Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory
Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂
Videli ste alebo máte niekto podložku do kočíka Addstroller? Oplatia sa kúpiť?
Ahojte. Viete mi niekto poradit nejaky golfac? Potrebujem ho najme na presuny v autobuse- teda nech sa jednoducho sklada.Chcem ho pouzivat aj v zime - tak nech ma siroky sedak, aby sa aj s fusakom maly a keby mal aj vacsie kolesa nebolo by to zle. Pozdava sa mi chicco alebo inglesina....ale nie som presvedcena.
....Oprava: aby sa aj s fusakom maly zmestil 🙂 ......darmo vela hodin 😀 😀 😀
@kaja79 co viem tak najsirsi golf by mal byt icoo pluto-40cm cize urcite vopchas aj fusak aj drobca 😀
ale golfac s velkymi kolesami asi tazko,,hold na zimu treba velke kolesa ,hlavne do snehu
@kaja79 v autobuse ako v mhd? Tam ho podla mna netreba skladat ved dieta v nom rovno sedi, alebo som zle rozumela?
@kosta123 aky kocik si nakoniec kupila? viem,ze sme mali podobne poziadavky, a si spokojna?
mne ta Jane Nomad vyhovuje max, az na to ze je velka ked sa zlozi... a zaberie mi cely kufor, co uz... inak sa lubi aj mne aj malej.
@kaja79 Nad ktorou Inglesinou si rozmyslala? Ja som Golfac nechcel chcel som celu rucku ale inak skladane mame ako golfac konkretne mame Inglesina Avio. Nikdy by som nepovedal ze tan kocik niekedy kupime, predtym sme mali Stokke ale kvoli skladaniu a tomu co bolo na predajni a dostatocne vysokej opierke na chrbat (v inych bola malemu do polky hlavy) no a velkej streche sme sa rozhodli kupit prave ten. Da sa kupit aj cisto spúortova cast nielen 3 kombinacia. Zatial sme spokojni. Ak by si mala otazky tak napis IP.
@martuska75 nie mhd, riadny spoj.....teraz chodime v nosici a maly sa prehrieva a v zime mu je zas teplo.Preto chcem nieco sikovne , ale aj prakticke. Mame inglesinu magnum . je to super kocik, ale nie na cestovanie a zbytocne nam stoji uz nejaky ten mesiac.
@kaja79 Dávaš kočík do batožinového priestoru, alebo si ho musíš brať do vnútra? Lebo to môže byť problém. Ja som hľadala voľakedy do mhd ľahučký golfáč, v ktorom je ale pevný polohovací chrbát a kúpila som Jané. Vážil 6,5 kg - fakt ľahučký a bol dosť veľký a pohodlný pre malú až do 3 rokov, ale každý golfáč má jednoducho menšie kolieska s tým nič neurobíš. S väčšími kolieskami som teraz našla PP pliko easy drive - celkom sa mi páčil na nete, ale osobnú skúsenosť nemám. Ak môžeš dať kočík do batožinového priestoru odporúčam Brio go. Je na šporťák fakt ľakučký (11 kg), dosť veľký a pohodlný, úplne ľahko sa skladá aj so sedačkou ho zložíš jednou rukou a môžeš ho zbaliť aj do takej tašky - aby sa ti napr. v batožinovom priestore, alebo v lietadle nepoškodil. A hlavne má aj väčšie kolesá a priechodnosť terénom - chodím s ním po štrkovej ceste a zvláda.
ahojte..ja prdavam x-lander..moj vysnivany kočiarik..ale koli tomu,že sa presuvame busom 20 km každy týžden..nezmesti sa niekedy cez dcere..koli tým kolesam čo su vzadu..maju roztč kolies široku..chcem teraz kupit na leto bud quatro mini,alebo easy go holiday...obe su skladne ,rychlo sa zložia,su lahučke a su do lahu..len sa neviem rozhodnut..a kedžde ten x-lander predavam..tak chcem kupit ešte jeden na zimu asi coneco traper 2010..tiež je lahky,kolieska sa mi zdaju fajn...baby poradte mi,či robím dobre s vyberom kočikov..poradte mi niečo na leto,a niečo na zimu..
@sofhia - objednala som Nurse hello,,,ale mal mi prísť u v stredu a stále nič,,,, a od pondelka idem preč tak mám nervy,,ale čo som sa dopočula tak koliečka niesú moc dobré do snehu,neviem či nebudem dalej hladať 😀
@martuska75 - kukla som ten PP pliko je pekný sakra len čo ked má malé koliečka,,,ja už neviem fakt čo na zimu 😒
@martuska75 beriem si ho do busu ( na tych 7 km sofer nevystupi ho ulozit 😀 a bus je poloprazdny ).a aky jane mas?
