icon

Je legálne predávať veci z Vinted za vyššiu cenu?

16. sep 2026

Ahojte, môže kupujúci na vinted kupovať veci a obratom ich predávať za drahšie?🙂 nieje to porušovanie pravidiel? Ďakujem

Strana
z2
anonym_c3eb05
16. sep 2026

nie je to porusovanie pravidiel, pokojne moze 🙂

autor
16. sep 2026
@anonym_c3eb05

nie je to porusovanie pravidiel, pokojne moze 🙂

@anonym_c3eb05 dobre ďakujem🙂

anonym_ca1901
16. sep 2026

ale porusovanie danovych zakonov a zivnostenskeho zakona to je

anonym_ca1901
16. sep 2026
anonym_be8a8a
16. sep 2026

Ak je to oblečenie obuv tak povie že jej to je veľké malé nesedí jej to .
Čo zo má povinnosť držať rok v skrini a až potom posunut ďalej?

mk1111111111
16. sep 2026

@anonym_ca1901 ale, co sa autorka pyta, nie je komercny predaj

anonym_ffde81
16. sep 2026

@anonym_ca1901 ale predaj vecí, ktoré ti nesadnú, nepáčia sa ti, nie je ziaden komerčný prrdaj. Takže na to sa tvoj link absolútne nevzťahuje

anonym_ca1901
16. sep 2026
@mk1111111111

@anonym_ca1901 ale, co sa autorka pyta, nie je komercny predaj

Ano, pokial kupi a preda dve veci, nik to riesit nebude. Ale uz z otazky je jasne, ze tu nejde o nesadnuty tovar.

@mk1111111111 ak by si si tie podmienky aj precitala, tak zistis, ze oni si to vedia odsledovat, ze niekto casto nakupuje a nasledne to predava - maju celu historiu, nastroje, co to same sleduju a upozornuju - tak to v istych pripadoch vyhodnotia ako komercny predaj. Nemusi predavat priamo pod ICO, aby islo o komercny predaj.

Co je nepochopitelne na tom: nakupit a obratom za drahsie predat? Z tohoto dedukujete, ze jej su topanky vacsie? Alebo jej nesadlo sako? Prosim vas.

anonym_41a6c6
16. sep 2026
@anonym_ca1901

ale porusovanie danovych zakonov a zivnostenskeho zakona to je

@anonym_ca1901 nie je, ale fajn, že máš názor 😀 so svojimi vecami si človek môže robiť čo sa mu len zachce, pokojne skúsiť ponúknuť 20eurový fén za 3000e - ak tam nie je klamlivý popis, nech sa páči. Akurát z toho potenciálne plynú daňové povinnosti.

anonym_ca1901
16. sep 2026
@anonym_41a6c6

@anonym_ca1901 nie je, ale fajn, že máš názor 😀 so svojimi vecami si človek môže robiť čo sa mu len zachce, pokojne skúsiť ponúknuť 20eurový fén za 3000e - ak tam nie je klamlivý popis, nech sa páči. Akurát z toho potenciálne plynú daňové povinnosti.

@anonym_41a6c6 je fajn, ze ty mas nazor - a ja sa ti smiat nebudem. Ale: na Vintede nakupit a nasledne predat za drahsie rozhodne nie je predaj vlastnych veci. Takze tvoj nazor je tvoja vec, ale danovaci to budu vidiet inak. Aj ti zo zivnostenskeho.

anonym_41a6c6
16. sep 2026
@anonym_ca1901

@anonym_41a6c6 je fajn, ze ty mas nazor - a ja sa ti smiat nebudem. Ale: na Vintede nakupit a nasledne predat za drahsie rozhodne nie je predaj vlastnych veci. Takze tvoj nazor je tvoja vec, ale danovaci to budu vidiet inak. Aj ti zo zivnostenskeho.

@anonym_ca1901 akoze nie? ked je to ponukane za vyssiu cenu uz to nie je vlastna vec? No offence ale ty mas pravne alebo ekonomicke vzdelanie? lebo ja oboje a podla mna si mimo.

anonym_4c50e5
16. sep 2026

@anonym_autor nie, nie je to legálne, viď pravidlá vinted, komerčný predaj, kopírujem a pridávam link:
4. Komerčné aktivity

Našim členom nepovoľujeme predávať také predmety, ktoré sú určené na komerčný predaj.

