Ako zvládnuť prázdniny s deťmi bez rodiny?
Ahojte. Otázka pre pracujúcich rodičov.
Ako riešite prazdniny ? Nie je rodina, maju mňa a mojho manžela (ale nie je ich otcom, čiže ako je to s tou očr netuším), tabory neexistuju, tie ceny, 130€ na tyzden x 3 deti 🤣 musela by som si hypoteku vziať 😅😅 doma ostať osamotení nemôžu (vek 3,7,9)
a slobodne mamicky nie su len tie rozvedene. vela z nich zislo z kratsej cesty a toho debila si ani nevzali, aj ked s nim neplanovane otehotneli. tam asi treba argumentovat, ze tak mali ist na potrat, ked spali s debilom...
@anonym_f2e76a je rozdiel slobodna a osamelá. Slobodna len nie je vydatá a žije s chlapom aj naďalej, ktorý sa o nich stara. Osamelá žena je sama.
@anonym_f2e76a stále akosi nechápem, čo akoze ocakavas od statu, za to ze ty si si vybrala alkoholika. Ze ti bude platiť jasle, byt alebo co všetko ešte ti ma tento stat vlastne platit lebo TY MAS dieta? Sa spamataj už.
@anonym_33d017 a kde ja pisem o plateni??? nie su dostupne statne jasle, nie je dostupne statne byvanie pre slobodne matky(statnych bytov je minimum a neviem, ci sa slobodne matky uprednostnuju). nie su dostupne polovicne uvazky, alebo uvazky napr. na 6 hodin denne. nie je ochrana slobodnych matiek, zamestnavatel ich kludne kvoli castym ocr moze vyhodit. nie su take matky pri ocr zvyhodnene, ze im nejde namiesto tych 55% povedzme 70-85%. atd. ja nikde nepisem, ze stat ma nieco platit. staci, keby vytvoril lepsie podmienky a spolocnost by si taketo matky viac vazila. ty pani spamataj sa uz. matka matkam... ako keby si nevedela, ake tazke je byt matkou uz aj bez toho, ze je na to clovek sam.
normalne, kazdy disponuje 25dnami dovolenky, da sa cerpat aj OCR nejaku dobu, a rovnako sem tam deti poslat aj mimo dom je aj pre ne fajn, cize ten jeden tabor, velkacom neviem preco nezaplatit. (tabor nekratis x3, len x2... lebo 3r dieta ti do tabora tazko zoberu). Vsak hadam nebudu cele prazdniny doma s 3rocnym...? Trochu nech si aj uziju vzduch iny. Existuju aj rozne cirkevne a lokalne tabory, ktoru su aj pobytove a nevyjdu draho. Len teraz vacsina uz bude obsadene, cize do buducna aj takto to vies riesit. Nie je to koser, ale znamu som mala aj na PNke ked uz nevedela kam malych chalanov dat tyzden.. poplatala to kadejako.
A k starym rodicom sa deti vozia aj stovky kilometrov na prazdniny ;) moje dieta chodi kazdorocne od 4rokoch.. na tyzden, dva.. dokonca do ineho štátu
@anonym_33d017 a kde ja pisem o plateni??? nie su dostupne statne jasle, nie je dostupne statne byvanie pre slobodne matky(statnych bytov je minimum a neviem, ci sa slobodne matky uprednostnuju). nie su dostupne polovicne uvazky, alebo uvazky napr. na 6 hodin denne. nie je ochrana slobodnych matiek, zamestnavatel ich kludne kvoli castym ocr moze vyhodit. nie su take matky pri ocr zvyhodnene, ze im nejde namiesto tych 55% povedzme 70-85%. atd. ja nikde nepisem, ze stat ma nieco platit. staci, keby vytvoril lepsie podmienky a spolocnost by si taketo matky viac vazila. ty pani spamataj sa uz. matka matkam... ako keby si nevedela, ake tazke je byt matkou uz aj bez toho, ze je na to clovek sam.
@anonym_f2e76a este raz ti píšem, ze keby toto bolo, tak sú osamelé 3/4 špekulantiek. Chapes to, či nie?
A predstav si, mame matky aj v praci a nič iné okrem ICH DIETATA ich nezaujíma. Do bodky využívajú, resp.zneuzivaju uplne všetko. Tiez zamestnavatel chcel "dat sancu" cez pol uvazky matkám a vieš ako to dopadlo? Neustále OCRky, nevedeli sa dohodnúť, aby aspoň jedna prišla do.prace. cize vieš co urobil? Zobral na full time chlapa. Od vtedy je pokoj.
