icon

Ako zvládnuť prázdniny s deťmi bez rodiny?

Včera o 04:56

Ahojte. Otázka pre pracujúcich rodičov.
Ako riešite prazdniny ? Nie je rodina, maju mňa a mojho manžela (ale nie je ich otcom, čiže ako je to s tou očr netuším), tabory neexistuju, tie ceny, 130€ na tyzden x 3 deti 🤣 musela by som si hypoteku vziať 😅😅 doma ostať osamotení nemôžu (vek 3,7,9)

anonym_3b7c86
Včera o 10:51
@anonym_c80d86

@anonym_f8a0be Nikto ju nepomôžuje, to ona sa hrá na chuderu akoby bola jediná s tromi deťmi a zarobiť a investovať pár stovák do vlastných detí tu prezentuje ako skoro nemožnú vec.
Ľudia by naozaj nemali myslieť rozkrokom a už pri plodení treba brať na vedomie do akej situácie dieťa privedú na svet. A premyslieť si aj ten počet detí, nie rodiť ako príde. A keď už deti mám, tak makám, starám sa a snažím sa, aby netrpeli tým, že ich je viac. V tomto prípade bola žena šikovná nájsť si pomerne rýchlo nového chlapa - vzhľadom na vek detí, tak verím, že bude rovnako šikovná hľadať aj spôsoby ako deťom zabezpečiť prázdniny.

@anonym_c80d86 toto je presne ten ponizujuci komentar "jak prase", ty naznacujes, ze zena mysli len "rozkrokom" a podobne veci, na autorku a Ty si ta super, co si vsetko dobre naplanuje. No len aby Ta zivot este dobre neprekvapil. Poznam xy zodpovednych ludi, a predsa je problem poriesit prazdniny, ked boli nase prve 2 deti male, mali sme aj nahradne skolky a jeden mesiac chodili do svojej a dalsi do druhej, nahradnej, mimo dovoleniek, co sme mali 2 tyzdne. Teraz ani to nie je. Je to mega tazke, sa netvarme, ze nie.

anonym_c80d86
Včera o 10:57
@anonym_3b7c86

@anonym_c80d86 a toto je co?

Tak skončil jej rodičák po 10-tich rokoch a zobudila sa do reality 😀

Strasna sranda, no. Ze sa tu vobec clovek nieco opyta...🫣.

@anonym_3b7c86 No to je zrejme, žiaľ, pravda, nie urážanie. Najmä ženy jednoduché, zo zlých pomerov, bez peňazí, ktoré majú nezodpovedných mužov rodia cyklicky, ideálne každé tri roky. Presne ako táto. Žijú v podnájme, z ruky do huby, ale rodila veselo, lebo štát sa staral a mohla byť legálne doma. Inak si neviem predstaviť opustiť muža s troma malými deťmi a hneď hľadať ďalšieho a potom riešiť takúto vec.
Veď to je človeku jasné už po pôrode, že tie deti budú raz potrebovať aj inú starostlivosť ako byť s matkou na rodičáku. Normálne takéto situácie pokryjú úspory, prípadne otec ťahá financie, matka pracuje len brigádne alebo vôbec. Tu zrazu otec nie je - možno si vymyslí, že umrel, rodina nie je, druh nemá za cudzie deti zodpovednosť a ona s prekvapením zisťuje, že potreby svojich deti musí financovať sama. Asi je tu fakt najlepšia rada, hneď na úvod - urobiť si štvrté, potom aj piate decko a napokon nech sa starajú staršie o mladšie. Lebo chuderu mamičku treba ľutovať.
Ak tu treba nastaviť niekomu zrkadlo, tak jej - o svoje deti sa má starať sama a rátať s tým, že s deťmi prídu aj finančne náročnejšie situácie ako zabezpečiť prázdninový program trom zdravým deťom.

lienka.7
Včera o 11:02
@anonym_fde57f

@lienka.7 Ja zvladam jedno nase dietatko super, nemusis sa bat. Prave preto som nemala dalsie deti, lebo sa venujeme s muzom nasmu jednemu milovanemu. A uplne nam staci. Je uz na kazdej rodine kolko deti ma. A 7 a 9 rocne deti snad nezavries v lete do izby, ale musis im vymysliet program kam pojdete a tiez na ne dozerat. Tyzden mat na krku 3 dalsie deti je teda naozaj prilis. Ja som len vysvetlovala, ze aj ked sesternice su, maju zrejme svoje rodiny a nie to este 3 deti najviac na tyzden. Strazievala si jej jedneho syna. Ale 3 deti naviac strazit je nieco uplne ine. Na to sa da naozaj minimum osob a tie teda obdivujem.

