Máme radšej kúpiť kočík Jane Slalom Reverse 2010?
Ahojte,
tak uz pomaly bude v predaji nova kolekcia 2010, ktora ma mat niekolko zmien, hlavnou je to, ze sportova cast ma byt otocitelna a teda dieta pozera von alebo na vas ... Potom nejake dizajnove veci ako ine kolesa, vanicka atd.
Udajne vsak ma byt aj sportova cast "uzsia" ... a cena o 10-15% vyssia.
Viete nejake info? Ci su rozmery kocika ine? Ci sa oplati nan pockat?
Co teda nan hovorite?
Dakujem za rady, nakolko tento kociar je vo vybere a otazka je, ci sa mam nahanat za 2009 alebo je 2010 celkom rozumnou investiciou?
PS: Su to spanieli, a preto ich slubovany termin marec neviem neviem 😅
@ponette Musím říct, že nemohu souhlasit s názorem, že Reverse není úzký. Náš malý má 2 roky a necelých šest měsíců ( 12,5 kg) a dneska jsem si ho posadila do tohodle kočárku. Měl jen tričko a neměl kolem sebe žádné místo, pod madlo se sotva vešel a nešlo ho tam bez odepnutí posadit. Boudu měl cca 10 cm nad hlavou a odstrkoval ji, protože mu vadila. V zimní bundě by se tam opravdu mačkal a s fusakem by se tam nevešel ani náhodou. Leda bych to madlo dala pryč. Hodně mě to překvapilo a zklamalo.
🙂 @kubinkov ja to beriem zase tak ze moj prvy uz ako 2 rocny odmietal sediet v kociari a ked mal 2 roky a 2 mesiace tak sme kociar predali....mne v poho staci ked vydrz do 2 rokov a kedze cakame dievcatko a hrozi este predcasny porod tak ako proi malom tak ziadny kus baby to nebude, cize sirku neriesim a su kociare ktore su s rozmermi este horsie na tom alebo su ako korytka..... 😀 😀
Ahoj, tak se hlásím po delším čase. Kočárek jsme nakonec koupili - molten red. Malý má 4 a půl měsíce a 8 kg a vejde se mi tam v pohodě. Dokonce si myslím, že mu je tam líp. Vozí se už ve sporťáku, protože se mi do matrixu už nevejde. Máme taky staršího slaloma a tam neuměl usnout, protože to bylo tak široký, že tam neměl žádnou oporu. Teď ho mám otočenýho pěkně k sobě a je to super. Máme oční kontakt. Když se holky drží kočárku, tak s nima taky komunikuje. Je to fakt lepší. Jen se trochu děsím, že mi takhle poroste dál a to pak nevím, co budu dělat. zatím mu malý není. V zimě bude mít rok a asi toho ještě moc nenachodí, tak se toho docela děsím. ☹
Jinak jsem si musela zvyknout, že má těžiště trochu jinde a je na zvedání těžší - to je ale tím, že je otočená ta sedačka.
No a závěrem - myslím, že jsem udělala dobře. 🙂
Ahoj holky,
obracím se na vás všechny s dotazem..v říjnu seč mi narodí miminko, koupili jsme kočárek Jané Slalom Pro 2009, ale moc jsem detaily nezkoumala, jen ho zběžně zhlédla, že je v pořádku a že není nutná reklamace, teď už máme kočárek uložen u rodičů a nechci, aby mi opět tu krabici rozbalovali. Včera u mě byla kamarádka - ta má Jané Slalom Pro 2008..a všimla jsem si, že má po straně korbičky něco jako rádio pro miminko...a začla ve mě hlodat myšlenka zda i to samé rádio má i můj kočárek Jané slalom pro 2009?
Nevporadíte mi někdo? Je to na boku ve vnitřku korby?
