testy a nekupit kocik, kde je riziko zaseknutia prstekov, prevrhnutia a podobne, pripadne kocik vyrobeny zo skodlivych materialov. To v testoch najdes. A potom sa riadit len rozumom a svojim vkusom.
Chuda dieta, ktoreho matka ma taky nazor. To je skutocne dusevna chudoba, ta je ovela horsia ako ta majetkova. Prajem dobry vyber.

sasenkah
25. nov 2013

Nezáleží na značke, len na tom, co ty ako matka od kocika ocakavas a pozadujes. Podľa toho sa rozhodni.

zuzkat1
25. nov 2013

@irriss moj kocik je lahky a chcela som lahky. Stal cca 600e co je podla mna zlata stredna cesta. Polsky som zamietla automaticky aj kvoli malej... Bojim sa polskych vyrobkov. A u mna to teda image nebol... Nepotrpim si na znacku. Ale mala som vela kriterii a tento ich splnal. Saty atd.mala znackove nema.ale kocik ma byt hlavne funkcny,pohodlny a prakticky.keby nemam na iny tak nemam na vyber a musim kupit aj polsky. Ale ked si to mozem dovolit tak kupim radsej kvalitnejsi.nepatrim medzi tie co chodia po ulici a sudia podla kocika,ale to neznamena ze ked mozem tak nekupim to lepsie.dalsia draha polozka je autosedacka.to su veci do ktorych sa oplati investovat.

irriss
25. nov 2013

@zuzkat1
vsak ano...neni vysvetleni jako vysvetleni PROC jsme se tak a tak rozhodly 😉
ja jsem mela "ultralehky"..a nebyl polsky a nebyla to Liberta... 😉
a je schovany pro vnoucata...pokud budou ode mne deti chtit kocikovat tak v kocarku a obleceni po nich 😀 😀 😀 😲 😲 😉 😉 😉 😉

zuzkat1
25. nov 2013

@irriss ja mam odlozeny tento. Takze teraz nekupujem.je zabaleny v garazi.dufam ze ho nenacali mysi😝

barcelona94901
25. nov 2013

@irriss 😀 to hádam nééé.to moja svokra tak vybrala 25ročný štrikovaný svetríček po švagrovi ,z pivnice ,zabalený aj v papieri,ktorý tiež zožltol , bol to strašný zážitok,ktorý neobíde ani moju buducu švagrinku ,kedže svetríček sa odložil na pár rokov naspať ešte do pivnice
kočík rozložila a cvakol,ako žralok,,
Irriss pamataj, zub času nepustí 😀

maribell
25. nov 2013

@dai ja som nenapisala ze kazda ktora ma kocik je dobre vydata...napisala som ze VACSINOU to cvaka manzel a v mojom okoli to tak naozaj je..pretoze ja osobne nepoznam ani jednu mamicku ktora by bola z obycajnej rodiny s platom pod 500eur a mala takyto kocik bez toho aby nebola dobre vydata..hold je to v dnesnej dobe tak...to ze ty si zarabala 1000eur mesacne pred materskou a odkladala si si na fajnovy kocik este neznamena ze to tak robila kazda ktora tlaci kocik za 1500eur.. zamysli sa ..

irriss
25. nov 2013

@barcelona94901 no ale ja bych mohla byt babickou uz kazdou chvilku😉 takze kocarek ma jen 13 let😉 a dvojcatovy 10 🤐 🤐 🤐 😵 😵 😵 (to nahodou, aby detem nebylo lito, ze si beru jen jedno vnouce..jako se to tu resi na MK..tchyne bere jen to svagrovo..atd...
Mne KONIK vyskolil 😵 😵 😵jsem pripravena..oboustranne....pochopit i nakopat 😎
😀 😀 😀 jo a ty zlute "krasy" znam..a jeste ty slova o kvalite Svitu 😀 😀 😀
no i obleceni schovavam.. 😎 ale ja nevyhodim ani rulicku od zachodoveho papiru..takze to neni hra na setreni, ci na dedeni, ale Diagnosa!! 😎

dai
25. nov 2013

@irriss reagujem na tvoje zamyslenie o pohodli😀 ktore teda pre mna s kocikom az tak nesuvisi ale budis...

treba brat mila iris veci s nadhladom a hlavne si uvedomit ze co je dobre pre teba nemusi byt pre kazdeho... ja som teraz doma 2 roky a uprimne ti poviem ze mam z toho stres... proste som inaksi clovek povahovo ako ty - mne to moc nevyhovuje byt doma, vyvarat a upratovat - nebavi ma to, nenaplna ma to a ano, mam rada pekne a kvalitne veci, rada si uzijem cestovanim po svete - toto priam milujem, a mam niekde rada aj ten pozitivny stres, ten dobry pocit ktory mam zo seba ked vsetko zvladam - som na seba pysna 🙂
cize tym chcem povedat - mam kocik kvalitny a drahy - a ver ci never, kupovala som ho hlavne s ohladom na funkcnost - byvala som na 4tom poschodi bez vytahu a na vychadzky som chcela chodit kazdy den, kocikaren sme nemali😉 cize pre mna kocik musel byt skladny ( aby som ho zmestila do auta ktore som mala pred domom - z tade som ho kazdy den vytahovala aj 2x ), musel mat tasku - aby som malu bezpecne po schodoch vyniesla hore, musel mat perovanie - to som jednoducho chcela po skusenostiach s kocikom mojej svagrinej😉 ja som krpata a utla a potrebovala som lahko manevrovatelny kocik.... a ano, nasetrila som si dost aby som si mohla vyberat ( nerodila som ako nast rocna hned po skole) - tak som si vyberala presne podla mojich preferencii😉 ked si pozries gesslein, je to velky robustny kocik - napriekt tomu dobre skladatelny a relativne lahky - ziadna imagovka😉 pri druhom som kocik nekupovala - rovnako dobre mi posluzil tento 3rocny😉

takze zi a nechaj zit... vidim ze anjelicek tebe aj zite lezi v zaludku, neviem z akeho dovodu - ja tu moc na koniku nezijem... fakt je ze mne imponuju zeny, ktore su pracujucimi matkami ( nic ine som ani z domu nepoznala a moju mamu som cely zivot obdivovala zato aka je, ako vsetko zvlada a popritom super vyzera, ma stale dobru naladu etc. - vzdy som sa chcela na nu podobat a verim ze teraz sa jej dost priblizujem😉

laila22
25. nov 2013

@barcelona94901 nahodou, moja mala nosi po mne strikovanu vesticku a ked bola babatko, tak sme je natiahli satocky po mne biele lahulinke, vysivane a ja som ich tiez odlozila.. Kocík je tiez odlozeny na povale u nasich este po mojom brachovi, kocar ma uz 32 rokov a planovali sme, ze ason na spanie v zahrade bude dobry, ale nikto ho nezniesol a tak som jazdila po zahrade s mojim kocarkom clebrit....😀
@zita19 mna moja mama vozila v cervenej liberte a sli ju kupit, ked sli so mnou z porodnice. Mna nechali spat v aute na zadnych sedackach... 😀 Museli brat co bolo, lebo ine nebolo 🙂