icon

Máme radšej kúpiť kočík Jane Slalom Reverse 2010?

weirdo
27. jan 2010

Ahojte,

tak uz pomaly bude v predaji nova kolekcia 2010, ktora ma mat niekolko zmien, hlavnou je to, ze sportova cast ma byt otocitelna a teda dieta pozera von alebo na vas ... Potom nejake dizajnove veci ako ine kolesa, vanicka atd.
Udajne vsak ma byt aj sportova cast "uzsia" ... a cena o 10-15% vyssia.
Viete nejake info? Ci su rozmery kocika ine? Ci sa oplati nan pockat?
Co teda nan hovorite?

Dakujem za rady, nakolko tento kociar je vo vybere a otazka je, ci sa mam nahanat za 2009 alebo je 2010 celkom rozumnou investiciou?

PS: Su to spanieli, a preto ich slubovany termin marec neviem neviem 😅

petule12
16. apr 2010

holky, taky jsme strašně moc chtěla otočný kočár, ale nakonec u mě zvítězilo, aby mimčo mělo pohodlí a nemačkalo se, takže máme taky 2009 🙂

marion
16. apr 2010

katy dakujem... 🙂

petule, ja som pri prvom mala kocik s dostatocnym miestom pre dieta a preto urcite nechcem ist do horsieho, tak teda 2009 vitazi 🙂 🙂 🙂 bud utopia alebo active... 🙂

katy1979
16. apr 2010

marion my utopia

veqa
16. apr 2010

jajula ☹ tak som sklamaná, chcela som ísť tiež vyskúšať do obchodu nový jané 2010, ale podľa toho čo píšeš, ani nejdem ☹ máme jané slalom 2008 a chcela som ho vymeniť, no po tomto určite nie ☹

marion
17. apr 2010

veqa, modely 2008 su pekne...aj ta kolekcia 2010 je krasna, ale teraz musime dat emocie bokom a musi zvitazit rozum, mne sa velmi paci z 2010 ten zeleny, je krasny, ale je fakt uzky, a dieta v zime je nervozne ked sa nemoze ani pohnut... 🙂 a ty mas aku farbu? 🙂

Katy, ty uz mas doma alebo chces utopia, a slalom ci nomad? 🙂 My este nevieme co budeme mat? 😉

jajulaa
17. apr 2010

Dievčatá, tak to ma mrzí, že som vás sklamala 😒 ,ale musím povedať, že aj ja som a to riadne.
Ja som bola ochotná urobiť aj menší ústupok, ale je fakt hrozne maličký.
A aj tá strieška je taká zvláštna, keď som tam malého dala ležať, tak je hrozne nízko, že som ani na malého nevidela, a to mi hlavne išlo.

marion
17. apr 2010

jajula , ja som ti vdacna...aspon som uz rozhodnuta...ta reverse sedacka je sice super, ale z mojej skusenosti viem ze moj ked bol este vo vanicke 6 mesacny a mal trosku vydvihnuty chrbatik, tak hladel dookola co sa deje, a ja som ho nezaujimala. Tak to mi staci aj 2009 model a bude pozerat co je pred nim. U mna ta otocna sedacka nehra az taku rolu, ale ta zelena sa mi velmi paci....skoda 2009 nema zelenu...Komfort a pohodlie nasich buducich je dolezitejsi... 🙂 aspon podla mna...

veqa
17. apr 2010

🙂 marion, ja som chcela tiež ten zelený ☹ ale ak je taký úzky, tak nechcem, my máme farbu air, to je ten modrý, máme ho 3 mesiace a som s ním spokojná, až na to že nemôže byť krpček smerom ku mne....tak veľmi som chcela ten nový model...no popozerám ešte nejaký iný otočný kočík, napr. bebe confort, len ten sa mi vidí dosť vysoký a ja som krpatá 😀