Díky moc Gábina
Ahoj. Vidím další komentář, že Jané 2010 je úzký. Já do něj posadila schválně moji 4letou dceru (má asi 15 kg) a vešla se mi tam v pohodě, měla tam místo i na fusak (vyndala by se ta vložka vzadu) a i se vešla pod boudu, což třeba u Mutsíka vůbec nešlo. Já jsem nadmíru spokojená s tímto kočárkem a kdybych měla něco vyčíst, tak jedině, že nová kolekce šla nahoru s váhou. Třeba máme ještě nomada, a ten je jak pírko. Ale za všechny výhody (otočné sezení, boudička, které krásně kryje mimi a dá se nastavit do tolika pozic, snímatelný a pratelný potah, krásné barvy, atd atd) těch pár kilo navíc unesu.
@martini88 😀 😀 😀 moja rec
Ahoj, tak můžu přispět svou troškou do mlýna 😉
Mám korbu 2008, Stratu 2009, sporťák 2009 a sporťák 2010. Takže korba i sedačka pasují na oba podvozky, to jen pro ty, co se tu ptaly 😉
Korbu 2008 mám z toho důvodu, že se mi prostě nelíbil materiál střechy na té loňské kolekci a taky mi nepřišla do větru tak fortelná. Ale to je jen můj subjektivní pocit 😅
Novej sporťák jsem pořizovala jen proto, že jsem chtěla na miminko prostě vidět. Byla jsem rozhodnutá, že loňskýho Amazona prostě prodám, páč jsem s ním prakticky nejezdila. Jenže pak přišel ten novej a já zvažovala plusy a mínusy 😅 Nebudem si nic nalhávat, je prostě užší, což si ale myslím, že není tak hrozný, protože když porovnávám s kočárkama kamarádek, je to spíš standart 😉 Ale zase menší mimčo v něj lépe sedí a neplandá jako ve starší limuzíně 😉
Je těžší, což neoceňuju při nakládání do auta, skladnej je stejně 😉
Jako velký + vidím novou nožní brzdu, ta stará šla ztuha odbrzdit a dlouhý manžel o ni občas drbnul při chůzi.
Nevím, proč dělali to hranatý madlo, nejde vůbec do ruky 😠 Přiznám se, že to byl jeden z důvodů, proč jsem při prvotním rozhodování nekoupila Gessleina 😅 A motá se mi pod ruku lanko od kotoučovky, asi je namontovaná ta páka pod špatným úhlem 😅
Co se použitýho materiálu týče, nemůžu nic vytknout 😵 Je parádní a za kočárkem se každý otočí. Tuhle mě zastavil náš starosta a ptal se, co je to za značku, že bude pořizovat kočár dceři a jemu se hrozně líbí ten náš cylindr 😀
Stříška jde krásně polohovat, takže slunečník ani nepotřebuju. A s nánožníkem tam bude prcek jako v tanku a v zimě mu tam fakt nenafouká 😉
Oceňuju odklápěcí madlo, fakt dobrá vychytávka.
Nechápu teda tu pláštěnku, tu fakt nikam nesložím, takže se poohlídnu po nějaké skladnější. Máte nějaké tipy?
Za mínus považuju manipulaci a jízdní vlastnosti 😔 Kdo má šanci porovnat s loňským, musí přiznat, že je v tom fakt rozdíl. Jasně, je to těžištěm při posazení proti směru. Ale ani po otočení sedu to prostě není na jednoruční řízení. Jak tu někdo napsal, u starýho jsem se mohla druhou rukou dloubat v nose, což tady nelze 😔 Přispívá k tomu nepochybně i šířka gum, která na druhou stranu zase zaručuje lepší stabilitu kočárku 😉
"Odpružení" mi přijde také tvrdší, takže na dlažebních kostkách či v terénu je to znát 😖
Manželovi se nezdá to plastové uložení kol, ale to ukáže až čas.
