icon

Oplatí sa investovať do drahých kočíkov?

olivka0216
4. jún 2025

Ahojte žienky, nie som zatiaľ tehotná, no občas zvyknem pozrieť kočíky. Chcela by som sa spýtať či sa oplatí investovať do drahých kočíkov. Napr. Cybex stojí aj 1300€. Viem, že veľa mamičiek ho má, no ja tomu úplne nerozumiem a príde mi divné a prehnané dať za kočík toľko. Ak je dobrý, kvalitný a super, kludne napíšte svoje skusenosti.
Potom sú aj kočíky, ktoré stoja 200€ a z hlbokej časti sa dá spraviť športová, no to mi príde tiež divné. A mám pocit, že tie kočíky nie sú kvalitné.

Kľudne napíšte svoje poz./neg. skusenosti, rady a pod.

Keď už sme pri tych kočíkoch.
Predáva sa 2 kombinácie (vanička+šport. časť )
Ale aj 3 kombinácie (vanička+šport. časť + vajco)

Čo je lepšie? Kúpiť si 2 komb. A dokúpiť si lepšie vajco? Či stačí aj 3 komb. ?

Informujem sa dopredu.

Dosť mi tikajú biologické hodiny a teším sa, keď budem kočíkovať. 🥰Teda nie len ja, ale aj manžel. 🥰 Keby som neni zamestnana iba 3 mesiace, už dávno pracujeme na bábätku, len by som mala malú materskú.
Ďakujem za všetky rady ❤️

Strana
z2
lucia13022023
4. jún 2025

Píšem za mňa. Trojkombi a dvojkombi je najväčšia blbosť.
Trojkombi - hlboká vanička ok, športová časť zbytočne mohutná, zlozite skladanie, vajce treba kvalitné.
Dvojkombi - rovnaké dôvody ako pri prvom.

Ja som kúpila prvý kocik lacný, 300eur stal, trojkombi, Kunert. No to bol extrémne zlý kocik a o mesiac som kupovala nový, cybex priam. To je 100 a 0.
Rovnako ako vajíčko z Kunertu a potom kvalitné, to sa nedalo porovnať.
Mala som zimné dieťa, potrebovala som veľkú vaničku, aby som tam napratala aj zimný fusak. To cybex spĺňal.
Ďalej, keď malý začal sedieť kúpila som cybex beezy, ktorý je skladny, ľahko sa skladá, ale v pohode sme s ním prešli aj hory.
A kúpili sme ešte jeden easywalker jackey ktorý ma male kolieska, čisto na dovolenky a do lietadla.
Za man je dôležité pri kočíku hlavne to vajce. To fskt treba kvalitné.

olivka0216
autor
4. jún 2025
@lucia13022023

Píšem za mňa. Trojkombi a dvojkombi je najväčšia blbosť.
Trojkombi - hlboká vanička ok, športová časť zbytočne mohutná, zlozite skladanie, vajce treba kvalitné.
Dvojkombi - rovnaké dôvody ako pri prvom.

Ja som kúpila prvý kocik lacný, 300eur stal, trojkombi, Kunert. No to bol extrémne zlý kocik a o mesiac som kupovala nový, cybex priam. To je 100 a 0.
Rovnako ako vajíčko z Kunertu a potom kvalitné, to sa nedalo porovnať.
Mala som zimné dieťa, potrebovala som veľkú vaničku, aby som tam napratala aj zimný fusak. To cybex spĺňal.
Ďalej, keď malý začal sedieť kúpila som , ktorý je skladny, ľahko sa skladá, ale v pohode sme s ním prešli aj hory.
A kúpili sme ešte jeden ktorý ma male kolieska, čisto na dovolenky a do lietadla.
Za man je dôležité pri kočíku hlavne to vajce. To fskt treba kvalitné.