bianca123
17. apr 2010

Veqo, Slalom 2010 ještě neodepisuj a zajdi se na něho podívat. Nejlépe s nějakým figurantem. Mi když přišel Slalom domů, tak jsem se na první pohled zděsila sedačky, že je úzká. Sedačka je v pohodě, tam si sedne i můj 10 letý syn, ale ta opěrka. Už jsem chtěla kočárek vracet, ale jen do té doby, než jsem jej vyzkoušela i se synem-uživatelem (9 měsíců). Je v ní taková zmenšovací vložka, která kočárek opticky zužuje a je opravdu hodně vypolstrovaná. Boky nedrží žádná pevná konstrukce, takže je možné ručičky roztáhnout na šířku. Jak bych to dobře popsala - opěrka nemá žádné pevné koryto, kde by nebylo možné roztáhnout ruce, ty bočnice se promáčknou a je tam místo i na fusak. Pevná plastová opěrka je až kolem hlavy. Hned jsem šla s metrem srovnávat se svým starým sporťákem, který mám už 8 let na půdě a naměřila jsem šířku opěrky 33 cm, což teda Slalom rozhodně nemá, ale je kolem ní kovová trubka, takže pokud chce pasažér roztáhnout víc ruce od těla není kam. Slalom má právě ty boky volné. Takže já dávám Slalomu po 3 týdnech užívání 1* a neměnila bych. Já jsem si ho vybrala pro jeho dokonalé jízdní vlastnosti a hlavně kvůli otočnému sezení. Jezdíme zatím stále čumáčkem k sobě, vyhovuje nám to. Neumím si představit, že bych na tak malého prcka neviděla. Zvažuješ ještě High trek? Tam prodejci uvádějí šířku 28 cm! ale číslo není důležité, dobře prohlédni na vlastní oči a vyzkoušej pohodlí sedačky nejlépe s jeho uživatelem. Nechci tvrdošíjně obhajovat Slalom 2010, nemám na tom žádný zájem, jen upřímně doporučuji vyzkoušet, pojezdit a nedát na teoretické rady. Přeji šťastnou ruku při výběru kočárku a příjemné poježděníčko alespoň tak příjemné, jako máme my. 🙂

veqa
17. apr 2010

bianca, môj krpec má 8 mes. ale 10 kg 😀 no asi si ho fakt pôjdem vyskúšať do obchodu,v pondelok tam nabehnem, potom napíšem ako sme sa rozhodli 🙂 slalom čo mám teraz je neskutočne priestranný, tak možno to na prvý pohľad bude šok, ale uvidím, ako to bude, keď tam posadím malého. 😉

jajulaa
17. apr 2010

Aj mne sa páčila hrozne tá zelená 😉 .
Inak minule v rádiu hovorili, že deti, ktoré sedávali v kočíku od matky, že ľahšie nadväzujú kontakty a nie sú uzavreté a ustráchané.
Asi je to blbosť, ale celkom mi to dobre padlo 🙂 .
A Bianca, jasné, že je to na každom ako sa rozhodne a tiež som zato, že si to treba vyskúšať, no pre mňa aj keď som ho veľmi veľmi chcela je nevyhovujúci.
Inak tiež som rozmýšľala nad bebecarom, ten sa dá tiež otáčať, ale na Slovensku nikto tieto kočíku nepredáva.
Aj sme si dopisovali s jednou pani z čiech, žeby nám ho boli ochotní dodať ho do Brna, ale nakoniec si nechám môj concord.
Tiež sa mi zdá vysoký a som dosť maličká.

bianca123
17. apr 2010

My to máme naopak 😀 skoro 10 měsíců, ale jen 8 kg. Chce to opravdu vyzkoušet, starší Slalomy patří k nejprostornějším sporťákům na trhu, tak to budeš asi překvapená. Otočná sedačka je bohužel na úkor šířky sedačky. Já mám vyzkoušeno, že se do nového Slalomu synek vleze i s fusakem v pohodě, tak snad v něm odjezdíme i příští zimu. Na doježdění pak příští rok stejně plánuju lehké skladné golfky.

