Prečo je avokádo tvrdé ako guma?

18. apr 2025

Ahojte. Prosím vás ženy. Kúpia Som pred dvoma dňami avokado. Bola tM nálepka ready to eat / že teda pripravené zjesť / nikdy som to nemala …. Ale videla som taky recept na ig s volskym okom a sliny sa mi zbehli. Že si ho kúpim. Akurát som ho najkrajala tak ako v tom videu. Dala ku volskemu oku. A to je ako guma !!! To sa nedá jesť ani odhryznúť to nemá chuť. No nervy mám iné. Stalo skoro 3€ jedno. A sa mi aj zdalo že v tom videu to kraja ako maslo a mne to išlo zle. To už som sa čudovala. No vysvetlite mi to. Lebo si pripadam , ako ľudoop čo prvý krat vydel avokado a kszdy ho ma super len ja naprd. 🫣 čo teraz s ním.

autor
18. apr 2025

No takto vyzerá.

autor
18. apr 2025

*videl ( do slaka ešte aj s chybami píšem )

stellarstar
18. apr 2025

Nie je to ešte dozreté,preto. Je to vidno moc svetle to je. Musí to byť trochu mäkké a tmavšie ak rozkrojíš

janai1
18. apr 2025

žiadne avokádo nemá chuť 😂
A to, že na ňom bola napísané ready to eat ešte nič neznamená. Malo byť mäkké a nie tvrdé.

ariannazara
18. apr 2025

Skoro si ho rozkrájala. Je nedozrete

autor
18. apr 2025

@stellarstar al
@janai1 no veď viete ako vyzerám teraz ako keby som vyliezla z jaskyne po 1000 rokoch. Každý pozná avokado len ja nie 🤣 Lenze čo s ním.

ariannazara
18. apr 2025

Nic do koša, nabudúce budeš vedieť musí byť mäkké keď ho ideš rezat

stellarstar
18. apr 2025

Autorka ja som avokádo tiež nepoznala a predtým ako som to kúpila som kukla ma nete aké sa kupuje, aké sa je, opýtala sa kamarátky vysvetlila. Nevadí najbližšie budeš vedieť

autor
18. apr 2025

@ariannazara 🫣mňa porazí

janai1
18. apr 2025

no nič už. Buď ho zjedz aj také alebo vyhoď.
Nabudúce treba pred rozkrojením jemne stlačiť a má byť mäkké.
Aj tie ready to eat bývajú ešte nedozreté a tvrdé a mám ich aj 2-3 dni doma kým sú dobré

banalu
18. apr 2025

Hod ho na panvicu a opec zlahka. Zmakne.

autor
18. apr 2025

@janai1 no veď keby sa dalo zjesť. Skoro som si zub vylomíla ako keby som jedla nakrajanu školskú gumu 🤣 na plátky. Ešte aj chuť tá istá. No vravím skoro ma kleplo

autor
18. apr 2025

@banalu no myslis ? No vyskúšam. Kurník je mi to Ľúto vyhodiť. 3€ kus. To som mohla mať stoh banánov. 🤣

esteris
18. apr 2025

To nie je tvoja chyba. To je najnovší podvod obchodných reťazcov, dávať nalepky ready to eat na nedozrete, tvrdé avokáda a mangá.

petruldo
18. apr 2025

Musíš kupovať avokádo odroda haas, tmavohnedá šupka. Treba ho jemne zmacknut, ak bude mäkké ako pera je redy to eat, teda dozrete. Ak bude ako špička nosa ešte nieje na jedenie musí ešte párdnídôjsť. Ak bude moc mäkké, je prezreté a už nebude dobré

tamvtme
18. apr 2025

Toto uz len do kosa hodit, z foto vidno, ze je nezrele, keby si ho nechala tak den dva niekde v komore, uz by bolo ok…ale chapem, noja prva skusenost s avokadom bola rovnaka ale dala som tomu sancu a teraz uz po hmate poznam, ci je ok resp ci este potrebuje par dni alebo ci mu uz nic nepomoze….vies avokade je take ze este nezrele, vydr, este nie….hups skola, presvihla si to, uz je prezrete🤣

petracandle
18. apr 2025

Preboha to koľko čierneho korenia si si na to volské oko vysypala?? To máš ozaj zdravé 🤦‍♀️

