icon

Ako zvládnuť prázdniny s deťmi bez rodiny?

Včera o 04:56

Ahojte. Otázka pre pracujúcich rodičov.
Ako riešite prazdniny ? Nie je rodina, maju mňa a mojho manžela (ale nie je ich otcom, čiže ako je to s tou očr netuším), tabory neexistuju, tie ceny, 130€ na tyzden x 3 deti 🤣 musela by som si hypoteku vziať 😅😅 doma ostať osamotení nemôžu (vek 3,7,9)

mogaa
Včera o 07:02

na OČR môže byť len priami príbuzný, čiže ak deti nie sú manželove, tak on nie....ak to 3ročné dieťa chodí do škôlky tak v čase zatvorenia škôlky môžeš ísť ty na OČR, ale len v čase kedy je škôlka oficiálne zatvorená....školákov si riešiš sama tam sa OČR z dôvodu zatvorenia školy nedáva.....ako to riešiť? príbuzní alebo zaplatíš si opatrovateľku + prestriedate sa s manželom v rámci dovolenky ako ostatné rodiny....

anonym_3b7c86
Včera o 07:04
@anonym_0a1409

Ženy nebuďte také zle na nu. Možno sa ani nechcela pýtať, možno nad tým premýšľala už dávno a nevie si poradiť. Nie každý má rodinu nablízku. Alebo priaznivú situáciu. Človek nikdy nevie ako sa môže život otocit.
Ja som mala tiež ťažké chvíle. Mne strazila kamarátka za peniaze a to či bolo leto či zima, moje dieťa večne choré plus prázdniny a do práce som musela chodiť. Matka samoživiteľka. Nechcem sa tu ľutovať ale iná možnosť nebola. Odišla som zo zlatej klietky. Jeho rodina má odsúdila a moja rodina je ďaleko a vek tiež už nepustí lebo je znížená mobilita u rodičov.
Každy to má nejak. Treba si tu poradiť a nie vysmievať sa že načo si robila deti a robiť z nej hlupanu. Dúfam že sa chápeme. V dobrom.

@anonym_0a1409 tomuto fakt nerozumiem, vsade pisu, aky treba byt empaticky, ako si veci vykomunikovat atd.. A niekto sa normalne spyta normalnu vec, a hned vysmechy namiesto toho, aby normalne poradili, odpovedali. Ze naco 3 deti, ked ich nevies zabezpecit, haha! No strasne inteligentne su niektore.

mogaa
Včera o 07:11

čo sa týka OČR na to 3ročné dieťa, tak ak nastupuje do škôlky až od septembra, tak nárok na OČR na neho ani nemáš, lebo oficiálne je škôlkarom až od 1.9......ak už ale chod do škôlky tak len v čase zatvorenej škôlky....toto si SP vždy preveruje....na školákov sa takáto OČR nevzťahuje

anonym_b31415
Včera o 07:17
@anonym_fde57f

@anonym_b31415 Odvaha nechat 6 rocne dieta s 9 rocnym same doma 🤦‍♀️. Teda aj inak by som to pomenovala, ale nechcem byt vulgarna.

@anonym_fde57f exmanžel sa nikdy nezaujímal, tak som učila deti samostatnosti od mala, predstav si, že syn vystrájal sestru do škôlky a aj do školy a tu sme, nikdy sa nič nestalo, keby si bola v pozícii matky samoživiteľky, tak by si chápala 🙂 a vulgarizmus si môžeš povedať tej, ktorú ráno vidíš v zrkadle

anonym_0553f7
Včera o 07:19
@anonym_3b7c86

@anonym_0a1409 tomuto fakt nerozumiem, vsade pisu, aky treba byt empaticky, ako si veci vykomunikovat atd.. A niekto sa normalne spyta normalnu vec, a hned vysmechy namiesto toho, aby normalne poradili, odpovedali. Ze naco 3 deti, ked ich nevies zabezpecit, haha! No strasne inteligentne su niektore.