veqa
17. apr 2010

jajula a už ti ho vyreklamovali? už mi z tých kočíkov haraší, dva týždne obzerám ten nový jané slalom, potom som sa rozhodla že chcem jané unlimit a nakoniec zistím, že je malý 😀 zabehnem do detičkova nech mám pokoj v duši, že som ho aspoň skúsila 😉

veqa
17. apr 2010

bianca, ja golfky nikdy 😀 mala som pri prvom synovi a išlo mi to ovládanie na nervy, radšej riadny stabilný kočík 🙂

bianca123
17. apr 2010

Jo, jo, vybírání kočárku je hrůza! Ideální neexistuje. Jsem ráda, že už to mám za sebou. 😅

bianca123
17. apr 2010

Je pravda, že já golfky nikdy neřídila. Ale oproti Slalomu, to ježdění bude asi brutus! Letošní léto si vychutnám se Slalomem a příští léto už bude mít synek 2 roky, tak už v kočárku stejně nebude moc chtět být, tak možná na dovolenou a na výlety pořeším nějaký golfáč. Anebo vydržíme se Slalomem.

jajulaa
17. apr 2010

Vega, ja som kúpila šporťák concord v poľsku. Takže sme ho tam zaniesli minulú sobotu,
V Poľsku musia reklamáciu vybaviť do 14 dní, tak som zvedavá.
Inak ja som celú výbavičku nakúpila za 1,5 týždňa, takže som nemala moc času na vyberanie a skúšanie teraz spätne pozerám, že som celkom dobre vybrala 😉 .

katy1979
17. apr 2010

marion no este ho nemame ja kým sa rozhodnem a rozhýbem mne to chvilu trrva. jasne ze slaloma. stvorkolka je u mna pase. a vsak sa tu bavime o slalomoch nie o iných typoch. ale vyzera to na utopiu.
ja nerozdelujem kocik na modry, cerveny, chlapcensky ci dievcensky. ked nie je ruzovy a s kvetinkami tak je univerzalny. pri synovi sme mali cerveny a zije.
ja som posadila svojho 3 rocneho obrika do slalomu 2009 a este by sa pomaly do neho aj vosiel. takze nie je o com. na 2010 ma neuputala strieska polohovanie, celkovo material. podvozok super ale to je asi tak vsetko. a vadi mi osobne aj to madlo. zle sa to drzi teda aspon mne. je ploche. gulate sa drzia ovela prirodzenejsie a lepsie. dali tento rok plastovu brzdu. otazne je preco. ja dufam ze budem spokojna s 2009. polohovanie pasikom sme mali aj pri prvom a podla mna to je skvely vynalez.

marion
17. apr 2010

Katy, ja tiez este neviemkt. farbu , ale rozhodujem sa medzi tymito 2 farbami, ostatne sa mi nepacia. My sme inac tiez mali pri Lukaskovi cerveny kocik. U mna je to zase naopak, trojkolku som mala, je to super, lahka manipulacia...ale ja chcem teraz jeden kocik lahky aby som ho mala cely cas co budem maleho vozit. Nechcem uz neskor vymienat za mensi a lahsi. Tak dufam, ze nomad ma nesklame.... 🙂 Vobec sa mi nechce hladat a patrat po inych lacnejsich znackach...jane je najlahsi tak preto som si ho vybrala... 🙂 🙂 🙂

katy1979
17. apr 2010

jaaj takze ty chces nomad. neviem o kolko je slalom tazsi od nomada. o neho som sa nikdy nejako nezaujimala. my sme mali casual a v pohode dalo sa a golfac tiez trojkolku buggstera. ten sme si nechali iba objednali novy potah a kolieska.

marion
17. apr 2010

My sme pri prvom mali trojkolku chicco S3, vtedy este len trojkolky a trojkombinacie zacinali, tak nebolo velmi na vyber, ale bola som spokojna. Ale kedze je to vacsi kocik neskor ti treba mensi, nejaky golfac. Ako golfac som kupila chicco multiway, s nim som bola tiez spokojna. Obidva som uz ale predala. Nakolko byvame v byte, tak teraz chcem mensi lahsi a jeden na cele obdobie. A to mi splna jedine nomad. 🙂 🙂 🙂 Tak dufam ze budem spokojna. 🙂 A slalom je tazsi mozno nejak o 1 kg. Ale trojkolka je super hlavne manipulacia jednou rukou je super. 🙂 Takze urcite dobra volba. 🙂

veqa
19. apr 2010

😖 tak baby, bola som teda vyskúšať jané slalom 2010na predajni a teda, hrozný kočík. strašne uzučká športová časť- naša chicco stolička a ukazala mi aj hlbokú vaničku-tak isto des.... menšia už hádam ani nemohla byť 😲 takže som spokojná s mojim slalomom, síce neotočným ale super priestranným 😉