@lucia13022023 ďakujem veľmi pekne🥰

izabela181
4. jún 2025

@olivka0216 ja keby sa mám rozhodnúť ešte raz, tak kúpim kočík s vaničkou hocijaký aj z druhej ruky na tých prvých 7-8 mesiacov+kvalitne vajíčko. Investovala by som do poriadneho športového kočíka, ktory je už na dlhšie 😊 podľa mna tie športové kočíky z 2 a 3 kombinácie sú malé a nespratné 🤷‍♀️ Ved to aj vidno na inzerátoch keď ľudia predávajú takéto kombinovane kočíky, väčšinou je popis typu “vanička používaná 6-8 mesiacov, športová časť minimálne alebo vôbec nevyužívaná”

mdse
4. jún 2025

@olivka0216 nikdy som nemala kočík za1300e, takže nemám skúsenosť. Ale s mojim Kinderkraftom za 400 som nachodila stovky km, v hlbokom byť nechcel, ale akonáhle som z neho spravila športový už to bola paráda. Ešte mám na cestovanie športový Joolz Aer, ale na dlhé prechádzky mi v ňom nechce byť tak, ako v Kinderkraft, kde na mňa vidí. Moje dieťa nechcelo byť v kočíku prvé mesiace, jeden z detí nebol v kočíku vôbec (chcel sa iba nosiť a v kočiku ryčal) a dosť by ma hnevalo nevyužiť drahý kočík. Takže ja som bola spokojná s lacným kočíkom.

sisska96
4. jún 2025

Nie. Kúpili sme lacnejší z bazáru

sisska96
4. jún 2025
@sisska96

Nie. Kúpili sme lacnejší z bazáru

@sisska96 Za stovku

btus
4. jún 2025

kupovala som lacnejšiu 3 kombináciu z bazáru. Plne vyhovovalo. Veľká vanička a veľký športový kočík. Potom asi v 1,5 roku sme kúpili skladací golfáč na cestovanie https://www.svetkocikov.sk/kociky.chicco/kocik..... Ale ja som chcela veľký šporotvý kočík. Aj golfáč sa zadaril z bazáru.

gab1sol
4. jún 2025

@olivka0216 prečo si niekto kúpi bundu za niekoľko stoviek eur, či tisíciek a niekto si kúpi pod 100e? To je veľmi individuálne. Niekto kúpi nový drahý, iný lacný, ďalší z druhej ruky. Podľa svojich preferencii.
My sme mali 2 sety - jeden lacnejší, poľsky. Dobrý, ale za mňa zbytočne veľký. Mali sme trojkombináciu, ale rýchlo sme kúpili iný športový, ktorý nám viac vyhovoval. Neskôr sme trojkombináciu predali. Tri dni na to som zistila, že som tehotná. A tak sme boli nútení kúpiť ďalší. Vybrali sme drahší, ľahší, spratnejší a bola som spokojná aj so športovou častou. Takže ďalší sme už nekupovali…

katica06
4. jún 2025

@olivka0216 za mňa ak by som teraz potrebovala tak kúpim niečo a pod ruky. Ale ak budeš mať ,,šťastie,, ako ja tak dieťa ti nevydrží v kočíku ani chvíľu. U mojej to bol rev ako o život,už 9 mesačná vedela chodiť. Potom už.len odrážadlo. Kúpila som cca za stovku a po dvoch deťoch predala za 50.

modrahruska
4. jún 2025

Za mna, drahy kocik by som nekupovala, zda sa mi to uplne zbytocne. My sme kupili 3 kombi za super cenu z bazaru (drahe kociky aj samotna vanicka stoji viac ako nas cely set), stav ako novy, kupovala som ho kvoli paradnej vanicke a vravela som si, ze ak by sportova cast nebola dobra, predame a kupime iny. No a teda sportovu cast som nevyuzila, pretoze sa nedala dat do uplneho lahu a maly este nesedel, tak sme kupili iny sportak (tiez bazar, super stav) ktory je aj ovela skladnejsi, manzel sa velmi potesil tejto vymene 😁 Vajicko na par jazd k lekarovi stacilo a potom sme vymenili za poriadne, lebo tieto z kombinacii su ozaj nic moc. Celkovo to bola vyborna kupa, pretoze hlboka vanicka bola top a kocik sme este predali za rovnaku sumu. Takze za mna ak by som este niekedy kupovala kocik, jedine bazarovy.

majlo1234
4. jún 2025

My sme kupili thule a ked som mala v rukach podibne modely kocarov inych znaciek, vsetky hrkali a tazsie sa ovladali, nas ide heavy duty uz stvrty rok a nelutujem tie prachy. Ale stal len 900 ci kolko😆

olivka0216
autor
4. jún 2025
@katica06

@olivka0216 za mňa ak by som teraz potrebovala tak kúpim niečo a pod ruky. Ale ak budeš mať ,,šťastie,, ako ja tak dieťa ti nevydrží v kočíku ani chvíľu. U mojej to bol rev ako o život,už 9 mesačná vedela chodiť. Potom už.len odrážadlo. Kúpila som cca za stovku a po dvoch deťoch predala za 50.