@anonym_fde57f pre teba je jedno akurát tak dost, pre mňa nie. Môžeme to takto uzatvoriť?

anonym_fde57f
Včera o 11:04
@lienka.7

@anonym_fde57f pre teba je jedno akurát tak dost, pre mňa nie. Môžeme to takto uzatvoriť?

@lienka.7 Tema je o tom kto sa jej postara o 3 deti 😀. Nie o tom kolko mas ty a ja deti. Ci tym si myslela, ze ty by si sa kludne sesternici postarala v lete o 3 deti napr. tyzden? Lebo ak ano klobuk dole pred tebou naozaj. Na to sa ozaj malokto podujme.

anonym_33d017
Včera o 11:08
@anonym_c80d86

@anonym_3b7c86 No to je zrejme, žiaľ, pravda, nie urážanie. Najmä ženy jednoduché, zo zlých pomerov, bez peňazí, ktoré majú nezodpovedných mužov rodia cyklicky, ideálne každé tri roky. Presne ako táto. Žijú v podnájme, z ruky do huby, ale rodila veselo, lebo štát sa staral a mohla byť legálne doma. Inak si neviem predstaviť opustiť muža s troma malými deťmi a hneď hľadať ďalšieho a potom riešiť takúto vec.
Veď to je človeku jasné už po pôrode, že tie deti budú raz potrebovať aj inú starostlivosť ako byť s matkou na rodičáku. Normálne takéto situácie pokryjú úspory, prípadne otec ťahá financie, matka pracuje len brigádne alebo vôbec. Tu zrazu otec nie je - možno si vymyslí, že umrel, rodina nie je, druh nemá za cudzie deti zodpovednosť a ona s prekvapením zisťuje, že potreby svojich deti musí financovať sama. Asi je tu fakt najlepšia rada, hneď na úvod - urobiť si štvrté, potom aj piate decko a napokon nech sa starajú staršie o mladšie. Lebo chuderu mamičku treba ľutovať.
Ak tu treba nastaviť niekomu zrkadlo, tak jej - o svoje deti sa má starať sama a rátať s tým, že s deťmi prídu aj finančne náročnejšie situácie ako zabezpečiť prázdninový program trom zdravým deťom.

@anonym_c80d86 podľa tak 3/4 koňa sa ma o deti starať stat, lebo predsa porodila nových daňových poplatníkov. Ak aj bola na rodicaku 10 rokov, tento stat do nej už len tým napchal peňazí viac ako dosť. V živote toľko neodrobi, aby to nejako do systému splatila. Ale stále, podľa niektorých, je to málo. Asi by im mal platiť, aby mohli byť doma do 18tky. Inak zaujímalo by ma, kto berie na deti daňové bonusy, to je totizto 300€ mesacne.

anonym_8ec46e
Včera o 11:28
@anonym_fde57f

@lienka.7 Ty by si sesternici strazila 3 male deti cele dni? Lebo ja teda nie. 3 deti na to by som sa teda nedala. Mam svoje jedno dobre dietatko. Ponuku starat sa o dalsie 3 by som veru slusne odmietla. Jedine pani cudzej zaplatit, ktora to ponuka za peniaze. Takze aj ked su sesternice, kto si uz len zavesi na krk 3 deti dobrovolne.

@anonym_fde57f Taka, ktora ma sama deti a nevie, co s nimi. Ja si na takuto vypomoc v ramci rodiny (krstny rodicia, sesternice,...) pamatam .Raz som bola na tyzden pri rodine, potom oni tyzden u nas, mali sme super vztahy ako deti a rodicia v pohode s dovolenkou vystacili. Sice sme boli velka tlupa, ale ten tyzden to kazdy zvladol a obehali sme pol rodiny takto.

anonym_92ec3c
Včera o 12:50

Uff, to si sa skoro zobudila keď za pár dní sú prázdniny.
Predpokladám, že škôlka bude aj otvorená v lete. Tak najmladšie do škôlky a tie dve vtedy do tábora. Dá sa na tábor uplatniť aj rekreačný poukaz. Šetriť ste mohli po pár eur aj celý rok, vieš celý rok, že budú prázdniny. A nejde len o "odloženie" deti, ale aj o zážitky.... Potom ty dovolenka, muž dovolenka, na najmenšie keď bude škôlka zavretá OČR. Prípadne to vykryť home officom ak máte možnosť. Čo iné? Myslím, že nikto nemá v rukáve žiadny super tajný trik čo s deťmi cez prázdniny bez toho aby ťa to nestálo veľa peňazí a vy s mužom ste boli v robote

anonym_49c3bb
Včera o 13:01

Odniest k bio otcovi.

