Ako riešiť odstrčenie dcéry kamarátkou?
Ahojte.
Prosim si radu ako zareagovať okrem toho, že podporovať dcéru, že to nie je jej chyba.
V susedstve bolo ešte jedno dievča vo veku mojej dcéry(7 rokov)- hrávali sa spolu. Zrazu tam prišlo nové dievča a tá jej doteraz kamarátka ju v momente vymenila a odstrcila. Bez akého koľvek konfliktu.
Veľmi ma to trápi keďže na ulici už iné dievča v podobnom veku nie je. A nechcem aby bola sama.
Ja som tiež není moc spoločenský typ. Čo mám aj kamarátky tak majú o dosť mladšie deti.
A príde mi to zvláštne zrazu ku nám niekoho volat. Mám skôr pocit že každý má už tej svoj kolektív.
A ine kamaratky nema? Zo skoly/skolky, kruzkov? Tym, by som zacala a tak mozno nebude mat priamo na ulici ale najde si. Alebo uz je asi neskoro na zapisanie na nejaky tabor.
@katarinkah1 A ty chceš manažovať, kto sa má s tvojou dcérou hrať a stýkať sa? Chceš jej hľadať kamarátky? Však to nechaj na ňu.
@katarinkah1 Teda hnusné komentáre sú tu. Je to malé nesmelé dieťa, verím, že sa trápi. Ty sa premôž a pozvi obe dievčatá k vám.
ja by som hĺadala kamarátky aj o pár ulíc ďálej. Či celá dedina je len jedna ulica?
Pýtam sa, lebo poznám aj také obce.
@katarinkah1 Teda hnusné komentáre sú tu. Je to malé nesmelé dieťa, verím, že sa trápi. Ty sa premôž a pozvi obe dievčatá k vám.
@aurelia2000 Ak by sa jednalo o psa,tak by tu boli empatickejsie,tak je na MK je milsi pes ako deti,vsimnite si.
@katarinkah1 a teraz ako co, nechcú ju rak sa s rým zmier boha
@nina2712 sa kroť troška, si prišla z krčmy alebo čo že používaš taký slovník ako používajú štamgasti. Ak áno, tak nech sa páči naspäť medzi nich.
@aurelia2000 Ak by sa jednalo o psa,tak by tu boli empatickejsie,tak je na MK je milsi pes ako deti,vsimnite si.
@anonym_091513 súhlasím úplne
Musíš to nechať na ňu, nech sa s tým vyrovná a popasuje. Ja som to zažila niekoľkokrát a vždy som si našla nové kamošky. Musí pracovať aj so sklamaním.
@katarinkah1 ono tieto rovesnicke vztahy maju vlastnu dynamiku, jasne, ze ta to trapi, ale to sa stava. Takto to byva aj medzi dospelymi. Co mozes urobit? Viac sa dcere venovat, aby sa necitila opustena a stretavat aj s kamaratkami, ktore maju mladsie deti. To nevadi, zorganizuj nejake vylety, prazdniny prejdu a najde si novu kamaratku v skole.
@katarinkah1 toto sa jej stane este velakrat. Uvidis na druhom stupni. Jeden den kamo, na druhy ne-kamo. Jej vysvetli, ze kamaratky prichadzaju a odchadzaju, ze si najde casom novu , ze sa to deje aj dospelym, nielen detom❤️
presne toto musis naucit svoju dceru ako spomina @ivana11155. Je to tak. Chvilku sa bavia spolu a su naj kamosky a na dalsi den sa na seba ani nepozru. Dcera je z toho smutna. Prirodzene lebo mala spolocnost a teraz ju nema. Skus sa jej spytat, ci vie preco sa prestali s nou bavit. Ci by nemohla obe oslovit s tym, ze by sa rada s nimi bavila aj ona. Ak nie, musi chvilku preckat a dalsia kamaratka pride neskor. Musis sa jej bud ty viac venovat alebo jej skus pomoct najst si zabavku a cinnost, pri ktorej si vystaci sama. Kamosov jej nenajdes lebo aj keby si niekoho v tom istom veku nasla, nevies ake tam budu spolocne nalady a sympatie. Len sa s nou porozpravaj ze vies, ze ju to trapi ale tak to v zivote chodi a neznamena to, ze to bude uz tak na veky. Ludia v okoli sa menia. Niektori prichadzaju, ini odchadzaju. Zvladne to aj chvilku byt sama. Hlavne to ty neber pred nou ako tragediu, ze nema nikoho. Nech to berie ako docasny stav, kedy bude chvilu viac s tebou. Za chvilu pride opat skola/ kruzky.....nikdy nevies co sa zmeni o par dni.
@katarinkah1 ona sama príde na to, že to nebola až taká naj kamarátka. Snaž sa ju odreagovať od toho, aby sa nejak ľutovala. Vymyslí nejaký výlet a zmenu, aby nesedela doma a nerozmýšľala nad tým. Neviem v akom veku je dcéra . Viem, že veľa detí, túžia mať psíka. Možno, aj to by bolo riešenie, mať kamaráta.
Nauč seba aj dcéru neupinat sa na ľudí. Ľudia do života a zo života prichádzajú a odchádzajú. A potom z toho máte depky všetci. A priprav sa na to, že ďalších pár rokov to nebude inak. Pubertálne dievčatá sú raz také.