@katica06 no veď toto, aj toto mi napadlo, že ak tam nebude chcieť byť. Viem, že sú také deti. Ale zase chcem aj nosiť a šatkovať, takže snáď bude aspoň to fajn.

simona92101
4. jún 2025

@olivka0216 my sme mali 2 kombi Moon relax edition s nafuk.kolesami a mozem len odporucat.do terenu,obe deti zimne,sportova cast sikovna lahka spratna,ziadne hebedo.vajicko sme kupovali kvalitne.keby sa mam znova rozhodnut tak urcite by som ho znova kupila

pl2y
Autor odpoveď zmazal
7komorova
4. jún 2025

@olivka0216 ahoj, ja mam drahy kocik z druhej ruky takze lacny. Stal 150€ aj vajco aj hlboka vanicky aj sportovy. Vajco aj vanicka super, ale ked uz bude sediet asi kupim sportovy iny. Mame taky “terenny” lebo byvame na dedine a kocikujeme v prirode - je dost tazky a mohutny. A ked vidim na internete ako sa lahko skladaju a ake su male a spratne tak jasnw ze by som chcela iny..

marianarem
4. jún 2025

@olivka0216 Ja si zase neviem vynachvalit 3kombinaciu, mali sme EasyWalker vanicka+sportovy a k tomu sme este ako bonus dostali vajicko MaxiCosi. Vsetky 3 casti sme viac menej zodrali, uplne maximalne vyuzite.

spanielka44
4. jún 2025
@olivka0216

@katica06 no veď toto, aj toto mi napadlo, že ak tam nebude chcieť byť. Viem, že sú také deti. Ale zase chcem aj nosiť a šatkovať, takže snáď bude aspoň to fajn.

@olivka0216 napíšem za seba a teda mám Zrovná ten kočík za 1300€ 😂 je neskutočne dobrý pohodlný, odpružený a navyše vyzera parádne cítim sa s ním ako bohyňa keď brazdim ulicami… ale určite je to na tebe, spoľahlivý kočík kupis aj za 400€ len si o tom veľa poštuduj. A vajíčko určite kupovať cez deti v aute poradia ti podľa typu autá, vahy výšky dieťaťa atd

kiki68
4. jún 2025

Ja som mala novy a pomerne drahy, nejako okolo 1,7k plus este nejake veci k tomu cca 2k, je to super masina, ako idem v tom vozit uz druhe dieta. Kupili sme ho, lebo pasoval do kufra a tiez do nasho terenu. Kolesa ma ako lepsi traktor, my mame pole cesty okolo, ja som denne tak 4 hod chodila po okoli. Toto vsetko zvazit podla mna. Kamoska mala taky lacny a menili ho, vratili kvoli nestabilite a kupili podobnu znacku ako my, len z druhej ruky.

denkabemommy
4. jún 2025

Mala som aj lacnejšie aj drahšie kočíky. Za mna sa určite oplatí investovať do kočíka, ak ho plánuješ používať denne. Váha, technické vychytávky ale v prvom rade správne vyvážené ťažisko kočíka je niečo, čo väčšina tých lacnôt nemá. Vyššie boli spomínané obrovské nepotrebné športové časti. To som pri drahom kočíku nemala (ani pri lacnejších cybex z gold rady). Ale teda ak už chceš drahý kočík, tak radšej pozri iné značky ako cybex, lebo zrovna tebou spomínaný priam sa dosť kvalitou pokazil od roku 2018 😅. Ja som bola úplne pobláznená značkou joolz a bugaboo, joolz aj kvôli vizuálu,krásny kočík. Bugaboo hlavne extrémne prakticky kočík ale aj pekný v športovej verzii 😊. Pripadne easywalker je tiež fajn možnosť