Ano, som matka, ale spekulantky nepodporujem.
@anonym_f2e76a je rozdiel slobodna a osamelá. Slobodna len nie je vydatá a žije s chlapom aj naďalej, ktorý sa o nich stara. Osamelá žena je sama.
@anonym_33d017 to uz je slovickarcenie. skor sa teda pouziva slovo jednorodic. proste zena, ktora je na dieta sama. ci je slobodna, ci rozvedena, vdova atd. nikdy som nepocula vyraz osamela mamicka, ale ok, mozme ich pre tento ucel oznacovat aj ako osamele matky.
@anonym_f2e76a stále akosi nechápem, čo akoze ocakavas od statu, za to ze ty si si vybrala alkoholika. Ze ti bude platiť jasle, byt alebo co všetko ešte ti ma tento stat vlastne platit lebo TY MAS dieta? Sa spamataj už.
@anonym_33d017 kde píše o platení? Veď píše, že má sťažené možnosti ako si zabezpečiť starostlivost o dieťa, ktoré má štat zabezpečiť, to je normálna funkcia vyspelého štátu - poskytnúť obyvateľom možnosti tak, aby mohli pracovať. Pretoze z práce sú z dane. Pretoze z deti vzniknú budúci daňový poplatníci. Aj na tvoj dôchodok sa budeme všetci skladať. A pokiaľ máme málo detí, nebude v budúcnosti kto pracovať na to aby sme dostali dôchodok, ktorý sme si celý život odvádzali vo forme dani.
Tak isto je osamelá žena, ktorá o manžela príde. Alkoholik môže vzniknúť aj počas vzťahu, môže to byť úplne normálny chlap na začiatku a pri nejakom probléme prepadne alkoholu. Môže dostať vážnu chorobu a žena ostane sama. Môže mať vážnu nehodu a byť v bdelej kóme a bude žena na deti sama. Stále chceš zodpovedne ženy, ktoré sa o svoje deti starajú samé obviňovať?
@anonym_f2e76a este raz ti píšem, ze keby toto bolo, tak sú osamelé 3/4 špekulantiek. Chapes to, či nie?
A predstav si, mame matky aj v praci a nič iné okrem ICH DIETATA ich nezaujíma. Do bodky využívajú, resp.zneuzivaju uplne všetko. Tiez zamestnavatel chcel "dat sancu" cez pol uvazky matkám a vieš ako to dopadlo? Neustále OCRky, nevedeli sa dohodnúť, aby aspoň jedna prišla do.prace. cize vieš co urobil? Zobral na full time chlapa. Od vtedy je pokoj.
@anonym_33d017 inak zvláštne, ja pracujem v obrovskom kolektíve ľudí, sú tam aj ženy s deťmi a nikto nič nezneuziva.
@anonym_33d017 to uz je slovickarcenie. skor sa teda pouziva slovo jednorodic. proste zena, ktora je na dieta sama. ci je slobodna, ci rozvedena, vdova atd. nikdy som nepocula vyraz osamela mamicka, ale ok, mozme ich pre tento ucel oznacovat aj ako osamele matky.
@anonym_f2e76a pokial otec nezomrel, vždy sú dvaja. Žiadny jednorodic. Ide iba o to, ze sa nestará a tu niektoré píšu o tom, ze sa ma za nich starať stat. A prečo sa pýtam?
@anonym_33d017 cize stat by nemal prostriedky a nastroje na kontrolu zneuzivania systemu? vlastne sucasny stat, kde jeho minister nevie pouzivat vlastnu elektronicku schranku asi nie. vyspele staty predpokladam ze to v pohode dokazu.
nechce sa mi hladat teraz statistiky, ale mozes hadat kolko z tych ludi co zije na hranici chudoby su osamele matky 😉 urcite sa v tom vsetky vyzivaju a ani keby mozu, nechcu pre svoje deti lepsi zivot.
