icon

Kočík Jané Muum 2011

crystel
30. nov 2011

Ahojte nemate niektora skusenost alebo info o tomto type kocika?zvazujem kupu.

silvika46
28. mar 2012

tak to mam kusok...som zvedava aku su farby nazivo...

lenka03
28. mar 2012

@lubica69 ten cross sa mi tiez podla netu pozdaval ale nazivo som ho nevidela. Aky je a aka je tam sedacka sportiaku? je to ta zusia ako na slalom reverse alebo ta vacsia ako na muum? Alebo je to nieco uplne ine?

rosaria
28. mar 2012

@silvika46 V Prievidzi na predajni Barbora mali prototyp v modrej farbe. Kolesá má gumové tvrdé- nie nafukovacie. Ah v hlohovci majú videla som na stránke aj malvik ho už má. Ale to je od ruky. Tak som si ho objednala tu.

rosaria
28. mar 2012

@silvika46 a myslíš že Ti tam nejaké dieťa bude chcieť sedieť? Pozerala som to na youtube, no neviem...

zlatat
28. mar 2012

@lenka03 podľa mňa je na Crosse taká istá sedačka ako na Unlimite a Slalome reverse - teda tá úzka ... nevidela som ho naživo, iba na nete

lenka03
28. mar 2012

@zlatat mne na tom slalome reverse prisla az moc uzka, na starom slalome bola zbytocne siroka ale viac mi vadilo ze tam mala zapadla a pre mohutne madlo nemala vyhlad a tak par tyzdnov protestovala... na tych reversoch mi pride sedacka naozaj uzka v pomere k sirke kocika a to madlo je az moc nizko, malu som tam zial nedostala aby som to vyskusala ale na prvy pohlad mi ta sirka a madlo nesedeli. V muum bola ta sportova cast tak akurat ale tiez som tam malu nedostala na vyskusanie.

lenka03
28. mar 2012

len na vysvetlenie -stale zvazujem ze v prpipade ze pojdem von aj s 2.5 rocnou aj s babatkom naraz tak nepojdem s vanickou ale so sportiakom lebo chrbatik tam ide takmer do rovna cize pre bab ok a ak starsia zaspi tak babo prehodim do klokanky

zlatat
28. mar 2012

@lenka03 ani mne sa tie reverse ( unlimit, slalom ... ) sedačky nepozdávajú - sú moc úzke a čo som videla fotky detičiek v nich, tak mi prišli, že sú tam také natlačené, žiadne pohodlie a pochybujem, že sa tam zmestí väčšie bábo.
Ja som mala Nomada 2007 a v ňom sa mi malý pohodlne vyspal ešte ako 3 ročný

jarkado
28. mar 2012

ahojte, aj ja som si objednala tento kocik farbu violet, tesim sa veeelmi 😀 😀 😀 , z aladdin-kociky mi odpisali ze dostupne od piatku a kolieska maju ak si dobre pamatam gumove nenafukovacie 🙂

lenka03
28. mar 2012

@zlatat myslim ze nomad a stary slalom mali tu sedacku rovnaku ze? ja som zacala pouzivat golfky ked mala mala 6 mesiacov na cestovanie a doma mi spavala vo velkom hlbokom ktory sme tiez pouzivali na cesty druhym autom. no a ked bola do vanicky privelka tak som kupila jane slalom a mali sme obrovske problemy, vobec v nom nechcela byt, nepacilo sa jej to madlo pre ktore nemala vyhlad a tiez poloha polosedu oproti moznosti sedu v golfkach ... poucena viem ze hladat sportiak nieco medzi - ani velke ani male a rozhodne nie velke madlo lebo aj tak budeme ciastocne aj golfky pouzivattak aby babo velmi neporovnavalo 🙂 no a tiez nechcem polohovanie chrbatika v sportiaku tym popruhom lebo tam sa nejaky strmy sed dosiahnut neda a priputana v polosede to tiez nie je nic moc ... preto sa mi ta sportova cast muum celkom pozdava 🙂