Tvoja činnosť môže byť vnímaná ako komerčný predaj v prípade, ak spĺňa jedno a viac z uvedených kritérií (tento list však nie je vyčerpávajúci):

vykonávaš veľký počet transakcií (do úvahy berieme počet transakcií a/alebo celkový zárobok);
predávaš veľké množstvo úplne nových kúskov, či už s visačkami alebo bez;
predávaš oblečenie či iné predmety v rovnakom štýle, kategórii a/alebo rovnakej značky, no v rozličných farbách či veľkostiach;
predávaš veľké množstvo kozmetických výrobkov či iných predmetov slúžiacich na starostlivosť o výzor;
kúsky, ktoré si zakúpi/a vo veľkom množstve, ponúkaš na opätovný predaj, prípadne predávaš kúsky nízkej predajnej hodnoty, ktoré si si zakúpil/a tzv. dropshippingovou metódou;
predávaš predmety s poznámkou typu „na objednávku”, „momentálne nie je skladom”, „skontrolujte to opäť neskôr”, a podobne;
predávaš kúsky, ktoré si si nekúpil/a pre vlastnú potrebu, ale s úmyslom opätovného predaja;
kúsky predávaš s úmyslom pravidelného príjmu či zisku;
máš taký oficiálny štatút, ktorý ti dovoľuje vykonávať komerčný predaj a predávaš v rámci svojho podnikania;
predávaš ručne vyrobené predmety, ktoré si sám/sama vyrobil/a ako remeselník či dizajnér;
konáš v mene konkrétneho obchodníka či inej osoby, a prijímaš za túto činnosť odmenu alebo inú úplatu;
svoje predmety požičiavaš a prenajímaš, prípadne navrhuješ služby typu či „prispôsobené na mieru”;
používaš obrázky stiahnuté z internetu či fotobanky.

5. Sankcie

V prípade, že naši členovia nebudú brať naše Pravidlá katalógu do úvahy, môžeme prijať nasledovné opatrenia:

Ak bude potrebné nahlásený inzerát upraviť, dočasne ho skryjeme z členovho šatníka a pošleme mu/jej správu o konkrétnych krokoch, ktoré bude musieť do 24 hodín podniknúť. Ak daný člen tieto kroky včas nepodnikne, inzeráty ostanú skryté.
Ak nahlásený inzerát obsahuje zakázaný predmet, inzerát zo šatníka odstránime a danému členovi pošleme správu o dôvode tohoto odstránenia.
Ak člen opätovne nahrá zakázané predmety, predmety, ktoré sa javia byť komerčnej povahy, a akékoľvek ďalšie predmety, ktoré porušujú naše Všeobecné podmienky a/alebo Pravidlá katalógu, tento účet môžeme dočasne pozastaviť (napríklad na dobu 7 dní), či zablokovať permanentne, a to podľa závažnosti porušenia našich pravidiel. Daný člen o tom dostane správu. Viac informácií nájdeš v našich Všeobecných podmienkach.

https://www.vinted.sk/old-catalog-rules

mk1111111111
16. sep 2026
@anonym_ca1901

Ano, pokial kupi a preda dve veci, nik to riesit nebude. Ale uz z otazky je jasne, ze tu nejde o nesadnuty tovar.

@mk1111111111 ak by si si tie podmienky aj precitala, tak zistis, ze oni si to vedia odsledovat, ze niekto casto nakupuje a nasledne to predava - maju celu historiu, nastroje, co to same sleduju a upozornuju - tak to v istych pripadoch vyhodnotia ako komercny predaj. Nemusi predavat priamo pod ICO, aby islo o komercny predaj.

Co je nepochopitelne na tom: nakupit a obratom za drahsie predat? Z tohoto dedukujete, ze jej su topanky vacsie? Alebo jej nesadlo sako? Prosim vas.

@anonym_ca1901 prosim Ta, ja tam tiez nakupim a neaedi mi to a velakrat, lebo poniektore nevedia merat a co? Predam a idem dalej. Tu sa jedna skor o to, ze sa tam predavaju veci nakupene na predaj a to hned aj sama vidis, kto tak predava. Su to nove veci so skladov z Ciny a IT. To maju mozno ocekovane. Pisem, ze mozno. Ja viem, ze tam predavaju aj baby, co predavaju pre inych, maju dobru postavu a su fotogenicky a beru za to provoziu. Tie baby su tam roky a nikto ich nevyradil. Tak neviem, preco si myslis, ze to vyhladavanie komercnych predajcov tak skvelo funguje, no, nefunguje

anonym_ca1901
16. sep 2026
@anonym_41a6c6

@anonym_ca1901 akoze nie? ked je to ponukane za vyssiu cenu uz to nie je vlastna vec? No offence ale ty mas pravne alebo ekonomicke vzdelanie? lebo ja oboje a podla mna si mimo.