Inak.sranda - ako vždy najviac v žalúdku ležia ženy s deťmi. Chlapi môžu všetko, ospravedlnenie je - je debil, tvoja chyba. A najviac kradnú ľudia vo vláde, ktorí kradnu z našeho, ale samozrejme jediné čo sa na mk dá je obviňovať jednorodicov, ti snáď môžu za nás dlh a našu krachujucu ekonomiku. 😒 Typické a krátkozraké
Inak.sranda - ako vždy najviac v žalúdku ležia ženy s deťmi. Chlapi môžu všetko, ospravedlnenie je - je debil, tvoja chyba. A najviac kradnú ľudia vo vláde, ktorí kradnu z našeho, ale samozrejme jediné čo sa na mk dá je obviňovať jednorodicov, ti snáď môžu za nás dlh a našu krachujucu ekonomiku. 😒 Typické a krátkozraké
@ria_sprout nechápem, čo pleties sem politiku. Este napíš, že za to, ze ma zena dieta s nezodpovedným chlapom môže Fico 👌🤣
inak pre upresnenie, ja nepisem o sebe. ja som len dala priklady, s cim sa osamotene matky stretavaju. a to teda len par. take co v tom ziju by vedeli pisat asi este viac.
lebo jednu taku mame v praci. chore deti strazi jej otec co je uz na dochodku a ma problemy sam so sebou. a ona chodi do prace chora, aj s bolestami. neda si poriadne vysetrit nohu co jej odchadza lebo sa boji zaveru. a ze bude treba operaciu a tolko si nemoze dovolit byt doma.
@ria_sprout nechápem, čo pleties sem politiku. Este napíš, že za to, ze ma zena dieta s nezodpovedným chlapom môže Fico 👌🤣
@anonym_33d017 kriste pane a z čoho iného ako z politiky myslíš že možnosti ako sa zamestnať pochádzajú? 🤦🤦🤦 To je úplne chore, že si myslíš že s tým politika nič nemá. Ak takto uvažuje väčšina Slovenska ani sa nečudujem ze sme v totálnej prdeli
@anonym_33d017 inak zvláštne, ja pracujem v obrovskom kolektíve ľudí, sú tam aj ženy s deťmi a nikto nič nezneuziva.
@ria_sprout no.vidis, tak asi nie sú samé.
@anonym_33d017 kriste pane a z čoho iného ako z politiky myslíš že možnosti ako sa zamestnať pochádzajú? 🤦🤦🤦 To je úplne chore, že si myslíš že s tým politika nič nemá. Ak takto uvažuje väčšina Slovenska ani sa nečudujem ze sme v totálnej prdeli
@ria_sprout aha, cize ked príde taky Simecka, tak sa všetko čarovné zmení. No ok
@ria_sprout aha, cize ked príde taky Simecka, tak sa všetko čarovné zmení. No ok
@anonym_33d017 keď príde niekto kto bude nastavovať systém tak, aby reálne pomáhal ľuďom, tak áno mohlo by sa veľa zmenit a ľudia by mali ľahšie možnosti ako pracovať a mať deti. Lenže to budú najskôr musieť ľudia pochopiť fungovanie spoločnosti, obávam sa že u nás na to mnohí nemajú kapacity, že.
@anonym_33d017 ja asi fakt idem pohladat tu statistiku. podla nej sa najlepsie u nas maju dochodci. a osamele matky su na spodku rebricka. takze minimalne keby sa zdroje prerozdelia, by sa vedelo nieco spravit pre osamele matky.
@anonym_33d017 keď príde niekto kto bude nastavovať systém tak, aby reálne pomáhal ľuďom, tak áno mohlo by sa veľa zmenit a ľudia by mali ľahšie možnosti ako pracovať a mať deti. Lenže to budú najskôr musieť ľudia pochopiť fungovanie spoločnosti, obávam sa že u nás na to mnohí nemajú kapacity, že.
@ria_sprout to najskôr Slovac musí pochopiť, že podvadzanie a obchádzanie zákona nie je národným športom.
Koniec koncov, vidno to aj na tomto fóre. V plnej krase
Milujem reci, ze ako to, ze nema kto postrazit..
No niekto nema napr rodica alebo pracuje tiez alebo je chory ci stary ci nema zaujem alebo 200km daleko a nedas mu tam dieta na tyzden, nech sa stara, uz len s ohladom na neho..
A teda moznosti je viac.. skolkar ma polovicu prazdnin moznost byt v skolke, niekde druzina byva na prvom stupni, respektive moznost skolskeho "tabora"
Ratam s moznostou tabora od zac sk.roka, cize ucelovo odkladam peniaze na to kazdy mesiac. 20-30e/dietal?mesiac x10 mas zaplateny denny tabor. Ak sa pritarata prispevok, vyjdu 2 tyzdne taborov.