@anonym_3b7c86 kto jej napísal, že nemala mať 3 deti, keď ich nevie zabezpečiť? Napísali sme jej že pri 3 deťoch je toto logisticky aj finančne náročné a preto to treba riešiť dostatočne vopred. Čiže si nechať dovolenku na leto a už od konca minulého leta mohli šetriť na najlacnejší denný tábor v okolí. Ten ešte v zime rezervovať. Rád padlo dosť, ale ak nemá voľnú dovolenku (o tom nič nenapísala, ale dovolenka rodiča je hneď prvá možnosť), peniaze na tábor či opatrovateľku a ani rodinu v okolí tak bohužiaľ toho moc nezmôže. Jedine tá OČR na škôlkara ale to neviem ako jej v jej prípade, či len dieťa nastupuje do škôlky alebo ako. Taktiež nevieme, či otec detí žije alebo nie.

anonym_fde57f
Včera o 07:21
@anonym_b31415

@anonym_fde57f exmanžel sa nikdy nezaujímal, tak som učila deti samostatnosti od mala, predstav si, že syn vystrájal sestru do škôlky a aj do školy a tu sme, nikdy sa nič nestalo, keby si bola v pozícii matky samoživiteľky, tak by si chápala 🙂 a vulgarizmus si môžeš povedať tej, ktorú ráno vidíš v zrkadle

@anonym_b31415 Vulgaritmus patri "matke", ktora necha cele leto same doma 9 rocne a 6 rocne dieta. Si mala velke stastie, ze sa im nic nestalo. To, ze si samozivitelka ta vobec neospravedlnuje pred niecim takym ako si robila. A este to tu pises, ako motivaciu, ze aj tak sa da 🤦‍♀️.

anonym_b31415
Včera o 07:26
@anonym_fde57f

@anonym_b31415 Vulgaritmus patri "matke", ktora necha cele leto same doma 9 rocne a 6 rocne dieta. Si mala velke stastie, ze sa im nic nestalo. To, ze si samozivitelka ta vobec neospravedlnuje pred niecim takym ako si robila. A este to tu pises, ako motivaciu, ze aj tak sa da 🤦‍♀️.

@anonym_fde57f ja som na seba pyšná, že som si deti vypiplala sama, naučila ich zodpovednosti a samostatnosti, nebola som odkázaná na štát, ani na očerky, deti sú väčšie a môžem sa na ne spoľahnúť, pretože som im do života dala maximum, čo som mohla. Neprajem žiadnej žene, aby prežila to, čo ja, ani tebe nie, tak nesud a nerob ramená, ako by si mi dokázala spoza klávesnice nadat. Ak máš muža, môžeš sa na neho spoľahnúť a teda máš aj istotu , že ťa kvôli očerkam nevyhodia z práce, tak máš šťastie. Ja som to šťastie nemala

anonym_fde57f
Včera o 07:32
@anonym_b31415

@anonym_fde57f ja som na seba pyšná, že som si deti vypiplala sama, naučila ich zodpovednosti a samostatnosti, nebola som odkázaná na štát, ani na očerky, deti sú väčšie a môžem sa na ne spoľahnúť, pretože som im do života dala maximum, čo som mohla. Neprajem žiadnej žene, aby prežila to, čo ja, ani tebe nie, tak nesud a nerob ramená, ako by si mi dokázala spoza klávesnice nadat. Ak máš muža, môžeš sa na neho spoľahnúť a teda máš aj istotu , že ťa kvôli očerkam nevyhodia z práce, tak máš šťastie. Ja som to šťastie nemala

@anonym_b31415 Bola si velmi nezodpovedna a mozes to zaobalovat ako len chces. Ine matky aj samozivitelky poriesia aspon tabory atd., ked uz ina moznost nie je. Ked si na tabor nemala, mala si si pozicat. Ale nie nechat same doma cele leto 6 a 9 rocne deti. A este byt na to hrda, ako si ich vychovala k samostatnosti. Jasne, lebo matky, ktore zabezpecia strazenie k tak malym detom maju nesamostatne deti 🤦‍♀️. Naozaj jedine mozes byt rada, ze sa im nic nestalo.

sense
Včera o 07:34
@anonym_a22654

@sense mne to vôbec zvláštne nie je, nikdy sa svokra nezaujímala a deti, moja mama mala objektívme dôvody