Takže závěr je ten, že nakonec neprodávám ani ten loňskej a budem mít oba. Do terénu Amazona a na frajeřinky Molten Reda 😀
Přidám páč fotek našeho "drobka"(9 kg a 76 cm) v půl roce, foceno v jeden den, takže fakt od první fotky nevyrostl 😉
Spagetko, hezké fotky a hezké objektivní srovnání. Já mám taky Molten Red a se staršími modely srovnat nemohu, neměla jsem je. Z těch tvých fotek je zřejmé, jak ta boudička u staršího modelu opticky zešiřuje kočárek. To je tím, že je na konstrukci a ne na sedáku, jako u nového modelu. Ale to je ta daň za otočné sezení. Náš prcek má rok a vlézá se v pohodě, on je trochu podměrečný, takže se zdá, že se šířkou problémy mít nebudeme, ale pro větší dítko nadstandartnějších rozměrů může být těsný. My v něm zimu jistě odjezdíme, pořídíme nánožník a třeba už nebudeme potřebovat ani fusak. Ale zatím se tam s fusakem vleze. Když vidím jiné kočárky a zejména některé golfáče, tak jsou snad ještě užší.
Mně se řídí kočárek dobře i jednou rukou, dělám to často, když pořád chodím s deštníkem nebo zmrzlinou, je poměrně těžký, to máš pravdu, naštěstí já ho do auta moc často neskládám. Pláštěnka je super na kočárku, ale jinak stojí za dvě věci. Je šíleně neskladná, do košíku se nevejde, já jsem pořídila univerzál Emitex a a zgučím ji do malého pytlíku. Mám i síťku na komáry tmavomodrou Emitex. Boudička je v pohodě, nevidím žádný problém.
To odpružení nic moc, když srovnávám s Roanem, který jsem měla před tím 😀 , ale trochu se to poddalo. U sporťáku mi neva, že to na kočičích hlavách trochu drncá, malému se to spíš líbí. To lanko od ruční brzdy se někdy motá kolem madla, musím často posunovat v té úchytce směrem dolů. Sporťák máme 3 měsíce a dosud žádný problém, tak snad budeme spokojeni i nadále. A kdyby ne, tak koupíme jiný kočárek, no ne?
Maminky, těhulky, jdu za váma s vlastní zkušeností, jestli Slalom 09 či 2010 a za mě jednoznačně 09!!!! Měla jsem Slaloma už u prvního syna a pro mě to byl jednoznačně nejlepší kočár a to jsem zkusila i Bébécar, Casualplay, Concord a Buzze. A teď při miminu jsem strašně chtěla Concorda Fusion, ale bohužel, po 3 měsících šel z domu.. A vrátila jsem se ke Slalomu. Ale! Chtěla jsem toho novýho, objednala si ho a šla do Babycaru Brno vyzvednout. Byla jsem natěšená, ovšem, jaké bylo mé zklamání... Barvičky byly nádherné, ale sporťák je oproti tomu staršímu typu naprosto nepoužitelnej. 😒 Sama paní vedoucí mi říkala: -7cm na šířku a + 4kg na váhu. 😖 😖 😖 A to je opravdu rozdíl. A hlavně to madlo, které je strašně nízko, mě úplně vyděsilo..Maminky, které nemají zkušenost se "starým" Slalomem, tak jim to třeba tak nepřijde, ale věřte mi, jak jsem byla ráda, že měli ještě pár starších kousků a odešla jsem s klasickým, kvalitním Stylonem 09. Sama vedoucí mi říkala, že tam měli spoustu objednávek už od února na tu novou kolekci a říkala, že 98% lidí si pak vzalo ty starší typy. mně ten novej přišel jako kočárek pro panenky, oproti tomu staršímu. A rozhodně se tam dítě nevejde déle než do 1roku, max. 1,5roku. V kolekci 06 jsem syna vozila do 2,5let a měl tam max.pohodlí a to byl pěknej pucánek. 😵 Takže za mě 2010 nebrat! Toť má zkušenost. 🙂
Já jsem zase názoru, že to není vůbec tak strašné, měla jsem slalom 08 a letěl po měsíci z domu, ten sed je příšerný, dítě jako zkroucenina. Slalom měl nadstandartní lůžko, a tím zúžením se dostal na klasiku kočárku a délka 9é cm je podle mě luxusní. Když tak se výtáhne ta vložka.Já má třeba v pozici sedu u gtčka 26cm. A nikdo to nikdy neřešil, že je malý a úzký. Já bych šla jedině do kolekce 2010, navíc jsem někde viděla fotky, jak jedna maminka fotila se svou 4letou dcerou a úplně v pohodě.
