Ktorý športový kočík je najväčší?
Mamičky, potrebujem súrne kúpiť športový kočík. Viete mi odporúčiť kvalitnú značku najväčšieho športového kočíka? Ďakujem
@jonkaamisiko nizky isto nie je 😉 ja mam 173 a nemam ani rucku uplne hore, mam BM 4, BM3 je este kulilincek vyssi, agile je nizsi a nema polohovaciu rucku a nafuk kolesa, segra je este o daky cm vyssia, mm jasne ze tiez, ale nema 2m to je tiez pravda 😀
@divozienka26 super, vdaka za info 😉 , to by nam aj vyhovovalo 😉
@ollski ok, urcite pojdeme pizriet aj tento 😉
@jonkaamisiko šírka sedenia 33cm, hĺbka sedenia 26 cm + na nožičky 28, dĺžka opierky 47 cm, od sedenia postriesku je 60 cm, lebo mali sme kočík kde sa malemu nezmestila hlava 😉, celková dĺžka na lezanie je Cca 100cm. Polohuje sa do lahu, je ľahký, aj skladny, dá sa zložiť aj s nakliknutou sedačkou, ale lepšie je bez nej. Ja ju vykliknem, zloží sa skoro do placky a potom konstrukciu. Dodáva sa aj s madlom, slnecnou clonou, plastenkou, je otocny v oboch smeroch a je super odpruzeny. Ja už som mala 8 kočíkov, ale tento je naj. Aj dizajnovo aj ucelovo. Manzel reptal že zase som kupovala kočík ale teraz je rad a tiež hovorí že je naj🙂. Tak dobre vyber. Ak budeš chcieť ešte niečo premerat, ozvi sa😉.
@mirkaaa80 Fiha, 8 kocikov? To uz musis byt pomaly odbornicka na kociky 🙂 Vdaka za rozmery. Este sa chcem opytat, ako funguje to otacanie v oboch smeroch, musi sa to rucne vybrat a nacvaknut?
@jonkaamisiko áno rucne. Kamoska ma taky čo sa otáča aj počas jazdy, teda ked dietatko v ňom sedí, ale ten je maly rozmerovo.
@mirokinder Dobry den, mozete mi prosim vas napisat vnutorne rozmery kocika?
@jonkaamisiko pre poravnanie 😉 sestre presiel predvcerom novy wanderer ...pre druhe mimi, dala tam na skusku presne 3rocneho 15kg syna a uz mu je ta sportova cast mala 😉... uz sa sice nekocikuju ale prilezitistne sa este donedavna vozil BJCM gt...tam sa vlezie bez problemov ...ja mam momentalne doma v pouzivani 3 kociky, predtym som mala pri starsich moznost vyskusat dalsich 5 modelov, a ano kazdy mal nejaku vychytavku 🙂 ale aj nieco co mi vadilo...
DAKUJEM vsetkym maminkam za uzitocne rady a tipy. Vcera sme boli pozriet nasich 5 favoritov. TFK joggster twist, Peg Perego GT3, Concord Wanderer, Britax B-motion Plus, Baby Jogger. Po odsukani vsetkych tipov sme sa rozhodli pre TFK joggster twist. Je to naozaj najvacsi kocik aky sme videli 🙂 . Len pre porovnanie, ostatne kociky nam nevyhovovali koli ich rozmerom. Concord Wanderer bol maly, Peg Perego bol celkom fajn, ale na TFK sa nechytal. Na pocudovanie nam ho, ale dvaja rozny predajcovia neodporucali, lebo ma zevraj zle loziska a, ze sa na to stazuju aj maminky. Najprv sa mi zdal, ze jazdi lahko, ale ako som tam vlozila maleho (11kg), tak isiel naozaj tazko, musela som vyvinut ovela vacsiu silu oproti TFK. Takze toto u nas velmi zavazilo (keby som nemala moznost si to porovnat, pravdepodobne by som si to ani neuvedomila). Britax B-motion bol prilis nizko polozeny. Pre nas vysokoch sme ho mali niekde pri kolenach. Ale za to Britax B-motion Plus bol velmi dobry. Bol to nas druhy favorit, ale napriek tomu, ze sa s nim velmi dobre jazdi, ma dobru cenu a bol naozaj dlhy, nerozhodli sme sa pre neho, lebo bol dost uzky. Baby Jogger sa nam nepacil, lebo ta strieska bola predsadena pred kocikom, to znm. ze dieta sa tam podla mna zle vklada, kedze ho musite akoby zasunut dozadu.