anonym_c9fa7f
Včera o 13:21

@anonym_autor opytaj sa pr85. Ten ma opakovane nazor na to co maju zeny robit so svojimi materniciami, tak ti urcite poradi aj v tom ako vyriesit tvoju dilemu uz s narodenymi detmi. Viem zbytocny komentar ale neviem si pomoct...kde su zrazy vsetky tie fanaticky ktore sa vzdy tak aktivne zapajaju do urcitych tem?

bosorkabb
Včera o 13:32

ZŠ má prvé dva týždne letnú ŠKD, platí sa za to ale nič hrozné. Potom spoločná dovolenka,chata a potom tábor, ďalšia spoločná dovolenka a posledný týždeň už riešime školu.
Ale ja mám skrátený úväzok práve preto aby som mohla riešiť aj deti. A tábor vždy riešime dopredu.

anonym_744805
Včera o 13:34
@anonym_56de2d

@anonym_autor niektori zamestnavatelia umoznuju zobrat si neplatene volno pre rodicov s detmi do 10 rokov, zisti podmienky.
U nas aj fara robi denny tabor. A zaujimalo by ma, ako sa clovek ocitne bez rodiny z jednej aj druhej strany, lebo je to dost casty ukaz na mk

@anonym_56de2d Príklad aj my sme bez pomoci rodiny. Máme 2 deti do 10 rokov, no starý rodičia nemajú záujem o ne. Tak dávame deti do táborov denného aj do prespavacieho. A jedno leto dáme aj 1500 eur len na tábory. Ale tak čo máme robiť.

anonym_56de2d
Včera o 13:44
@anonym_744805

@anonym_56de2d Príklad aj my sme bez pomoci rodiny. Máme 2 deti do 10 rokov, no starý rodičia nemajú záujem o ne. Tak dávame deti do táborov denného aj do prespavacieho. A jedno leto dáme aj 1500 eur len na tábory. Ale tak čo máme robiť.

@anonym_744805 ale autorka nema tolko penazi na tabory, pise to hned v prvom prispevku. Hlada inu alternativu, radili sme ocr, ked nema kto strazit deti. Nejako si poradit musi, vsetky deti su raz male a kazdy to musi riesit.

anonym_4b3c9f
Včera o 13:49
@anonym_744805

@anonym_744805 autorka zrejme tolko nema.Takze ani toto nechce citat ako riesenie.

anonym_1b1018
Včera o 13:57

Ja nechápem čo sa všetci čudujú, že " nie je " rodina. Ani u nás to neprichádza do úvahy, moji rodičia aj svokrovci pracujú, dovolenku, ktorú majú použijú, keď na tú dovolenku reálne idú. Manžel má dvoch súrodencov, obaja pracujú, deti už majú väčšie, vedia byť samé doma. Dovolenku tiež využijú, keď cestujú. Moja sestra j žiaľ zdravotne zle. Takže proste nie.

anonym_744805
Včera o 14:20
@lienka.7

@anonym_autor s týmto si asi musela počítať od začiatku, či? A ked teda nemôže otec, mama, babka... tak potom idem v rodine dálej. Sestra, brat, sesternica, bratranec...ujo, teta? Za mňa je nepredstaviteľné si takto v rodine nepomôcť. Potom kamarátka, či to tiež nikoho nemas/nepoznáš? Keď teda nič z vyššie uvedeného, tak potom na FB je kopec inzerátov. Aspoň na nejakú časť dňa, 9 ročný by nejakú hodinku, či dve snáď vedel doma zabaviť sestry.
Inak ja platím na týždeň tábor 210€, tých 130€ by som brala všetkými 10timi.

@lienka.7 A taká čo nemá súrodencov, ani sesternice a bratrancov, takisto nemá ani tetu a uja, koľko je takých žien?
Ako môj prípad a ešte k tomu starý rodičia nemajú záujem o moje deti. Ja dávam na denný tábor 150 eur týždenne a na prespávaci 250-300 eur na týždeň.

1sally12
Včera o 15:31

Na to si mala myslieť skôr než si si urobila 3 deti.

marca12
Včera o 15:36
@anonym_56de2d

@anonym_autor niektori zamestnavatelia umoznuju zobrat si neplatene volno pre rodicov s detmi do 10 rokov, zisti podmienky.
U nas aj fara robi denny tabor. A zaujimalo by ma, ako sa clovek ocitne bez rodiny z jednej aj druhej strany, lebo je to dost casty ukaz na mk

@anonym_56de2d Ktori zamestnavatel? Lebo papuer znesie vela,ale realita je iba. Nepoznam rodica,ktory mohol ostat doma. V lete je blazinec,vsetci si beru dovolenky,zastupuju sa.

anonym_56de2d
Včera o 15:47
@marca12

@anonym_56de2d Ktori zamestnavatel? Lebo papuer znesie vela,ale realita je iba. Nepoznam rodica,ktory mohol ostat doma. V lete je blazinec,vsetci si beru dovolenky,zastupuju sa.

