icon

Máme radšej kúpiť kočík Jane Slalom Reverse 2010?

weirdo
27. jan 2010

Ahojte,

tak uz pomaly bude v predaji nova kolekcia 2010, ktora ma mat niekolko zmien, hlavnou je to, ze sportova cast ma byt otocitelna a teda dieta pozera von alebo na vas ... Potom nejake dizajnove veci ako ine kolesa, vanicka atd.
Udajne vsak ma byt aj sportova cast "uzsia" ... a cena o 10-15% vyssia.
Viete nejake info? Ci su rozmery kocika ine? Ci sa oplati nan pockat?
Co teda nan hovorite?

Dakujem za rady, nakolko tento kociar je vo vybere a otazka je, ci sa mam nahanat za 2009 alebo je 2010 celkom rozumnou investiciou?

PS: Su to spanieli, a preto ich slubovany termin marec neviem neviem 😅

andzi
20. apr 2010

bianca, pôvodne som chcela farbu Anis, ale potom som si to zvážila, že nie, je veľmi bledá a čoskoro bude špinavá. Takže čakáme na Green Valley alebo Stylon. Zvažovala som aj molten red, ale radšej nie, lebo je skôr pre dievčatko, hoci nevylučujem že si nakoniec vyberiem tú. Všetky farby na kolekcii 2010 sú krásne a je ťažko si vybrať. Ja som tiže toho istého názoru, že je síce užší oproti verzii 2009, ale stále širší ako iné šporťáky. Trošku som zvažovala Transporter, ale keď som videla hlbokú vaničku 2009 bola som veľmi nešťastná. Trasporter je krásne vypracovaný, vystužený, proste imidžový kočík, takže nakoniec ideme do toho a vôbec sa nebojím. O bezpečnosti už ani nehovorím. S kolekciou 2009 sa nedá ani porovnať.

veqa, kočík som naživo videla v obchode, neboj sa, nekupujem iba tak, že som pobláznená fotkami z internetu. Očumovali sme ho tam s mužom asi hodinu a pol, predavačka sa nám venovala a možno si aj myslela, že ho kúpime. 🙂

andzi
20. apr 2010

lukasa, škoda, že je to šporťák + matrix, keby to bola šporťák + Transporter tak by som ho od teba ak kúpila, ale ten Matrix som videla a nepáči sa mi veľmi.

petule12
20. apr 2010

kapr - v malvíkovi ho mají

veqa
20. apr 2010

andzi, dúfam, že budeš spokojná, on bez dieťatka nevyzerá až tak zle, ale keď tam posadíš 8 mes. bábo tak je to hneď jasné.... ja som ho veľmi chcela, lebo je otočný, len si neviem fakt predstaviť napr. v zime tam napchať ešte aj fusak ☹ a to ma ešte predavačka upozornila, že sólo športové (čo chcem ja) sa ešte nenaskladnili....a vraj bude rada, ak vôbec predajú tento čo majú tam ☹ teraz som z toho na nervy a hľadám ďalej nejaký otočný kočík, ktorý by vyhovoval

lukasa
20. apr 2010

Andzi, také jsem původně chtěla transporter ale když se poměřovalo s matrixem. Tak matrix je o 1cm kratší a o 3cm širší, proto jsem se nakonec rozhodla pro matrixe.Alespoň jsem nemusela řešit autosedačku.Měla jsem doma maxi cosi a v tom malá spokojená popravdě moc bebyla, teda při delších cestách.U matrixe zas mimčo můžeš narovnat úplně do lehu, čož pro mě bylo bezkonkurenční.Malá byla v autě při delších cestách spokojená.

bianca123
20. apr 2010

Andzi, já mám jen sporťák, mně ty vaničky od těchto sportovních kočárků nevyhovují. Hlubokáč jsem měla Roan Maritu, klasický pérovací tank. Sporťák od Roanu mi krajně nevyhovoval, jednak se mi vůbec nelíbí, kočárek je brutálně neskladný a ačkoliv je sedačka široká, tak je tak debilně udělaná ta opěrka, že tam měl synek ručičky skoro předpažené. Do sporťáku jsem zkoušela synka (9 měsíců) dát i s fusakem Emitex a vleze se vpohodě. Toho se neboj. Když je sedačka v poloze lehu a je překlopená boudička, tak ta tu opěrku trochu stáhne, takže místa je tam míň a ručičky musí mít těsně u tělíčka. Jinak když není boudička celá přetažená, tak se opěrka roztáhne. Ale to ty jsi asi v obchodě zkoušela, že? Mě by zajímaly názory ostatních maminek, které mají nový Slalom koupený a užívají ho, jak jsou spokojené. Znám jen tři maminky a všechny jsou zatím spokojené, uvidíme, co přinese čas. Není problém kočárek prodat a koupit jiný. Co se týká té barvy - z Anis jsem měla strach, že mi na to budou létat mušky a že se snadno ušpiní. Na mé černé stříšce (mám Molten Red) je vidět každý mušinec. Green Valley, když se z něho oddělá ta zmenšovací vložka tak bude celý černý a černý kočárek jsem nechtěla, ten modrý se mi moc líbí, ale zase mám dojem, že se ta barva bude bít s modrým oblečením pasažéra, nakonec mám vínový.