@kajkas
@m_lucia
@janifer
Maminky este sa vas chcem opytat zopar veci, aby sme si boli isti kupov tohto kocika.
-Je kocik natolko kvalitny, ze vydrzi aj pri oboch detoch?
-Ako riesite vacsie nakupy? Ten kosik na nakup sa mi zda velmi malicky ☹ .
-Ako mate vyriesenu tasku ku kociku? Ta originalna sa mi zda dost draha na to, ze je taka mala a mam pocit, ze sa do nej zle vkladaju veci kedze je tak vysoko pri rucke.
-Nefuka pri velkom vetre dietatku na hlavu cez tu striesku zo spodu? (vsimla som si, ze je to len na cvoky v niekolkych bokoch)
-Ake je v praxi to polohovanie so zipsami? Nepotrhaju sa casom?
-nevrzga vam po case konstrukcia kocika? V predajni na tom jednom kociku to vrzgalo, predajca povedal, ze to moze byt preto, ze kocik je srobovany a nie nitovany.
Dakujem 😉
My sme ho zatial mali len ako sportak pri prvom a drzi.
Nakupnu tasku som zmenila za tu co je na kociku Bumbleride, ta je vacsia. Da sa za 9€kupit u nich na webe. A na velke nakupy chodim autom.
Prebalovaciu tasku mam takisto od Bumbleride, je to termotaska, mali akciu za 9€
Zospodu asi nefuka, skor mojej mame vadilo ze by mohlo fukat zvrchu, popod striesku, lebo nie je to tak moc uzavrete. My sme mali letne dieta, mne to nevadilo. Na jesen v nom spaval a potom uz doma zacal.
Zipsy sa netrhaju, myslim ze celkove prepracovanie je kvalitne, ak vrzga tak asi bude zle zosrobovany. Tie nity sa daju vraj tiez podotahovat, to nam spravili na servise Bumbleride kociku. Ale to ze TFK ma sroby som si ani nevsimla, myslim ze je pevny aj stabilny. Ps: tie foto som nestihla, tak az o 2 tyzdne najskor, sme mimo a kocik sme uz nebrali.
@jonkaamisiko
Ahoj. Kvalitny je. Ja ho mam z druhej ruky a vobec na nom nevidno poskodenie. Jedine plast na sportovej casti bol kusocek natrhnuty, inak stale vyzera ako novy. Zipsy funguju spravne.
Co sa striesky tyka, nemam pocit, zeby malemu nieco vadilo. Strasne rad mi v nom spava. Neviem, ci je len kocikovy typ alebo je to aj tym kocikom. Pri prvom synovi som mala pozicany kocik a to som veru v kociku neuspavala. Ked mi zaspi, zatiahnem mu sietku proti hmyzu, co je v strieske a je podla mna dostatocne chraneny.
Dokupila som ale emitex nanoznik na sportovu cast, vznikol mi tak aj super priestor na odkladanie deky a vankusikov, ktore mu davam na spanie. Mozem ti to nafotit. Prebalovaciu tasku som si kupila na MK inej znacky ani neviem akej. Slo mi o to, aby bola co najlacnejsia. Na tom som si nepotrpela. Radsej som si kupila mamaboard, skejt pre starsieho, tfk organizer, adaptery pre maxi cosi za usetrene...