okm221
5. jún 2025

Čakám trerie babo a za mňa určite nie neoplatí, zakaždým som mala bazarovy kocik, ten kocik ti po dieťati nik nekúpi za normálnu cenu.. Co sledujem inzeráty kočíkov je plný trh a budeš musieť ísť hjlboko pod cenu.. Ja som kuipila aktuálne bugaboo buffalo ako novy v top stave bez skreabanca konštrukcia.. Síce je starší ale nepoužívaný a vyšiel ma 200e.. Predtým som mala Donkey kúpila som ho za 350 s plnou výbavou.. Co nový by stal aj 2000...
Určite 2jkombi v závislosti od kočíka, ale samostatné hlbokú časť a potom dokúpiť športovú.. Vajicko určite kvalitné samostatné kupovat

sabinka022
5. jún 2025

My mame joolz day 5, kupovali sme ho mesiac po tom,ako prisiel na trh a stal okolo 1600€+doplnky. Je to dvojkombo,kocik ako taky uzasny. Lahky, super sa s nim manipuluje a okrem toho krasne vyzera. Vajicko sme kupovali separe,lebo sme chceli kvalitne,co v tych trojkombo nebyva. Ale musim dodat... Dcera ma 13 mesiacov a my kupujeme golfac(Joolz aer). Ako penazi mi luto nebolo,ale mozno by som si rozmyslela,ci trebalo az takyto drahy,kedze vanicku sme pouzivali len 7 mesiacov.

juliet86
5. jún 2025

pozri ja mam maly byt tak som chcela yen co sa stavia ta ista cast na sportovu a na lboku nech setrim miesto. mala som kocik peg perego unicp total lacny za 250 lebo mi vyhovoval.skladala som ho kazdy den z kufra do kufra auta a prezil to v pohode. teraz som kupila sportovy joolz aer plus cize drahsi ale kvoli tomu ze potrebujem na letecke presuny. tie preferencie sa ti budi menit 3kombo je blbost. vajco si kup cybex alebo najdrahsie ake je... a vyberaj fyzicky. mne napr vadili sisate nie okruhle rucky a svy na rucke co by som nemala sancu zostit z netu. chod do brendona ak so z ba fyzicky tam su drahsie aj lacnejsie..a vyber si

oblecenie99
5. jún 2025

Baby, čo píšete, že už by ste kupovali len hocijaký s vaničkou, aj ste to reálne urobili? Lebo toto som tvrdila aj ja, a teda keď som to urobiť chcela, zistila som, že taký len tak nenájdeš. V obchodoch je ponuka brutálne obmedzená (aj na nete), a čo bolo, tak za pomerne vysokú cenu len za obyčajný kočík s vaničkou, a navyše sa mi tie konkrétne modely nepáčili a nevyhovovali no a potom čo a tým, komu to predám, kto také reálne chce a nie len tvrdí. A čo bolo bazarove, tak v našom kraji (nie v meste, nie v okolí, ale kraji!) bol 1, slovom jeden! a ten mi navyše nevyhovoval v nijakom smere a aj keď píšete, že hocijaký, ale tak zase až taký hocijaký nie, lebo predsa s ním budem chodiť aspoň 6 mesiacov každý deň kdekade.

Ja ti autorka neporadil,.lebo riešim obdobnú dilemu. Ja kočíky aj rada striedam, a skúšam, a teda už som mala aj lacnejší nivy poľský športiak, ktorý som predala po dvoch pouzitiach, aj značkovú trojkombináciu z druhej ruky, v takom stave, bez skrabanca, že by si neverila, že nie priamo z obchodu a teda začala vrzgať veľmi skoro a vrzgot bol zo dňa na deň horší a horší. Ale keď som sa pýtala kamošky, ktorá ho mala nový, tak povedala, že mala pri prvom použitý, vrzgal. Ale keď chcelinpro druhom dieťati opäť kočík, tak jej ináč vyhovoval, že skúsili kúpiť ten istý ale nový a ten tiež začal vrzgat. Tak fasa. Ale mala som aj kočík športový z druhej ruky, ktorý mi dokonca mamička posielala, ani som ho nevidela a bol úplne wau.