@kaja79 Pri staršej som mala Jane Energy a boli to super golfky pre staršie dieťa. Neviem či sa to ešte predáva ale určite majú aj teraz niečo podobné. Fakt boli ľahučké. Ale veľmi to nie je do terénu. Skladali sa klasicky na dáždnik. Ale podľa mňa, ak nie je plný bus resp. je tam taká plošina tak by si podľa mňa vyhodila do busu aj to Brio. Ved napr. Peg peregácke pliko váži 9,8 kg. To už máš na váhu to isté a toto má úplne iné kolesá.
@kosta123 hej aj mne sa veľmi páčil, ale tie kolieska :( Možno neskôr ako druhý kočík do auta.
@martuska75 hmmm, jane je pekny, ale u nas s malymi kolesami by to bolo veeelmi tazke......asi to u nas vyhra nakonie baby joger city mini, uz som si o nom nieco precitala, ma aj dost velke kolesa....tak hadam nesklame.
@martuska75 - ten Brio som chcela ,len tá cena 😨 😨
Poradte vyberám kočík pre 14 mesačného macíka a neviem sa rozhodnúť. Páčia sa mi: Nuna, Baby Home Xtreet, Inglesina Avio, Britax B Mobile a Quinny Zapp xtra.
Čo by ste odporučili pre pohodlie bába i maminy s dobrým karovaním?
Dakujem
@katka512 Kati, Nuna je mala podla mna, Quinny Zapp hrkalka neskutocna..takze ja odporucam bud baby home xtreet - ten je krasny - aj ked som nevidela nazivo alebo inglesinu avio..na nu su velmi dobre referencie..britax nepoznam.. najlepsie uricte ist osobne niekde vyskusat, chytit, prejst, posadit maleho..
@katka512 ja by som vyskrtla aj baby home... bol to podla obrazka moj favorit, ale nazivo sa mi zdal velmi uzulinky... na ostatne, ktore si spominala mam podobny nazor ako @mici111 .. kazdopadne treba skusat... ja som mala v uzsom vybere aj Nunu a maly sa mi do nej na vysku nezmestil, opierka mu koncila niekde v polke hlavky... nakoniec sme sa rozhodli pre Avio a nelutujeme... ja som maximalne spokojna, mozem len odporucat.. 🙂
@dosa ano, mas pravdu..von nechodime uz spavat..len obcas..takze v podstate to staci to polohovanie..
@katka512 pozri na ten baby jogger city mini..to je uzasny kocik, lahky, skladny, priestranny pre dieta, ma spojenu rucku, dobre sa s nim manevruje 😉 a ani drahy nie je..okolo 220 max..alebo chod potom do bee plus ako mam ja 😀 😀 to je uzasny kocik 😵 😵 😵 no len trochu drahsi..
A čo by ste odporučili viac Inglesinu avio alebo Mamas and papas sola? Priestorovo, pohodlím, ovládaním a proste všetkým ostatným dobrým pre mimčo i maminu?
@bmonika - este stale si spokojna s orou? Ja som prave kupila, v pondelok idem po nu, potrebujem nieco na cestovanie teraz na dovolenku, snad nam bude vyhovovat... Jedine, co sa bojim - ma dostatocne dlhu striesku??
@anjelicek26 ja som spokojná, malá ma dva roky 2 mesiace, a je super. sem tam sa mi síce stalo, že pri úplnom ľahu keď spinkala ako keby sa mi zavážila do zadu - mala som tam aj tašku, no ináč poviem pravdu, žiadne výhrady nemám. sme s ním nadmieru spokojní. strieška je tak aku rát. možno by som kúpila naň aj tú clonu, ak malá spinkavá vonku. my striešku dávame dole. - na stúpatko tam pasuje casual play a vozíme staršiu. aj vložku som si dala z casualu, tá tam super sadne. 🙂

@dara29 obe maju malu striesku, obe su skor na rovny povrch - do obchodakov, zalezi ktory sa ti viacej paci. mne skor ten babyhome, ale kedze som ho nevidela na vlastne oci...a neviem ci sa da okrem malvika aj niekde kupit..tak tazko radit.
asi babyjogger. 😎 potrebujes nieco aj na zimu.