Teda ten Reverse je kontroverzní! 😀 Ještě že nemám s čím srovnávat a řídím se svým rozumem a pocitem.
Jasně, jsem názoru, že je dobře, že se nelíbí každému, kdyby každý jezdil s novým reverse, tak by se mi asi brzo okoukal. 😀
Ahojte tak pridám aj ja svoj názor do diskusie. Mám skusenosti s verziou Jane Slalom Pro 2009. Kočík sa mi strasne páčil. Žiaľ musím podotknúť, ze ma mierne zarazila stabilita kociara, (predtým som mala v rukách trojkolku Casualplay S4, Urban DeTour Mothercare, Peg-pérego GT3 )ktorá po nasadený korbičky , či autosedačky bola katastrofálna. Schádzanie z obrubníkov bolo otrasné a taktiez si nemyslím, že je tento kočiar vhodný do horského terénu. Čo sa týka hlbokej korbičky tá bola OK, ocenila som hlavne polohovanie babatka v korbicke. Asi po 3 mesiacoch sa nám pokazila kotúčová brzda na kočiari, a to som ju vobec nepoužívala. Taktiez po istom čase sa nám pokazilo aj brzdenie kociara pri zadných kolesách jednoducho sa tam vydrali drážky a zadná brdza stále padala hrkotala. (A to sa nestalo len mne ako nám predavač povedal je to jedna z najcastejších chýb JANE kočíkov). No najviac mi vadilo polohovanie opierky chrbta v sportovej verzii, ktoré bolo v najvyššiej polohe dost vzdialené od madielka a trošku mi prekážalo, ale len v zimnom období, ze strechá nebolo dlhšia stále som mala pocit, že do kočíka fúka( tento problém sa dá vyriesiť clnou proti slnku). Kočík je dost priestranný a v pohode sa v nom vyspi 2 ročné dieťatko. Pri reklámacii sme napokom kocík vymenili sa Casualplay - je to neporovnateľné s Jane. Na iných diskusných fórach som sa tiez dočítala ze Jane a a Casualplay su kočíky španielskej výroby a sú vyrábané pre potreby týchto trhov to sa týka aj klimatických podmienok, preto aj tá strieška je viac otvorená.
Ak by som sa znova rozhodovala koćík Jane Jane Slalom Pro 2009 by som urcite nekupila, avšak pozerala som na nete Jane Slalom Reverse 2010 vyzerá oveľa stabilnejšie, kolieská su robutsnejšie.
Nedá mi to nereagovat na mahnut, máme Jané Slaom Pro 2009 a zatím nemáme žádný problém, zvládá terén a stabilní mi přijde až až, ale asi máme každý jiné představy.. 😅
@mahnut Tady teda musím oponovat se stabilitou Peg-Perégo GT3 😅 S tím jezdím dost často a, dle mého, opravdu není stabilnější než Slalom.
Casualplay S4 musí být logicky stabilnější, když je to vlastně 4 kolka 😉 Moje kamarádka ji má, ale zase v zimě se hrozně nadřela, páč mezi ty 2 kolečka jí lezl pořád sníh 😠 Já jela celkem v pohodě, i když letošní zima fakt v pohodě nebyla 😀
Co názor, to něco jiného. 🙂
Slalom byl pro mě určitě méně stabilnější a rozhodně neprojel, to co prodeje gtčko, sníh, les, pole, atd....