@anonym_41a6c6 sa hanbi ak mas ekonomicke vzdelanie. Lebo predat jednu, dve veci, ktore som mala v skrini, alebo kupit vec a predat ju, lebo mi nesadla - to je uplne v poriadku. Lenze - zamerne nakupovat veci a nasledne ich predavat dalej - tak to je zakladna charakteristika podnikania. A z otazky je uplne jasne, ze autorka chce nakupovat a nasledne predavat za drahsie.

anonym_ca1901
16. sep 2026
@mk1111111111

@anonym_ca1901 prosim Ta, ja tam tiez nakupim a neaedi mi to a velakrat, lebo poniektore nevedia merat a co? Predam a idem dalej. Tu sa jedna skor o to, ze sa tam predavaju veci nakupene na predaj a to hned aj sama vidis, kto tak predava. Su to nove veci so skladov z Ciny a IT. To maju mozno ocekovane. Pisem, ze mozno. Ja viem, ze tam predavaju aj baby, co predavaju pre inych, maju dobru postavu a su fotogenicky a beru za to provoziu. Tie baby su tam roky a nikto ich nevyradil. Tak neviem, preco si myslis, ze to vyhladavanie komercnych predajcov tak skvelo funguje, no, nefunguje

@mk1111111111 este raz - to co si ty myslis je nepodstatne. Kolko tak nakupis? urcite nie vela. Ale z otazky je jasne, ze tam nejde o predaj nesadnuteho tovaru.
A este mi povedz, aky je rozdiel, ak predavas nove veci a pouzite veci? Second hand podla teba teda nie je podnikanie? Lebo to nieje novy tovar? Nejde o tovar, ide o mnozstvo. Nepozeraj sa na to zo svojej strany, podla seba - ze kupis tri kosele a dve predas, lebo nesadli. Tu ide o to, ze to nakupi a predava. Nie dve kosele, ale mnozstvo.
Apropo - uz tu jedna aj tie podmienky skopirovala - skus precitat, odporucam.

autor
16. sep 2026
@anonym_ca1901

@anonym_41a6c6 sa hanbi ak mas ekonomicke vzdelanie. Lebo predat jednu, dve veci, ktore som mala v skrini, alebo kupit vec a predat ju, lebo mi nesadla - to je uplne v poriadku. Lenze - zamerne nakupovat veci a nasledne ich predavat dalej - tak to je zakladna charakteristika podnikania. A z otazky je uplne jasne, ze autorka chce nakupovat a nasledne predavat za drahsie.

@anonym_ca1901 v tvojej hlave vznikla tato alternatíva že ja chcem niečo kupovať a následne predávať. Si na omyle a daj sa do kludu, prosím 😃To mne jedna pani kupuje veci a predáva za 2 násobne drahsie, nejak som to neriešila, lebo som o tom nevedela, ale keď u mna nakúpila ta istá osoba už 5krat, šla som si ju pozrieť a našla som tam moje veci pritom recenzie mi dávala, ako dobre u mna nakúpila a tovar v top stave 😃 ako ja som rada, že to niekto kúpi popravde, ale dnes som jej predaj zrušila, lebo ja to predávam z dobrej vole lacnejsie, a ona mi teraz dala zlu recenziu lebo som jej zrušila objednávku 😃 zaujíma ma, či sa to takto robi bežne, to je všetko 😊 mám vinted tak 7 dní, ak je to bežná politika vinted tak ja to normálne rešpektujem, ale tejto už proste nič nepredám, keď to ma obratom nafotiť a predať drahšie

autor
16. sep 2026
@anonym_be8a8a

Ak je to oblečenie obuv tak povie že jej to je veľké malé nesedí jej to .
Čo zo má povinnosť držať rok v skrini a až potom posunut ďalej?