jajulaa
20. apr 2010

Andzi, ale tu nikto neporovnáva jané 2010 s poľskými kočíkmi, ale s jané 2009. Ja by som si tiež tie "tako" a "viper" nikdy nekúpila ani keby som nemala čo jesť 😀 😀 .
Ale jedno je isté je to riadny rozdiel čo sa týka veľkosti. Pripájam sa ku Vege, ja som tak "frkla" môjho 7,5 mesačného synčeka a tiež mu to bolo akurát. A ešte ked sa dal do úplného ľahu tak tá strieška bola nejaká divná, ani som na malého nevidela a o to mi vlastne išlo.
Ale nikomu neberiem jeho názor, každému vyhovuje a páči sa niečo iné, však to by vyzeralo keby sme všetky chodili s rovnakými kočíkmi 😀 😀 😀 😀 .
Inak do tej zelenej som bola aj ja zbláznená 😉 .

Vega, a nepozerala si kočík teutonia alebo bebecar, ešte tie sú otočné. Som sa teraz tomu venovala zo tri týždne.

veqa
20. apr 2010

jajula, bola som včera v obchode na obkuk a tam mali bebeconfort (tak ten už labilnejší asi nemôže byť) a maxi cosi mura (ten bol tiež dosť malý) veľmi rozmýšľam nad blumberide flyer s tým, že slalom by som si tiež nechala....flyer by som mala teraz na leto, len na ten sú tiež všelijaké názory. tu teutoniu ani bebecar nemali

jajulaa
20. apr 2010

No ten bebecar to sa na SK ani nedováža, iba do ČR a vyzerá takto, teda aspoň ten čo som chcela ja

http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/serv...

a ešte casualplay vintage, ale tam je krátka opierka chrbátika

http://www.babytrend.sk/casualplay-kocik-vintag...

lukasa
20. apr 2010

Ta stříška u sporťáku je udělaná právě dobře. Na prcka vůbec nesvítí slunko.Kšilt ho krásně překryje.Což u 09 se blblo s deštníky a dokupovalo se hodně kšiltů.každej kočík má pro a proti

jajulaa
20. apr 2010

A ešte peg perego uno, ten je ideálny čo sa týka veľkosti a rúčku preklápaciu, len dizajnovo sa mne moc nepáči. Tak preklápacia rúčka je super, keď zafúka a tak.

http://www.bambini.sk/sk/product/2188/peg-pereg...

lukasa
20. apr 2010

Kamarádka ho má a dost nadává na přední kolečka.Hrozně dělaj rachot(nezvládaj rychlejší pohyb.

veqa
20. apr 2010

presne tieto som pozerala, casual- ten je malý a peg perego sa mi dihzajnovo vôbec nepáči. teraz si ma navnadila na teutoniu 🙂 obzerám http://www.babymarket.sk/index.php?page=view&co... len by to chcelo tiež vidieť naživo

jajulaa
20. apr 2010

teutonia cosmo sa mi celkom aj páči, ale je dosť drahá, pretože tam si všetko musíš dokupovať, nánožník, pláštenku, sieťku proti hmyzu.
No je to ťažké a ako písala Lukaska ideálny kočík neexistuje, ibaže by sme založili nejakú firmu, čo poviete baby? 😀 😀

lukasa
20. apr 2010

Teutonia je hezká, ale také poměrně drahá.Obsahuje pouze pláštěnku.

veqa
20. apr 2010

🙂 to hej, riadna cena...no nič, zostanem pri svojom slalome 😉 je priestranný a pohodlný 😉

lukasa
20. apr 2010

Dobrá volba 🙂

bianca123
20. apr 2010

Veqa, Teutonia Spirit byl můj favorit č. 2. Jestli je tvou prioritou rozměrná sedačka, nevím jestli vybereš mezi sporťáky, kde se dá sedačka otočit po/proti směru jízdy. Když si vedle sebe postavíš High trek, Freestyle, Muru, tak ty jsou na tom stejně, ne li hůř, než Slalom Reverse. A proč si nechceš nechat Slalom 2009? Kvůli tomu otočnému sedáku? Teutonka by mohla splňovat nejvíce požadavky na prostornou ( 33 cm) otáčecí sedačku. Ale je už opravdu dražší a vzhled je trochu divný.

lukasa
20. apr 2010

Teutonia je klasika, už několik let mají stejný desing.Nic nového.A pokud ji chceš nechat ušít tak to trvá 12týdnů, ale disajn je stále stejný

bianca123
20. apr 2010

Lukasa, už se někdo ozval na inzerát? Zajímalo by mě, jak se ti podaří prodat. Když srovnáš Slalom s Teutonkou, jak si stojí Slalom? Udělal jsem dobře, že jsem vybrala právě jeho?