Casual byl stabilnější, ale vůbec nezvládal náš vesnický terén. .-)
kacko, no vidíš a zrovna opačný názor mám já 😀 Se Slalomem drandím po lese, s GTčkem sice taky, ale to se mi převrací snáz 😅 Možná tím, že je to těžiště výš 😅 Třeba je to taky o tom, jak komu sedí kočár do ruky 😉
Spaagetka asi jo, mi dělal slaom i prolémy s obrubníkem. 🙂 🙂 Gtčko mi projede všechno. Moc mě láká skusit ten nový slalom reverse, mi se totiž strašně líbí, i ty vaničky. No jo, doufám, že bude ještě nějaké mimi a koupím is ho. 🙂
baby nemáte niektorá unlimit? tá sedačka na športovej časti je rovnaká ako na slalome? 😖
Všimli ste si, že na o-baby teraz zlacneli niektoré sety Jané slalom reverse 2010, napr. molten red a niektoré napr. vo farbe Stylon sa oplatí objednať skôr samostatne, nie ako set, rozdiel mi vyšiel 21 eur.
@andzi o 10 dni uz skusam kociarik..tak dam potom info ako je to s transporterom a matrixom...v piatok mame sekciu...
ahojte kocky, citam vasu debatu..cakame mimonko v oktobri a povodne sme vybrali casual play S4....pohoda..ale potom som uvidela JANE kolekciu 2010..a uplne ma nadchla....kamoska ma odhovara, ze je maly tento kociar...
pozerala som na vanicku a vnutorny rozmer ma 66x27 cm..a ja som teraz v rozpakoch, ci sa mi tam drobec vo fusaku zmesti.....s pouzivanim hlbokeho kocika ratam tak na 6 mesiacov. potom by som uz chcela do sportiaka davat...
a potom sportovy kociar - preto som chcela JANE, e je kvalitny...som si predstavovala, ze ho budeme mat do 2-3 rokov, nebudeme musiet kupovat iny....zmesti sa mi tam take deco?? poradte mi, bo mam takeho chrobaka v hlave.....
baby potrebujem od vás radu, páči sa mi jané slalom pro 🙂 , ale kedže sa v nich tak trošku nevyznám chcem sa spýtať aký je toto ročník??? foto prikladám......
a ešte ktorá ho máte, ako ste s ním spokojná????
díky
@michaela80 držím palce na piatok a mimochodom, my sme sa nakoniec rozhodli pre Jané slalom reverse 2010 vo farbe Stylon, komplet, aj s Transporterom aj so Stratou! Už je na ceste z Nemecka. Veľmi sa teším. Nakoniec vyhralo Jané nad Casualplay!
Čaute kočky...práve dnes mi prišiel Jane slalom 😀 ... je to síce model 2008, ale je úplne nový...chcem sa spýtať na dve veci...po nasadení hlbokej korbičky mám pocit, že nie je stabilná a že sa trochu na podvozku kýve 😒 a tiež aj rukoväť má nejakú tú vôľu a kýve sa..má s tým niekto skúsenosti...?....má to tak byť, alebo sa to nejako dá dotiahnúť, aby sa to nekývalo?..alebo je to tretia možnosť - chyba kočíka?..poraďte mi niekto...ďakujem
akwi já jsem kvůli té kývající korby volala přímo do firmy jane a řekli mi že je to normálka, no ale mě se to nelíbilo vadilo mi to a tak manža dal na spodní rám takovou tu pěnovou černou věc, nevím jak se to jmenuje ale je to na řidítkách od kola a je po problému. vypadá to přirozeně brání to tomu houpání.

@lucinka dakujem 🙂
aj na tom emimine boli fotky a vyzeralo to dobre, tak super...