@anonym_be8a8a práveže recenziu dávala, že jje to sedelo uzasne, rýchle dodanie a srdiečka a potom som na ňu klikla a všetky veci, ktoré kúpila po pár dňoch predáva za 2 násobnú cenu

ku_uk
16. sep 2026

Mne to príde ako priekupnictvo, asi by som jej nahlásila inzeráty 🙌 ide o princíp, ja ťa chápem

anonym_ca1901
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_ca1901 v tvojej hlave vznikla tato alternatíva že ja chcem niečo kupovať a následne predávať. Si na omyle a daj sa do kludu, prosím 😃To mne jedna pani kupuje veci a predáva za 2 násobne drahsie, nejak som to neriešila, lebo som o tom nevedela, ale keď u mna nakúpila ta istá osoba už 5krat, šla som si ju pozrieť a našla som tam moje veci pritom recenzie mi dávala, ako dobre u mna nakúpila a tovar v top stave 😃 ako ja som rada, že to niekto kúpi popravde, ale dnes som jej predaj zrušila, lebo ja to predávam z dobrej vole lacnejsie, a ona mi teraz dala zlu recenziu lebo som jej zrušila objednávku 😃 zaujíma ma, či sa to takto robi bežne, to je všetko 😊 mám vinted tak 7 dní, ak je to bežná politika vinted tak ja to normálne rešpektujem, ale tejto už proste nič nepredám, keď to ma obratom nafotiť a predať drahšie

@anonym_autor v mojej hlave nic nevzniklo - ty sama pises, ze ide o nakupovanie a nasledny predaj - je uplne jedno ci ty, ci niekto iny - riesim ten druh obchodu, nie konkretne teba. A do kludu sa tu daj ty, pretoze ja som ti napisala spravne, ze to nemozes - prehod si to teda na tu pani - nemoze.
Teraz vies, ze ked to chces riesit, mas na to plne pravo a nemusis to nechat len tak. Lebo je to porusovanie pravidiel. Ale nevadi, rada som poradila.

mk1111111111
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_be8a8a práveže recenziu dávala, že jje to sedelo uzasne, rýchle dodanie a srdiečka a potom som na ňu klikla a všetky veci, ktoré kúpila po pár dňoch predáva za 2 násobnú cenu

@anonym_autor no a? Bola sikovna. Raz si sa rozhodla predat za tu cenu, peniaze mas, tak o co vlastne ide?

muchotrafka298
16. sep 2026

To ze niekto kupi vec na bazare od osoby XY za sumu 10 EUR a on sam ju predava za 20 EUR, ked najde kupcu, trestne to nie je. Proste je sikovna, kupi, preda.
Moja kolegyna tam vo velkom kseftovala, aj jej to vychadzalo tak, ze v obchode kupovala veci vo vypredajoch a tam ich predavala, nove, s visackami istej popularnej znacky. Toto je uz za mna obohacovanie sa a vedome.

biba_18
16. sep 2026

ja neviem ani za málo predať, nie že ešte za 2-násobnú cenu ... a pritom všetko kvalitné veci .. 😒 divné

anonym_5f30eb
16. sep 2026

To, ze to má nahodené za dvojnasobnu cenu NEZNAMENÁ,ze to za tu dvojnasobnu cenu aj predá. Asi preto to tam ma, ze to este nikto nekupil. Ale teda ja by som to nerobila. Haraburd mam doma dosť aj bez dalsich.

sashabb
16. sep 2026

Čudujem sa ti, ja by som bola rada, kebyže mi takto predaj ide. Nech si to potom predáva aj za 5násobnú cenu. Veď ty hádam dávaš cenu akú chceš, a si rada, že sa toho zbavíš a nestojí ti to doma. Čo potom urobí kupujúca ti môže byť jedno nie?

simca06022011
16. sep 2026

no len pozor, ak jej toto vinted aj nezrusi casom, tak bazarove predaje uz su pod drobnohladom financnej spravy, cize ak si niekto cielene privyraba s cielom zisku (co inak je aj nakup a hned nasledny predaj za dvojnasobnu cenu) predajmi na bazaroch pravidelne a nema k tomu patricne "veci", tak moze mat problemik. Cena nie je problem, ani to ci preda par veci co kupi, ale ucelovy nakup a predaj budu posudzovat. Aj pri nie novych veciach. Mimochodom, neriesi sa ci predavas nove/stare veci, uz podla vysky obchodov sa to nahlasuje
Cize vinted by mi bol fuk co na to povie, ale pri 30 predajoch rocne, alebo sume nad 2000EUR sa data nahlasuju FS.