@anonym_a22654 dobre to je svokra a mama, svokor, otec , iná rodina, kamarátka. S niekým kým sa vystriedať. Veď keby sa niečo rodičom stane ostanú tri deti úplne samé bez nikoho a nicoho

martinkatinka
Včera o 07:43

Autorka sa stratila. Ani jedna odpoved ako sa to vsetko neda 🤷

anonym_a22654
Včera o 08:13
@sense

@anonym_a22654 dobre to je svokra a mama, svokor, otec , iná rodina, kamarátka. S niekým kým sa vystriedať. Veď keby sa niečo rodičom stane ostanú tri deti úplne samé bez nikoho a nicoho

@sense ksm pôjdu autorkyne tri deti, ak..?
Túto otázku nasmeruj prosím na autorku

autor
Včera o 08:39
@anonym_56de2d

@anonym_autor niektori zamestnavatelia umoznuju zobrat si neplatene volno pre rodicov s detmi do 10 rokov, zisti podmienky.
U nas aj fara robi denny tabor. A zaujimalo by ma, ako sa clovek ocitne bez rodiny z jednej aj druhej strany, lebo je to dost casty ukaz na mk

@anonym_56de2d mám iba otca, a nebudem detaili vysvetlovať, manzel ma mamu, ale už je stará, taku starostlivosť o 3 deti by nezvládla

anonym_56de2d
Včera o 08:39
@anonym_autor

@anonym_56de2d mám iba otca, a nebudem detaili vysvetlovať, manzel ma mamu, ale už je stará, taku starostlivosť o 3 deti by nezvládla

@anonym_autor tak potom jedine ocr zobrat

anonym_453d0f
Včera o 08:49

Niektoré ste tu oekne hnusne na autorku.
My napríklad máme aj € na tábory na cele prázdniny, ale špecifické dieťa, ktoré by tam neskutočne trpelo. Takze moje predstavy z materskej išli hore kominom realita ma prefackala. Ostane s jedbou osobou, ktorú platíme (dostane viac ako moj plat ).

sense
Včera o 08:50
@anonym_a22654

@sense ksm pôjdu autorkyne tri deti, ak..?
Túto otázku nasmeruj prosím na autorku

@anonym_a22654 ty si označila mňa prvá, pekný deň

anonym_86e86a
Včera o 08:57

3r skolka/jasle.
u nas v jasliach cez prazdniny beru aj skolkarov do 6r. Vystriedat sa s manzelom na dovolenke, ty este mozes zobrat ocr. A ako si to riesila po minule roky? Ved uz mas celkom velke deti.

anonym_f8a0be
Včera o 09:00

Že sa niektoré nehanbíte, fuj, to ste ženy a matky? Ponižovať tu matku, ktorá položí normálnu otázku a vyvršovať sa na nej? Jasné, vy ste tu všetky dokonalé, s dokonalým príjmom, dokonalou rodinnou situáciou a sem si chodíte len honiť ego, lebo doma vás ma každý u prdele. Ste nechutné a je mi ľúto muža, ktorý s vami musí chodiť na verejnosť. Ale na verejnosti asi šúchate nohami, že? To sa len tu robíte dôležitejšie než v skutočnosti ste.

anonym_f65cd7
Včera o 09:03
@anonym_f8a0be

Že sa niektoré nehanbíte, fuj, to ste ženy a matky? Ponižovať tu matku, ktorá položí normálnu otázku a vyvršovať sa na nej? Jasné, vy ste tu všetky dokonalé, s dokonalým príjmom, dokonalou rodinnou situáciou a sem si chodíte len honiť ego, lebo doma vás ma každý u prdele. Ste nechutné a je mi ľúto muža, ktorý s vami musí chodiť na verejnosť. Ale na verejnosti asi šúchate nohami, že? To sa len tu robíte dôležitejšie než v skutočnosti ste.

@anonym_f8a0be a ako si jej poradila ty tymto komentarom?

anonym_c80d86
Včera o 09:09
@anonym_f8a0be

@anonym_f8a0be Nikto ju nepomôžuje, to ona sa hrá na chuderu akoby bola jediná s tromi deťmi a zarobiť a investovať pár stovák do vlastných detí tu prezentuje ako skoro nemožnú vec.
Ľudia by naozaj nemali myslieť rozkrokom a už pri plodení treba brať na vedomie do akej situácie dieťa privedú na svet. A premyslieť si aj ten počet detí, nie rodiť ako príde. A keď už deti mám, tak makám, starám sa a snažím sa, aby netrpeli tým, že ich je viac. V tomto prípade bola žena šikovná nájsť si pomerne rýchlo nového chlapa - vzhľadom na vek detí, tak verím, že bude rovnako šikovná hľadať aj spôsoby ako deťom zabezpečiť prázdniny.