No a mas dovolenku v praci, aj partner. Ak nemas home office, je to tazsie, ale da sa prestriedat, 2t ty doma, 2t partner, nemusi to byt v kuse 2t samozrejme, 2 tabory, zvysne 2t podla situacie, opatrovatelka, znamy, dalsia dovolenka, lekarov vybavit..
Toto ale treba planovat a setrit uz ovela skor, ako v juni sa zamyslat..
Ver, je vela rodin bez pomoci
@ria_sprout to najskôr Slovac musí pochopiť, že podvadzanie a obchádzanie zákona nie je národným športom.
Koniec koncov, vidno to aj na tomto fóre. V plnej krase
@anonym_33d017 to vysvetli tým čo volia Fica, keďže on je v čele čo kradne. A ty si myslíš že za problém môžu jednorodicia 😏
@anonym_33d017 to vysvetli tým čo volia Fica, keďže on je v čele čo kradne. A ty si myslíš že za problém môžu jednorodicia 😏
@ria_sprout nikde som nenapisala, ze za to môžu jednorodicia, tak si tu nevymyslaj. Za danú situáciu môžu najma rôzni spekulanti, ktorí majú chúťky na davky, na ktoré neodviedli potrebne odvody a maju tendenciu využívať diery v zákone a interpretovať si ho podľa seba. Samozrejme, ako vždy sú aj poctivi jedmorodicia, ktorí žiaľ doplacaju na špekulantov. Takú špekulantku mame ako susedu aj my. Napríklad.
A ako pise nado mnou, keď viem, v akej som situácii, tak to riešim dopredu a chystám sa nato. Napr.ja som si odkladala celé tehotenske ako aj priadavky. Taktiež za matovica bolo 200€ na dieta (140 bonus + 60 pridavky). Tiez som odkladala co sa dalo a neminala na zbytocne hlúposti, lebo vsak teraz mam. A byt 3 roky doma tiez nie je povinnosťou. Keď viem, aká je moja situácia, tiez to riešim dopredu. Aj roky dopredu. Detto skolku, prípadný návrat do prace. A tiež nespekulujem s ucelovou vypovedou po RD, lebo vsak pumpnem stat o max.podporu. len potom nenadavam, ze ma s 1, 2 ci 3 deťmi potom nikto nechce zamestnať. Asi toľko k tomu. A najmä, nenadavam na Fica, že kradne, keď robím to isté aj ja 😉
@anonym_autor OČR - zatvorená skolka, OČR - ak jedno dieťa ochorie, možno spádova skolka (ak obec zariadi), striedať si s mužom dovolenky, čerpať nadčasy; tábor aspoň pre tie mladšie, ak by bol nejaky (a 130€ je ešte dobrá cena), staršie môže možno zostať zatiaľ aj doma; suseda; iná mamička na výmenu; prázdniny - ak nemáte starých rodičov, možno brat, sestra, ujo, teta; niekde sú aj školské kluby a tabory, … ak by aspoň jeden z vás robil na zmeny.., dá sa vystriedať, pripadne požiadať dočasne o úpravu pracovného času; dovolenky aj na pol dňa, doobeda alebo poobede; skus sa opýtať iných rodičov v škôlke, syn/dcera nemajú kamarátov? Viac mi už nenapadne. Nejako to dáte. Držím palce❤️
@ria_sprout nikde som nenapisala, ze za to môžu jednorodicia, tak si tu nevymyslaj. Za danú situáciu môžu najma rôzni spekulanti, ktorí majú chúťky na davky, na ktoré neodviedli potrebne odvody a maju tendenciu využívať diery v zákone a interpretovať si ho podľa seba. Samozrejme, ako vždy sú aj poctivi jedmorodicia, ktorí žiaľ doplacaju na špekulantov. Takú špekulantku mame ako susedu aj my. Napríklad.
A ako pise nado mnou, keď viem, v akej som situácii, tak to riešim dopredu a chystám sa nato. Napr.ja som si odkladala celé tehotenske ako aj priadavky. Taktiež za matovica bolo 200€ na dieta (140 bonus + 60 pridavky). Tiez som odkladala co sa dalo a neminala na zbytocne hlúposti, lebo vsak teraz mam. A byt 3 roky doma tiez nie je povinnosťou. Keď viem, aká je moja situácia, tiez to riešim dopredu. Aj roky dopredu. Detto skolku, prípadný návrat do prace. A tiež nespekulujem s ucelovou vypovedou po RD, lebo vsak pumpnem stat o max.podporu. len potom nenadavam, ze ma s 1, 2 ci 3 deťmi potom nikto nechce zamestnať. Asi toľko k tomu. A najmä, nenadavam na Fica, že kradne, keď robím to isté aj ja 😉
@anonym_33d017 no aspoň si sa priznala.