@marca12 pracujem v statnej sprave, mame kolektivnu zmluvu, niektori rodicia deti do 10 rokov vyuzivaju

zuzana76
Včera o 15:52

@anonym_autor odkial si?

lienka.7
Včera o 16:33
@anonym_744805

@lienka.7 A taká čo nemá súrodencov, ani sesternice a bratrancov, takisto nemá ani tetu a uja, koľko je takých žien?
Ako môj prípad a ešte k tomu starý rodičia nemajú záujem o moje deti. Ja dávam na denný tábor 150 eur týždenne a na prespávaci 250-300 eur na týždeň.

@anonym_744805 jasne, tu sú všetky siroty a bez akejkoľvek aj vzdialenej rodiny a kamarátov. A samozrejme, otec je neznámy.

anonym_744805
Včera o 17:28
@lienka.7

@anonym_744805 jasne, tu sú všetky siroty a bez akejkoľvek aj vzdialenej rodiny a kamarátov. A samozrejme, otec je neznámy.

@lienka.7 Ja poznám pár ľudí čo sú jedináčikovia, aj ja som, takisto ani moji rodičia nemajú súrodencov. Takže nie každá má veľkú rodinu.

martinkatinka
Včera o 17:40

Tak je niekolko moznosti:
1.tabory
2.dovolenka
3.rodina
4. OCR pri skolkarovi
5.opatrovatelka
6.dohoda so susedou na striedacku
A samozrejme, ked ide o 2 mesiace, tak kombinacia.
Nic nove sa zrejme vymysliet neda.
Ale prazdniny su kazdy rok, tak treba rozmyslat dopredu.

anonym_32a7c5
Včera o 17:57
@lienka.7

@lienka.7 Čo riešiš, či niekto má alebo nemá veľkú rodinu? Autorka písala, že sa nemá z rodiny na koho obrátiť, tak asi teda nemá. Prečo to spochybňovať? Vieš mi povedať jediný dôvod, prečo by klamala? Ako a v čom konkrétne jej to pomôže, ked tu v diskusii zatají napr. zdravých a ochotných rodičov, svokrovcov atď? Inak ja som jedináčik, muž tiež, máme už len dvoch starých rodičov...chorých. sesternice min.100 km a keby aj bližšie, za mňa dosť od veci vešať im deti na starosť. Cez dovolenku si chce väčšina ľudí oddýchnuť, cestovať, nie starať sa o cudzie deti. Kamarátky detto. Nemusia aktuálne riešiť ten istý problém (väčšie deti, žiadne deti alebo dostatok financií, takže deti si šupnú táborov a nepotrebujú si s kamoškou vypomáhať)

anonym_d38a10
Včera o 18:14
@anonym_a22654

@anonym_d38a10 ak nežije tak dostávajú sirotské ak žije tak sa môže venovať, tiež si môže čerpať dovolenku. Mám rozvedených rodičov a mali sme vždy v lete dva týždne otcom. Rozvedené kamošky majú súdom určené že otec musí prispieť na tábor a iné takéto výdavky nad rámec k výživné mu.
Ak si mohli dovoliť aby bola doma bez príjmu toľko rokov tak asi jej ex nezarába zle. Mimochodom keby nežil tak z dobrého príjmu aj sirotské aj prípadné vdovské je vyššie, poznám niekoľko žien ktoré sa po ovdovení hoc mali ďalšie dieťa nevydali skrz vdovské.Ak žije nech prispieva

@anonym_8fdc31 veris tomu, že sú chlapi, ktorí sa o svoje deti nezaujímajú?Niektoré žijete v ružovom svete.Kam ich zavedie, keď možno nemá záujem, je nespoľahlivý, zlý, má druhú rodinu...žiadny súd mu neprikaze starať sa o deti, výživné zaplatí a deti nevidí roky.
@anonym_a22654 vtedy spolu žili teraz nežijú možno si platí hypo na byt, to, že tvoj otec chcel s vami tráviť čas je fajn, ale nie je to tak v každej rodine.