anonym_f8a0be
Včera o 09:14
@anonym_c80d86

@anonym_f8a0be Nikto ju nepomôžuje, to ona sa hrá na chuderu akoby bola jediná s tromi deťmi a zarobiť a investovať pár stovák do vlastných detí tu prezentuje ako skoro nemožnú vec.
Ľudia by naozaj nemali myslieť rozkrokom a už pri plodení treba brať na vedomie do akej situácie dieťa privedú na svet. A premyslieť si aj ten počet detí, nie rodiť ako príde. A keď už deti mám, tak makám, starám sa a snažím sa, aby netrpeli tým, že ich je viac. V tomto prípade bola žena šikovná nájsť si pomerne rýchlo nového chlapa - vzhľadom na vek detí, tak verím, že bude rovnako šikovná hľadať aj spôsoby ako deťom zabezpečiť prázdniny.

@anonym_c80d86 Môj názor na niektoré komentáre tu to nemení. Všetko sa dá napísať rozumne a na nejakej úrovni, pričom obsah správy to nezmení. Také správanie, aké tu niektoré predvádzajú, je bez úrovne, rovnako ako ženy, ktoré sa tak správajú.

anonym_4b3c9f
Včera o 09:16

Bud si zoberies ocrku,2tyzdne ty,2tyzdne muz,dovolenky,alebo ako my sa striedame.Dnes napr.ja 12tku rannu,muz ma 12tku nocnu.Vidime sa len v robote,doma sa uvidime az zajtra o 15tej.Zial tak to je.Alebo opatrovatelka,suseda.

anonym_33d017
Včera o 10:17
@anonym_4b3c9f

Bud si zoberies ocrku,2tyzdne ty,2tyzdne muz,dovolenky,alebo ako my sa striedame.Dnes napr.ja 12tku rannu,muz ma 12tku nocnu.Vidime sa len v robote,doma sa uvidime az zajtra o 15tej.Zial tak to je.Alebo opatrovatelka,suseda.

@anonym_4b3c9f na 1 dieta sa da zobrať iba 1x OCR. Nie ze s 1 dieťaťom teraz bude po 2 týždne doma celá rodina.

lienka.7
Včera o 10:23

@anonym_autor s týmto si asi musela počítať od začiatku, či? A ked teda nemôže otec, mama, babka... tak potom idem v rodine dálej. Sestra, brat, sesternica, bratranec...ujo, teta? Za mňa je nepredstaviteľné si takto v rodine nepomôcť. Potom kamarátka, či to tiež nikoho nemas/nepoznáš? Keď teda nič z vyššie uvedeného, tak potom na FB je kopec inzerátov. Aspoň na nejakú časť dňa, 9 ročný by nejakú hodinku, či dve snáď vedel doma zabaviť sestry.
Inak ja platím na týždeň tábor 210€, tých 130€ by som brala všetkými 10timi.

anonym_fde57f
Včera o 10:31
@lienka.7

@anonym_autor s týmto si asi musela počítať od začiatku, či? A ked teda nemôže otec, mama, babka... tak potom idem v rodine dálej. Sestra, brat, sesternica, bratranec...ujo, teta? Za mňa je nepredstaviteľné si takto v rodine nepomôcť. Potom kamarátka, či to tiež nikoho nemas/nepoznáš? Keď teda nič z vyššie uvedeného, tak potom na FB je kopec inzerátov. Aspoň na nejakú časť dňa, 9 ročný by nejakú hodinku, či dve snáď vedel doma zabaviť sestry.
Inak ja platím na týždeň tábor 210€, tých 130€ by som brala všetkými 10timi.