@lienka.7 Ja zvladam jedno nase dietatko super, nemusis sa bat. Prave preto som nemala dalsie deti, lebo sa venujeme s muzom nasmu jednemu milovanemu. A uplne nam staci. Je uz na kazdej rodine kolko deti ma. A 7 a 9 rocne deti snad nezavries v lete do izby, ale musis im vymysliet program kam pojdete a tiez na ne dozerat. Tyzden mat na krku 3 dalsie deti je teda naozaj prilis. Ja som len vysvetlovala, ze aj ked sesternice su, maju zrejme svoje rodiny a nie to este 3 deti najviac na tyzden. Strazievala si jej jedneho syna. Ale 3 deti naviac strazit je nieco uplne ine. Na to sa da naozaj minimum osob a tie teda obdivujem.
@anonym_fde57f Keby sme všetky mali po 1 dobrom dieťatku,demograficky by sme boli v keli už dávno.Nie nadarmo sa vraví, jedno dieťa za matku, jedno za otca, tretie pre tých, ktorí nemôžu mať vlastné.
@anonym_c80d86 podľa tak 3/4 koňa sa ma o deti starať stat, lebo predsa porodila nových daňových poplatníkov. Ak aj bola na rodicaku 10 rokov, tento stat do nej už len tým napchal peňazí viac ako dosť. V živote toľko neodrobi, aby to nejako do systému splatila. Ale stále, podľa niektorých, je to málo. Asi by im mal platiť, aby mohli byť doma do 18tky. Inak zaujímalo by ma, kto berie na deti daňové bonusy, to je totizto 300€ mesacne.
@anonym_33d017 systému to už splatila tým,že má 3 deti, ktoré budú pracovať na tých ktorí majú po 1, alebo žiadne.Zeny veď rozmýšľajte kým niečo napíšete 🤔
@anonym_33d017 systému to už splatila tým,že má 3 deti, ktoré budú pracovať na tých ktorí majú po 1, alebo žiadne.Zeny veď rozmýšľajte kým niečo napíšete 🤔
@nika_23 ale prosím ta, tie obligatorne keci o nejakom fiktívnom splatení si nechaj pre tie, ktoré tomu aj veria. Tie jej deti začnú niečo splácať tak o 20 rokov, keď začnú konečne pracovať, aj to musia byť zdravé ci nebodaj nezomriet, pripadme, ako je teraz moderne každého posielať robit preč, lebo SK je jedna veľká čierna diera. Stat je najväčší uverovac, lebo ti dava peniaze do buducna za nič, resp.za tvoj prísľub, že snáď raz budú robiť a platit dane. To je ako keby si teraz banke povedala, že dajte mi hypotéku, vsak keď budem mať peniaze, tak to raz (snad) splatim. Zaujímavé, že tu to tak nefunguje prečo asi? A ono, keby to "splatenie" znamenalo iba porodiť deti, tak v tom prípade by sme mali na rukách nosiť Rómov, ktorí majú tých deti 5,6 aj viac, nie? Len toľko k tvojej mimo logike.
@nika_23 to nie je také isté či budú pracovať. Či budú zdravé , či nepôjdu do zahraničí, či vôbec budú pracovať alebo či nebudú 6a viac rokov na rodičaku, lebo pôjdu z materskej do materskej... Hlavne ako je u niektorých zvykom odrobiť rok aby vyšla materska a vyšší rodičak a potom vyratavat aby vyšla reťazova materská. Tak taká nie ,že sa dosť na odvádzala ale bude ešte x rokov splácať štátu xo od neho dostala. Alebo taki neprispôsobiví občania (jedno aka národnosť a farba pleti). Keby platí to, čo píšeš, tak by bolo v tomto štáte o všetko postarane, lenže to že žena porodi, neznamená ,že porodila daňového poplatníka. Možno porodila len ďalšieho vyciciava štátu

a slobodne mamicky nie su len tie rozvedene. vela z nich zislo z kratsej cesty a toho debila si ani nevzali, aj ked s nim neplanovane otehotneli. tam asi treba argumentovat, ze tak mali ist na potrat, ked spali s debilom...