Podozrenie na Downov syndróm u 12 dňového dieťaťa

lenka5183
4. mar 2014

Hladala som v temach, ale nasla som len otazky a diskusie ohladom genetiky a testov len v tehotenstve, no ja by som sa chcela poradit ako to prebieha ak mam ja osobne podozrenie na downov syndrom uz u narodeneho 12 dnoveho dietata. Urcite, ze kazdy pediater to spozna u novorodenca podla typickych telesnych znakov a podnikne dalsie kroky, ale citala som, ze dieta nemusi mat vsetky znaky pritomne a vobec nemusia byt tieto znaky uplne vyvinute, cize nemusia byt az tak viditelne pre lekara ktory die
ta vidi len na prehliadke. Moje dieta ma tvar mandlovych oci, niekto by si povedal, ze super, krasny tvar, ale je to zaroven priznak DS. niekedy sa mi zda, ze ma take ako deti s DS, ale len trocha, ja neviem. spomeniem este, ze priatelova mama raz spominala, ze jej syn, otec mojho dietata ma mandlove oci po nej, ano maju mandlove aj oni, no na priatelovi to nebolo velmi vidiet. dost ma to desi ked na malu pozeram. Ako mam postupovat, normalne poziadat pediatra o odosanie ku genetikovi, vobec neviem. Chcela by som mat istotu.

emka13
4. mar 2014

ahojky neblazni...to by Ti urcite povedali. mas krasne zdrave babatko tak ho miluj a neznepokojuj sa 🙂

alexia11
4. mar 2014

A nemozes pridat fotku babatka, mozno by to bolo lepsie vidno. Ak ale nema ine znaky ds, neznepokojuj sa. Nema nostek trosku akoby dohora? Pri ds maju deticky kratsiu nosovu kosticku. A caste su chyby na srdiecku pri ds. Ak ale len tie ocka, snad je vsetko v poriadku....

mimla
4. mar 2014

Viacero detí má mandľové oči. Aj môj syn mal. To nie je žiadne poznávacie znamenie. Také oči sú podľa mňa veľmi pekné. Myslím, že ide o typické materské panikárenie, všetky sme si tým vo väčšej či menšej miere prešli. Ak ti lekár povedal, že dieťa je zdravé, asi to tak bude. Ak máš pochybnosti a tvoje inak typické dieťa ťa desí pohľadom mandľových očiek, tak skutočnú istotu ti dá iba genetika Podľa mňa je tvoje dieťa vysoko pravdepodobne v poriadku. Držím palec.

zara0201
4. mar 2014

@lenka5183 Myslim, ze pediater by to videl. Aj mne sa maly "nezdal" (ja som taky typ co pochybuje o vsetkom), ale Dr. hned na prvej navsteve mu sama od seba pozerala napr. ruky- dlane, ci nema tu opiciu ryhu, pocuvala srdiecko samozrejme (Downici maju v 75% chore srdiecka), tvarovy profil, postavenie usi, krk, klbiky, Morov reflex skusala...Bez poziadania. Vseobecne plati, ze odpoved Ti az genetika, ale plati aj to, ze pediater by nemal mat problem na prvy pohlad zhodnotit. Samotne oci by som ako meritko nebrala a 12 dnove babatko sa este trochu "vyzehli". Tes sa a miluj ho, je OK.

lenka5183
autor
4. mar 2014

@alexia11 dala som sem prave fotky, zatial mam len tieto, nos, co ja viem, tam to ten cumel zakryva, neviem. Posud-te.

lenka5183
autor
4. mar 2014

Ma velmi uzke ocne strbiny cim sa mandlove oci vyznacuju a uzke ocne strbiny su typicke pre ds. ja neviem

erickam
4. mar 2014

ahoj je krásna , nemyslím si že má DS

zara0201
4. mar 2014

@lenka5183 Je uzasna. Neni o com. Vobec nema oci do sikma. Ved sa len rozkukava na tomto svete 😀 😀

saska.t
4. mar 2014

@lenka5183 vobec nevyzera ako dieta s DS a to som s nimi pracovala,takze hlavu hore a uzivaj si babatko 😉

leuskafojtova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aliza
4. mar 2014