autor
16. sep 2026

Vy ste absolútne nepochopili podstatu mojej otazky, na jednoduchú otázku sa tu rozprúdila divoká diskusia, aj chápem preco každý na Modry konik hovori, že tu je spleť prij*banych žien, ktoré urobia z komára somára…majú pravdu. 🤣 ale iné som chcela…
Ja som sa to opýtala preto, lebo som jej zrušila objednávku a ona mala drzosť mi dať zlu recenziu, že som neseriózna a neodporúča ma🤣 urazena, lebo na mne nezarobí, keby mi ju nedala úplne na ňu kaslem nech si predáva čo chce, ale s tým ma proste nasrala a chcela som vedieť, či je to normálne kúpiť a hneď predať vec(plus nosene veci uvádzať za nové bez visačky, alebo zatajovať nejaké vady plus dať to za 2 násobok ceny a tváriť sa, že je to nový tovar, keď viem v akom stave tie veci sú!!!
A teda keď vám take chovanie príde úplne normálne v pohodee, ok. Ale beriete hyenizmus za šikovnosť. Ja viem v akom stave sú tie veci a že niesu hodné 2 násobku sumy.
Nahlásila som ju a poslala som fotky oblečenia, kde sú nafotené aj vady, ktoré ona zatajuje.. a v konečnom dôsledku ja som rada, že som to predala, ale príde mi ľúto tých ľudí, ktorí to napríklad kupia a dojde im 20€ tričko guess, ktore som jej ja predala za 6€ s opadanimi kamienkami(3kamienky), krore som ja nafotila, aby kupujúci videl, preco je taká cena, a ona urobila fotku tak, že tie kamienky tam umyselne niesu vidieť.
Nahlásila som ju, a už vám tu nebudem odpovedať, nemám popravde na to ani chuť a čas už vôbec 😃 papaaa

autor
16. sep 2026

A za normálne stručne a k veci odpovede bez súdenia ďakujem 😊

muchotrafka298
16. sep 2026
@anonym_autor

Vy ste absolútne nepochopili podstatu mojej otazky, na jednoduchú otázku sa tu rozprúdila divoká diskusia, aj chápem preco každý na Modry konik hovori, že tu je spleť prij*banych žien, ktoré urobia z komára somára…majú pravdu. 🤣 ale iné som chcela…
Ja som sa to opýtala preto, lebo som jej zrušila objednávku a ona mala drzosť mi dať zlu recenziu, že som neseriózna a neodporúča ma🤣 urazena, lebo na mne nezarobí, keby mi ju nedala úplne na ňu kaslem nech si predáva čo chce, ale s tým ma proste nasrala a chcela som vedieť, či je to normálne kúpiť a hneď predať vec(plus nosene veci uvádzať za nové bez visačky, alebo zatajovať nejaké vady plus dať to za 2 násobok ceny a tváriť sa, že je to nový tovar, keď viem v akom stave tie veci sú!!!
A teda keď vám take chovanie príde úplne normálne v pohodee, ok. Ale beriete hyenizmus za šikovnosť. Ja viem v akom stave sú tie veci a že niesu hodné 2 násobku sumy.
Nahlásila som ju a poslala som fotky oblečenia, kde sú nafotené aj vady, ktoré ona zatajuje.. a v konečnom dôsledku ja som rada, že som to predala, ale príde mi ľúto tých ľudí, ktorí to napríklad kupia a dojde im 20€ tričko guess, ktore som jej ja predala za 6€ s opadanimi kamienkami(3kamienky), krore som ja nafotila, aby kupujúci videl, preco je taká cena, a ona urobila fotku tak, že tie kamienky tam umyselne niesu vidieť.
Nahlásila som ju, a už vám tu nebudem odpovedať, nemám popravde na to ani chuť a čas už vôbec 😃 papaaa

@anonym_autor tu velakrat dievcata pisali podobnu vec, ze darovali oblecenie ludom v nudzi, aspon si tak mysleli zadarmo alebo za symbolicke ceny predali. A zistili, ze dotycne osoby tieto veci predavaju za nie najnizsie ceny. Ale ja Ti rozumiem, ze Ta to zamrzi, ze sa niekto tvari ako seriozny kupujuci a veci posuva dalej za viac, ako ich kupil.

simca06022011
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vinted sa stala zlatou banou na podvodnikov, staci na fb sledovat tie vinted skupiny, co sa tam deje... normalka napr tvarit sa ze sa stratila zasielka, pytat spat peniaze atd a tovar mat doma.. cize take ako snaha o reklamaciu a dalsi predaj.. to je priam malo sofistikovane :D

muchotrafka298
16. sep 2026
@simca06022011

@anonym_autor vinted sa stala zlatou banou na podvodnikov, staci na fb sledovat tie vinted skupiny, co sa tam deje... normalka napr tvarit sa ze sa stratila zasielka, pytat spat peniaze atd a tovar mat doma.. cize take ako snaha o reklamaciu a dalsi predaj.. to je priam malo sofistikovane :D

@simca06022011 presne si to vystihla, je to zlata bana podvodnikov.

Strana
z2