Čo však už teraz naisto viem, že ja by som osobne už do použitého nešla, lebo vždy, vždy keď bol.problem z použitým, tak bol.problem so servisom. Ja by som v KE a tu niečo ako servis kočíkov proste neexistuje. Prešla som si všetky servisy bicyklov, a nikto sa tomu nevenuje a nechcel nás zobrat. Manžel skúšal, ale to sú väčšinou špeciálne šrúbky, na ktoré potrebuješ naozaj špeci náradie, ak vôbec také je, lebo žiadne kľúče či šrubovaky, čo sme si zaobstarali kvôli tomu nám nepomohli. To ako laik nerozoberies. Ani WD40 a silikónové spreje, nič. Kdežto ak máš nový, aspoň máš záruku a záručný servis. Takže ja som si sadla na internet, sliedila zľavy, výpredaje, ale mám už aký taký prehľad za tie roky, tak viem, čo je reálna zľava a čo len akože zľava a kúpila som nový. Aj keď na ňom potom prerobím.

A ešte niečo konkrétne: zabudni na výraz mestský kočík. Naše mestá sú tak rozbité, že ja nechápem, keď ľudia si vyberajú polotanky na dedinu. Podľa mňa hocijaký terén v dedine je pomaly lepší, ako naše chodníky a prechody cez električkovú koľaj v meste. Košice konkrétne pozdravujem, jeden otras. Takže ja sa ani nedivím, že sú tie kočíky po čase rozbite.

alexanderkovacs
5. jún 2025

@olivka0216 podla mna kupte si pouzity kvalitny 3set za cenu lacneho . Po 1 dietati tam ani nevydno opotrebovanie. My sme mali peg perego. Povodna cena 800 , kupil som za 200.

kiki68
5. jún 2025
@oblecenie99

Baby, čo píšete, že už by ste kupovali len hocijaký s vaničkou, aj ste to reálne urobili? Lebo toto som tvrdila aj ja, a teda keď som to urobiť chcela, zistila som, že taký len tak nenájdeš. V obchodoch je ponuka brutálne obmedzená (aj na nete), a čo bolo, tak za pomerne vysokú cenu len za obyčajný kočík s vaničkou, a navyše sa mi tie konkrétne modely nepáčili a nevyhovovali no a potom čo a tým, komu to predám, kto také reálne chce a nie len tvrdí. A čo bolo bazarove, tak v našom kraji (nie v meste, nie v okolí, ale kraji!) bol 1, slovom jeden! a ten mi navyše nevyhovoval v nijakom smere a aj keď píšete, že hocijaký, ale tak zase až taký hocijaký nie, lebo predsa s ním budem chodiť aspoň 6 mesiacov každý deň kdekade.

Ja ti autorka neporadil,.lebo riešim obdobnú dilemu. Ja kočíky aj rada striedam, a skúšam, a teda už som mala aj lacnejší nivy poľský športiak, ktorý som predala po dvoch pouzitiach, aj značkovú trojkombináciu z druhej ruky, v takom stave, bez skrabanca, že by si neverila, že nie priamo z obchodu a teda začala vrzgať veľmi skoro a vrzgot bol zo dňa na deň horší a horší. Ale keď som sa pýtala kamošky, ktorá ho mala nový, tak povedala, že mala pri prvom použitý, vrzgal. Ale keď chcelinpro druhom dieťati opäť kočík, tak jej ináč vyhovoval, že skúsili kúpiť ten istý ale nový a ten tiež začal vrzgat. Tak fasa. Ale mala som aj kočík športový z druhej ruky, ktorý mi dokonca mamička posielala, ani som ho nevidela a bol úplne wau.

Čo však už teraz naisto viem, že ja by som osobne už do použitého nešla, lebo vždy, vždy keď bol.problem z použitým, tak bol.problem so servisom. Ja by som v KE a tu niečo ako servis kočíkov proste neexistuje. Prešla som si všetky servisy bicyklov, a nikto sa tomu nevenuje a nechcel nás zobrat. Manžel skúšal, ale to sú väčšinou špeciálne šrúbky, na ktoré potrebuješ naozaj špeci náradie, ak vôbec také je, lebo žiadne kľúče či šrubovaky, čo sme si zaobstarali kvôli tomu nám nepomohli. To ako laik nerozoberies. Ani WD40 a silikónové spreje, nič. Kdežto ak máš nový, aspoň máš záruku a záručný servis. Takže ja som si sadla na internet, sliedila zľavy, výpredaje, ale mám už aký taký prehľad za tie roky, tak viem, čo je reálna zľava a čo len akože zľava a kúpila som nový. Aj keď na ňom potom prerobím.