anonym_b8bb0c
Včera o 18:17

@anonym_autor my tri deti, 15, 13 a 7. kazde ma na dva tyzdne tabor, 1 prespavaci vsetci spolu a jeden "lacnejsi" kazdy zvlast (stanovy / denny). zvysnych 6 tyzdnov mi budu robit spolocnost pri home office (mam 100%). budem sa modlit, aby sa mi nehadali pocas meetingov rovno za chrbtom... ano, starsie dve su uz samostatne a eventl. najmensieho vedia zabavit, ale zase tiez im nemozem ho zavesit na krk na cele prazdniny, mama som ja... planujem im zverit najmensieho kazdej na tyzden ako brigadu (keby cosi, som doma + zabezpecim stravu), zvysok bude nadivoko... najstarsia dcera rada vari, takze urcite jej pomoc v tomto uvitam. zvladneme to ako vsetky predchadzajuce roky. budu dobre dni a budu aj horsie, dolezite je pre mna, aby sme to spolocnymi silami zvladli a aspon poobedia budeme mat spolocny cas, kupalisko a tak, obcas vylet vlakom do okolia... dcery pomedzi to isto budu s kamoskami po vonku behat a tomu som rada.
chlap ma novu pracu, takze o tom ze bude pouzitelny v lete mozem akurat tak snivat...
keby som nemala 100% HO tak neviem... chodil by najmladsi so mnou do prace 🤷 aj take leto sme si zazili, dve deti v skolkarskom veku so mnou v praci v open space, si vies predstavit, aki boli vsetci "nadseni"... dnes uz to dokazem vnimat s usmevom a dcery si na to rady spominaju, ale vtedy mi nebolo vsetko jedno.

anonym_d38a10
Včera o 18:24
@anonym_1b1018

Ja nechápem čo sa všetci čudujú, že " nie je " rodina. Ani u nás to neprichádza do úvahy, moji rodičia aj svokrovci pracujú, dovolenku, ktorú majú použijú, keď na tú dovolenku reálne idú. Manžel má dvoch súrodencov, obaja pracujú, deti už majú väčšie, vedia byť samé doma. Dovolenku tiež využijú, keď cestujú. Moja sestra j žiaľ zdravotne zle. Takže proste nie.

@anonym_1b1018 tiež tomu nerozumiem.My bývame 450 km od rodiny aj, keby majú skoro 70 r určite by som im nenechala 3 celkom malé deti, ktoré potrebujú program a ešte veľa pomoci.sestra je bezdetná pracuje a voľno v lete si chce užiť s frajerom na dovolenke.Muz súrodencov nemá.Ale my robíme pol na pol z domu, takže si to vieme zadelit, ak by nie museli by chodiť do táborov do ktorých ísť nechcú🤣leto je náročné pre pracujúcich rodičov to je realita.Aj finančne aj psychicky všetko zosúladiť urobiť deťom program aj pracovať aj neminut veľa.Clovek, aby už dopredu rozmýšľal akú prácu si vyberie, aby sa dala zosúladiť s rodinným životom.

anonym_a22654
Včera o 19:27
@anonym_d38a10

@anonym_8fdc31 veris tomu, že sú chlapi, ktorí sa o svoje deti nezaujímajú?Niektoré žijete v ružovom svete.Kam ich zavedie, keď možno nemá záujem, je nespoľahlivý, zlý, má druhú rodinu...žiadny súd mu neprikaze starať sa o deti, výživné zaplatí a deti nevidí roky.
@anonym_a22654 vtedy spolu žili teraz nežijú možno si platí hypo na byt, to, že tvoj otec chcel s vami tráviť čas je fajn, ale nie je to tak v každej rodine.

@anonym_d38a10 haló píšem snáď jasne, ak má matka zvýšené výdavky na deti, má požiadať o zvýšenie výživného nie vyplakavať na koni. Školské výlety,lyžiarsky výcvik, strojček na zuby , tábory existuje niekoľko nepredvídateľných výdavkov, ktoré sa dá takýmto spôsobom riešiť.

Može byť bio otec akýkoľvek grazel, alimenty platiť musí, ak neplatí, nech autorka žiada exekúciu. Hádam nemá exmanžela z osady že od neho nič nevymôzu....

Snáď nie dnes ráno zistila, že o týždeň začínajú prázdniny a ona nemá kam dať tri deti?

anonym_4b3c9f
Včera o 19:49

Alebo dat vypoved,vyuzijes podporu a od septembra mozes hladat novu pracu.Dalsia moznost.

anonym_4b3c9f
Včera o 19:51

Tak autorka,ktoru z xy moznosti vyuzijes??Po prazdninach napis ako si to teda poriesila.Mozno tak nakopnes aj ine mamicky a budu to tiez tak robit.

anonym_5a441f
Dnes o 01:19

Rodicak sa nedá predĺžiť ?