A nálepka môže byť aká chce, veď hádam chytím a cítim či je mäkšie

gelifil
18. apr 2025

@petracandle niektori ludia tiez tak jedia...ja tiez nechapem

autor
18. apr 2025

@petracandle ja milujem všetko ostré 🫣 chili. Korenie. Wasabi. Chalapeno 🫣

petracandle
18. apr 2025

Lenže čierne korenie nie je ako chilli..čierne korenie poškodzuje žalúdočnú sliznicu

victory7897
18. apr 2025

Že to každému chutí a je to na ig v každom druhom recepte neznamená že tomu prídeš na chuť...bolo ešte nezrelé , zistíš časom keď budeš mať chuť ešte ďalej skúšať ,ja ako milovník avokáda ,viem kúpiť už dobre ale tiež to bola mačka vo vreci sto krát..v tescu viem že vždy kúpim dobre ready to eat.. Kaufland u nás nemá dobre ...musí byť mäkké na dotyk ale nie veľmi ..keď je mäkké jedz ho v ten deň lebo potom uz je pozde

terezkaarthuramax
18. apr 2025

Ja avokado moc lubim. Ale u neho je oštatra ze ked je uz makke je vnutri aj trochu hnile... Treba nejak ten cas ked to rozkrojis odhadnut. A pokvapkava sa citronom...

maxik24
18. apr 2025

@esteris uf, asi by stacilo rozumiet, co nalepka Ready to eat znamena pred tym ako takto obvinis z klamstva. Ked pritom iba nerozumies.
Aj autorka - je to skupina jedal pripravena na konzumaciu bez varenia, cistenia, zohrievania atd. Nemozeme si mysliet, ze by kazdy vecer retazce vyhadzovali rano prijate ready to eat tmave akovaka, tony a tony, lebo sa nepredaju. Ze by to znamenalo stupen dozretia.

Ak hladat nalepky oznacujuce zrele avokado, treba kupovat ZRELE akovado. Tak sa vola, aj na cenovke je pisane slovo zrele. A to je teda ozaj cierne a skoro uplne makke. Kupujem taketo tvrde zelene a dam si ho v den, kedy dozreje, ak nemaju naozaj toto oznacene ze zrele. Je to teda na nich aj vidiet.

heminepa
18. apr 2025

Za mna je tazke na avokade trafit idealnu konzumaciu. Nesmie byt tvrde ani moc makke. Kupujem casto avokado a niekedy sa ani ja netrafim ked ho idem rozkrojit. Malo by mat maslovu chut. Samo o sebe moc nechuti ale za mna staci trocha soli.

gelifil
18. apr 2025

@autorka A áno, vyliezla si z jaskyne?😉...ja ho jem hádam 15 rokov

autor
18. apr 2025

@gelifil samozrejme som čakala , že sa ozvú aj tie “supermatkyzeny” čo človeka veľmi radi utvrdia , že vyliezli z tej jaskyne . Milé. 😘

diewcatqoo
18. apr 2025

Jezis, to je moj vecny problem, vystihnut zrelost avokada. Mam pocit, ze avokado je vhodne na jedenie tak 2 hodiny, ktore vzdy presvihnem. Bud je este nezrele alebo je uz tak zrele, ze uz je vo vnutri trochu akoby hnile.

gelifil
18. apr 2025

😀😀😀...nabuduce si treba trochu pozistovat pred kupou...ale kus za 3 eura je brutal drahe, to by som nekupovala

luccija
18. apr 2025

Je ešte nezrelé.Nabuduce treba odtrhnúť stopku a mala by byť zelená, keď je hnedá je prezreté.Ale to cítiš podľa "omaku" musí byť akurát nie úplne tvrdé a, keď je tvrdé tak ho necháš doma ešte dozrieť

simik22
18. apr 2025

Kupuj v tescu, tam he vždy dobre, a stojí do 2€, v akcii aj menej