veqa
19. apr 2010

oprava:naša chicco stolička je priestrannejšia ako nový jané 😀

lukasa
19. apr 2010

Ahoj, já mám také Jané reverse slalom.s matrixem.Koupila jsem ho narychlo.Objednala jsem si v Německu Teutonii a ze slíbených 4týdnů bylo 15týdnů.A problém jak blázen.Mimčo se mě narodilo o měsíc dříve.Na teutonku jsem dala 50%zálohu a zrušit se to už nedalo.A nakonec vyšla ještě dost draho takže se na inzerát nikdo neozval.Budu muset prodat slaloma a popravdě nerada.Jinak se manžel asi z mejch kočárů zblázní. Cena za slaloma jsem i pláštěnkou na matrixe dala 19.500 a zrovna dnes jsem dala inzerát za 15t. Jinak jsem byla spokojená a desing janéčko má určitě šmrncovnější a ten kdo říká že je úzký tak asi neviděl kočárek buz ten má ještě o 3cm míń. A teutonka má 33 tak velký rozdíl to teda není.Janéčko je hodně vypostrovaný tak má ten dojem,ale je měkounkej a strany se dají rozšířit.Kamarádka tam dala 3letého kluka naprosto v pohodě.
kouknout a vyzkoušet je něco jiného.

andzi
20. apr 2010

lukasa, ďakujem za tvoj postreh, aj my sme rozhodnutí pre nový slalom reverse a tiež si myslím, že tam bábo v pohode dám, aj keď je úzky. Keď porovnávajú baby Jané slalom reverse s poľskými veľkými "traktormi" tak potom sa ani nečudujem, že sa im zdá úzky. Ja by som si taký veľký húpací kočík nekúpila, je síce veľký, priestranný, ale ťažký, nemotorný a vôbec nie bezpečný. A mne ide hlavne o bezpečnosť bábätka. Som rada, že si so slalomom spokojná, hoci ho ideš predávať.

bianca123
20. apr 2010

Andzi, ty máš vybranou barvu Anis? Viděla jsi ji naživo? Pro mě byl největší boj vybrat barvu. Všechny jsou moc hezké. Mám stejný názor na velikost kočárku. Co je pro jednoho předností, může být pro druhého nevýhoda. Než esovitě prohnutá páteř půlročáka ve velké sedačce, tak raději těsňoučko. Nikdo se nepozastavuje nad tím, že High trek má šířku 28 cm, Freestyle 30 cm, Buzz 30cm, atd. Tady se to veze na vlně srovnání Slalom 2009 a Slalom 2010, aneb Reverse je příliš úzký-nebrat! Nenechej se zvyklat. Budeš spokojená. Teda tvé dítko. 😀

veqa
20. apr 2010

andzi, radšej si ho choď dobre obzrieť do nejakej predajne, my máme teraz slalom a keď som videla nový slalom tak je fakt maličký, teda úzky.... ja mám 8 mes. chlapca ale bol tam hodne napasovaný - teda keď to porovnám teraz s tým slalomom čo máme.

lukasa
20. apr 2010

Popravdě ho prodat nechci,ale budu muset.Teutonia je za 23,5tis neprodejná.Sice má originální barvu ale na barvě se asi nejezdí,co.Jsem blbá že jsem do ní šla.takže mám doma kočárky za 40.tis.S janéčkem se jezdí super vůbec se spor´tíku nebojte.
dala jsem inzerát na i-bazar.cz - cenu jsem dala 15tis. popravdě se mě bude těžko loučit.

petule12
20. apr 2010

ahoj holky, jak tak čtu, je to boj o jané 2009 a 2010 🙂

je fakt, že jsem kočárek konečně v neděli vyděla naživo a prostě i můj názor je, že jak korba tak sporťák jsou opravdu úzké.

a jak se mi docela líbil na obrázku tak realita mě moc nenadchla ...

ale je to zase jeden názor a je fakt, že kdyby se každému líbilo to samé, tak by mohli vyrábět jeden kočárek 🙂

kapr
20. apr 2010

peti kdes ho viděla? Někde v obchodě?