A ešte niečo konkrétne: zabudni na výraz mestský kočík. Naše mestá sú tak rozbité, že ja nechápem, keď ľudia si vyberajú polotanky na dedinu. Podľa mňa hocijaký terén v dedine je pomaly lepší, ako naše chodníky a prechody cez električkovú koľaj v meste. Košice konkrétne pozdravujem, jeden otras. Takže ja sa ani nedivím, že sú tie kočíky po čase rozbite.

@oblecenie99 na taketo je mozno potom Emmaljunga Viking 😀😀😀 To prejde ako tank vsetko mozne.

diaszoky
5. jún 2025

@olivka0216 ja mam dvojkombo od cybex a som spokojna je lahucky obratny dobre sa posklada. Priam je za mna zbytocne veľky.Ja by som pre msle babo nekupivala od niekoho kocik,no fuj! Sportovy ked je vecsie ano ale vanicku po niekom nie ani ja si nekupujem opotrebovanu gaucovku

lula3108
5. jún 2025

Tak za mna bol dobry kvalitny kocik najlepsie investovane peniaze, presli sme v nom denne 10 km vyse roka a ten kocik je uzasny a bez skrabanca este stale. Najvacsia vyhoda je urcite skladanie a rozkladanie, lahka konstrukcia a proste aj mala chuda zena ho viem lahko strcit do SUV. Ja son kupovala bugaboo fox 5 za 1200€ a moja sestra chcela usetrit, kupila si bugaboo cube za 700€ a nadava cely cas. Teraz pre druhe babo ide kupovat aj ona fox 5, proste tie kociky stoja tolko z nejakeho dovodu a su proste uzasne. Podla mna to je jedina vyssia polozka, ktoru tomu babu treba kupit, ved mas 6 mesiacov tehotenske 200€, potom kocikovne 850€ tak za to sa da kupit velmi dobry kocik aj cela vybava pre babo.
Ale jasne ze su zeny, ktore daju za kocik 200€ a aj to sa in zda vela a potom take, ktore kupuju ferrari kocikza 3000€. Proste je to o financnych moznostiach. A urcite odporucam ist biekde do predajne a vyskusat si ten kocik povozit a hlavne rozlozit a zlozit, to je to, co robi taky velky rozdiel v cenach

dagas
5. jún 2025

Ja som mala po dcére troj kombináciu ale už som chcela iný. Športový sme mali tiež takže som hľadala len hlboký..našla som obyč. Petite mars vario za 150 euro ..bol v pohode akurát nebol odpružený ale to nevadilo. Nechodila som s ním zase po neviem akom teréne..a teda syn bol úplne po sestre także kočík sme používali minimálne takže vďaka bohu za takú kúpu 🫣. Keby kúpim nový vymakaný za 1000 euro asi by som si hlavu trieskala

petka_p
5. jún 2025

Tu veľmi závisí aj to, čo od kočíka očakávaš. Najlepšie je ísť popozerať osobne a aj poskúšať.
Ono niekto by do kočíka veľa neinvestoval, mne by zas napríklad nevyhovovali tie lacné. My máme drahšiu dvojkombináciu. Vanička bola super, priestranná. Vydržala kým syn začal sám sedieť a aj tak mal miesto. Športovú časť využívame doteraz a predávať sa ho rozhodne nechystám. Zmestí sa aj do kufra, ale keď potrebujeme brať viac vecí, tak mám ešte na striedačku cestovný kočík.
Čo by som nikdy nekupovala je nejaká lacnejšia 3- kombinácia. Hlavne kvôli vajcu. Tie vajcia z týchto kočiarov sú strašné. Nikdy by som nedovolila syna usadiť do takého vajíčka.

Strana
z2