Konstrukcia nevrzga. Vrzgali mi brzdy, ale manzel sa s tym pohral a uz je to OK. A tu brzdu mi aj posunul viac doprava, lebo v strede sa mi zdala neprakticka. Teraz je to uz OK.
Kosik na nakupy je velmi pevny, vela tam narvem. A cely kocik si dokazem taskami ovesat, takze nakupy su v pohode. Poslem ti zopar fotiek, ked najdem na disku. Len co sa kosika tyka, ked uz mas sportovu cast, je do neho o dost horsi pristup ako pri vanicke alebo vajicku. Akurat som teraz menila vanicku za sportovu cast a veru si na to musim zvyknut.
pozn.: co som pisala o tom natrhnuti, to som mala na mysli prsiplast k sportovej casti...
@janifer Vdaka za typ 🙂 Ta original taska sa mi tiez nepaci na to, ze je taka draha sa mi zda mala a neprakticka. Pozerala som tu tasku, ale maju ju tam za 30€, ale to nevadi, stale lepsia cena ako TFK 🙂 . Ja teraz do mojho kocika viem urobit vacsi nakup, ale s tymto by som urobila tak asi polovicu. Na webe som nasla v doplnkoch od TFK specialnu nakupnu tasku ku kociku tak som myslela ci ju nahodou nemate? 😉 .
Nam predajca povedal, ze TFK je v tom kvalitnejsi, ze kocik nema nity oproti inym znackam, ale sroby, cize si ich vie clovek podotahovat aj sam doma a nemusi s nim chodit do servisu. Tie fotky uz netreba, kocik sme uz objednali 🙂
je super
@m_lucia Ahoj, takze kocik uz mame objednany. Vcera sme sa isli na neho este raz pozriet a bolo rozhodnute 🙂 Na predajni sme videli ku kociku aj original striesku, ktora sa da ku kociku dokupit, velmi sa mi paci, lebo po nasadeni zakryvala skoro cele vnutro, takze casom uvidime ci ju dokupim. Ten nanoznik tiez zvazujem, ci original, alebo nejaky iny, lebo som ho nevidela nazivo. Ktory Emitex nanoznik mas konkretne na mysli? Ten univerzalny? A ako si spokojna s vanickou? My ju asi budeme dokupovat, ked bude druhe babo. 🙂
Ahojte! Aj ja uvazujem nad vacsim kocikom dve sa mi pacia monza street co sa velmi podoba k novemu britaxu alebo Valco snap4 ktory je ovela lahsi vazi len 6,6 kg a nosnost ma do 20kg nas golfovy kocik do ktoreho sa ledva zmasti moj syncek quinny zapp xtra2 je tazsi a nez ten valco len mi prekaza na nom ten potah ako sustaky otazka ci je dost priedusny no hlavne teraz na leto... Monza street vyzera proste super len ci je dostatocne velky pre mojho syna ktory mal nedavno 2 a uz vazi 14kg... Niektora z Vas nema skusenosti s tymito kocikmi vnutorne rozmery atd... dakujem 😊
Ak myslis novy Britax ten B-motion plus tak na neho som pisala recenziu vyssie. A vcera som bola este vyskusat Valco snap 4. Bol dlhy, ale uzky. Nasmu syncekovi nebol dobry. A co sa tyka pojazdnosti bol taky obycajny. Neviem ci je este na trhu vacsi kocik ako TFK, ale je to naozaj tank 🙂
@jonkaamisiko tak fajn, tesim sa. Snad budete spokojni s vyberom. Inak my mame ten originalny nanoznik, stal 20€ tusim, len on sa dost zuzuje a pride mi taky neprakticky. Kym sme pouzivali fusak Lodger tak som ho davala, lebo Lodger je z flisu. Ale potom som si dala dobit veeelky fusak na mieru a ma na povrchu softshell, este som ho naimpregnovala, tak som uz nanoznik nepouzivala, kedze fusak ma sirku 55 cm ( aj kvoli tomu ze syn mal zimne topanky atd atd... proste s tym ich nanoznikom zuzenym to nevypadalo ok.
