icon

Ako ďalej po strate tehotenstva?

malarybka3
3. apr 2024

Ahojte,
v piatok som skončila v nemocnici s krvácaním, verdikt MA. Bola som v 8tt. Bolo to moje 4 tehotenstvo. Z druhého mám zdravého chlapčeka, ostatné nedopadli dobre. Všetky skončili do 10tt. Momentálne som v stave kedy neviem ako ďalej. Mám pocit že sa lámem na kúsky. A mám strach sa snažiť ďalej. Ďakujem Bohu, že mám malého, inak neviem ako by som to zvládla. Hematológia v poriadku, endokrinológia viac menej tiež. Chcela by som ešte imuno a genetiku, viete mi poradiť nejakú ambulanciu na východe?. Ďakujem.

palculienka40
3. apr 2024

@malarybka3. Poradna Akexis pomaha a Rachelina vinica. Odporucam. ❤

muchacici
3. apr 2024

@malarybka3 Je mi to veľmi ľúto..... 💔💔💔

k_e_y
3. apr 2024

Držím palce, aby si to zvládla ;) ja mám takto v nebi dvoch anjelov ale našťastie doma mám štyroch ;) dva pôrody, dva MA a zas dva pôrody, mne asi zapôsobilo že mi dali na riedenie krvi hneď na začiatku tehotenstva pre istotu. Nič si nevycitaj, proste to niekedy tak má byt. Buď silná pre malého ktorého máš doma ;) držím palce

zuzinka888
3. apr 2024

Je mi luto. Aj sa som to zazila 2x- v 18tt a 8tt. Viem ci je to za bolest. Posielam objatie. S babom odide aj kus nasho srdca.😥

jaja8_9
3. apr 2024

@malarybka3 mrzí ma to veľmi... Ja mam tiež 3potraty do 10tt za sebou, ale za to zdravú dcérku a čochvíľa aj druhé dieťatko 🙏 určite si vyžiadajte vyšetrenia ako hematologia, partnerov spermiogram atď. U nás bola príčina zlý spermiogram museli ísť na ivf.. Určite sa podarí ❤️

malarybka3
autor
4. apr 2024

Ďakujem krásne všetkým za podporu ❤ treba len čas a skúsime ďalšie vyšetrenie.

malarybka3
autor
4. apr 2024

@jaja8_9 ak sa smiem opýtať šli ste rovno do car alebo ste si pobehali jednotlivo ambulancie? Neviem čo by bolo pre nás lepšie. A ďakujem 🙏

mima172
4. apr 2024

@malarybka3 Súcitím s tebou, prajem veľa síl ❤️‍🩹 Ja mám za sebou 4 potraty, dcéra sa narodila po druhom potrate, zistený problém na hemato, no ani tehotenstvo s liečbou nedopadlo dobre, čiže my sme to už vzdali. Vnútorne sa s tým stále nedokážem zmieriť ale musím si to nejako vtlct do hlavy a najmä do srdca. Drž sa ❤️

cookie29
4. apr 2024

Chce to cas smutit... u kazdeho je iny. Je to prilis cerstve, takze je normalne, ze to strasne boli. Prisla si o dietatko... zelam vela sil

jaja8_9
4. apr 2024

@malarybka3 do car tam nám spravili všetky vyšetrenia a až potom sme riešili ivf ( u nás u manžela oat) ale v Brne

lucka2303
16. apr 2024

@malarybka3 presne viem ako sa cítiš. Ja som mala prvé tehotenstvo MA, z druhého mám zdravého chlapčeka, a ďalšie dve znovu MA, na poslednom čistení som bola pred mesiacom. Keďže by sme chceli ešte jedno dieťa objednala som sa na hematológiu v júni a endokrinológiu v júli (najbližšie voľné termíny). Mám čerstvých 39, povedala som si, že ešte raz by som to chcela skúsiť. Počkám na výsledky z vyšetrení a uvidíme či máme nejaký problém.

malarybka3
autor
16. apr 2024

@lucka2303 ahoj je mj to veľmi ľúto. Ja už tieto vyšetrenia mam za sebou na nič závažné mi neprišli. Teraz som sa objednala na reproimunologiu, ideme tam v máji aj s manželom a koncom mája mám ešte vyšetrenie na syndróm lepivých doštičiek v PO. Keďže u nás v labáku na to nemajú vybavenie. Neviem, chcem aby sme mali dobre výsledky ale na druhej strane dúfam, že na niečo prídu prečo sa to deje, aby som nemala strach to skúsiť znova. Pri poslednom MA som mala hneď na začiatku nasadený duphaston aj tak to nedopadlo dobre. Ja momentálne fakt bojujem stým strachom skúsiť to znova. Toto musím v sebe vyriešiť. Vám silno držím palce ✊️✊️✊️.

lucka2303
17. apr 2024

@malarybka3 ja som si povedala, že pôjdem len na tieto 2 vyšetrenia, pretože už mám svoj vek a nechce sa mi čakať ďalšie mesiace len na voľný termín a potom ďalšie mesiace na výsledky. Tiež si nemyslím, že mám nejaký zdravotný problém, aj keď možno by bolo dobré, keby niečo našli a hneď od začiatku by stačilo nasadiť nejaké lieky. Veľmi by som chcela ešte jedno dieťa, ale keď si predstavím, že sa mi podarí ešte raz otehotnieť a to čakania na ultrazvuku...joj, už teraz mám z toho nervy

lucka2303
17. apr 2024

@malarybka3 ešte ma napadlo, že ja som sa rovno objednala na hematológiu do Prešova a mi povedala, že som dobre urobila, lebo že u nás v PP nerobia také vyšetrenia ako potrebujem. Tak dúfam, že mi urobia aj ten syndróm lepivých doštičiek.

no_co_uz
17. apr 2024

@malarybka3 mrzi ma to, viem ze je vam teraz smutno ale hlavu hore. Ja mam v nebi uz 5 anjelikov a zive babatko ziadne. Po potratoch som si poplakala, dala sa do kopy a ideme dalej. Raz to vyjde. Drzim vam palce

no_co_uz
17. apr 2024

@malarybka3 a vysetrenia imuno Adla v PO , genetiku v novej nemocnici u ruman-palovej sme boli

butterflyeffect
8. máj 2024

Okrem vsetkych hore spomenutych vysetreni treba hlavne muza na spermiogram. 70% potratov je kvoli tomu ze doslo k oplodneniu “chybnou” spermiou… kamoska tiez tak roky chodila po vystreniachze preco nevie donosit, vsetko obehane, hemato repro imuno atd… a nokoniec problem muzov spermiogram…

malarybka3
autor
8. máj 2024

@butterflyeffect ahoj, ďakujem akurát to riešime. Ja mám zatiaľ všetko viac menej ok, čiže je vysoký predpoklad, že bude problém v tomto. Uvidíme 🤷‍♀️. Dúfam, že aj po zlých hodnotách sa to dá upraviť pomoc nejakých vitamínov a zmenou životného štýlu 🤷‍♀️. Kamoške sa potom podarilo mať bábätko?

butterflyeffect
8. máj 2024

@malarybka3 jej bohuzial nie, pripada im do uvahy len IVF so selekciou spermii ale do toho nechcu ist( su silne veriaci)