zlatat
28. mar 2012

@lenka03 myslím, že tie staré mali rovnaké sedačky - my sme Nomada kupovali, keď už bol krpec väčší - tuším okolo roka mal a neprotestoval v ňom ... dokázal v kočíku prespať aj 2 hodiny ( v postieľke mi nechcel spať ) a veľmi rád sa v ňom vozil ( mali sme ho do 3,5 roka, lebo mal problémy s nožičkami, nevládal dlho chodiť, veľmi rýchlo sa unavil, boleli ho ) - a nevšimla som si, že by mu madlo nejako vadilo - ale je možné, že kôli tomu, že už bol väčší.
No to polohovanie išlo občas aj mne na nervy - hlavne to, že sa nedalo dať do úplného sedu a malý sa mi zošmykával dole.
Aj mne sa viac pozdáva tá sedačka, čo má Muum.
Ozaj a nemerala si ho náhodou? Skúšala si aj búdu? Či sa dá v ľahu pekne zatiahnuť, aby na bábo nesvietilo slniečko? Lebo aj tá strieška mi na starej kolekcii veľmi vadila - moc od slniečka neochránila 😖

lubica69
28. mar 2012

@zlatat @lenka03 ten Cross má určite širšiu sedačku ako Unlimit Porovnávala som ich vedľa seba
A v Aladine áno mali ale nie všetky farby Ja som chcela porovnať tú violet a scarlet aké sú na živo

lubica69
28. mar 2012

akurát mi písali z Aladinu,že prišli Muum ale len béžový a ružový

lenka03
28. mar 2012

@zlatat ja som jane slalom kupila ked mala asi 9 mesiacov lebo do vanicky uz bola velka a golfky nejazdili po macacich hlavach,.No a ked som tam malu posadila skoro sa tam zblaznila ... ked som ju tam dala tak sa chytila madla ako kliest a takto sedela a pozorovala okolie, po chvili sa unavila a zacala kricat, po dvoch tyzdnoch som to vzdala a nasla kupca ale nejakou nahodou sa objavilo svetlo na konci tunela a tak nam jane sluzila viac ako rok. Mala v nom spala velmi rada ale co sa tyka vozenia mimo spanku tak nam to chvilu trvalo kym si zvykla, ked podrastla tak uz to bolo ok lebo videla vsetko co chcela vidiet 🙂 ...

zlatat
29. mar 2012

@lenka03 inak fakt je ten športiak vhodnejší už pre trošku väčšie detičky - inak ja si ani neviem predstaviť dať do Nomada také 6-mesačné bábo - ono aj tie pásy nie sú nastaviteľné na výšku aj dosť široká sedačka a k tomu ešte aj to polohovanie ...
Ale zase Unlimit by som nechcela - to mi príde až moc úzke - teda podľa fotiek, naživo som ho nevidela ( a Slalom reverse je to isté )

lenka03
29. mar 2012

@zlatat do nomadala lebo starsej slalom by som ani ja nedala lebo nie su reverse a nejdu do uplneho lahu. Tie nove sportove casti ( ci uz tie uzucke slalom reverse alebo sirsia jane muum) idu takmer do lahu takze ako obcasne riesenie mi to pride ok a na terase a v druhom aute sa pravdepodobne bude vozit velkovanickove hojdadlo. Inac vela bab co ma letne deti ak maju otocny a do lahu polohovatelny sportiak to riesia takto. Niektore kociky dokonca maju moznost vyzdvihnut nozicky dohora a tym z kocika spravit kvazi vanicku, dokonca som videla riesenie ze tie nozicky sa vyzdvihli uplne dohora do praveho uhla a akokeby ich zaistilo a zesteticnilo madlo.. Neviem ci nahoda ale napr. v taliansku ani v anglicku som vanicku nevidela, ale zas v anglicku mi rpislo uplne zvratene ze babatka vozili i na prechadzku v autosedacke vlozenej do sportiaka, normalne v parku sa takto kocikovali ....

lenka03
29. mar 2012

proste jane muum vanicku by som vyuzivala pri cestach mojim autom len s babatkom bez starsej ale keby som sla s oboma a je tam ta moznost chrbatika do rovna tak asi by som sla radsej so sportiakom ...

zlatat
9. apr 2012

kočky, našla som na jednej českej stránke rozmery sedačky .... no tajne som dúfala, že to bude viac - hlavne opierka chrbta 😖

Sedačka jde nasadit po i proti směru jízdy délku lehu jsem naměřila 90cm (zádová opěrka 44cm sedák 26cm a podnožka 20cm), šířku33-35cm dle anatomie sedačky. Průměr kol 27cm zadní 19cm přední a rozteč zadních kol 59cm. Rukojet lze velmi snadno polohovat nejvyšší polohu jsem změřila od země 110cm střed kdy je rukojeť rovně s konstrukcí 106cm a lze i níž nejméně 88cm.

lubica69
9. apr 2012

@zlatat a tak mne sa to zdá dosť široké Na to,že unlimit má len 31 a ja čo mám cross ten má 33 cm

zlatat
9. apr 2012

@lubica69 no šírka je úplne super, len dĺžka chrbtovej opierky 44 cm sa mi zdá moc málo 😖 😖 .( to mi príde ako Teutonia, akurát Muum vyzerá, že nad opierkou po striešku je omnoho viac miesta ) .. teda pre nižšie detičky OK, ale pre dlhánikov ... hmm asi moc nie.
Nepamätám sa, akú vysokú ju mal starší Nomad 😒

lubica69
9. apr 2012

@zlatat aha to myslíš 😕

efci
9. apr 2012

ten kočík je perfektný, už si v ňom mesiac uzívame 😉

zlatat
9. apr 2012

@efci prosím ťa, mohla by si nám zmerať dĺžku chrbtovej opierky, či je to naozaj tých 44 cm? A aká je strieška ? Dá sa sklopiť dopredu, aby chránila bábo pred slniečkom a ako je tá strieška, keď bábo leží? či treba slnečnú clonu?

lubica69
9. apr 2012

@efci a máš vaničku tú skladaciu micro?Aká je?

jarkado
10. apr 2012

ahojte aj mi mame tento kocik a som max. spokojna 🙂 🙂 chrbtova opierka ma presne 44cm a nad hlavou v sede je cca 12-13cm miesta ak je kocik v lahu tak ta strieska ide sikmo tak tam je tych cm menej. co sa tyka striesky ked babo sedi tak ho chrani v poho ale ked lezi tak je to uz menej v lete budem urcite pouzivat clonu.

efci
10. apr 2012

@lubica69 ja mam k tomu Matrix. A ako pise @jarkado v lahu treba slnecnik.
@zlatat

zlatat
10. apr 2012

@jarkado
@efci škoda, mohli to trošku lepšie domyslieť - bol by takmer ideálny
Dík za info kočky

mirokinder
10. apr 2012

Dobrý deň,

kočík Jane Muum má umelé kolesá s odolnou a ľahkou pneumatikou z PUR ( nie guma ), čo pomáha zabezpečiť jeho nízku hmotnosť a vylučuje riziko defektu.
Vyššie spomínané hojdanie vaničky na konštrukcii, bežné u podobného systému uchytenia vaničiek, je u kolekcie 2012 odstránené pripnutím vaničky na konštrukciu použitím dodatočných remeňov.
Technické vlastnosti a farebnú kolekciu si môžete pozrieť vo väčšine detských obchodov - zatiaľ len v katalógu Jane 2012,, alebo na webe, kde má značka JANE speciálnu stránku importéra v Slov. rep. jane.sk

lubica69
10. apr 2012

@efci ďakujem za odpoveď Aj ja mám inú vaničku nie micro A kupovať chcem len šporťák Ale asi až na jeseň

nifido
8. máj 2012

ahojte chcela by som sa opytat ci ste uz kupili tento kociarik jane muum ja by som chcela sportak mam 6 mesacnu bambulku len neviem ci ide uplne do lahu-rovneho a ci nebude ta strieska kratka ja mam teraz hauck infiniti a ten mi vadi lebo nieje v rovnom lahu ale ako vo vajicku a strieska je mala 😠 a stale sa na to hnevam vyhoda haucku je len ta ze sa lahko ovlada a vidim na malu 🙂 tento muum sa mi pozdava len nikde ho nemaju na predajni tak poradte ak mate skusenosti diky 🙂