@lienka.7 Ty by si sesternici strazila 3 male deti cele dni? Lebo ja teda nie. 3 deti na to by som sa teda nedala. Mam svoje jedno dobre dietatko. Ponuku starat sa o dalsie 3 by som veru slusne odmietla. Jedine pani cudzej zaplatit, ktora to ponuka za peniaze. Takze aj ked su sesternice, kto si uz len zavesi na krk 3 deti dobrovolne.

lienka.7
Včera o 10:36
@anonym_fde57f

@lienka.7 Ty by si sesternici strazila 3 male deti cele dni? Lebo ja teda nie. 3 deti na to by som sa teda nedala. Mam svoje jedno dobre dietatko. Ponuku starat sa o dalsie 3 by som veru slusne odmietla. Jedine pani cudzej zaplatit, ktora to ponuka za peniaze. Takze aj ked su sesternice, kto si uz len zavesi na krk 3 deti dobrovolne.

@anonym_fde57f 7 a 9 ročne deti sú už veľké, predpokladám, že tým nemusím behať za zadkom celý deň. Cize len to 3 ročne. A nikde som nenapisala, ze cele dni. Ale týždeň pomôcť nevidím žiadny problém.
Ale chápem, že terajšie matky nezvládajú ani 1 dieta, asi patríš tiež do tej skupiny. A inak len pre tvoju info, keď som nemala ja sama deti, strazievala som týždeň kamoske pravidelne syna, lebo tiež mala takúto rodinu, ze sa proste nedalo. Samozrejme, keď potom potrebovali nieco oni, jej sa dat malo.

anonym_3b7c86
Včera o 10:42
@anonym_c80d86

@anonym_c80d86 a toto je co?

Tak skončil jej rodičák po 10-tich rokoch a zobudila sa do reality 😀

Strasna sranda, no. Ze sa tu vobec clovek nieco opyta...🫣.

anonym_fde57f
Včera o 10:43
@lienka.7

@anonym_fde57f 7 a 9 ročne deti sú už veľké, predpokladám, že tým nemusím behať za zadkom celý deň. Cize len to 3 ročne. A nikde som nenapisala, ze cele dni. Ale týždeň pomôcť nevidím žiadny problém.
Ale chápem, že terajšie matky nezvládajú ani 1 dieta, asi patríš tiež do tej skupiny. A inak len pre tvoju info, keď som nemala ja sama deti, strazievala som týždeň kamoske pravidelne syna, lebo tiež mala takúto rodinu, ze sa proste nedalo. Samozrejme, keď potom potrebovali nieco oni, jej sa dat malo.

@lienka.7 Ja zvladam jedno nase dietatko super, nemusis sa bat. Prave preto som nemala dalsie deti, lebo sa venujeme s muzom nasmu jednemu milovanemu. A uplne nam staci. Je uz na kazdej rodine kolko deti ma. A 7 a 9 rocne deti snad nezavries v lete do izby, ale musis im vymysliet program kam pojdete a tiez na ne dozerat. Tyzden mat na krku 3 dalsie deti je teda naozaj prilis. Ja som len vysvetlovala, ze aj ked sesternice su, maju zrejme svoje rodiny a nie to este 3 deti najviac na tyzden. Strazievala si jej jedneho syna. Ale 3 deti naviac strazit je nieco uplne ine. Na to sa da naozaj minimum osob a tie teda obdivujem.

anonym_3b7c86
Včera o 10:45
@anonym_fde57f

@anonym_fde57f jaj, ty mas jedno dobre dietatko. A tie ostatne su "zle"? To sa neda bez tejto poznamky o "jednom dobrom dietatku" okomentovat?

anonym_fde57f
Včera o 10:47
@anonym_3b7c86

@anonym_fde57f jaj, ty mas jedno dobre dietatko. A tie ostatne su "zle"? To sa neda bez tejto poznamky o "jednom dobrom dietatku" okomentovat?

@anonym_3b7c86 Ja som pisala, ze ine su zle? Niektore ste tu ozaj divne. Pisala som to preto, ze nie je narocne. Su aj narocne deti a rodicia preto nechcu dalsie dieta. Nase je anjel, preto som pisala, ze je to dobre dietatko. Dalsie nechceme, lebo nam uplne staci a sme spokojni ako sme 🙂.

anonym_3b7c86
Včera o 10:48
@anonym_f65cd7

@anonym_f8a0be a ako si jej poradila ty tymto komentarom?

@anonym_f65cd7 tymto konkretnym nijak, ale nastavila zrkadlo tym "dokonalym", co idu poucovat, ze si nemala robit 3 deti, ked teraz zrazu nevie vykryt prazdniny. Lebo je to strasne jednoduche, ze ano...😐.