Ahojte. Prosím vás ženy. Kúpia Som pred dvoma dňami avokado. Bola tM nálepka ready to eat / že teda pripravené zjesť / nikdy som to nemala …. Ale videla som taky recept na ig s volskym okom a sliny sa mi zbehli. Že si ho kúpim. Akurát som ho najkrajala tak ako v tom videu. Dala ku volskemu oku. A to je ako guma !!! To sa nedá jesť ani odhryznúť to nemá chuť. No nervy mám iné. Stalo skoro 3€ jedno. A sa mi aj zdalo že v tom videu to kraja ako maslo a mne to išlo zle. To už som sa čudovala. No vysvetlite mi to. Lebo si pripadam , ako ľudoop čo prvý krat vydel avokado a kszdy ho ma super len ja naprd. 🫣 čo teraz s ním.
*videl ( do slaka ešte aj s chybami píšem )
Nie je to ešte dozreté,preto. Je to vidno moc svetle to je. Musí to byť trochu mäkké a tmavšie ak rozkrojíš
žiadne avokádo nemá chuť
A to, že na ňom bola napísané ready to eat ešte nič neznamená. Malo byť mäkké a nie tvrdé.
Skoro si ho rozkrájala. Je nedozrete
@stellarstar al
@janai1 no veď viete ako vyzerám teraz ako keby som vyliezla z jaskyne po 1000 rokoch. Každý pozná avokado len ja nie Lenze čo s ním.
Nic do koša, nabudúce budeš vedieť musí byť mäkké keď ho ideš rezat
Autorka ja som avokádo tiež nepoznala a predtým ako som to kúpila som kukla ma nete aké sa kupuje, aké sa je, opýtala sa kamarátky vysvetlila. Nevadí najbližšie budeš vedieť
@ariannazara 🫣mňa porazí
no nič už. Buď ho zjedz aj také alebo vyhoď.
Nabudúce treba pred rozkrojením jemne stlačiť a má byť mäkké.
Aj tie ready to eat bývajú ešte nedozreté a tvrdé a mám ich aj 2-3 dni doma kým sú dobré
Hod ho na panvicu a opec zlahka. Zmakne.
@janai1 no veď keby sa dalo zjesť. Skoro som si zub vylomíla ako keby som jedla nakrajanu školskú gumu na plátky. Ešte aj chuť tá istá. No vravím skoro ma kleplo
@banalu no myslis ? No vyskúšam. Kurník je mi to Ľúto vyhodiť. 3€ kus. To som mohla mať stoh banánov.
To nie je tvoja chyba. To je najnovší podvod obchodných reťazcov, dávať nalepky ready to eat na nedozrete, tvrdé avokáda a mangá.
Musíš kupovať avokádo odroda haas, tmavohnedá šupka. Treba ho jemne zmacknut, ak bude mäkké ako pera je redy to eat, teda dozrete. Ak bude ako špička nosa ešte nieje na jedenie musí ešte párdnídôjsť. Ak bude moc mäkké, je prezreté a už nebude dobré
Toto uz len do kosa hodit, z foto vidno, ze je nezrele, keby si ho nechala tak den dva niekde v komore, uz by bolo ok…ale chapem, noja prva skusenost s avokadom bola rovnaka ale dala som tomu sancu a teraz uz po hmate poznam, ci je ok resp ci este potrebuje par dni alebo ci mu uz nic nepomoze….vies avokade je take ze este nezrele, vydr, este nie….hups skola, presvihla si to, uz je prezrete
Preboha to koľko čierneho korenia si si na to volské oko vysypala?? To máš ozaj zdravé ♀️
A nálepka môže byť aká chce, veď hádam chytím a cítim či je mäkšie
@petracandle niektori ludia tiez tak jedia...ja tiez nechapem
@petracandle ja milujem všetko ostré 🫣 chili. Korenie. Wasabi. Chalapeno 🫣
Lenže čierne korenie nie je ako chilli..čierne korenie poškodzuje žalúdočnú sliznicu
Že to každému chutí a je to na ig v každom druhom recepte neznamená že tomu prídeš na chuť...bolo ešte nezrelé , zistíš časom keď budeš mať chuť ešte ďalej skúšať ,ja ako milovník avokáda ,viem kúpiť už dobre ale tiež to bola mačka vo vreci sto krát..v tescu viem že vždy kúpim dobre ready to eat.. Kaufland u nás nemá dobre ...musí byť mäkké na dotyk ale nie veľmi ..keď je mäkké jedz ho v ten deň lebo potom uz je pozde
Ja avokado moc lubim. Ale u neho je oštatra ze ked je uz makke je vnutri aj trochu hnile... Treba nejak ten cas ked to rozkrojis odhadnut. A pokvapkava sa citronom...
@esteris uf, asi by stacilo rozumiet, co nalepka Ready to eat znamena pred tym ako takto obvinis z klamstva. Ked pritom iba nerozumies.
Aj autorka - je to skupina jedal pripravena na konzumaciu bez varenia, cistenia, zohrievania atd. Nemozeme si mysliet, ze by kazdy vecer retazce vyhadzovali rano prijate ready to eat tmave akovaka, tony a tony, lebo sa nepredaju. Ze by to znamenalo stupen dozretia.
Ak hladat nalepky oznacujuce zrele avokado, treba kupovat ZRELE akovado. Tak sa vola, aj na cenovke je pisane slovo zrele. A to je teda ozaj cierne a skoro uplne makke. Kupujem taketo tvrde zelene a dam si ho v den, kedy dozreje, ak nemaju naozaj toto oznacene ze zrele. Je to teda na nich aj vidiet.
Za mna je tazke na avokade trafit idealnu konzumaciu. Nesmie byt tvrde ani moc makke. Kupujem casto avokado a niekedy sa ani ja netrafim ked ho idem rozkrojit. Malo by mat maslovu chut. Samo o sebe moc nechuti ale za mna staci trocha soli.
@gelifil samozrejme som čakala , že sa ozvú aj tie “supermatkyzeny” čo človeka veľmi radi utvrdia , že vyliezli z tej jaskyne . Milé.
Jezis, to je moj vecny problem, vystihnut zrelost avokada. Mam pocit, ze avokado je vhodne na jedenie tak 2 hodiny, ktore vzdy presvihnem. Bud je este nezrele alebo je uz tak zrele, ze uz je vo vnutri trochu akoby hnile.
...nabuduce si treba trochu pozistovat pred kupou...ale kus za 3 eura je brutal drahe, to by som nekupovala
Je ešte nezrelé.Nabuduce treba odtrhnúť stopku a mala by byť zelená, keď je hnedá je prezreté.Ale to cítiš podľa "omaku" musí byť akurát nie úplne tvrdé a, keď je tvrdé tak ho necháš doma ešte dozrieť
Kupuj v tescu, tam he vždy dobre, a stojí do 2€, v akcii aj menej
No takto vyzerá.