@lenka5183 tazko takto z fotiek...malinka sa mi zda uplne v poriadku, krasne babenko 😉 , aj ocka sa mi zdaju uplne normalne. Ale ak sa ti nieco nezda, zdover sa pediatrovi, nech malu vysetri. Dobry pediater by mal vediet zhodnotit, ci tvoje obavy su opodstatnene 😉

janinah
4. mar 2014

neblázni,toto by lekárovi na novorodeneckom neuniklo...ja na foto nič podozrivé nevidím....

matikeks
4. mar 2014

ved mala je krasna a vyzera byt uuuuple v poradku 🙂 ale predsa len ak mas pocit ze nieco nieje OK. tak sa zdover pediatrovi .

typa
4. mar 2014

ved malicka je uplne krasne babtko a ocka urcite nevyzeraju ako keby mala downa. Je to nadherne babo -tes sa ze je zdrava 🙂

wendy62
4. mar 2014

@lenka5183 pri DS su oci aj tak trochu sikmo nahor, to tvoja nema. A vobec sa mi nepodoba na downicatka, videla som uz viacere aj v takomto veku. Vobec nestresuj, je krasna 🙂 A pozor na ten cumlik, moze vam pokazit prisavanie ak kojis, mne to nikto neporadil a doplatila som na to.

lenka5183
autor
4. mar 2014

ok, dakujem..ale preco potom aj zdravi ludia, deti maju oci mandloveho tvaru, resp tie uzke ocne strbiny? haluzim, haluzim, no potrebujem s niekym podebatit.

kolinia
4. mar 2014

krásna je, nič jej nie je, žiadny DS!

danjelca
4. mar 2014

@lenka5183 bud absolutne kludná bude mat sexi očiii...inak aj môj Kubo má také 🙂a ešte aj šikmé dohora🙂)

marlene
4. mar 2014

ja mam dceru s ds,ak mas podozrenie,tak chod k pediatrovi a daj jej urobit gen.vysetrenia a nehladaj diagnozu na MK.,hoci podla fotky mas uplne normalnu dceru. . mat atk tvoje starosti... tes sa z malej a nehladaj problemy tam kde nie su!

lenka5183
autor
4. mar 2014

@danjelca ja opdadnem, on ma taky isty vyraz jak ona v oblasti tych oci 🙂 mmm, diky

lussinda2
4. mar 2014

Tak toto nadherne babatko je jednoznacne v poriadku. Deti s DS vyzeraju uplne inak. Nemysli na zle veci, bud pokojna a hlavne stastna, ze mas taku krasnu dcerku.

siska53
4. mar 2014

@lenka5183 podla fotky je to,krasne,zdrave babatko.

danjelca
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanapetrasova
4. mar 2014

Tak ako vravia baby, tvoja dcerka je zdrava, urcite nema ds. Moj syncek mal po narodeni ovela uzsie, mandlovejsie, sikmejsie ocka, ledva ich mal otovrene 🙂 a teda nenapadlo ma ze by mal downov syndrom... klud, vsetko je ok.

cristi
4. mar 2014

ahoj,tvoja babika ma veeeeeelmi daleko od DS,moje deti mali presne take ocka a su uplne v poriadku. 🙂 a pri DS je este charakteristicky tvar nosa,obocia,ust.Podla fotky je dcerka nadherne zdrave dietatko. 🙂

luba28
5. mar 2014

@lenka5183 ani nahodou neni DS,..daj si do googlu DS a potom obrazky,.....

kocko
5. mar 2014

toto nie je Downow syndrom, mám v okolí také 3 detičky

ajjka87
5. mar 2014

@lenka5183 kľud dýchaj, toto v žiadnom prípade nie je DS.Nehľadaj zbytočne to čo tam nie je a ani iné ochorenia. Teš sa zo zdravej a naozaj krásnej dcéry.
@danjelca fuuu budeš mať čo robiť pri odhananí frajerok už od školky 😀 😀 nádherne oci 😀

michaela.g
5. mar 2014

@lenka5183 ja by som povedala ze mas naaadherne babatko, mne nepride ine 🙂

satanka1
5. mar 2014

@lenka5183 nadherne dievcatko.krasna je.urcite nema DS.Na tych detickach je to hned velmi vidno.Mas prekrasnu dcerku,uzivaj si ju.🙂