A v podstate tým, že nikoho k sebe nechceš pozvať odstrkujes aj ty ľudí.
Nikdy sa nepripútaj príliš rýchlo
Nikdy never príliš rýchlo
Ľudia sa menia a zabúdajú varovať....
Skola zivota zacina. Nezasahuj do toho a nezametaj jej cesticku, narobis viac skody ako osohu.
Je mi jej ľúto ☹️
@nina2712 sa kroť troška, si prišla z krčmy alebo čo že používaš taký slovník ako používajú štamgasti. Ak áno, tak nech sa páči naspäť medzi nich.
@anonym_05aefe nie, ona je spod Tatier, cez Švajčiarsko išla do Rakúska a má vraj univerzitu. A má tu tému, ktorú ešte nezrušili a vyznáva tam nenávisť nám tupým Slovákom.
@nina2712 no veď aj ty si tupá😀 keď tu chodíš
@anonym_05aefe ona je niečo viac, lebo ma univerzitu a žije v zahraničí 🤣🤣🤣pozri si jej tému🤣🤣🤣a pochopíš.
@katarinkah1 Moxno jej to nove dievcatko sadlo viac, to sa stava. Bysvetli to aj dcerke. Aj jej sa moze stat, ze si zrazu ona najd einu kamaratku a s tou povodnou sa prestane bavit.
Stava sa to aj medzi dospelymi, tiez sa mi to uz stalo.
Ale skus, ako pokus, spravit to, co ti radia, skus dievčence zavolat a uvidis, mozno nakonic budu dobra trojka. Aj ked ja som skepticka, tiez nemam rada trojky, ked tak uz radsej nech su 4, ale za pokus to stoji.
Drzim palce.
@katarinkah1 to poznam, ani u nas niet deti, este ako mensi sa hrali so spoluziakmi, ktori boli z dediny, ale potom sli povahovo a zaujmovo inde, tak velmi nemaju koho. V skole si moze najst. My nemame problem, ked idu po skole ku kamaratovi v meste alebo niekoho dovezieme k nam.
To je ten problem ked maju len jednu kamaratku. A maju kamaratky len z jedneho “zdroja”. Ono je sice pekne, ze ty si introvert, ale mozno by nebolo zle pozvat aj to nove dievcatko aj tu starsiu kamosku na olovrant, aby sa prisli zahrat a urobit im kakao a babovku pripadne ich zobrat na kupko alebo do kina. Aj takym sposobom jej pomozes znovu ziskat staru kamosku a mozno sa skamosit aj s tou novou, namiesto toho aby ste zazerali na nove dievcatko spoza branky. A hladat nove skupinky deti, kde by sa dcera mohla zoznamit s novymi ludmi - miestna fara/skauti/denne tabory/ tvorive dielne - teraz cez prazdniny je toho plno. Pomozes jej tym, ze ju budes vystavovat situaciam, ktore jej vytvaraju trochu stresu a neistotu - pre tvoju dceru je to nadvazovanie priatelstiev a vztahov, snaz sa aby bola vystavovana takymto situaciam aby sa naucila, ze cudzie deti ju nezožeru a ona je schopna si najst nove priatelstva. Ked ju budes drzat v bubline s pribudajucim vekom to bude coraz horsie a tazsie.
nijak, baby si musia k sebe cestu najst same. Netreba v dcere nejak vzbudit nejaky hejt voci nej, toto je uplne prirodzene pri detoch/babach... zvyknu sa po case zase k sebe vratit :D alebo aj nie.. ale netreba to hrotit, proste je to tak.. co ak by na mieste tej kamosky bola tvoja dcera? cize ona by sa teraz chcela viac hrat s inou a nie s tou druhou, ako by si ju donutila? nijak.. nech si to poriesia baby spolu. Treba len podporovat, nech idu spolu von atd ak sa da, zavoalt ich, atd... v konecnom dosledku mozu byt nakoniec kamosky vsetky tri
Tak nikoho nemôžeš nútiť aby sa kamarátil s tvojou dcérou. Moju dcéru vždy vystrkovali zo skupinky v škôlke, boli tam dve dievčatá kamosky keď jedna chýbala bola aj s mojou kamoška keď sa vrátila tak už nebola s mojou kamoška bola z toho smutná dcérka aj ja trochu ale tak čo už taký je život. Ide do školy úplne medzi cudzie deti tak verim že si vytvorí nové priateľstvá.
@katarinkah1 Inak nasu sme dali do tabora, ked bola taka mala, mozno aj mladsia. A to je introvert a v akolke ci skole tazko nadvazuje priatelstva. Ale v taboroch, co bola, tak to bolo v pohode. Bola aj s bratom, ale aj sama, ked bola taka mala. Tak sa osmelila a zistila, ze vie nadvazovat priatelstva, len obcas prosto natrafi na typ bab, s ktorymi si nesadne.
A viem, se Wachumba robi prace pre takrto male deti prespavacie tabory. Nasa v nom vtedy bola sama.

@katarinkah1 a teraz ako co, nechcú ju rak sa s rým zmier boha