@m_lucia Ono pokial mas hlboky kocik, tak na tie nakupy to vypada fajn priestorne, len ked das dieta do sportaku a nebodaj lezi, tak kosik s nakupom je fakt ze nepristupny. Ja som to riesila vymenou nakupneho kosika za taky "ohybnejsi", ktory sa da rychlo aj odopnut v jednej casti a supsne sa tam raz dva jedna mala igelitka a hned a dalsia. Ale rvat tam jednu velku kapsu uz ide tazsie. Ak sa mozem este spytat, ako si spokojna s hlbokou vanickou? my teraz zvazujeme jej kupu, neprefuka to na zimu? najma striesku, ci nie je len obycajna latkova. Dakujem
S vanickou som mimoriadne spokojna, rok sme pouzivali. A s tym nakupnym kosom mas pravdu. Najlepsie sa tam davali veci, ked som mala len vajce. Teraz je to horsie. Vesiam si tasky o riadenie. Dole nosim take veci, co treba mat pri ruke ze keby cosi (prsiplast, dazsnik, slnecne okuliare 😎 )
@jonkaamisiko este tu nebol spominany jeden obrovsky sportak - Gesslein, su rozne typy (F, M) , ale myslim, ze ta sportova cast je vsade rovnako velka. Dokonca aj ta cast na nozicky sa da este povytiahnut a zvacsit, cize sa predlzi plocha na lezanie... vyrobca uvazda 96x34cm. Patri k tym drahsim, ale ja som si kupila z bazara, prave kvoli tomu priestoru na lezanie a som spokojna, maly tam pohodlne spava 2x denne. A ide do roviny.
@janifer prosim ta, kde by som mohla kupit ten kosik?
@janifer
@m_lucia
Takze kocik uz mam odskusany. Prva jazda bola s korculami 🙂 Islo sa mi vyborne. A je pravda, ze ta brzda by mohla byt viac vpravo. Asi ju tiez posunieme. Malemu sa tam nesmierne dobre lezi, asi prvy krat v zivote vydrzal byt hore v kociku bez toho, aby neplakal. Vidno, ze je mu pohodlny a to sme aj chceli 🙂Akurat ma kocik pre mna velke minus za ten maly a neprakticky kos. Na to co potrebujem odviezt sa mi tam nic nezmesti. Ked je maly v polohe lezmo, neviem tam poriadne vopchat ani mineralku.
Maminy aj vam sa kocik prevazuje dozadu? Ked mam na rucke zavesenu 3kg prebalovaciu tasku, kocik sa velmi lahko prevazi, az som sa bala, aby sa maly nevykotil. Aj vam to robi kociar?
@jonkaamisiko Mne sa kocik neprevazuje, mozno skor pozor na chodniku, ktory ma vacsi sklon a ak dieta nahodou sa nakloni moc dopredu, aby si ho nevykotila. Ale to je len sila zvyku na trojkolke.
Ten kosik som kupovala tu: http://www.bumbleride-shop.com/nahradne-diely mne poslali za tu cenu 3 kosiky, este tie dva mam niekde schovane, mozem pohladat ak chces podelim sa. Len sme do 30.4. mimo domu.
@janifer Tak to je divne, lebo mne ti robi. :( Neviem si predstavit ako sa tam da namontovat ten kosik... Ak mozes posli mi potom prosim fotky a aj rozmer a mozeme sa dohodnut..🙂
jj aj mna zaujimave fotky
ja nejazdim ked mam na kociku naklad...vtedy len pesi
ako si sla? pri jazde sa moze prevazit
@m_lucia najvac som to pocitovala, ked som bola na korculiach, akonahle som presla prednym kolesom po malej nerovnosti kocik sa prevazoval. Naklad som mala len tu prebalovaciu tasku 😉

@jonkaamisiko sirka je 35 to je sirka sedaku alej rozpatie konstrukcie je 40 cize realane tam ma miesta dieta omnoho viac 🙂