lukasa
20. apr 2010

Joo, už se ozvalo dost lidí. Jánéčko je skladnější.Má super nacvakávání korby, autosedačky, coč u teutonie není a nandavání na konstrukci je pro mě zatím dost těžký a hlavně u teutonie se musí dokupovat adaptéry coč janéčko má unisistém.Jízdní vlastnosti u teutonie je měkčí.Rozdíl v sedačce je jen 3cm, velkej rozdíl v tom moc není.

veqa
20. apr 2010

bianca, no mám jané slalom 2008 ale kupovaný nový teraz v januári 🙂 najnovšiu kolekciu som chcela len kvôli tej otočnej sedačke, ale nechám si pôvodný, oželiem sedačku v protismere 😉

bianca123
20. apr 2010

Takže Teutonka (máš Spirit?) není tak skladná jako Slalom? Je fakt, že jsem ji v obchodě neskládala, tak nevím. Slalom je v pohodě. Tak to už jsi Slalom zadala? Sousedka nad ním taky uvažuje, tak bych jí mohla poradit tvůj inzerát.

lukasa
20. apr 2010

Přímo zamluvený zatím není, spousta lidí je dost z daleka a chtěj ho vidět.Jinak teutonia sprint je taková měkčí na zadní kola.Ale těch dokupů okolo je dos velká darda

andzi
20. apr 2010

bianca, to vážne je na tvojom kočiariku vidieť každý mušinec? Lebo aj Green Valley má čiernu striešku a materiál bude podľa mňa rovnaký. Akurát že Stylon je z iného materiálu, ale ostatné farby sú tie isté. Inak z rovnakej látky je aj Concord Neo, včera som ho pozerala. Ako sa ti s ním jazdí?

evka001
20. apr 2010

Ahojky holky,

já jsem taky váhala mezi 09 a 10, ale našla jsem na netu mamku, která ten sporťák doma má a hrozně si ho chválila. Hlavně pevnou konstrukci, polohování zad, které je pevné jako třeba u korbičky a ne ten šílený pásek, který při větším dítku už nedržel a kvalitní materiál. Já jsem to vyřešila tak, že jsem si koupila korbu a sedačku z jiných kolekcí a sporťák si vezmu 10. Od Handy vím, že je to kompatabilní, takže není problém si to nakombinavat, jak chcete. Jen sporťáky prý přijdou kamionem až květen-červen, což já už budu mít po výkonu 😉 Takže si budu muset podvozek půjčit, a´t nemusím dělat indiánskou babičku se zaplátaným zadkem.. 😀

bianca123
20. apr 2010

Holky, někde výš jsem se o Slalomu 2010 rozepisovala, jinak kecáme se spokojenýma uživatelkama i na emimino. S kočárkem se jezdí bezkonkurenčně. To uznává každý, kdo už zná nějaký ten kočárek. Jané je Jané. Cena odpovídá kvalitě, nemůžu mu nic vytknout, jen tu pláštěnku, co k tomu dávají nemohu složit do takového rozměru, abych ji dala do košíku pod kočárek. Koupím nějaký univerzál. Sedačka opravdu není katastrofálně úzká, je srovnatelná se spoustou ostatních sporťáků, ale pokud je prioritou opravdu dostatek prostoru, tak starší Slalom, ten má jednu z nejširších sedaček, které jsem viděla. A co se týká té černé barvy, není na ní vidět špina, jako na světlé, ale takové ty žluté "nadílky" z nebe tam jsou vidět. Ale není problém utřít. Materiál je takový neopren, voda z něho zklouzne, ale u toho Stylonu nevím, ten je jiný.
Evko, jestli si rozhodnutá pro nový Slalom, dojely nové kamiony a některé obchody trhají soupravy, tak jestli ho chceš, zavolej třeba do Babycar. Dnes si odtud objednávala známá. Ale teda nevím, jakou barvu, ona brala Green valley.

monikamaz
21. apr 2010

Tak ja som dnes porovnala slalom 2009, 2010, teutoniu Spirit aj novinku Britax Smart a došla som k tomuto:
kvalitou podvozku vedie teutonka, cenou Britax smart, dizajnom Jane 2009 a Jané 20010 sa mi nepáčilo vôbec, s otočnou sedačkou vyzerá divne a je veľmi úzky, takže môj výber sa zúžil na Britax alebo Teutonka, škoda, že ten britax nemá viac farieb...

veqa
22. apr 2010

😉 monika, britax som pozerala na nete aj ja pekný 🙂

andzi
22. apr 2010

Všetko je vec vkusu, ja som dnes videla mamičku s kočíkom Inglesina na ktorom mala nakliknuté vajíčko a poviem...no hrôza, tak strašný kočík som už dávno nevidela. A niekto by povedal, že Inglesina sa mu páči. Takže podľa môjho vkusu vedie Jané 2010 čo sa týka kvality, bezpečnosti aj dizajnu. Je super, že každá si môžeme vybrať kočík podľa svojho vkusu a finančných možností.