Potrat v 25. týždni. Dieťa malo extramedulárnu hemopoézu

jarmilad
6. jún 2014

Ahojte, Od začiatku tehotenstva som krvácala, to mi spôsobilo predčasný odtok plodovej vody a zápal maternice. Z Tn ma prevážali do Ba, kde mi museli vyvolať pôrod. Dieťatko už nežilo. Lekári to definovali ako potrat. Správa z pitvy znela: nezrelosť orgánov a extramedulárna hemopoeza. Má niektorá podobnú diagnozu dieťatka? čo je to? ďakujem za odpoved

bosoriak
6. jún 2014

@jarmilad Ahoj, je to tvorba krviniek inde, nez v kostnej dreni. V pripade vyvoja plodu to vraj ale nie je take neobvykle. Je ale aj mozne, ze malo poruchu kostnej drene a aj v pripade donosenia by neprezilo. Skus sa na to spytat lekara, az pojdes na kontrolu, toto som len nasla na medicinskych strankach.
Prajem skore zotavenie.

jarmilad
autor
6. jún 2014

Zisťovala som si na nete čo je to tá extramedularna hemopoeza ale nič konkretne som sa nedozvedela. Doktora mi povedala, že to nič nie je ale ja doktorom už neverím. Mám stále taký pocit, že zbytočne som prišla o vytúžené dieťa a strašne to trápi a bolí.

bosoriak
6. jún 2014

@jarmilad To trapenie chapem. Ale pokial ide o tuto samotnu diagnozu, nemyslim si, ze je to dovod preco sa to stalo, to som tym chcela povedat. Z cisto medicinskeho hladiska ti nikto na 100% nepovie dovod. Niekedy sa to proste takto skonci a nikto nevie povedat, co sa vlastne stalo a preco. Ani lekari nie su bohovia, tiez nie su vsemocni, len sa tak obcas radi tvaria.

bublinka1s
7. jún 2014

@jarmilad Ahoj ja som tiez 2 tyzdne krvacala a nikto z doktorou nepohol prstom skoncilo sa to tak ze v 17tt tehotenstva mi v teplotach 39C odtiekla plodova voda a bolo po tehotenstve, mne povedali , ze to bola neliecena infekcia, doktorom neverim a bolest ktorou prechadzas chapem u mna je to uz 3 mesiace a stale sa trapim , lebo keby mi niekto spravy aspon ster alebo pozre moc, zobere krv moj Adamko mohol zit , takto som koli doktorom prisla o zdrave babatko, ktore bojovalo do poslednej chvilky.... ;(((((

jarmilad
autor
12. jún 2014

@bublinka1s Je mi ľúto, čo prežívaš, ťažko sa dá s tým vyrovnať, Mne sa to stalo pre 5 mesiacmi a stále to bolí hlavne ked vidím chodiť von mamičky s kočarom a na FB si dávajú moje kamaratky fotky s babatkami. Tažko sa da na to zabudnúť. Mne ked odtiekla voda tak mi tehu udržovali ešte mesiac

pritt98
13. jún 2014

Ahoj, ja som prišla o bábo v 26+6 a medzi inými diagnózami v pitevnej správe som mala tiež to čo ty...a ako píše bosoriak je to tvorba krviniek inde ako v kostnej dreni, ale to môže súvisieť ešte s nezrelosťou systémov u bábätka, takže to nemusí naozaj vôbec nič znamenať..
Drž sa, tá strata je veľmi bolestivá, ale príde čas a všetko sa Ti vynahradí...
ja som neverila, ale dnes už mám doma tú najkrajšiu náplasť na bolestivú ranu 😉

lead16
15. jún 2014

Ja som prišla o bábo v 30 tt. Ležala som v nemocnici a liečila sa na preeklampsiu liečba zaberala dokonca ma chceli pustiť a zrazu som začala silno krvácať - abrupcia placenty. Tiež mi povedali keď som sa spýtala prečo, že sa to jednoducho stáva. Viem čo prežívaš, bolesť je hrozná. Nám Lilianka zomrela pred necelými tromi týždňami. Úprimnú sústrasť a verím, že všetkým maminkám anjelikov pošlú súrondencov aj keď v srdci a aj na duši zostane prázdno po našich anjelikoch.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre